Как да направите лазерно ниво у дома със собствените си ръце

Когато по време на работа стане необходимо да се очертае маркирането на една линия на голямо разстояние, обичайното ниво на балончетата ще бъде неефективно. Но професионалното строително оборудване не е евтино, така че трябва да се опитате да намерите алтернативи за него, например, използвайте удобен и достъпен лазер за маркиране. С ръцете си той може да бъде направен от всякакви импровизирани материали за минимален интервал от време.

Предимства на използването на лазерно ниво

Домакинският светлинен указател позволява отдалечено приложение на огледално, симетрично маркиране, за да се поставят пространствени точки. Диапазонът на тези модели не надвишава 10 метра, но това разстояние е достатъчно за извършване на повечето от необходимите маркировки. Професионалните устройства (ниво на конструиране, индикатор за изрязване) имат повече функционалност, но много от наличните опции не винаги са търсени. Ето защо, у дома, можете да направите домашно строителство.

Характеристиките на това ниво са достатъчни, за да отговарят на основните изисквания и маркировка, защото той:

  • осигурява необходимия диапазон на гредата до 10 м;
  • увеличава скоростта на измерванията;
  • гарантира приемлива минимална грешка.

Основното предимство на устройството - тя е позиционирането на светлинния лъч в хоризонталната равнина, което ви позволява да изпълнява ефективно маркиране конструира за да контролират нивото, включително вертикалата на стената. В допълнение към извършването на ремонтни работи в апартамента, къща и интериорно обзавеждане с негова помощ, парцелът на частния парцел се организира, изграждането на огради, декорацията на фасадата се контролира.

Ниво на лазерния показалец и нивото на балон

Един от възможните варианти за създаване на подобен инструмент у дома е да се подобри конвенционалното ниво на балон. Идеята е да поставите ниво на светлина върху тялото, което ще разшири възможностите за използване на инструмента и ще ви позволи да поставите точки на отдалечени равнини. Ако допълнително регулирате статива с ротационната платформа, ефективността на използването му ще се увеличи значително.

При производството ще се изисква:

  • ниво на балон, среден размер;
  • лазерен показалец;
  • гума, твърда пяна, пенопластика размери 40/15/5 (дължина / ширина / височина в mm);
  • за фиксиране на червячни скоби, найлонови връзки от 2-3 единици.

Нивелиращото устройство трябва да се поема с дръжки в средата на страничното лице, чрез което е по-удобно да се прикрепи лазерното показалец със скоби или връзки. Изискванията за индекса са прости - светлинната точка на всяко разстояние трябва да остане ясна, а не неясна. За това се прелиства капачка от лазерната страна, при която фокусната леща е скрита. В зависимост от посоката на въртене, контурът на точката ще се промени. Корекцията се извършва по такъв начин, че отклоненията от оригиналната форма на светлинното петно ​​да са минимални, независимо от разстоянието.

1 - лазерен показалец - 2 - гумен субстрат - 3 винтове, замазки.

Устройството е прикрепено отгоре, където е вложката с балонче. Първо поставете основата, готово парче каучук, гума от пяна, пяна. Тогава светлинният водач, който е плътно фиксиран с найлонови замазки, червячни скоби.

Направлението на лъча е настроено стриктно успоредно на лицето на нивото. Регулирането се осъществява чрез поставяне на инструмента върху всяка гладка повърхност в голяма степен, като това може да бъде плот за маса, монтиран върху стена. Височината на светлинния лъч от основата трябва да бъде еднаква по цялата.



Ако няма отвори, подходящи за закрепване на дръжката, за да може надеждно да фиксирате светлинния показалец, пробийте се на най-подходящото място с 3 мм бормашина. Допълнителните действия за фиксиране са подобни на посочените по-горе.

За да извършите маркировката в различни равнини, инструментът се поставя върху основата, която е поставена строго хоризонтално, вертикално. Преглеждайки го по оста, етикетите се носят по стените, тавана, пода. Вместо повърхността може да се използва статив с въртящ се елемент с фиксирана плоска плоча, метална плоча.

