Ремонт на стени със собствени ръце стъпка по стъпка

Къщата всъщност е четири стени, един под и един таван. Следователно, състоянието на стените не може да направи голяма разлика в определянето на степента на надеждност, практичност, естетика и други качества на вашия дом. Качеството на стените играе водеща роля при извършването на всякакъв вид ремонт. Съветите, препоръките и инструкциите, предоставени на тази страница, ще ви помогнат да ремонтирате стените в апартамента със собствени ръце на етапи.

Никой няма да спори с факта, че няма малки части в апартамент или къща. Красива, удобна, издръжлива трябва да бъде абсолютно всичко. Като вдига глава, всеки собственик иска да види гладък, гладък и красив таван. Искам да ходя на практичен и топъл етаж. Високите качества и стандарти за качество и естетика трябва да бъдат изпълнени от стените. Мнозина могат да не са съгласни с това мнение, вярвайки, че стените са в задоволително състояние, докато не изпълнят добре своята функция - разделят една стая от друга. И за да създадете красота, достатъчно е да ги покриете с красиви тапети.

Ремонт на стените в апартамента със собствени ръце на етапи

Невъзможно е да не отбележим грешката на този подход. След ремонт в апартамент често се извършва не защото нещо не е наред. Но защото искам да създавам оптимални условия за живот във всяко отношение. Състоянието на апартаментите непосредствено след строителството не е вдъхновяващо: неравномерни стени, евтино покритие, материали с лошо качество. Не се примирявайте с това състояние на нещата! В края на краищата, поправете грешките на строителите и привеждане на помещенията "в съзнанието" със собствените си ръце без много разходи. Но в резултат на това получавате наистина съвременни жилища от висок клас, които отговарят на съвременните стандарти за качество и естетика. Животът в него ще бъде приятно за вас и всички други членове на домакинството.

Трябва да се отбележи, че ако строителните грешки и недостатъци по отношение на подовете и таваните могат да станат забележими почти веднага, тогава състоянието на стените може да изглежда прилично дълго време. Но това не означава, че те наистина вършат добре всички функции, които са им възложени. Изглежда - стени и стени, защо трябва да бъдат преработени? Повярвайте ми, когато извършите реконструкцията на стените, ще оцените всички предимства на наистина висококачествените стени. Компетентният независим ремонт ще ви позволи да донесете стените на конструктивен и идеален дизайн.

Стени и техните функции

Стени и техните функции

Стените не са лесни вертикални повърхности, свързващи тавана и пода. Това са основните структурни елементи на къща или апартамент. Стените са разделени на два основни типа - преградни стени и носещи конструкции. Вторият тип се различава от първия от обема на натоварванията, приложени към него. Стените на лагерите поемат тежестта на подовете и други конструкции, а също така поемат и въздействията на външните елементи - вятър, валежи и др. Разбира се, носещите стени са проектирани да държат собственото си тегло. Поради пряката връзка с други съществени елементи от цялостната конструкция на къщата и особеното значение на разрушаването и разрушаването на носещите стени е забранено. В процеса на реконструкция можете да работите само с дялове. Те могат да бъдат разрушени, пренаредени, променени.

Стените поемат огромни натоварвания, което позволява къщата да остане непокътната. Те осигуряват изолирането на помещенията помежду си както в пространствено, така и в акустично и друго отношение. В качествена къща трябва да бъдат качествени стени - гладки, плътни, не пропускайки звуци, миризми и надеждно предпазва от студ. Силни и издръжливи стени - гаранция за издръжливостта на цялата сграда. Каква крепост може да има една къща, ако има "картонени" стени? Как да направите красив ремонт, ако стените са покрити с пукнатини и нередности? Няма начин. Ето защо, една от основните етапи на всеки ремонт и създаване на комфорт, уют и естетика в къщата е ремонт на стените.

Изборът на технология за ремонт на стени се определя главно от материала, от който се произвеждат стените:

  • Бетони (малки или големи блокове);
  • Стоманобетон;
  • Сандвич панели, подходящи за създаване на дялове;
  • Дървото.

