Подгряван под плочката със собствените си ръце

Удобството за мнозина е границата на мечтите, но е достатъчно лесно да го осъзнаем. Топъл подът привлича всеки, който уважава комфорта в къщата. Такава система има огромни предимства. В комбинация с керемидата, тя дава невероятен ефект: оставяте душа и докосвате краката на топла любезна керамична повърхност, вместо да трескаво търсите маратонки.

Подово отопление под плочката

Подово отопление под плочката

Избор на система за подово отопление

При модерните системи за подово отопление се използва или силата на електрическото съпротивление на елементите ("електрическите системи"), или течностите, които текат в тръбите ("хидравлични системи") за подгряване на пода. Всички видове отопление могат да бъдат инсталирани като основна сграда или като локално отопление на пода за топлина и комфорт.

Такава система има огромни предимства

Такава система има огромни предимства

Подгряващият слой филм, поставен под плочката, осигурява на помещението подходящата температура, икономичен, много лесен за инсталиране и безопасно. Плочките също се считат за супер покрит, защото са трайни, практични и не изискват специални грижи. Керамичните плочки са ефективен радиатор с отлична топлопроводимост. Дебелината на покритието не влияе на нивото на пода, никакви токсини по време на инсталацията - също огромен плюс, а инсталирането е много бързо и достатъчно просто.

Филм, базиран на въглеродни ленти, който произвежда нагряване чрез инфрачервено лъчение, е съвсем нов продукт. Топлопроводимостта на този филм е много по-висока от тази на всеки аналог, но консумацията на енергия е много по-ниска.

Системата е толкова лесна за използване, че понякога се използва като мобилна: подредена под килима през зимата, а през лятото се почистват заедно. Филмът може да се монтира не само на пода, но и на всяко друго място: на стените и дори на тавана.

Инфрачервен филм топъл под

Инфрачервен филм топъл под

Преди да вземете решение за инсталиране на топъл под, трябва да претеглите всички плюсове и минуси.

Goodies

  1. Модерно и високотехнологично отопление.
  2. Осигуряване на топла и уютна каменна и керамична плочка.
  3. Можете да подмените радиаторите в помещенията, като елиминирате стените и пространството за довършителни работи от висок клас.
  4. Възможна инсталация в нова сграда.

минуси

  1. Бавно време на нагряване в сравнение с други форми на отопление.
  2. Не всички отоплителни системи осигуряват пълна подмяна на радиаторите.

Първо нещо първо!

Топлата подложка трябва да бъде внимателно инспектирана. Повреждането понякога се случва по време на съхранение или транспортиране и понякога по време на монтажа. Следователно, след покупката силно се препоръчва да проверите филма с цифров омметър. Проверката струва три пъти: след разопаковане, инсталиране и полагане на плочките.

Цифров омметър

Цифров омметър

Характеристики на стил

Начинът на полагане на филма под плочките се различава от технологията на полагане на филма под ламинат и линолеум. При полагане е важно първоначално да се определи дали фолиото за плочки ще се побере върху съществуващия субстрат или ще бъде излята нова замазка, която в идеалния случай ще изравни основата на пода.

Метод на полагане на филми

Метод на полагане на филми

Трябва да се отбележи, че подът, върху който е монтиран филмът, трябва да бъде възможно най-плосък. Следователно, вземането на решения зависи от спецификата на определено пространство.

Често керамични плочки е поставен върху листове или gipsovolokna steklomagnezita на: инфрачервената стела полиетиленово фолио, а след това внимателно, без да вредят на филма етаж са разположени и фиксирани листове, които ще послужат като основа за керамични или камък. Преди работа по подредени листове прилага "betonokontakt" и оставете разстояние (termoshov) между плочките на стената и зидария. Моментът, в който да се съсредоточи - е лошо сцепление на лепило с гладка повърхност.

Но ние ще разгледаме мокрия метод за инсталиране на система за отопление на иновациите. Смята се за по-сложна, по-задълбочена и надеждна. Такава етаж ще продължи много години, но с полагането на листа може да е проблем: GVL податливи на случайно удари водата, определяне на плочките понякога е крехка, а когато вибрации (напр, перални машини), съществува риск, че плочките просто ще се счупи, ако е приложен върху листовете.