Създаване на самостоятелно създаден показалец

Преди да започнете важни надценяващи работи, всяко устройство, направено самостоятелно, например лазерното ниво със собствените си ръце, трябва да бъде калибрирано и коригирано. Независимо, това може да се направи, както следва:

  • Винт с дължина до 120 мм се завинтва в основата, на която е фиксирано нивото. Задълбочава се, така че шапката му съвпада с линията на лазерния показалец.
  • След като включи показалеца, лъчът е насочен към стената, след което проекционното място е маркирано с молив и в него е завинтен втори винт.
  • На винтовете на винтовете поставете профил или гладко парче гипскартон, всяка лента.
  • Най-горе на лазера. Ако е необходимо, подравнете лентата по отношение на хоризонта, като вземете предвид индикатора на балончетата, като наклоните ръба по-близо до стената.
  • След изравняване се завинтва нов винт и профилът се отстранява.
  • Инсталирайки домашното устройство на стойката, направете окончателната настройка, ръководена от шапката на последния инсталиран хардуер.
  • Ако устройството е настроено правилно, преминете към маркиране.

Прилагане на суспендиране

Всеки окачен масивен обект ще се върти свободно около оста, насочена строго надолу. Ако показалецът е фиксиран перпендикулярно, неговият лъч ще очертае хоризонтална линия по всички гранични стени.

Вземете дървена бара, в горния край на която са завинтени два винта на ръбовете. Шапките им трябва да изпъкват около 1 см. Всяка дебела нишка, за предпочитане, която е леко опъната, или тънка медна тел е прикрепена към тях. В средата на конеца е свързано друго парче, чрез което детайлът ще бъде окачен на статив или кука.

От дъното на лентата, използвайки гумени ленти, червените скоби придават лазерно показалец, за да постигнат своето перпендикулярно местоположение. Направлението се проверява с конвенционално ниво на балончетата. Чрез промяна на дължината на висящата нишка гредата се позиционира спрямо първата маркировка на стената. Превъртайки гредата с показалеца, фиксиран върху нея, се извършва допълнително маркиране на надлъжната линия.

За да види местоположението си в равнината, лъчът със спираловидно окачване виси леко в една посока. Пуснете го, той под действието на гравитацията ще започне да се отпусне в обратната посока и показалеца ще нарисува строго хоризонтална линия по стените. Грешката е не повече от 1-2 мм.

Използване на контейнер с вода

Възможно е да се направи прост дизайн с висока степен на точност на маркиране от наличните материали у дома. За да направите това, трябва да подготвите резервоар за вода, парче пяна (стиропор), указател, лепкав материал - пластилин, мазилка.

  • Първо, контейнерът, в който е позволено да използва кофа, тавата, се напълва до ръба с вода.
  • Лазерният указател се монтира върху пяната, опитва се да я постави по-равномерно и се закрепва с пластилин, мазилка, гумени ленти.
  • Контейнерът е инсталиран на необходимата височина.
  • В резервоара поставете пластмасова пяна с указател.
  • Включете го в включено положение.
  • Чрез промяна на посоката на светлинния показалец, завъртането му около оста, гредата се прожектира върху маркираните повърхности и маркира точките на проекцията. Всички точки, отнасящи се до хоризонта, ще бъдат строго определени в една равнина.

Домашните лазерни устройства трудно могат да се нарекат идеални, но точността на маркировката е много висока. Друго предимство е, че да съберете такъв инструмент със собствените си ръце от наличните материали на всеки, след като сте отделили малко пари и време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Лазерното ниво се научава да избира измервателната техникаЛазерното ниво се научава да избира измервателната техника
Разберете в инструментите как да избирате самонасочващо лазерно нивоРазберете в инструментите как да избирате самонасочващо лазерно ниво
Общ преглед на лазерните инструменти и други популярни моделиОбщ преглед на лазерните инструменти и други популярни модели
Какво трябва да знаете за лазерното ниво?Какво трябва да знаете за лазерното ниво?
Лазерната рулетка разбира устройството и избира правилното устройство за домаЛазерната рулетка разбира устройството и избира правилното устройство за дома
Ние правим лазерно ниво със собствените си ръцеНие правим лазерно ниво със собствените си ръце
Как да използваме нивото на водата получаваме идеално гладка хоризонтална маркировкаКак да използваме нивото на водата получаваме идеално гладка хоризонтална маркировка
Монтиране на маяци на подаМонтиране на маяци на пода
Лазерно заваряванеЛазерно заваряване
Като поставяме ключалки в интериорни врати, самите ние поставяме механизмитеКато поставяме ключалки в интериорни врати, самите ние поставяме механизмите
» » Как да направите лазерно ниво у дома със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com