Стилна дизайнерска плочка под камъка

Каменни плочки на пода

Вероятно много хора биха искали да завършат къщата или апартамента си с естествени материали. Те изглеждат шик, а от гледна точка на екологосъобразността те не са равни. Но първото нещо, което ни принуждава да изоставим това, е цената. В този случай, можете да се възползвате от ламиниран паркет, който е изкуствено, че имитира текстурата на дърво или покупка материал като плочка под камък, който реалистично пресъздава уникалността на различни скали.

На последния материал ще разгледаме по-подробно тази статия.

Приложение в интериора

Плочките, изпълнени под камък, идеално се вписват във всеки интериор. В същото време тя се използва не само за показване на пода и стените, но и за проектирането на различни декоративни елементи на сградата :. стени, колони, камини и др завършва такъв материал добавя някои новост в стаята. Напротив, преобладаващото мнение, това плочки изглежда добре, не само в класическите средновековни интериора, той също се вписва перфектно в ултра-модерен дизайн. Ефектът се създава в зависимост от структурата и цвета на материала.

Малко за материала

Плочка от природен камък-подобен материал, имаше дълго време, но това е бил използван за декорация на обществени сгради, ресторанти, барове и кафенета. Напоследък има повратна точка и дизайнери са все по-често предпочитат друг материал, който със сигурност пресъздава повърхностната структура на природен необработени камъни, но е направен от глина или цимент другите материали. Той стана популярен в разработването на проекти за проектиране на жилищни помещения.

Плочки Грес

Gres Real Stone

Днес плочките под камъка удивят с разнообразието от текстури и нюанси, което позволява да се създадат наистина стилни решения в интериора. Изработва се в различни форми и размери, приложими за всякакви сложности.

"Грес" е това, което специалистите наричат ​​изкуствен материал. За производството се използва главно пясъчно-циментова смес, в която се добавят пластификатори и пълнители. За да даде сила, тя се обработва чрез виброскопия. Текстурата на плочката, имитираща камъка, дава пигменти, които използват по-издръжливи метални оксиди.

Разновидности на материала

Днес можете да определите няколко опции за плочки с имитация на естествен камък, които са в голямо търсене:

  • Див камък. Продуцирайте тази линия от продукти от различни материали. Обикновено това е керамика или гипс. Но има по-скъпи опции, базирани на акрил.
  • Естествен камък. Тази версия на плочката е направена от глина. След формоване се подлага на процедура на калциниране, което му придава по-голяма якост и устойчивост на различни химични влияния.
  • Гипсокартон. Такъв материал, като правило, се използва само за вътрешни работи и в някои случаи се прави независимо от модифицирания гипс. Неговата цена не е много висока, но също така не може да се похвали с никакви високи качества.
  • Акрилните плочки под камъка се различават от другите варианти на продукти със специална издръжливост. Използва се за производство на маси, колони и други декоративни елементи. Много често акрилна имитация на камък се използва при производството на изкуствени оникси, при производството на декоративни стенни панели.

Избор на плочки

Под естествения камък

Settecento Maya

Ако решите да закупите този материал, изборът на първо място е необходим за условията на неговото използване. Просто казано, е необходимо да се обмисли къде ще се побере имитационната каменна плочка. Предназначен е за външни и вътрешни работи.

Независимо от целта на продукта, материалът е снабден с якостни характеристики, така че се тревожи, че не може да се разпадне. Декоративните плочки под камъка също се считат за екологично чист материал, поради което се използват в трапезарии, кухни, дневни и други места с постоянно човешко присъствие.

Важно е да знаете! Всички характеристики на висока якост се отнасят само за керемида с керамична или акрилна основа. Гипсът е същият като каменната плоча, той може да се използва само за вътрешни работи, в стаи с ниска влажност.

Фасаден материал

Такава плочка не губи своите характеристики на якост дори когато е изложена на високи или ниски температури. С постоянното въздействие на вредните фактори, той все още ще остане в продължение на много години първоначалния си вид. Фасадните плочки, имитиращи камък, се произвеждат в различни размери, текстури и нюанси, което ви позволява да изпълнявате дори най-сложните дизайнерски идеи.

Създаването на текстура от естествен камък върху плочките се постига с помощта на най-новите фото-печатни машини. Почти всички колекции се характеризират с тяхната оригиналност и внимателно изчертаване на най-малките детайли. Напоследък най-популярните повърхности са имитиращи травертин, оникс или мрамор.

Каква е предимството на фасадния материал?

Фасаден камък

Cerrad-33

Изглежда, че е необичайно? Навсякъде има див камък. Наберете го колкото е необходимо и го използвайте за всякакви довършителни работи. Но тайната е в друга. За облицовката материалът трябва да бъде подложен на специална обработка, така че да се превърне в вид плочки под камъка.

Без обработка може да се използва само плочката за плинтовото устройство. Но във всеки случай, дори при такива работи, изкуствените материали ще бъдат много по-евтини от естествените материали. Например, използването на изкуствени фасадни продукти за декорация ще бъде по-изгодно от придобиването на естествен "минерал".



И каква е употребата на такива материали? Това е много просто. Избирайки например порцеланови камъни, вие по този начин запазвате непокътнатата частица от природата, като същевременно получавате уникален завършек. В края на краищата, ако всички използват естествени материали, гранитът просто ще изчезне като естествена вкаменелост.