Без съмнение, полагането е много по-лесно да се произвежда на листове, но ако целта е трайност, тогава мокро полагане, направено качествено, ще ви осигури.

За да се работи по полагане на филма под плочките, е необходимо да се подготвят:

  • нагряващ филм;
  • съединителни скоби;
  • Скоч лента (на базата на битум);
  • температурни контролери (със сензор за температура);
  • електрически проводник (при отчитане на максималното натоварване);
  • топлоизолация под нагревателя (забранено е използването на метална топлоизолация);
  • полиетилен (от 0.1 mm).

инструменти

Перфоратор, отвертка, ножици, ножици, клещи, строител нож, електрически тестер, чук.

В допълнение:

  • пластмасова мрежа за мазилка (клетки 6-10 мм);
  • тапи;
  • тръба (гофрирана тръба);
  • монтаж на кутия.

Монтажна процедура

Топъл под под плочката

Топъл под под плочката

Етап 1. Работата започва с изготвяне на план след внимателни измервания. Планът показва местоположението на инфрачервения филм, който е нарязан на части.

Ако отоплението е основно, изчислението е направено на базата филм нагревател 85 от терена, ако отоплението е удобно - 40. При отопление тромава мебели не се поставят, стените около периметъра на обратно до 10 - 40 cm.

Дебелината на филма зависи от площта, на която ще бъде поставена. Колкото по-голяма е площта, толкова по-малка е силата на самите банди. Разбира се, изчисляването може да се извърши независимо, но професионалният съвет никога няма да попречи.

Монтиране на топъл под

Монтиране на топъл под

Разстоянието между лентите е около 50 мм, филмът върху филма не трябва да се налага. Трябва да се разбере, че онези места на пода, под които няма да се полагат филмите, няма да се нагорещят. Керамиката като самото покритие ще разпределя топлината. Като се има предвид това, разстоянието между секциите на нагряващото фолио може да бъде увеличено, но не толкова, че подът след поставянето на фолиото да се нагрее неравномерно.

Изчисляването на силата на системата се прави, за да се установи колко термостати трябва да бъдат поставени. Проверете системата за пренос на енергия в апартамента.

Изчисление: ток на тока = мощност на нагревателния елемент / мрежово напрежение.



Стъпка 2: След това, определи мястото на свързване на система за подово отопление с мрежата апартаменти, оборудва точка монтаж термостат (тя може да бъде инсталиран на подходящо място на стената, трябва да се вземе предвид допълнителното оборудване, ако има информация, електрически контакт).

Монтаж на температурни сензори

Монтаж на температурни сензори

След това се закрепва температурният сензор. Желателно е да скриете проводниците в стената, да направите дупка или да я затворите със специална кутия. Ако системата има мощност повече от 2,5 kW, тогава трябва да включите самостоятелен прекъсвач.

Стъпка 3. За терморегулатора често се подрежда специален жлеб. Пробиването на такава депресия води до образуването на прах, а парчета от стени също могат да паднат. Ето защо е необходимо предварително да се работи.

Моля, обърнете внимание! След като сте подредили филма, не е възможно да правите такива действия точно!

Следващата стъпка: трябва да подготвите подовата плоскост (почистена от вода, прах, мръсотия и др.), Поставете хидроизолация (във влажни помещения) и топлоизолация. Филмът е нарязан и нарязан, поставен върху изолираната преди него изолация и закрепен с двустранна лента.

За субстрата можете да приложите техническа щепсела в ролка (2 мм), която вероятно ще бъде ширината на инфрачервения филм.

По периметъра на лентата не се закрепва, тъй като е забранено. Залепва се само в избрани места.

Етап 4. Филмът е монтиран, като има ленти от медта надолу. Оформлението се извършва по дължината, а не по стаята (това е по-рационално, точките на свързване са по-малки). Допустимата дължина на лентата за горещо фолио на филма трябва да бъде проверена с продавача.

Стъпка 5. Свържете медните ленти и проводниците с контактни скоби според схемата. Половината от конектора е във филма, а втората е върху медната шина (отвън).

Монтаж на контакти за подово отопление

Монтаж на контакти за подово отопление

Свързването на лентата с инфрачервено нагряване на филма към мрежата се извършва паралелно.

