Какви грижи се изискват за кожите на пода

Кожи на пода

Кожите като елемент на интериор и изолация се появяват за пръв път в пещерите на примитивния човек. От този период изминаха много години, но привързаността остана. И днес кожи на пода - това е проява на шик, популярност, съизмерима с желанието на ловеца да убива. За някои това е страст, но за другите това е само прищявка.

Обличането на кожи от животни е сложен и не много надежден бизнес. В много страни ловът на редки животни е забранен, както и търговията с кожите им. Продавачът е изправен пред лишаване от свобода, а купувачът - голяма глоба. Така че операциите с тези дизайнерски елементи отдавна са забранени. Тогава какво се продава в магазините? Това са декоративни продукти, произведени от кравешки кожи. Сега има технологии, които да се отърват от тиранията на бракониерите. Особено в този случай, китайците успяха, които завладяха всички пазари в света с продуктите си.

Въпреки това, кожата, поставена на пода, бързо губи оригиналния си вид. Защо се случва това? Първо, продуктът може да е слабо произведен. Производителят реши да спести от обработващите материали, което намали качеството. И второ, не се грижите правилно за кожата. С качество, което няма да разберем, оставяйки го на съвестта на производителя. Но нека поговорим подробно как правилно да се грижим за такива продукти.

Петна и петна

Правилото тук е да действаме много бързо. Ако това е маса от твърд материал, първо се отстранява с лъжица. Ако петното е оставено с течност, то е просто напоена със салфетка.

Сега трябва да се борите със самата песен:

  • Първо, почистването трябва да се извършва от ръбовете на мястото до средата.
  • На второ място, опитайте се веднага да го напълните със сол или нишесте. Тук е важно да се ограничи проникването на веществото допълнително и да се отървете от ивиците.
  • Трето, не забравяйте да използвате почистващи препарати специално за кожата и вълната - не тествайте с обикновени домакински вещества, което може да се окаже лошо.



Но това са спешни мерки и в края на краищата трябва да се грижите за кожата през цялото време. Какво трябва да правя периодично?

  • Аспирация.
  • Излъчването.
  • Извадете.
  • Измийте ръчно с прах за вълна.
  • Ресането.
Място за почивка

Интересна идея на дизайнера

Понякога ще е необходимо да се извършват процеси, свързани с омекотяване на кожата. За да направите това, трябва да подготвите специални решения. Например, смес от три части сол за маса, една част от водата и две части от оцетна същност. Тази смес трябва да се обработва от кожата, след това да се раздробява и опъва във всички посоки. Най-добрият вариант е да се извърши това лечение 2-3 пъти подред с почивка от 3 часа. След изсушаване се нанася върху кожата мазна емулсия, състояща се от 100 грама сапун, 1 литър топла вода, 100 грама рициново масло и 20 капки амоняк.

Има народни методи, които помагат да се остави гланц и блясък върху кожата. За да направите това, предната част се обработва с обикновени пилешки яйца, които след изсушаване се отстраняват чрез почукване. Вместо яйца, можете да използвате нишесте, което е подходящо за кожи с леки тонове.

Полезни съвети

Килим от естествени влакна

Килим от овчи кожи

  1. Течностите от повърхността на кожите се отстраняват чрез потапяне с памучна салфетка и заспиване с нишесте, талк или сол. Необходимо е да действате бързо, защото всяка кожа незабавно абсорбира течност. И това води до подуване, намаляване на качеството и свиване на масрата след изсушаване.
  2. Грисните петна трябва да се почистват с естествени разтворители. Той може да бъде бензин или керосин, или можете да използвате разтвор на амоняк.
  3. Най-лошият враг на кожата е дъвката. Не се опитвайте веднага да го премахнете. Еластичният слой трябва да се охлажда с лед за тази цел. След това, с остри ножици, внимателно отстранете този проблем и ако имате късмет, просто откъснете. Но всичко трябва да се направи много внимателно.
  4. Падналият восък се отстранява с помощта на горещо желязо, през което мястото на падане се изглажда през салфетката.
  5. Най-трудното е да се премахнат кръвните петна. Тук не можете да използвате топла или топла вода, а само студена вода.
  6. Днес в продажба ще откриете специални миещи препарати за кожа и вълна. Те могат да се използват само стриктно съгласно инструкциите. След почистване е по-добре да поставите кожата на улицата, така че да изсъхне и да изчезне. А мястото на замърсяване напълно изсъхне със салфетки, като се премахнат останките от препарата. Не използвайте сушилня или други подобни устройства за сушене.
  7. Ако решите да дадете кожата на химическо чистене, първо се уверете, че тази институция не използва химикали с реагенти, съдържащи фреон и хлор. Такива вещества ще унищожат косата, което ще доведе до образуването на плешиви петна и ще трябва да се отървете от кожата.

Заключение по темата

Приятно на допир

Тънка кожа

Понастоящем кожи на пода на овце са много популярни. Разбира се, те не са сравними по размер с кравите, но те не са по-ниско качество от последното. И ако се грижите за тях правилно, те ще ви зарадват с красивия си вид от много години. Единственото нещо, което трябва да направите с овчи кожата, е да я разклащате веднъж седмично. Това, първо, го освободете от прах. И второ, изправете линията на косата по този начин. Всички други методи за почистване не се различават от тези за кожите от крави.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декоративни подови вази назначения, области и правила за ползванеДекоративни подови вази назначения, области и правила за ползване
Цикличен паркет с ръце без прахЦикличен паркет с ръце без прах
Проектиране на плочки в банята разнообразие от офертиПроектиране на плочки в банята разнообразие от оферти
Бебешки килими на подовите материали и техните характеристикиБебешки килими на подовите материали и техните характеристики
Салати от скумрия студени и горещи пушениСалати от скумрия студени и горещи пушени
Декорираме подовете с вградени осветителни телаДекорираме подовете с вградени осветителни тела
Колко правилно да се правят склонове на пластмасови прозорци?Колко правилно да се правят склонове на пластмасови прозорци?
Skinali за кухнятаSkinali за кухнята
Специални машиниСпециални машини
Тайните на перфектния ред бяха одеяли за кухнятаТайните на перфектния ред бяха одеяли за кухнята
» » Какви грижи се изискват за кожите на пода
© 2021 BggeHat.com