Хоризонтална технология за пробиване

Под хоризонталното насочено сондиране се разбира технологията за полагане на различни комуникации, без да се създава изкоп и да се изкопава почвата, независимо от дълбочината на тяхното появяване. Този метод ви позволява да работите под различни обекти, например пътища и железопътни линии, на територията на обществени градини и паркове, без да нарушавате пейзажа, под езерата, включително реките и езерата.

Технологията на хоризонталното сондиране може да се нарече уникална. Неговото приложение е повсеместно и популярността на метода непрекъснато нараства. Такъв начин на полагане комуникации като HDD пункции, се използва широко в строителството на нови съоръжения за газ изискват възможно най-бързо и ефективно да се заобиколят естествени бариери под формата на дерета и оврази, както и надземни резервоари. Въвеждането на технология за хоризонтално насочено сондиране е осигурило не само намаляване на строителството на много съоръжения, но и увеличаване на производителността му.

Основните предимства на този метод включват значително намаляване на сроковете за изграждане на нови съоръжения, намаляване на общите разходи за работа и цялостно запазване на съществуващите комуникации и природния пейзаж. По-лесно е да се координира такава работа, следователно е много по-лесно да получите разрешение за изпълнение на целия проект.



Целият комплекс от строителни работи се осъществява със специално оборудване, наречено контролирана пунктуационна инсталация. Основната му единица е мощен хидравличен крик. Цялата инсталация е монтирана на специална метална рамка, оборудвана с две спирачки отпред и отзад. Джакът включва куха дръжка с пилотна глава, която може да се движи напред и да се върти. Като се има предвид хоризонталната ориентация на удара на земята, е необходимо предварително да се настрои на нивото на работната дълбочина за правилна работа на оборудването. За тази цел, сутеренът на сградата, вече проектираната мина или яма с малки размери, е напълно подходящ.

Основната разлика между хоризонталното пробиване и класическия отворен метод е, че няма нужда да се отваря цялата повърхност на участъка от главния път или писта. Процесът на изграждане не зависи от характеристиките на терена и наличието на обекти. Пункцията ви позволява да работите под всяка съществуваща сграда, пътна мрежа или мрежа, открити водни резервоари и паркове, както и във всеки производствен обект с развита инфраструктура. Методът на хоризонтално сондиране значително намалява времето и разходите за строителство, а също така облекчава необходимостта от наемане на флота от специално оборудване и допълнителни работници.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как се правят сондажите с инжектиране?Как се правят сондажите с инжектиране?
Приложение и избор на асфалтов разпръсквачПриложение и избор на асфалтов разпръсквач
Puncher, приложението муPuncher, приложението му
Какви мерки трябва да се вземат, за да се развие замръзналата почва?Какви мерки трябва да се вземат, за да се развие замръзналата почва?
Геология на обекта преди строителствоГеология на обекта преди строителство
Защо извършват инженерни и геоложки проучванияЗащо извършват инженерни и геоложки проучвания
Диамантно пробиване на бетонДиамантно пробиване на бетон
Видове специални съоръжения за строителствоВидове специални съоръжения за строителство
Характеристики на диамантеното пробиванеХарактеристики на диамантеното пробиване
Предимства на dorniteПредимства на dornite
» » Хоризонтална технология за пробиване
© 2021 BggeHat.com