Свързване на инфрачервените ленти за отоплителни филми към мрежата

Свързване на инфрачервените ленти за отоплителни филми към мрежата

Точките на свързване и неизползваните проводници са защитени с битумна изолация.

Нормалната работа на системата е пълна липса на искри, прегряване на ставите на всички контакти, равномерно нагряване на филма. След поставяне на инфрачервеното фолио е необходимо да се провери работата на топъл подов инфрачервен под и само след това можете да продължите по-нататъшната инсталация.

Стъпка 6. Температурният датчик може да бъде разположен както в горната част на фолиото, така и отдолу, в гофрираната тръба. Инсталацията се обмисля предварително, като се има предвид диаметърът на гофрирането.

Етап 7. Филмът е покрит с хидроизолация, стелажна мазилка (близо до стените оставя добра граница).

Стъпка 8. Между равнините на ивиците на отоплителната система, пробиването се извършва директно през мазилката и изолационната изолация, а дюбелите се задвижват. За да увеличите твърдостта, понякога нарязани отвори, които са запечатани с лепяща лента. След това те се изсипват с циментова замазка за закрепване на замазката към основата на равнината на пода.

След внимателно производство на тънка замазка, която е подсилена с пластмасова мрежа (самата мрежа е леко закрепена към пода с дюбели, без да се докосват лентите на филма).

Моля, обърнете внимание! Всяко увреждане на инфрачервения филм не е допустимо. В хода на работа, дори и едно механично увреждане може да разруши системата, е необходимо да работите изключително внимателно!

Целият слой подгряван под (с мрежа) се препоръчва да се грундира с разтвор със самонивелиращи свойства (8 мм). Отгоре се препоръчва да се направи циментова замазка (20 мм), като се добави пластификатор, предназначен за тези подове.

Керамиката може да бъде поставена само след като замазката е закалена. На формирания "пай" поставете "betonokontakt". Адхезивният слой, върху който е фиксирана плочката, е мин. 8 мм.

Проверка на термостата на топъл под

Проверка на термостата на топъл под

Етап 9. Следващите плочки се поставят.

Моля, обърнете внимание! За да се избегне механичното повреждане на отопление филм, е необходимо да се извърши работата в меки обувки, не може да се приложи към чрез драскане или други обекти, в никакъв случай не може да се забие в филмови ноктите или дюбели. Не използвайте никакви материали от метал (фолио, метална мрежа).

След приключване на всички работи по връзката, трябва да проверите всички точки на свързване и изолацията на всички кабели. Проверете дали всички електротехници произвеждат тестер. След това работата на подовото отопление се проверява, като се свързва до 1/3 -1/2 часа.

Монтиране на инфрачервения под

Монтиране на подови настилки от инфрачервени подови настилки

Това е забранено!

Забранено е свързването на системата от топъл подов дъб с изсушаването и настройката на замазката, течното лепило и др. Обикновено връзката се прави около месец след полагането на плочките.

Ако на пода има значително количество вода, системата не може да бъде включена, докато не изсъхне напълно.

заключение

IC секс от собствените си ръце е напълно реално. Но ако нещо не е ясно, можете, като разделите работата на етапи, да поканите специалисти. Например, свързването на системата може да бъде направено от професионален електротехник, това се отнася и за производството на замазки, полагане на плочки. След като проучи всички аспекти на въпроса, в желанието да спестим срещу заплащане за работа, не си струва риска. По-добре е да поемете изпълнението на точно тези работни места, които са в състояние да произвеждат.

Видео - Филм топъл под пода на плочки със собствените си ръце

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Специфичност на водната отоплителна системаСпецифичност на водната отоплителна система
Система за отопление на колектораСистема за отопление на колектора
Изберете нагревател за топъл под плочкатаИзберете нагревател за топъл под плочката
Различни видове топли подове какво да избера?Различни видове топли подове какво да избера?
Основи на избора на топъл под за плочкиОснови на избора на топъл под за плочки
Топъл под в банята, който да изберем?Топъл под в банята, който да изберем?
Икономично отоплениеИкономично отопление
Въздушно отопление на частна къщаВъздушно отопление на частна къща
Водоотопляем подов валтекВодоотопляем подов валтек
Избор на топъл етаж Видове и характеристикиИзбор на топъл етаж Видове и характеристики
» » Подгряван под плочката със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com