Общ преглед на лазерните инструменти и други популярни модели

Инструменти за строителство

Модерният строителен пазар предлага разнообразие от възможности за изравняване на самолетите. Например матрицата на лазерното ниво е един от най-популярните модели, използвани както от професионалисти, така и от аматьори. Тези устройства се считат за незаменими помощници при извършването на довършителни работи на всяко ниво, затова е добре да ги обсъдите по-подробно.

Как е лазерното ниво

Лазерните еквалайзери са доста сложни устройства. Те се състоят от светодиоди и система с лещи под формата на призми, които са монтирани в здрав корпус. Светодиодите са отговорни за доставката на светлина, а призматичните лещи я фокусират върху лъча, което позволява да се възпроизвеждат лазерните лъчи върху измерваните повърхности.

Според вида работа, измервателните уреди могат да бъдат от три типа:

  • Линеен. Това устройство в проекцията показва хоризонтални и вертикални ленти.
  • Point. Такова устройство възпроизвежда един лъч, фокусирайки се върху повърхността на ярка точка.
  • Ротари. Това е професионален еквалайзер с 360-градусова въртяща се глава и позволява измервания на разстояния до 200 метра.

Изберете лазерното ниво

За да решите точно кой модел искате - и на пазара днес голямо разнообразие от продукти от този вид - можете да вземете евтин китайски еквалайзер. Въпреки че в ежедневието има мнение за кратката работа на такива екземпляри, практиката показва, че това не е вярно.

В допълнение, повечето съвременни производители - Bosch, Matrix, Skil, Сondtrol, Ada, kapro имат представителства в Средното кралство. Но въпреки това всички модели работят добре и заемат високи линии в популярността на лазерните нива.

Ако говорим за приблизителната цена, тогава няма да купувате ротационни нива по-евтини от 30 000 рубли, така че те се използват главно от големи строителни компании. За решаване на индивидуални проблеми на ремонт в собствения си апартамент, един модел на стойност до 10 000 рубли е достатъчно. Има приличен кръг лазерни снимки - до 20 метра, което е достатъчно за частна къща.

Критерии за подбор

Когато избирате лазерно ниво, трябва да се ръководите от точността и обхвата на измерванията

Обхват на нивата

Когато избирате лазерни нива, обърнете внимание на следното:

  • Настройване на устройството. Тя може да бъде ръчна или автоматична.
  • Отклонение на сигнала. При устройства с тази функция при преместване на инструмента лазерът ще започне да мига, което означава, че настройката е неуспешна.
  • Метод на свързване. Захранването е възможно от батерията или от сменяемите батерии. И в двете версии има плюсове и минуси.

Например, батериите са много удобни. Те могат да бъдат презареждани до хиляда пъти, но ако не успеят, е проблематично да се придобият подобни. Батериите са евтини, но срокът на тяхната работа е ограничен.

  • Цветът на гредите на модела е със зелен и червен лазер. Първият е по-евтин, но на втория ред той се вижда по-ясно дори при слънчева светлина.
  • Security. Някои нива по време на работа могат да увредят ретината на окото, поради което за домашна употреба моделите от втория клас са по-подходящи.
  • Марк. Изкупуването на лазерно ниво дава предпочитание на добре позната компания. Нека да бъде и китайски, който е направен в Небесно, но въпреки това е събран под търговската марка на добре позната марка.

Преглед на популярните модели лазерни нива

Флагманът на продажбите на такива устройства, а не само от дясно, е немската фирма Bosch. Лазерните модели на тази марка, предлагани на пазара, имат широк обхват на действие - от 10 до 100 метра, с точност на инструментите до 0,4 градуса / метър.

Повечето модели са оборудвани с ротационни проектори, а по-скъпите имат кръгла проекция в три и четири равнини. В опаковката е включен специален статив, държач и очила.

Но това не е единственият производител, така че предлагаме да се запознаете с най-популярните модели от различни марки.

Еквилайзери Skil

Лазерно ниво Skil

Лазерно ниво Skil 0510AB

Тази марка може да бъде представена като втори по големина производител. Но това твърдение се основава само на положителната обратна връзка от потребителите. За разлика от Bosch, лазерното ниво на скалите във всички варианти е малко по-евтино, но точността на тези устройства е различна.

