Керамични подови первази

Керамичните плочки за някои от стаите на един апартамент или къща са оптималният избор на подови настилки. Изразено сила и хигиенни качества, способности, с високо качество на монтажа, за да задържат вода - всичко това става решаващ аргумент за използването му в кухни, бани и тоалетни, коридори, за регистрация на вход - веранда, стълби и платформи и т.н. Най-широката гама декоративни изпълнения на керамични плочки за подове ви позволява да реализирате почти всички дизайнерски проекти.

Керамични подови первази

Керамични подови первази

Въпреки това, на пода няма да има завършен вид, ако не да му даде фрингер первази. Обичайните материали, използвани за други подови настилки, в тази ситуация, са от малка полза. Това е добре - за тези цели има специална керамична перваза за пода.

Предимства на керамичния плинт

Конвенционалните первази - дървени, пластмасови или композитен, подове, керамични плочки, изглежда, по-често сблъсък, за да се попречи на цялостния стил на помещението. Все пак това все още не е най-големият недостатък.

Освен това не винаги могат да се справят с основната оперативна задача - да покрият сигурно мястото на свързване на повърхността на пода и стените. Като се има предвид фактът, че речта се отнася най-вече до помещения с висока влажност, водата ще проникне в най-тесния процеп между основата и подовата керамична плочка. Покритите с конвенционални ъгълчета на рамката по този начин се превръщат в несушителни зони с висока влажност. И това, в най-добрия случай, ще завърши с неприятната миризма на влага и разлагащи се органични. Такива места стават почти идеални места за развитието на колонии от плесени или дори патогенни бактерии. Могат да се възползват от такива ъгли и някои видове насекоми.

Много различно е, че въпросът се решава с използването на керамични первази.

  • Те се инсталират по същия начин като керамичните плочки със специален лепилен състав, с изключение на образуването на кухини. С правилното полагане и качественото фугиране на шевовете, ъглите са напълно защитени от проникване на мръсотия и влага, дори ако на пода е паднало значително количество вода.
  • Керамичните первази се отличават с висока здравина, стабилна форма. Те не се страхуват от температурни промени - линейна деформация няма да се случи във всеки случай. Животът на това покритие е напълно съизмерим с продължителността на работа на подовите плочки.
  • Грижата за керамични первази не е сложна - достатъчно е да се извършва редовно мокро почистване. Качествената керамика не се страхува от никакви химически ефекти, т.е. можете да използвате, ако е необходимо, и всички детергенти.
  • Такива цокли не "стават" с течение на времето - те не са обект на избледняване, не се нуждаят от козметично обновяване - оцветяване, лакиране и т.н.
  • Във връзка с теракот настилка, с правилен подбор на желания модел, създаване на единна керамичен цокъл дизайн "ансамбъл". Те подчертават контраста могат успешно да се премести от повърхността на пода за довършителни стени или, ако е необходимо, за противоречие, стомана органичен разширение един стил интериор клирънс в цялостната цветова гама на.
Използвайте керамични первази и за довършителни стълбища

Използвайте керамични первази и за довършителни стълбища

  • Използването на керамични первази също дава някои "предпочитания" при поставянето на плочките на пода. Така че често има ситуации, при които тесни стени са оставени по стената, а не са затворени. Рязане на плочки в тънки ивици за полагане в тези райони понякога е много трудно - често има смисъл да се покрие тази област с керамична перваза.

Недостатъкът на керамичните первази е може би само един, присъщ на цялата керамика като цяло. Става въпрос за крехкостта на материал, който не харесва ударени стрелки. Ако внимателно третирате подовите настилки и первазите, този дефект няма да се прояви. В случаите, когато се е случило всичко "извънредно положение", както и да е елемент от постамента е напукана, или покрити с нарязаната повърхност, винаги можете да се извършват ремонтни дейности бързо, замяна на повредената фрагмент от нов.

Как да изберем подходящия керамичен плинт

За начало, какво е керамично первази?

