Завършването на фасадата гледа към сайдинга!

Завършване на предната част на къщата с сайдинг AСтроителството е процес, който може да се проточи в продължение на години. Въпреки това, както каза един добре известен учен, безкрайно може да бъде само на Вселената, така че всяка сграда рано или късно идва на финален етап, започва да завърши къща фасада сайдинг, а след това изграждане ще се превърне в уникален и атрактивен външен вид, и най-вече - списък на допълнителни свойства и предимства.

Както при много строителни процеси, кога сайдинг фасадни облицовки, собственикът на къщата е изправен пред вечната дилема на избора и купуването на необходимия материал.

Тъй като обектът на изследването е сайдинг, той ще бъде за него.

Всеки нов собственик на жилища сънува, че материалът е евтин, надежден и красив. Съвременният пазар на домашни строителни материали предлага огромен избор, както се казва, за всеки вкус и цвят, за който, както знаете, няма другар.

Какво е "сайдинг"

Въпреки това, преди да вземе решение за избор на "дрехи" или "броня" за къщата, е необходимо поне минимално да се разбере какво е пластмасовата фасада на къщата.

Какво е сайдинг

Руският сегмент на Уикипедия предоставя на всички следните означения:

Сайдингът е незапалим материал, чрез който се произвежда лицевата част на фасадите на всяка сграда, която има утилитарни (защитни), както и естетически (декоративни) функции.

Съответно, логичното заключение е съзряло: материалът ще бъде скъп, но крайният резултат, способен да задоволи всички естетически потребности, си заслужава, тъй като първото нещо, което всеки гост обръща внимание е външния вид на структурата.

Откъде дойде този материал

За пръв път фасадното сайдинг бе приложено в САЩ в началото на деветнадесети век. Прототипът на съвременната сайдинг е бил обработен и боядисан (или лакиран) дъски от дърво, прикрепени към стените на сградата под определен ъгъл чрез конвенционални нокти.

Завършване на предната част на къщата с сайдинг 1

Бяха победени, така че всеки следващ хоризонтален слой се простираше над предходния, така че дъждовната вода се процеждаше плавно фасадата на къщата. С течение на времето тази технология се вкоренява и също е широко разпространена далеч извън американския континент.

В допълнение, технологията значително се подобри, и в производството на сайдинг започна да използва материали, които осигуряват по-ефективни от дърво, защита.

Консултанти по продажбите на строителни хипермаркети и малки магазини отбелязват, че наскоро две категории довършителни материали са особено популярни: винилови сайдинг (фасада и солариум) и метални сайдинг.

Повече традиционен - ​​метал - отдавна доказани, издръжлива и непретенциозна материали за поддръжка, но по-нова - винил - има едно предимство, което е по-висока устойчивост на всякакви климатични аномалии, за които, без съмнение, си струва да се плаща.

История на винил сайдинг

Виниловите фасадни панели бяха широко приети веднага след тяхното изобретение през 50-те години на миналия век в Канада и Съединените щати. Трябва да се отбележи, че в сравнение с неговите дърво и дървени аналогов винилови панели са по-трайни и изискват минимални грижи, и външна декорация сайдинг се прави много по-лесно, отколкото всеки друг еквивалент.

Завършване на предната част на къщата с сайдинг 2

Този материал може лесно се бърка със семпли дървени панел за стенни облицовки, но благодарение на патентованата технология за производство на панелите не губят привлекателен външен вид и отлични свойства, дори и след няколко десетилетия на употреба, който вече е доказал на практика.

Този вид покриващи панели Той е увеличил съпротивлението на температурните колебания през годината и е непроницаем за валежите. Между другото, този тип сайдинг не е бренди, така че не изисква допълнителна грижа.

За първи път панелът за сайдинг, произведен с помощта на новата технология по онова време, излезе от американската монтажна линия в края на 50-те години и няколко месеца по-късно технологията на нейното производство беше патентована от няколко компании.

Технология на производство на сайдинг пластмасови панели

Тази производствена технология се извършва на базата на екструзия, което означава екструзия през различни отвори на определена сурова смес. Крайната цел на този процес е производството на готовия продукт под формата на лента, изработена от винил, произведена от определени параметри.

Завършване на предната част на къщата с сайдинг 3

След излизането на крайния продукт от екструдера се изрязва по краищата, а също така, с помощта на допълнителни манипулации, получава стандартна форма.