Производителите предлагат модели с лазерна работа в диапазона от 10 до 150 метра с "изстрел" грешка до 0,7 градуса. Нивата на марката Skil са в състояние да възпроизвеждат една или две линии - хоризонтални и вертикални, с 360 градуса над равнината.

Стабилни нива

Лазерното ниво stabilila е оптималното съотношение на качеството на измервателния уред и неговата стойност. Вътре е изградено ниво на алкохолни балони, което ви позволява да проектирате точка за сравнително голямо разстояние, без да се отклонявате от посочените параметри с повече от 0,4 градуса. Нивата на Stabila 70LJ могат да бъдат закупени от 3000 рубли.

Трябва да се добави, че това е марката на германската фирма. Един от най-популярните модели е Stabila 70LJ P + L. Това ниво възпроизвежда две перпендикулярни лъчи, което позволява да се използва при решаване на различни строителни задачи.

Лазерният еквалайзер Condrol MicroX Set

Идеално ниво

Контролер MicroX

Как можете да опишете устройството на тази марка? Контрол (контрол) марка присъства на руския пазар от дълго време и се оказа надежден производител. Устройствата от тази марка са оборудвани с очила, статив за монтаж и различни крепежни елементи, в зависимост от цената.



Лазерният еквалайзер CONDTROL MicroX е ергономичен, устойчив на удари корпус, който е защитен от проникване на влага. Голямо предимство може да се нарече наличието на случая в почти всички модели. Това значително опростява превоза на превозни средства.

Нивата на марката condtrol имат добри технически параметри и обхватът на тяхната работа достига до 20 метра. Наличието на статив и допълнителни крепежни елементи значително разширява обхвата на използване на устройството. Може да се монтира на всякакви места или да се фиксира към стената.

 ADA 2D Основно ниво

Едно малко странно съкращение изобщо не уплаши потребителите, които отговарят само положително за всички модели на тази марка. Нивата на марката на ада са се доказали като надеждни устройства, които позволяват работа в различни условия.

ADA 2D основното ниво е модерно и сравнително лесно за използване устройство. Оборудван е с ротационна основа с вградена градуирана скала. Поради това той може да проектира лъчи не само в самолети, но и под определен ъгъл. В комплекс с нивата на марката ada идва чанта и очила. Нека комплекта и малките, но цената и характеристиките на устройството напълно покриват този недостатък.

Ada 2D основно ниво възпроизвежда на повърхността класически кръст от две лазерни линии.

Тя е конструктивно проектирана така, че вертикалната линия да може да бъде възстановена и на тавана, което е много удобна функция. В допълнение, от предимствата на основните нива на ниво ada е възможно да се определи ротационна база и възможност за проектиране на линии в две равнини.

Лазерни нива Ermak

Кутия с ниво

Ермак нива

Този модел на руската марка. Те възпроизвеждат хоризонтални и вертикални лазерни линии с относително малък прочит. За да спестите енергия, една проекция може да бъде изключена. Устройствата имат вграден ротационен диск, така че нивата на Ermak да "победи" хоризонталните линии в разпространението на 360 градуса.

Тялото на всички лазерни нива на Ермак е направено в крушовидна форма. Той има трибак (база) с винт за регулиране на асансьора, както и ниво на балон, което позволява възможно най-точното ръчно регулиране.

KAPRO 892 Prolaser плюс

Това устройство отдавна е на едно от високите нива в рейтинга на лазерни нива. Нива capro 892 проектира кръстосани лазерни линии и обхватът на безпроблемна работа достига до 20 метра. Това е доста актуален индикатор, близък до характеристиките на професионалните устройства.

Моделите на капра 892 имат минимално време за самонастройване до 5 секунди. Този индикатор е по-подходящ за домакински уреди. Тялото на нивото се изпълнява чисто и качествено. Елементите са изработени от трайна пластмаса, допълнително покрита с каучук. Всички компоненти имат плътно прилягане, което не позволява проникване във влага и прах. Гумената "риза" на нивата на капаро 892 ги предпазва от евентуални счупвания през есента. В допълнение, поради нивото си е по-удобно да се държи в ръка.