Фигурни плинтове с триъгълна или трапецовидна форма

Фигурни плинтове с триъгълна или трапецовидна форма

  • Много често това е в разрез, подобен на стандартен цокъл - позната триъгълна или трапецовидна форма, с широк стабилна основа, перпендикулярна на нея относно страна за монтиране на стената и изразен заострена на върха в предната част. Външната повърхност е равна, може да има заоблени форми с гладък вдлъбнат завой или декоративна релефна облицовка.
Подложки, както обикновено

Подложки, както обикновено

  • Широко използвани плинтове, изпълнени под формата на обикновени правоъгълни фризове на различни височини. В този случай външната повърхност трябва да е заоблена отгоре.
Плоският перваз-фриз може да изглежда много впечатляващо

Плоският перваз-фриз може да изглежда много впечатляващо

Между другото, някои домашни майстори правят такива фризови первази и независимо, разрязвайки в необходимия размер керамична плочка с избрания цвят. Това, разбира се, до известна степен е допустимо, при условие че задължително внимателно боравене горната повърхност, което за него не може случайно да причини нараняване или пребиваващи (особено децата) или домашни любимци. Доста е приемлив вариант да се използва специален финишен профил, пластмаса или алуминий.

Този профил може да се използва за завършване на горната страна на домашен цокъл

Този профил може да се използва за завършване на горната страна на домашен цокъл



Но все пак най-добрият вариант е използването на специализирана керамична перваза, която има всички въпроси, свързани с осигуряването на оперативна безопасност в етапа на проектиране. За щастие, в момента по-голямата част от основните производители на керамични плочки, произведени много от неговите разновидности като избрания за определен дизайн на пода, а в други варианти, от които можем да винаги да изберат най-подходящите за това, което е била предназначена опция дизайн.

  • В случая, когато цокъл са част от един събиране, техния размер се поддържа или в пълно съответствие с керамични плочки на пода или с определена кратност - 1,5 или 2 (така че е възможно да се постигне намаляване на ставите). По-дългите керамични первази не се произвеждат - поради тяхната повишена крехкост и неизбежни проблеми при инсталирането на ненужно големи части.
Идеално монтирани шевове на подови керамични плочки и на первази

Идеално монтирани шевове на подови керамични плочки и на первази

Но при избора на первази, които не са част от една колекция с плочки, трябва да се обърне специално внимание на техните размери. Ако шевовете на пода и на первазите са "различни", появата на такова покритие ще загуби много.

  • Не забравяйте да изясните дали придобитият вид керамични первази допълнителни елементи - външни и вътрешни ъгли, преходи, по-сложни елементи, които може да са необходими, например, когато довършите стълбищата. Самостоятелно направените ъглови фуги, въпреки че са възможни, все още представляват определена сложност, особено за хората, които се занимават с полагане на плочки не професионално, а само предприемат самостоятелно ремонт на апартамента си.
За полагане на перваза на стълбището може да се наложи доста сложни елементи

За полагане на перваза на стълбището може да се наложи доста сложни елементи

  • Съвети за избор на конкретен модел, за да се даде много трудно - всеки взима за визията си за интериора. Первази достъпно височина от 10 ÷ 15 и до 100, дори 120 mm в различни форми и цветове, с една и съща или монохромни повърхност с релефен мотив или цвят, до гладък матов или дизайн.

Framing, изработени в цвета на стените, визуално "повишаване на покрива", ще се разшири пространството и повтаря сянката на пода, а от друга страна, някои "ще тегло" общ външен вид, което му придава по-монументална и пълнота.

Модата включваше чисто бяла перваза. Този цвят по принцип лесно се комбинира с други нюанси, дава ясна гранична разделителна способност между пода и стените. Въпреки това трябва да се има предвид, че контрастиращите дъгови дъски благоприятно подчертават само правилната геометрия на помещението, но ще бъде малко нелепо да погледнете в стаи със сложна конфигурация.

