Как да изберем алуминиеви радиатори

Основният метод за производство на алуминиеви радиатори е методът на леене, който се произвежда от натиск от сплави на всички известни метали. Благодарение на този метод се постигат много добри тегла и топлинни стойности на устройствата. Как да изберем алуминиеви радиатори за отопление с такъв широк избор - да изберем необходимия модел, като вземем предвид неговата мощност, икономичност и надеждност.

Надясно можете да наречете тези радиатори най-горещите от всички представени. Те се превръщат в отличен аналог на традиционните чугунени модели. Такива нагреватели имат вертикални панели, броят на които се определя от нуждите на потребителя. Разбира се, колкото повече панели, толкова по-голяма ще бъде излъчването на топлина. (Виж също: Какви са радиаторите за отопление)

Външно, нагревателите имат гладка гладка повърхност, изпълнена много качествено, на няколко слоя. Благодарение на този подход - външният вид на нагревателите се вписва перфектно във всеки интериор и приятно угодно на окото. От само себе си се разбира, че обратната страна и страничните части на тези модели са боядисани с по-малко устойчивост и по-малко слоеве.

Структурата на радиаторите от алуминий не представлява нещо невероятно. Секцията има два комплементара, които са свързани чрез вертикални тръби. Не е трудно да се предположи, че предният панел на радиатора е насочен към връщането на топлина, увеличаването на нивото се постига поради наличието на вертикални пластини. Тези пластини, от своя страна, образуват отоплителни канали, които действат във въздуха и основно гледат на предната страна на устройството.

Долната част на участъка е снабдена с определена вдлъбнатина, в която се натрупва утаителната мръсотия. Днес един нагревател от този тип е оборудван с допълнителни отвори на гърба на устройството. Те са предназначени да улеснят инсталирането на такова устройство. Алуминиевите отоплителни радиатори Rifar и други известни производители отбелязват значението на тези отвори за подобряване на конвенцията. (Виж също: Кои панелни радиатори са по-добри)

Алуминиеви радиатори Rifar

Приятният дизайн ви позволява да инсталирате тези нагреватели на най-видимо място и те ще украсят мястото, избрано за монтаж, излъчващо спестяване и приятна топлина. Съвременната технология ви позволява да произвеждате такива устройства в различни цветове, избрани за интериора на стаята. И изборът на необходимия брой секции опростява изпълнението на най-ефективното загряване на стаята.


Сравнение на алуминиевите и биметалните устройства


В съвременния свят най-често срещани са два вида отоплителни уреди - радиатори за отопление от биметал или алуминий. Можете да инсталирате тези устройства както в многоетажни сгради, така и в частни сгради. Подобна популярност не е случайна, тъй като и двата сорта имат значителни положителни страни, но има и отрицателни, които по принцип са трудни за избягване.

Алуминиеви радиатори за отопление Royal и други производители се отличават с много високи параметри на топлопредаване, докато размерите им са доста компактни и удобни. Такова високо ниво на топлопредаване се определя от високата топлопроводимост на алуминий. (Виж също: Как да изчислите броя на отоплителните акумулатори)

Освен това бързо реагират на промените в температурния режим, т.е. в най-кратки срокове отговарят на новите инсталации на термостата, който е част от компонентите на алуминиевите радиатори за отопление на стоки. Отличителна черта е и успешният стилен дизайн, който беше споменат по-горе.

Като покритие се използват висококачествени топлоустойчиви и водоустойчиви емайллакове, чийто експлоатационен живот е доста голям, което спестява подновяване на покритието. Радиационната топлина се извършва по конвективен начин, което има положителен ефект върху защитата на радиатора от образуването на прах.



Алуминиеви радиатори Royal Heating

Недостатъците на алуминиевите радиатори се изразяват главно в ниската устойчивост на корозия. Това се дължи на факта, че алуминиевият метал е доста активен. За разлика от биметалните аналози, алуминиевите нагреватели имат висока склонност към фрактури, които могат да възникнат под въздействието на хидравлични удари. Тези устройства не са проектирани за високо работно налягане, което се обяснява не само с тенденцията за унищожаване, но и с дизайнерските особености, които се състоят в изисканата форма на стените, което осигурява лекота и компактност на устройствата. (Виж също: Как да увеличите батерията на отоплението)

Друг недостатък е липсата на възможност за свързване на нагревателя с медна тръба. Грешката се причинява от галваничната двойка, което допринася за разрушаването на свързващата секция.

Предимствата на същото биметално устройство са подобни предимства на алуминиевите нагреватели. В допълнение към горното обаче има и специални такива. Например, подсилената конструкция с помощта на два метала - алуминий за външно покритие и стомана - за вътрешна. И в този случай охладителят има само контакти с стоманената конструкция, което има благоприятен ефект върху устойчивостта на корозия.