Ремонтът на стените със собствените си ръце няма да бъде трудно на етапи, ако изучите този въпрос подробно и сериозно подхождате към изпълнението на задачата. Нашата статия ще ви помогне да научите основните принципи и нюанси на този процес, които ще ви позволят да постигнете безупречен професионален резултат. Така че, нека да продължим с поетапно описание на процеса на самостоятелно реконструкция на стените.

Първоначалният етап на реконструкция на стените в апартамента

Първоначалният етап на реконструкция на стените в апартамента

Подреждането на стените е процес, съчетаващ технологични способности и умения. Всеки, който има първоначални познания в областта на строителството, може да се справи с тази задача. Не е нужно да се прави особено трудна работа в процеса на изпълнение на тази задача, няма да са необходими сложни скъпи инструменти, както и труднодостъпни материали. Ето защо можем да кажем, че ремонтът на стените сам по себе си не е лесна задача. Достатъчно е да го вземете сериозно и внимателно да спазвате технологията за изпълнение на всеки етап и ще получите перфектен резултат без ненужни разходи.

Така че, ако стените в апартамента ви се нуждаят от ремонт и вие решите да го направите сами, първо трябва да направите анализ на ситуацията и да планирате плана си за действие. На първо място, оценявайте състоянието на стените, какви дефекти имат, колко сериозни са те, дали има пукнатини, пукнатини, издутини и др. Оценете степента на плоскост на стените. С този параметър проблемите се появяват много често. И за да се постигне висококачествено завършване със съвременни материали, стените трябва да бъдат идеално равномерни. Ето защо най-вероятно подравняването не може да бъде избегнато. При започване на ремонта е важно в началния етап да се помисли. Решенията, взети в началото, определят по-нататъшния ход на работата. Ето защо избирайте кои материали ще извършите стени изравняване, мислете как се отнасят към финала, който бихте искали да изпълнявате в бъдеще - поставяйте тапети, поставете плочки, използвайте декоративна мазилка и т.н.

Всеки има свои собствени идеи за ремонт на стени. За тези, които имат крайната мечта, е да промените тапета. И някой предпочита да върши всичко по-задълбочено и от векове, така че е взето за реконструкция на стените. Някой обича да прави всичко бързо, но някой се придържа към задълбочен подход. Ако задачата ви е не само да подмените декоративното покритие с по-модерна, а да създадете трайна, висококачествена и равна основа, върху която всеки материал ще изглежда добре, тогава не можете да направите без реконструкция на стените. Искате ли да направите качествени ремонти, които ще поддържат свежест и красота в продължение на много години? След това трябва да започнете от самите основи.

Както вече казахме, дърво, бетон, стоманобетонът може да служи като материал за стени. И изборът на методологията за реконструкция на стените се определя от материала, от който са изработени. Фокусът на вниманието е насочен към привеждане в съответствие. Тази процедура е в основата на ремонта на стените. В крайна сметка дори стените са необходими за всяко завършване. или декоративна мазилка, без тапет, няма боя, която да скрие неравностите и пукнатините по стените. Следователно е толкова важно да се избере оптимален начин за изравняване, като се вземе предвид материалът на стените и тяхното състояние.

Най-практичните и достъпни за самоизпълнение са два начина за изравняване на стените:

  • Монтаж на гипсокартон;
  • Приложение на строителни смеси.


Разбира се, в допълнение към основните технологии, техните характеристики и нюанси на изпълнение, е важно да знаете в какъв ред да извършите цялата работа. Редът за изпълнение е много важен за постигането на висок резултат. Нарушаването на правилната последователност може да доведе до факта, че вече завършените етапи трябва да бъдат повторно извършени, защото те пречат на правилното изпълнение на други видове работа. Извършването на всички работи в стриктно установения правилен ред ще ви позволи в най-кратки срокове и без допълнителни разходи да приведете стаята в безупречен вид.

И така, кога трябва да се обърнат стените? За да работите по изравняване на стените отидете след завършване на работата с пода и тавана. В същото време завършващата обвивка все още не е монтирана на тавана. Защо? Защото в бъдеще всички неравности и небрежните краища на тапета отгоре могат да бъдат скрити под тавана. Изглежда, че е такава дреболия, но това са малките неща, които отличават безупречния ремонт от просто добро.

