Автор полилей в апартамент от импровизирани материали и без допълнителни разходи

Лампа или санки, създадени от вас са чудесен начин да направите интериора на един апартамент оригинален и незабравим. Ръчно изработената ръчна работа бе оценена по всяко време, но не винаги беше налице. Днес не е нужно да харчите значителни суми за продуктите на автора. Полилерът, създаден със собствени ръце от импровизирани материали, в красота и функционалност, може да се конкурира с произведенията на признати майстори на изкуството. Ето няколко примера, може би те ще улеснят вашия творчески път.

Стар метален кош - рамка за нов полилей

Кухнята е в сърцето на къщата. Тук собствениците на апартамента прекарват много време. Самата лампа, направена за кухнята, ще го направи оригинален и ще даде на майстора легитимно чувство на гордост. Ще направим полилей от кошнички за кухни, в провинциален стил. За да направите това, се нуждаете от следното:

  • сурови дъски, телени и телени кошници. Размерите на дъската могат да бъдат до два метра;
  • отвертка или ръчна бормашина, молив, лепило пистолет, нож за изваждане на проводници, измерване на лента или влак;
  • захранващ кабел, патрони (за предпочитане керамични), лампи (3-5 броя);
  • бои, емайли и бои. Те ще бъдат полезни в последния етап за декориране на полилея;
  • въжета, вериги и други крепежни елементи.
Полилей от метална кошница

Полилей от метална кошница

На първия етап организираме кошници на борда - уверете се, че има достатъчно място за фиксиране. В центъра на дъното на кошчетата правим бележки на борда. Според тази маркировка в основата пробиваме дупки за патрони. Те са фиксирани в дървото с лепило. Убедени, че касетите са здраво фиксирани, ги свързваме към една система.

Следващата стъпка е да фиксирате кошницата с таблото на дъската. За да направите това, очертайте дъното на коша и пробийте дупки около неговия периметър. Закрепването ще бъде по-надеждно, ако точките на закрепване са една срещу друга, през които минава въже или жица, а дъното на коша е привлечено от основата. Смята се, че съзнателно грубата работа съответства на стила на селото. Не оправдавайте мързеливостта си и не обиждайте селяните. Опитайте се да направите тази работа спретнато. В края на краищата създавате лампа за собствената си кухня.

Остава да оформят произтичащия таван и да окачите полилея на тавана. От металните кошници трябва да извадите остатъците от старата боя, след това да обезмасните и да покриете с нов емайл. Крайният продукт е окачен с въжета - пробити дупки в ръбовете на дъската, в които може да се закрепи. Дебелината и дължината на въжето зависят от таваните на кухнята и теглото на полилея.

Пластмасови прибори като декоративен материал

Осветителното устройство от лъжички за еднократна употреба е подходящо в офиса или спалнята. За работа ще ви трябва: лъжици, пластмасови бутилки, декоративни елементи, електрически пълнеж. Внимавайте да има пистолет за лепило, ножица или служебен нож под ръка. Работата върху този полилей започва с обрязване на лъжиците на химикалки. Опитайте се да се придържате към широката част на лъжицата от резбите около 5 мм. След тази малка варварска операция подготвяме бутилката.

Полилей от прибори за хранене

Полилей от прибори за хранене

Разглежда се вариант, когато осветителното устройство се състои от една голяма абажура. Ето защо използваме петлитрова бутилка с нарязано дъно. Линията на прекъсване ще бъде по-гладка, ако маркерите са предварително маркирани. След подготовката на материалите, пристъпете директно към монтажа на устройството. С помощта на самозалепващ се пистолет залепваме остатъците от лъжиците до основата на бутилката. Процесът започва с изрязаното дъно. Лъжиците трябва да бъдат разместени. В крайна сметка трябва да получите бутилка, покрита с "люспи" от лъжиците. Вратът на бутилката се облагородява с лъжици, залепени заедно под формата на кръг.

Електрическата част на устройството се събира от остатъците от стари уреди или се купува в магазина. Капсулата с крушката се намесва в произведената абажура и кабелът се издърпва през капака, в който се отрязва отвор за диаметъра на жицата. Крайният продукт е окачен на тавана с дебела линия или специални вериги.

Светещи нощни цветя от пластмасови лъжици

От останалите лъжици можете да събирате друго осветително тяло. За да направите това, трябва да лепи шест лъжици без резници под формата на пъпка. Полученото цвете е оцветено и правим дупка в дъното, през която поставяме светодиода в него. Като крака, вземете епруветка за коктейли. Няколко такива цветя, събрани в букет, могат да се използват като нощна лампа или свещ.

