Ние правим лазерно ниво със собствените си ръце

Стерео оформление

Как да монтирате лазерно ниво себе си, а дори е възможно? Такова високотехнологично устройство за проектиране на вертикални или хоризонтални повърхности при подравняване се произвежда с високо прецизно оборудване. В професионалните модели се използват специални диодни лампи с помощта на призматични очила, които превръщат изходящата светлина в тънък лъч.

Това определение звучи доста страшно. Но не се отчайвайте, защото това се отнася до професионални инструменти, използвани в строителните обекти. И за домашна употреба такива модели не са много подходящи. Предлагат се различни варианти за професионална употреба, както и за вътрешни ремонтни работи.

Можете да купите модели на домакинството, но отново, като ги използвате веднъж, поставите устройството в кутия и не е известно кога ще бъде необходимо отново. Затова предлагаме да се разгледа възможността за самопроизводство на лазерното ниво у дома.

За какво е това устройство?

Тези уреди са необходими в ежедневието, когато извършват различни ремонти - при изливане на подове, полагане на плочки, инсталиране на окачени тавани и дори на тапети. При всички не толкова глобални ремонти, които повечето хора правят със собствените си ръце, това ниво е просто незаменима.

Три начина за производство на самонасочване

В дома, еквалайзерите могат да бъдат направени в три версии, които са подходящи за самостоятелна работа. По-долу ще обсъдим подробно тези методи.

Първи вариант

В този случай ще ви трябва:

  • Обичайното ниво на сградата.
  • Лазерна показалка.
  • Малка дървена бара с дължина 1 метър и бар, приблизително 5 на 5 см.
  • Правоъгълен парче шперплат с размер от 10 до 20 см и малко парче порест каучук.
Домашно ниво лазер

Лазерна показалка

Първо трябва да подобрите леко показалеца, за да направите лазерната точка по-ясна. Развийте капачката с показалеца и я уплътнете отвътре с дебел картон. След внимателно маркиране на центъра, направете дупка в хартията с гъста игла или заострен нокът. След това отново затегнете дюзата на място и я проверете, като я включите и я насочите към стената. Ако получите ясна ярка точка, тогава всичко е наред и можете да продължите към следващия процес.

Такива манипулации могат да бъдат избегнати чрез закупуване на лазерен показалец с допълнителни дюзи.

Вземеме един метър и от една страна го заточваме под формата на колче. На другия плосък край покриваме фурнир. Достатъчно парче 10 на 10 см, само се уверете, че е възможно най-плоска. След това прибавяме ниво на балон към тази конструкция. Правим това по цялата дължина на лентата на метъра. Такова устройство ще се използва за вертикално изравняване.

Сега ние фиксираме показалеца върху шперплат. За да направите това, вземете подходяща скоба за размера и под указателя поставете гумено уплътнение за амортизация. Освен това е необходимо да се осигури възможност за регулиране на ъгъла на наклона в надлъжната ос.

Принцип на действие

Това домашно лазерно ниво е много лесна за работа. Преди работа трябва да бъде поставен на двора или в средата на стаята. За да направите това, в допълнение, подгответе специален куб, така че пръчката, заземена под колчето, се вкарва свободно и се завърта в дупката. Принципът на неговото производство може да бъде пропуснат - може да се направи от всеки, който има малко въображение.

Така че, поставете колчето в подложката и с нивото на балона го подрежете вертикално. Показалецът гледа към една от стените. Включете го и фиксирайте точката в определено положение. На това място правим белег и завъртете колчето в желаната посока по хоризонталната равнина от другата страна на стената. След това отбелязваме точката върху него и свързваме получения сегмент с една права и права линия.

Не забравяйте, когато завъртите показалеца и фиксирате в противоположната точка, проверете нивото на вертикално ниво.

Вариант 2

Лазерно показалец и ниво на сградата

Лазерно показалец за ниво



Във втория случай, нивото може да бъде направено от един и същ показалец и малък контейнер с вода - това може да бъде дълбоко ястие или вана. Също така се нуждаете от парче пяна. Това е по-проста опция, която не изисква специално обучение и всички се изпълняват по почти три начина.

Извадете контейнера и го напълнете с вода, така че остава на ръба 1 сантиметър. Сега затегнете показалеца върху пяната. Преди да направите това, изпълнете и операция за намаляване на блендата на изхода на лазерния лъч. Можете просто да залепите показалеца, като изрежете в пластмасовата пяна една овална вдлъбнатина за нея или я прикрепете с две парчета от тел, като предварително поставите гумено уплътнение.

Как ще го подсилите, няма значение. Основното е, че показалецът трябва да бъде възможно най-здрав върху пластмасовата пяна.

Устройството е готово и можете да започнете работа.

Как функционира този механизъм?