Съвременната производствена технология осигурява няколко вида производство на винил с облицовъчни плоскости: коекструдиране и моноекструзия.

Вторият метод беше относим преди няколко десетилетия, но ръстът на технологичния прогрес хвърли моноекструзията във фонов режим, водейки коекструдиране към любимите.

Coextruder включва производството на панели от два слоя, които са свързани на молекулно ниво. Първият слой на дъската, създаден чрез ко-екструдер технология, е предназначен да го предпази от климатични условия и аномалии, а вторият повишена устойчивост на топлина и замръзване, Също така запазва формата на панела от сайдинг, изработен от винил.

Видове пластмасови панели за фасадата

По вид монтаж на облицовъчните панели модерната винилова сайдинг може да бъде разделена на два вида: вертикална и хоризонтална.

Завършване на предната част на къщата с сайдинг 7

Първият тип на територията на страните от бившия СССР не е спечелил специално разпределение поради това, което се използва главно за довършване на стените на нежилищни или технически сгради.

По-популярен е хоризонталната гледка, с помощта на които е на страната външна декорация, която в края на краищата е инсталирането на грамофонни плочи, които имитират някои от най-популярните видове кожа "на кораба на борда" и "рибена кост".



Завършване на предната част на къщата с сайдинг 4

Освен това лесната инсталация на панелите ще бъде интересна за хората, които искат да спестят услугите на майстори, тъй като могат да инсталират дори неподготвени хора.

Как да монтирате сайдинг себе си

Достатъчно е да имате "златни" ръце, малко остроумие и да следвате универсалната инструкция, която включва:

  1. Закрепване на основната, начална лента;
  2. Монтаж на вертикални или хоризонтални пръти, които ще бъдат прикрепени към панелите;
  3. Директно монтиране на панели с помощта на самонарезни винтове;
  4. Оформящи отвори за прозорци и врати;
  5. Монтиране около арката;
  6. Монтаж на стърчащи елементи;
  7. Закрепване на довършителни летви;
  8. Монтаж на осветителни тела и фасадни плочи.

Завършване на предната част на къщата с сайдинг 8

В сравнение с "по-големите си братя", винилови сайдинг панели имат редица предимства, от които човек може да различи:

  • Повишена устойчивост на атмосферни влияния и температурни промени;
  • Повишена устойчивост на различни драскотини и механични повреди;
  • Устойчивост на ерозия, корозия, деформация от температурата и гниене и висока топлоустойчивост;
  • Екологична съвместимост и липса на електрическа проводимост;
  • По-дълъг живот (до половин век);
  • Лесен за инсталиране и поддръжка.

Множество ползи, изглежда, предполагат недостатъци. Както обаче показва практиката, те най-често отсъстват или са толкова незначителни, че дори не трябва да се подчертават.

Метални сайдинг панели

Окончателно завършване фасада сайдинг на метала е по-често сред новооткритите строители или собствениците на жилища, тъй като този вид довършителни стени се появи на националния пазар на материали относително дълъг, и се е доказал отлична производителност и приемлива цена.

Какво е метал сайдинг

Този материал за облицовка е профилиран панел, направен от технологията на топене на поцинкована стомана с нанасяне на полимерно покритие, което създава почти идеална имитация дървена облицовка.

Завършване на предната част на къщата с сайдинг 5

Струва си да се отбележи, че за разлика от дървесината, дървесината и виниловите аналози, металните странични панели имат заключване и перфориран ръб за закрепване на материала. Използването на перфориран ръб се обяснява с факта, че компенсира термичното разширение.

В структурата си, металните странични панели приличат на пластова кейка, чийто основен компонент е студено валцована поцинкована стомана, обвита от двете страни с пасивиран слой и грунд. Отпред металният панел е покрит с боя или полимерно покритие, което имитира различни материали. Отвътре панелите са покрити със защитна боя.

Монтаж на метална обшивка

Облицовка на метална обшивка фасада на къщата е същата, както по-горе, и за монтиране на такива панели ще могат да се дори един необучен човек с минимум монтажни умения, "светло" на главата, ръцете расте ", когато е необходимо", и желанието да спести малко пари.

Сред основните предимства на такива панели са:

  • Повишена издръжливост;
  • Рефрактерност на материала;
  • Висока устойчивост на корозия, осигурена от полимерно покритие;
  • Простота при инсталиране и последваща поддръжка;
  • Безопасност на околната среда, одобрена във всички съответни случаи;
  • Естетика, снабдена с огромна селекция от цветове.