  • Ясното предимство на плоските фризове е, че те не "ядат" пространството, те ви позволяват да поставите мебели възможно най-близо до стената. Височината на тази перваза трябва да бъде съизмерима с височината на тавана - колкото по-висока е стаята, толкова повече може да бъде фризата.
Такава плоска дъска не навреди, за да се поставят мебели възможно най-близо до стената

Такава плоска дъска не навреди, за да се поставят мебели възможно най-близо до стената

  • Не се замесвайте в твърде сложни релефни форми. Отначало тя може и красиво, но в депресиите прахът и мръсотията неизбежно ще се натрупват и няма да е лесно да премахнете мръсотията. Много по-удобно по отношение на излизането на основата с гладка повърхност и гладки криви.
За гладките первази е много по-лесно да се грижите

За гладките первази е много по-лесно да се грижите

Чрез закупуване на необходимия брой перваз плочки (за която се продава като пакет и поотделно), не забравяйте да го купя с малък марж (около 10). Този резерв е необходим и в случай на евентуална повреда по време на полагането и за "ремонтен комплект", ако трябва да замените крекинг фрагмента с времето. Плочките обикновено се побират за следващите години и няма гаранция, че ако има нужда, ще може да се купи такъв модел в магазина.

Монтаж на керамичен плинт

В действителност, инсталирането на керамична перваза съвет не трябва да бъде с особена сложност - това е дори по-лесно, отколкото полагането на плочки подови настилки.

  • Естествено, преди началото на полагане е необходимо да се мисли за неговата схема - местоположението на шевовете, взаимодействието на ъгловите елементи, необходимостта от рязане и т.н.
  • За да режете первазите в желания размер, можете да използвате резачка за плочки. Въпреки това, ако цокълът има сложен облекчение, е по-добре да се прибегне до диамант с диамант. В този случай трябва да действате с изключителна предпазливост, за да не повредите горния декоративен слой.
  • Ако комплектът няма ъглови елементи, ще трябва да отрежете ръбовете на плочките, които ще бъдат съединени под ъгъл от 45 градуса. Побързайте, когато не е необходимо рязане - ръбът се шие много внимателно, тъй като е вероятно да разваля ъгъла с невнимателно движение.
  • За полагане, точно същият съставен слой се използва за керамични плочки, разредени до желаната консистенция.
  • Лепилото се нанася върху плочката с обикновена шпатула, осигуряваща равномерна дебелина на слоя 3 ÷ 4 mm. При полагане на широки фризове, около 80 ÷ 120 мм, можете да прибягвате до назъбена мистрия - така че разпределението ще бъде по-равномерно и самият процес - удобен.
Полагане на керамичен плинт

Полагане на керамичен плинт

  • Плотът, който е бил залепен с лепило, се притиска към повърхността на пода на правилното място и след това леко се удря с гумен чук или кияник - към стената. След натрупването на всеки елемент е необходимо да се провери нивелирането на всеки елемент хоризонтално и вертикално с помощта на нивелир и владетел. Освободеното излишно лепило трябва незабавно да се отстрани.
Необходимо е да се запази пропастта между елементите, която впоследствие се разтрива от фуга

Необходимо е да се запази пропастта между елементите, която впоследствие се разтрива от фуга

  • Разстоянието между съседни елементи се поддържа с обикновени калибрационни кръстове, със същата дебелина, която се използва при полагане на керамични плочки на пода. Шевовете се почистват от излишната лепилна смес.
  • След един ден можете да завършите работата, като запечатате ставите със специален водоустойчив състав (фуга) на желания цвят. Желателно е тази фугираща смес също да има антисептични свойства.

Видео препоръки за полагане на керамични первази

Компетентно, с изискано подбран и грижливо положен плинт, ще даде необходимото завършване на стаята с керамични плочки и ще продължи много дълго време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Керамични подови плочки, предимства и недостатъци на материалаКерамични подови плочки, предимства и недостатъци на материала
Не преминава мода за керамични плочкиНе преминава мода за керамични плочки
Използвайте при строителството на керамични плочкиИзползвайте при строителството на керамични плочки
Керамични плочки cimicКерамични плочки cimic
Керамични плочкиКерамични плочки
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
ПодовеПодове
Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?
Избор на подова настилка за наета къщаИзбор на подова настилка за наета къща
Нюанси за избор на керамични плочки за банятаНюанси за избор на керамични плочки за банята
» » Керамични подови первази
© 2021 BggeHat.com