Пластмасови строителни дюбели

Пластмасовите строителни дюбели са предназначени за закрепване в твърди и твърди стени. Принципът на закрепване на дюбелите се основава на силата на триене, която се проявява от външния вид на дюбелния разделител при монтажа на винта.

материал

Полиамид, полиетилен, полипропилен и други полимери се използват за производство на пластмасови строителни дюбели. Физическите и механичните свойства на тези пластмасови продукти зависят от много фактори: вида на свързващото вещество, вида на пълнежа и процента на различните компоненти. Недостатъците на пластмасите са известни: ниска топлинна устойчивост, способност да се деформира под действието на товари, ниска якост, склонност към стареене. Производителите на тези материали се опитват по всякакъв начин да намалят броя на недостатъците си, като въвеждат нови специални добавки или променят формулировката. Например, за да се намалят щетите от действието на ултравиолетова светлина, се въвеждат редица светлинно стабилизиращи добавки. При производството на дюбели, преди всичко, се вземат предвид характеристиките на полимерните материали.

дизайн



Сглобяемите скрепителни елементи се представят в различни дизайни, чийто брой е няколко десетки. Известните световни производители на крепежни елементи непрекъснато подобряват дюбелите, което ги прави по-надеждни и издръжливи. Пластмасовите продукти се състоят от няколко елемента, които изпълняват различни функции при прикачване на материали. По-долу са най-важните елементи на дюбела:

  • спирачни елементи, направени под формата на еларони, мустаци, удари, - проектирани да държат дюбела да се върти в началния етап на закрепване;
  • Изрязаната крайна част - е предназначена за създаване на усилия за насърчаване на минимална деформация;
  • аксиалният канал е елемент от центрирането на винта вътре в конструкцията, предназначен за аксиална ориентация на винта;
  • ръбове с различни форми и други елементи на фиксиращо фиксиране - служат за захващане на дюбела в материала на стената;
  • Джантата е проектирана така, че да предотврати подхлъзването на дюбела в дълбочината на отвора.

монтиране

Най-голяма якост на закопчалката се наблюдава, когато се монтират в камък, бетон и други твърди и твърди материали. Подготвителният етап на монтиране на този закопчал е да се създаде дупка с определен диаметър на дълбочината. След операцията за сондиране е необходимо да се почисти дупката от парчетата бетон и прах и да се фиксира дюбелът в нея.

Днес в продажба е възможно да се намерят разширени пластмасови дюбели с увеличена дължина, които са установени в отворите, изпълнени в кухи и меки стенни материали. Закрепването на такива устройства се дължи на силата на триене и вътрешния ограничител на фиксиращите елементи. При избора на конструктивен скрепител трябва да се ръководят от различни фактори и да се обърне внимание на структурата на материала на стените.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дюбели за газови блоковеДюбели за газови блокове
Фиксатори за пенобетонФиксатори за пенобетон
Избор на пластмасови тръбиИзбор на пластмасови тръби
Сухи смесиСухи смеси
Как да изберем винт със самочувствиеКак да изберем винт със самочувствие
Полипропиленови торби и предимстваПолипропиленови торби и предимства
Основни правила за грижата за пластмасови прозорциОсновни правила за грижата за пластмасови прозорци
Предимство на пластмасови прозорциПредимство на пластмасови прозорци
Предимства на пластмасови прозорциПредимства на пластмасови прозорци
Строителни разтвориСтроителни разтвори
» » Пластмасови строителни дюбели
© 2021 BggeHat.com