Стилен абажур от пластмаса

Стилен абажур от пластмаса

Между другото, ефектът от такава нощна светлина може да бъде засилен. За това се използват прозрачни стъклени или пластмасови чинии с топките от аквариума, поставени в него. В суха форма, те са блестящи кристали с различни форми, те ще служат като отлично допълнение към крайния продукт. Цвете, блещукащо в тъмнината, ще украсява всяка стая.

Необичайна сянка от дебели нишки, въздух и лепило

Производството на абажур от нишки не е трудно. С правилната подготовка можете да създадете такъв продукт в една вечер. За работа ще ви трябват балони, трикотажни нишки (3-4 възли), лепило, плат, патрон, крушка и жица. За разлика от полилея от кошници, в този случай наборът от инструменти е много по-скромен: ножици, капаро на капан, гумена пяна и гумени ръкавици. С този прост набор можем да създадем полилей, подовата лампа, стена или стенна лампа.

Лампа от нишки

Лампа от нишки

Размерите на осветителното устройство зависят от размера на напомпаната топка. Помислете за това, като го надуете. При първите експерименти се опитайте да използвате само кръгли топки. Начертайте върху него кръг, през който ще бъде поставен завършеният абажур на лампата.

На по-рано разпространената кърпа се размесваме лепилото от нишесте и PVA. В получената смес намаляваме нишките и ги оставяме да се накисват с лепило (няколко минути). След това изтласкайте излишното. Тази операция е по-добре изпълнена в гумени ръкавици. Ние фиксираме края на подготвената нишка върху топката и започваме да я обвиваме. Не се придържайте към поръчката - шаблонът ще бъде по-оригинален. Между другото, интересни цветни нюанси са създадени от цветни нишки.

Интензивността на осветяването зависи от гъстотата на намотките за навиване. Осветлението няма да е ярко, ако поставите прекалено много нишки върху основата. Докато опаковате топката, не превишавайте границите на кръга. В противен случай, като направите изрезка под крушката, можете да повредите крайния продукт. След като приключите с нанасянето на темата върху топката, оставете я да изсъхне. Достатъчно ще е 12 часа. Домашна абажур ще запази формата, ако за времето на сушене тя виси. На последния етап балонът се пробива и останките му се изваждат от домашния плафон. Крайният продукт се носи на подготвена основа със светлинна крушка (лампа или стенд).

Къде ще станат полезни старите дискове и гирлянди?

За производството на един оригинален осветително тяло ще трябва 15-20 светлини от коледен венец и няколко диска без етикети. Подготовка лепило и лепило пистолет, допълва формата на рамка. Тя може да бъде геометрична фигура, събрана от дискове. В основата на просто ще: да диск капково лепило, преси, изчакайте да изсъхне, след това се определи следващия. Правим това, докато концептуалният продукт бъде готов.

Абажури от стари дискове

Абажури от стари дискове

За да поставите венец е по-лесно, ако едната страна на лампата от дисковете е отворена. Лампи, които запълват пространството в лампата, служат като източник на светлина. Контролната кутия на венеца регулира сиянието на произведеното устройство. В последния етап ние прикрепяме структурата на дисковете с допълнителна твърдост с помощта на тел или уплътнител.

Крайното устройство е окачено от тавана с помощта на въдица, резба или тънка верига. И също така може да се фиксира на земята от стара лампа или да се използва като лампа за маса. В последния случай един или повече дискове играят ролята на базата.

Около нас има много неща, които с малко фантазия ще бъдат отличен декоративен материал. Не се колебайте да експериментирате! Кой знае, може би лампа или свещи, създадени днес, утре ще бъде канонът на дизайнерското изкуство.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полилей с вентилатор - правилният изборПолилей с вентилатор - правилният избор
Как да направите лампа със собствени ръцеКак да направите лампа със собствени ръце
Кухни в провинциален стилКухни в провинциален стил
Кухненските осветителни тела избират осветлениеКухненските осветителни тела избират осветление
Добре дошли в света на светлината на основния декорДобре дошли в света на светлината на основния декор
Стилове на модерното разнообразие на кулинарията и критериите за подборСтилове на модерното разнообразие на кулинарията и критериите за подбор
Простри таван и полилей направи компетентен изборПростри таван и полилей направи компетентен избор
Ролята на подовата лампа във вътрешността на стаятаРолята на подовата лампа във вътрешността на стаята
Как мога да проектирам кухня или стилен интериорен дизайн на модерна кухняКак мога да проектирам кухня или стилен интериорен дизайн на модерна кухня
Лампи в интериораЛампи в интериора
» » Автор полилей в апартамент от импровизирани материали и без допълнителни разходи
© 2021 BggeHat.com