Ремонт на стените в апартамента със собствени ръце на етапи: описание на процеса

Ремонт на стените в апартамента със собствени ръце на етапи: описание на процеса

Самооправката на стените включва следните етапи:

  • почистване;
  • Сушене, третиране с антисептични съединения, изолация;
  • Мазилка, монтаж на обвивка за облицовка;
  • Декориране.

Ако имате намерение да тапет тапет или да ги боя, тогава можете да използвате един от двата метода за подравняване. Но ако по план стените ви трябва в крайна сметка да бъдат покрити с плочки, тогава трябва да дадете предимство на изравняването със строителни смеси. Това се дължи на факта, че плочките изискват гъста и надеждна връзка с гъста основа. Ето защо, сухото строителство не може да се използва. Необходимо е да се осигури равномерност на стената с помощта на специални съединения. Тогава тя ще се превърне в идеална база за плочки.

Подреждането на стените със смеси е съвсем проста. Той не изисква специални умения, умения и инструменти, а подходящите съединения могат да бъдат закупени във всеки строителен магазин.

Ремонт на стените в апартамента със собствени ръце на етапи: описание на процеса

По този начин, подреждането на смесите се извършва както следва. Първо, определете началния ъгъл на работата си в горната част на стената. Забийте нокътя в него, така че капачката му да не достига до стените с около 3 мм. След това трябва да направите импровизиран спад: прикрепете здрав конец към нокътя и към него - тежести. Когато осевата линия спира да се люлее, тя ще виси вертикално. Издърпайте оръжието, забийте ноктите в дъното на стената. Подобна операция трябва да се извърши от другата страна на стената.

В резултат на това трябва да получите равен квадрат, в ъглите на които - ноктите. Сега трябва да свържете ноктите в противоположни ъгли. Горният ляв ъгъл е с долния десен ъгъл и обратно. Ще получите две пресечени направления. Те не трябва да докосват стената. Сега трябва да вземете дъска с достатъчна дължина и да я сложите върху шапките на ноктите, разположени от едната страна на стената. Полученото пространство между дъската и стената трябва да бъде запълнено с предварително разредена смес. Пригответе сместа в съответствие с указанията на производителя върху опаковката. Когато сместа се втвърди, тя ще се превърне в еталонна точка, на която е необходимо да се извърши подравняване. В процеса на работа проверете с предишните забележителности.

Ремонт на стените в апартамента със собствени ръце на етапи: описание на процеса

Всеки ремонт е не само обезпокоителен, но и интересен. Ако се впуснете в хода на цялата работа и се опитате да го направите сами, резултатът ще бъде много по-приятен. С правилното поведение на всеки етап от ремонта ще се превърне в магията: .. Развъждане миксове, нивелирани стени, отстраняване на различни дефекти, като създава красив дизайн, арки и др Направете старото и разпада стая модерни красива гледка към собствените си ръце - достоен повод за гордост и радост! Ремонтът на собствената си - това не е лесно е налице спешна нужда, тя е цялостна работа по превръщането на средна къща в крепост и привеждането в пълно съответствие с вашите естетически предпочитания.

Мнозина смятат, че ремонтът на собствените си ръце е невъзможна задача, за която е по-добре да не се приемат. Всъщност, в някои случаи е по-лесно и по-бързо да плащат професионалисти и да получават резултати. Но кой ще се опита да направи повече за вашия дом от вас? Самото изпълнение на ремонтните работи е гаранция за висококачествен резултат и задоволяване на вашите лични желания. И това е необходимо за това не толкова много вече: малко повече внимание, търпение и желание.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на спалнятаРемонт на спалнята
Как да направите къща ремонт?Как да направите къща ремонт?
Как правилно да оборудвате апартамента си, няколко съветаКак правилно да оборудвате апартамента си, няколко съвета
Как да направите ремонти в апартамент евтиноКак да направите ремонти в апартамент евтино
Ремонт на холРемонт на хол
Как да започнете ремонтаКак да започнете ремонта
Затопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видеоЗатопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видео
Samotsoyatelny апартамент ремонт и неговите характеристикиSamotsoyatelny апартамент ремонт и неговите характеристики
Колко лесно е да се справите с ремонтаКолко лесно е да се справите с ремонта
Как да изберем съвет за апартаментКак да изберем съвет за апартамент
» » Ремонт на стени със собствени ръце стъпка по стъпка
© 2021 BggeHat.com