Въпреки това, за разлика от колегата си от винил, металните панели за сайдинг могат да идентифицират няколко сериозни недостатъка:

  • Паразитно тегло, което увеличава натоварването върху основата на сградата;
  • Излагане на механични повреди;
  • Ако цветът не е избран правилно, структура може да изглежда прекалено урбанизирано и да прилича на промишлена сграда.

Въз основа на това може да се определи, че има повече предимства, отколкото недостатъци. Какви са другите възможности за завършване на фасадата на къщата с сайдинг?

Винилови панели от плинт

Едно по-дълбоко разглеждане на въпроса, специално внимание на собственика на частната собственост трябва да се обърне подвид сайдинг винил - партер, с всяка година става все по-добре заслужена популярност сред инсталатори и клиенти.

Устойчивост на кофраж на циментова замазка

Приземен сайдинг в първо приближение е панел с подобрени якостни характеристики, което ги прави идеални за облицовката както базите и шапки на жилищни и извън, и сгради.

Завършване на фасадата на къщата с потъващ комин 0

При производството на тези панели се използва полипропилен - топлоустойчив и твърд полимер с повишена корозионна устойчивост. В допълнение, при производството на този материал се използват добавки, които осигуряват пластичност и устойчивост на температурни промени.

Благодарение на това, фасадата на къщата може да бъде сайдинг по всяко време, дори през зимата, дори през лятото.

Способността да се симулира материал

Основното предимство на този материал се счита за една възможност да се симулира почти всякакви материали: от няколко вида тухли, довършителни с махагон борда, което подобрява своите естетически качества, но също така позволява използването в украсата на почти всеки тип сграда фасада.

Благодарение на имитацията, сайдинг сайдинг всяка година придобива нови фенове, както в областта на строителите и сред дизайнерите.

Завършване на фасадата на къщата с потъващ комин 1

Безспорен плюс - цената, защото сайдингът, имитиращ например естествен камък или гранит - е много по-евтин от прототипа му.

Съвременният пазар на довършителни и строителни материали осигурява най-широк избор от панели за сайдинг от чужди производители.

Има малко или наличие на местни стоки се дължи на факта, че този материал се появи на пазара на строителни материали е сравнително нова (само преди двадесет милиона години) и е станало възможно технологията на създаването му само с актуализирането на материално-техническата база на местни производители, според последното напредъка ,

Какво да търсите при избора си?

При избора на плоскости от цокъл трябва да се обърне внимание на страната на произход. Следва да се отбележи, че полските или словашките облицовки се считат за бюджетни, както може да се види от по-задълбочен преглед.

Завършване на фасадата на къщата с обшивката на мазето

Надеждни соларни панели идват в страните от общността от там, където са били изобретени и получили най-широко разпространение - от Канада и Съединените американски щати.

Колкото по-далече, толкова по-популярни са панелите с облицовъчна облицовка, които са много по-ниски от естествения материал.

Освен това, такъв завършване на фасадата на къщата сайдинг полипропилен изисква внимателно поддръжка и редовно актуализиране и поради панели имот сайдинг за поддържане на привлекателен външен вид за 2-3 десетилетия цокъл панел са най-популярни аналогови скъпи естествени материали.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направим фасадата на къщата красива за малко пари?Как да направим фасадата на къщата красива за малко пари?
Изборът на покриви за фасадни работи, монтираме сайдинг, плочки, плоскостиИзборът на покриви за фасадни работи, монтираме сайдинг, плочки, плоскости
Сутерен монтаж на фасадата на къщатаСутерен монтаж на фасадата на къщата
Socket сайдинг Алта сайдинг изберете най-доброто за фасадатаSocket сайдинг Алта сайдинг изберете най-доброто за фасадата
Къде мога да използвам сайдинг сайдинг?Къде мога да използвам сайдинг сайдинг?
Как да защитим винилната сайдинг от слънце и замръзване?Как да защитим винилната сайдинг от слънце и замръзване?
Монтаж на вертикален сайдингМонтаж на вертикален сайдинг
Подслон къщата с сайдингПодслон къщата с сайдинг
Характеристики на десния сайдингХарактеристики на десния сайдинг
Възможно ли е пяна под сайдинг?Възможно ли е пяна под сайдинг?
» » Завършването на фасадата гледа към сайдинга!
© 2021 BggeHat.com