Контейнер с вода трябва да бъде поставен на желаната височина, където е необходимо да се намери хоризонта. За да направите това, можете да използвате стол с книги, натрупани върху него, за да постигнете по-висока височина. Инсталираме контейнер с вода върху купчина книги и внимателно спускаме пяната в нея с помощта на лазерното показалец. След това го насочваме към дясната страна, за да маркираме отправната точка. Обърнете внимателно и преди да маркирате, изчакайте пяната да престане да се движи по водата.

Първата точка бе очертана. Завъртете показалеца на другата страна и по същия начин, след като изчакате няколко минути, за да предотвратите преместването на пяната във водата, маркирайте втората точка. Така че получавате плоска хоризонтална линия.

Третият вариант е нивото на суспендиране

Ръчно ниво

Задържано ниво

Този метод също така изисква 30-сантиметрови шини с дебелина повече от 2 сантиметра, въже и тренировка. Но е по-добре да използвате сондажна машина, защото трябва да направите гладка дупка. Такива механизми обаче не са достъпни за всички, така че можете да използвате ножицата, за да фиксирате лентата преди пробиване.

Поставяме бара и от едната страна пробиваме дупка под показалеца. За да направите това, изберете подходящия диаметър на сондата. Важно е да го поставите възможно най-точно, така че ъгълът спрямо лентата да е 90 градуса. От другата страна фиксираме въжето.

В резултат на това трябва да се окаже вид лазерно затъмнение. Тя може да бъде окачена на всяко място и, като се върти в различни посоки, маркирайте хоризонтални и вертикални точки. Този метод е по-подходящ за изграждане на фундаменти, огради, басейни и други селскостопански сгради.

Кой от горепосочените начини да използвате, вие решавате. Всяка опция е подходяща за различни ситуации. Преди да започнете работа, помислете за това - може би ще управлявате обичайното ниво на балон, за да "победи" хоризонталата. Но въпреки това, когато е необходимо да се извършват ремонтни дейности самостоятелно и никой не се стреми към помощници, такъв механизъм ще бъде много полезен. Особено след като процесът на производство и на трите варианта преди баналността е прост.

Ниво на корекция

Когато сте направили домашно ниво, първо трябва да го настроите преди работа. При втория вариант няма да има проблеми, но когато използвате ниво на колче с еквалайзер на балон, първо трябва да коригирате.

Как се прави това?

Използване на нивото

Capro висящо ниво

Завийте винта в стойката, така че капачката да съвпадне с изходната линия на лазерния лъч. След това включете показалеца и го насочете към стената. В точката, в която ще се появи лазерът, завийте още един винт, а след това върху него и този, който е завинтен върху шината пред показалеца, трябва да поставите тънка релса. На него след инсталиране на друго ниво.

С негова помощ внимателно подравнявайте лазерния лъч в хоризонтално положение, докато мехурчето в прозореца не се появи в средата. Когато откриете линията, фиксирайте колчето в стойката и премахнете лентата с нивото. Сега можете да използвате определеното ниво за определената цел.

Съвети за работа с лазерно ниво

Използвайки механизмите, които можете да правите със собствените си ръце, трябва да сте много внимателни. Никога не насочвайте лазерен лъч към никого. Макар че такива устройства се предлагат за свободна продажба, нивото на яркостта им е сравнимо със светкавицата на електрическото заваряване, чиято яркост не влияе много благодарение на ретината на очите.

Маркирането на хоризонта с помощта на лазерни нива и още по-самостоятелни устройства, трябва да бъдете изключително точни и когато намерите точката да я поставите в строго вертикална позиция. И ако използвате втората версия на домашно изработеното ниво, винаги изчакайте, докато пяната с показалеца не фиксира в една позиция.

заключение

Разбира се, това не са всички опции, които ви позволяват да направите себе си лазерно ниво. Всъщност сред професионалните строители има много талантливи хора, които могат да изградят нива от импровизирани материали, които не се различават по точност от професионалните модели. Дадохме само 3 от най-простите опции, които, ако е необходимо, могат да бъдат подобрени за използване в различни помещения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Лазерното ниво се научава да избира измервателната техникаЛазерното ниво се научава да избира измервателната техника
Разберете в инструментите как да избирате самонасочващо лазерно нивоРазберете в инструментите как да избирате самонасочващо лазерно ниво
Общ преглед на лазерните инструменти и други популярни моделиОбщ преглед на лазерните инструменти и други популярни модели
Какво трябва да знаете за лазерното ниво?Какво трябва да знаете за лазерното ниво?
Нивото на конструкцията е добре познато в устройството и правилата за избор за домаНивото на конструкцията е добре познато в устройството и правилата за избор за дома
Работа с нивото на точност на измерване и лекота на използванеРабота с нивото на точност на измерване и лекота на използване
Лазерната рулетка разбира устройството и избира правилното устройство за домаЛазерната рулетка разбира устройството и избира правилното устройство за дома
Как да направите лазерно ниво у дома със собствените си ръцеКак да направите лазерно ниво у дома със собствените си ръце
Ниво на строителствоНиво на строителство
Как да изберем лазерно нивоКак да изберем лазерно ниво
» » Ние правим лазерно ниво със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com