Във вътрешността на лазерното ниво капаро 892 са вградени магнитни компенсатори от типа махало. Поради тези причини лазерните глави диоди проектират точни линии по вертикалните и хоризонталните линии. Грешката е ± 5 °. Ако тази граница бъде превишена, ще се задейства предупреждение.

FIT Лазерни еквалайзери

Лазерни мини FIT

Лазерно ниво-торпедо FIT

Съгласно конструктивните и функционалните възможности на нивото на марката fit са сравними с руската марка Ermak. Те възпроизвеждат една хоризонтална и вертикална линия. Разликите са в дизайна на отвори (прозорци за проектиране на линии), други конструктивни ключове за превключване и, разбира се, имена.

Лазерните метра 18664 могат да бъдат класифицирани по-бързо като домашни за сравнително малък диапазон и слабост. Такова устройство е по-подходящо за маркировки, които не изискват специална точност. Нива на монтаж на марката 18664 - това е отлично средство за решаване на вътрешните нужди. Например, окачете картина, завеси или рафтове за нокти.

Пластмасовият корпус на нивата 18664 е разделен на две части - неразделима глава, изпъкнали линии и алуминиева трибуна, на която е монтирана. Проекторът може да се върти на 360 градуса, което ви позволява да "удряте" линиите в самолета.

Еквалайзерите максимално точно извличат равнината на пода, стените и таваните, леко залепват тапета, инсталират опънати тавани, маркират основата, наблюдават съединителя и правят много други неща. Това устройство буквално е панацея за намаляване на финансовите разходи и време за ремонтни и строителни работи с малък обем.

Как да използвате нивото

Как да настроите нивото

Използване на нивото

За правилна употреба спазвайте препоръките на производителя. Но ако обобщим всички модели, тогава принципът на функциониране е приблизително еднакъв за тях. Преди да кандидатствате, трябва да зададете хоризонтално. Ако работата се извършва на скалист терен, равновесието може да се регулира по дължината на крака на статива.

Самоизравняващите се модели не изискват предварителна подготовка. Те трябва да бъдат фиксирани в хоризонталната равнина и да са включени. Настройката е автоматична.

Работете с лазерното ниво, спазвайте следните препоръки:

  • Стативът (статив) трябва да е здраво на земята, така че да няма нулиране. Държачът може да бъде допълнително монтиран на стена или друг неподвижен обект.
  • Точността на показанията на инструмента се увеличава с разстоянието от маркираната повърхност. Но не изваждайте устройството на разстояние, което не е предоставено от производителя.
  • Избягвайте лазера в окото, защото яркостта, създавана от устройството, може лесно да повреди ретината. Не забравяйте, че червените очила не са спасение, а аксесоар, който увеличава видимостта на линията.
  • За да увеличите работното време на батериите или батериите, периодично изключете устройството, когато не се правят измервания.

заключение

Изброените модели са едно от най-търсените измервателни устройства. Това се потвърждава от положителните отзиви по интернет и продажбите в специализирани центрове. Всички марки, независимо дали Bosch, condtrol, matrix, fit, kapro, ada, Ermak, Skil или stabila не се ограничават до пускането на един модел. Всеки има няколко екземпляра, които се различават по отношение на тяхното представяне. Ето защо, да изберете едно ниво за къщата няма да бъде трудно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Лазерното ниво се научава да избира измервателната техникаЛазерното ниво се научава да избира измервателната техника
Разберете в инструментите как да избирате самонасочващо лазерно нивоРазберете в инструментите как да избирате самонасочващо лазерно ниво
Какво трябва да знаете за лазерното ниво?Какво трябва да знаете за лазерното ниво?
Работа с нивото на точност на измерване и лекота на използванеРабота с нивото на точност на измерване и лекота на използване
Оборудване лазерно рязанеОборудване лазерно рязане
Ние правим лазерно ниво със собствените си ръцеНие правим лазерно ниво със собствените си ръце
Лазерно заваряванеЛазерно заваряване
LED таван панели - модерно осветлениеLED таван панели - модерно осветление
Как да изберем лазерно нивоКак да изберем лазерно ниво
Светодиоден светлинен източник на светлинаСветодиоден светлинен източник на светлина
» » Общ преглед на лазерните инструменти и други популярни модели
© 2021 BggeHat.com