приложение

Остъклен материал

Керабиг Строхър

Според формата, плочката, имитираща камък, се изпълнява в различни варианти. Тя може да бъде квадратна, правоъгълна и също безформена (див камък). Някой може да каже, че е неудобно да го опакова. Но това не е така. Материалът е лесно монтиран както върху основата, така и върху различни бетонни блокове.

Въпреки безформеността и ъгловата страна, едната страна на плочката е плоска и се смята за лицева. Поради това процесът на полагане става чрез минимален набор от инструменти: мистрия и гумен чук. Монтирани плочки за дърво, подобно на други материали, само на равна повърхност.

Каменна плоча

Това е един от сортовете на модерните плочки, имитиращи естествен материал. Днес тя е на върха на своята популярност. Повечето дизайнери го използват за различни задачи. Изработва се с помощта на съвременни технологии, поради които текстурата му е много трудна за разграничаване от естествения камък.

Сортовете на каменния панел

Кафяв плочки

Популярни неща

Изгответе такъв материал чрез леене. В зависимост от състава, използван при производството, той е разделен на два вида:

  • Направени са плочки с хомогенна структура и висококачествен PVC материал.
  • В комбинация. В състава на този продукт има полимери и експандиран полистирол. Такива панели също се считат за добра изолация.

Също така при производството им се използват различни смоли, каменни прахове и др. Налице е огромно разнообразие от текстури, например шисти, пясъчник, топаз, кварцит и много други. Релефните форми на камъни или скални камъни са много популярни. Широката цветова палитра позволява избор на фасадни панели с имитация на всякакъв вид естествена скала. Благодарение на това, дизайнерите постигат хармонични завършвания с модерен ландшафтен дизайн.

Естествен материал

Разбира се, използването на аналози е много удобно, по отношение на намаляването на разходите за ремонт, но плочките, изработени от естествен камък, също заслужават малко внимание.

Процесът на производство, такъв материал за довършителни работи, продължава от много години с пълно използване на автоматизацията. Високопрецизните машини изпълняват почти всяка форма и размер. Съвременните методи на обработка позволяват да се получат лъскави, релефни или матови повърхности. За надеждното свързване на плочките по време на тяхното производство се извършва прецизна обработка на страничните повърхности.

Плочките са изработени от естествен камък от различни породи, всеки от които има свои собствени характеристики, предимства и недостатъци. Най-популярният материал е гранит, мрамор, травертин и оникс. Всички видове камъни се използват за всяка работа, включително декорация на открито.

Предимства на естествен камък

Уютна тераса

Естествен камък

Широкото приложение на плочки от естествен камък не е случайно. Той има не само елегантен вид, но и някои характеристики:

  • Носете съпротивление. Естественият естествен камък има специални параметри на якост и вероятно не е необходимо да се обяснява. Особено е реално, ако е необходимо да се очертае градинска пътека или двор на къща.
  • Изящен външен вид и декоративен камък, има огромно разнообразие от цветове и текстури, които не се повтарят помежду си. Използването му в декорацията позволява на дизайнерите да създават истински шедьоври.
  • Екологична съвместимост. Тук вероятно няма нужда от допълнителни думи. Човек може само да добави, че даден камък може да се комбинира с всеки материал, той не реагира химически с нито един от тях.

Всъщност такава плочка е камък, който получи оригинална форма. Използването на такъв материал, говори за художествения вкус на собственика на къщата и подчертава индивидуалния стил.

Грижа за плочки

Макар че е естествен материал, който е устойчив на различни механични влияния, все пак се изисква известна грижа. Това е необходимо, за да се запази естествената красота на каменните плочки.

След извършване на работи по полагане, на повърхността може да има следи и разводи от циментова смес. Можете да се отървете от тях с помощта на специален инструмент. Строго, не можете да почистите камъка с нож, за да не надраскате гланцовата повърхност.

Измиване на пода

Почистване на пода

Като средство за периодична грижа експертите препоръчват използването на сапун. Това е специален продукт, който няма нищо общо с обикновения доматен или детски сапун. Този продукт отстранява перфектно замърсяванията от повърхността, запазва естествения цвят и допълнително защитава структурата на повърхността.

Ако сте поставили плочките под камъка, за почистване можете да използвате домакински прахосмукачки. Също така трябва периодично да я обработвате със защитни решения, за да придадете естествен блясък и допълнителна защита от външни фактори.

заключение

Плоча под камъка, представлява безкраен полет на фантазии, за най-необичайни дизайнерски идеи. Използва се не само за декориране на помещения, но и за производство на столове, пиедестали, плотове и много други, превръщайки обикновените неща в истински произведения на изкуството. Но специалната популярност все още има използването на такъв материал по време на довършителните работи, което ви позволява да донесете известна жарко на всеки интериор.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Цветни тавани в интериораЦветни тавани в интериора
Фасадни плочки за естествени материали тухли и камъкФасадни плочки за естествени материали тухли и камък
За кои материали е текстурата на плочкитеЗа кои материали е текстурата на плочките
Минимализъм във вътрешността на апартаментаМинимализъм във вътрешността на апартамента
Каменният камък и неговите свойстваКаменният камък и неговите свойства
Украсяване с изкуствен камъкУкрасяване с изкуствен камък
Маси от маси от естествен камък в интериораМаси от маси от естествен камък в интериора
Видове естествен камък в интериораВидове естествен камък в интериора
Камък в интериораКамък в интериора
» » Стилна дизайнерска плочка под камъка
© 2021 BggeHat.com