В допълнение, стоманата може безопасно да издържи на високи експлоатационни натоварвания. Също така, положителните аспекти включват възможността за свързване на радиатора с тръби от метал, мед, месинг, стомана и др. (Виж също: Как да изчислим радиаторите)



Не мислете, че биметалните устройства нямат недостатъци - това е пълна заблуда, защото процесът на производство на такива устройства е изключително сложен и отнема време. Висококачественото свързване на стоманени и алуминиеви елементи заплашва да ги разруши, тъй като те няма да издържат на колебания в коефициентите на топлинно разширение. В допълнение, такива модели са много по-скъпи от аналозите на алуминий. Често производителите, желаещи да намалят разходите, ще произвеждат само вертикални канали от стомана, което отрича всички предимства на тези нагреватели.



Алуминиеви радиатори


Критерии за подбор


Кой алуминиев радиатор да изберем? Този въпрос често се появява на конкретни форуми и в стелажи с консултанти по магазините. Това не е изненадващо - днес той е най-закупеният продукт, защото съчетава достъпната цена и необходимите топлинни емисии. Много от тях предпочитат да избират алуминиеви радиатори NovaFlorida или други водещи производители, защото имат увереност в качеството си.

Все пак, за да направите добър избор - не означава да придобиете модели на водещата марка. При закупуването на такова оборудване трябва да се подхожда с пълна сериозност. Необходимо е да се вземат предвид всички параметри и показатели, предимства и недостатъци, както и характеристиките на помещенията, в които се закупуват устройствата. Ето защо трябва внимателно да прочетете:



  • брой секции;

  • секция конфигурация;

  • вид на секции;

  • външния вид на устройството;

  • размерите на каналите;

  • геометрията на каналите;

  • процесът на производство на всички части;

  • състав на сплавта;

  • цветово качество;

  • наличие на обработка и прилагане на защитен слой;

  • наличието на гаранция и нейната валидност;

  • форма на опаковката.


Струва си да се разгледа по-подробно всеки фактор, допринасящ за правилния избор на нагревателя, тъй като алуминиевите отоплителни радиатори Ferroli също трябва да бъдат избрани, като се вземат предвид тези фактори.

Алуминиеви радиатори за отопление Ferroli



  1. Брой секции. Както беше споменато по-горе, този индикатор е пряко свързан с топлинната мощност и оттук за загряването на помещението.

  2. Design. Изборът на алуминиеви радиатори предвижда покупката на устройството за дългосрочно обслужване, така че външният вид да не се дава на малка стойност. Освен това е добре да се разгледат конфигурацията и наличието на отвори. Затова заоблените форми са идеални за монтаж в детските стаи, тъй като рискът от нараняване е намален. Разположението на каналите също е от голямо значение, тъй като присъствието само на вертикални показва най-продължителния период от време, който ще бъде необходим за затопляне на стаята.

  3. Размери на каналите и тяхната геометрия. Големите канали с кръгло напречно сечение не осигуряват достатъчна здравина на устройството, така че последващите оплаквания, които алуминиевият радиатор е изтекъл, ще бъдат свързани с грешен избор. Разширените канали устояват на образуването на шлаки и подобряват циркулацията на въздуха. Струва си да се обърне внимание и дебелината на стената, тъй като е най-добре тя да е еднаква.

  4. Методи на производство. Разбира се, този фактор не трябва да се оставя без внимание, тъй като надеждността на устройството директно зависи от него. Възможно е да се запознаете със спецификата на производството, като прочетете придружаващите го документи на това устройство.

  5. Гаранция и опаковка. Как да изберем алуминиеви радиатори от такъв широк диапазон - ще подтикне не само горните правила, но и наличието на гаранционния период, както и състоянието на пакета. Разбира се, че неподходящият вид опаковка ще доведе до мислене за лошо качество на производството на това устройство или наличието на щети. От гледна точка на гаранцията се препоръчва внимание не само за установения гаранционен срок, но и разширяването на тази гаранция на определена територия. Така че е напълно възможно гаранцията да не се разпростира до територията на Русия, особено ако покупката е направена извън нейните граници. В резултат на това няма да има смисъл от гаранционния купон и дългосрочните действия. Разбира се, че избора на устройства с гаранционен срок от 3 години е изключително опасен, много производители, отговорни за качеството на техните стоки, определят 10-годишен гаранционен период, понякога повече.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избор на радиаториИзбор на радиатори
Кои добри радиатори могат да се използват за отопление на жилищни райониКои добри радиатори могат да се използват за отопление на жилищни райони
Отоплителни радиаториОтоплителни радиатори
Характеристики на радиаторитеХарактеристики на радиаторите
Топлинно разсейване на радиаториТоплинно разсейване на радиатори
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Как да изберем радиаториКак да изберем радиатори
Алуминиеви радиаториАлуминиеви радиатори
Кои радиатори са по-добри?Кои радиатори са по-добри?
» » Как да изберем алуминиеви радиатори
© 2021 BggeHat.com