Как да направите пещ за изгаряне на боклука в страната, готови опции

Работите в крайградската зона се съпровождат от постоянно натрупване на органични и неорганични отпадъци.

  • През пролетния период сайтът е подготвен за летния сезон, сухата трева, хартията, разпръсната от вятъра покрай мястото, се събират стари дъски и други остатъци.
  • През лятото ролята на отпадъците се играе от продуктите на жизненоважна дейност, опаковки от храни, напитки и остатъци от храна.
  • През есента, летния сезон завършва с прибирането на стария хълм.
Барел за изгаряне на боклука
Барът е най-простият и най-достъпен вариант за изгаряне на отпадъци

Един от постоянните проблеми, пред които трябва да се сблъскат собствениците на крайградски райони, е отстраняването или рециклирането на боклука. На законодателно равнище този въпрос е регламентиран, но не решава проблемите на летните жители. Има няколко начина за рециклиране, които, за съжаление, нямат логично заключение или са незаконни.

Всички ненужни боклуци могат да бъдат взети сами. За тази цел се използва всяка техника. На този етап решението спира. Факт е, че боклук замърсява природата и се наказва със значителни глоби. Има специални полигони за рециклиране, но те могат да бъдат на прилично разстояние от дачата. Изхвърляйте отпадъците и в контейнери за битови отпадъци, също не може. Жителите на близките къщи със страст добавят към вас жалба за наличието на строителни отпадъци в контейнера.

Изгаряне на отпадъци
Рециклиране на боклука

Най-лесният начин е да се свържете с специализирани фирми. Но тяхната политика на ценообразуване е малко вероятно да е подходяща за човек, който иска да спаси лятната резиденция. И ако е необходимо да се наруши закона, то трябва да се направи с минимални щети за всички. Ще трябва да изгоря боклука направо на мястото. За да се успокоят възмутените съседи, които започват да се чувстват нервни при вида на разреденото лагерно огнище и да събират номера на всички услуги, е необходимо да се изгради някакъв вид фурна, за да се избегне открит огън. В тази статия ще разгледаме няколко начина как да направите пещ за изгаряне на боклука в страната и да обърнете внимание и на готовите модели.

Печете фурната. Номер на опция 1.

Преди да разгледаме готови фабрични модели за кошчета за боклук, ще се дефинираме със самостоятелно производство. Това е нашият манталитет и спестяването на пари няма да навреди. Като заграждение за пещта може да служи един стар варел, който изпълняваше своето време, изпълнявайки вярно задълженията на контейнера за вода, но беше отписан за изтичането.

В края на такъв варел ще бъде оборудвана с врата. За целта единият край е нарязан под формата на сегмент.

Форма на вратата
Модел на вратата

Остава само да закрепите пантите и дръжката, а вратата е готова. В противоположния край, чиято роля играе капака, се правят дупки за достъп до въздуха.

Оригиналният дизайн на цевта
Готови конструкции на барабани

Получената пещ трябва да бъде монтирана върху стойки, те са изработени от метален ъгъл. Щандът може да бъде направен под формата на контур от паралелепипед или под формата на кози. В резултат на това нашата пещ ще бъде издигната над земята на определена височина.

Монтиране на цевта на козите
Кутия на кутията


Решетката се вкарва в цевта. Ще има малко пространство под него, което ще служи като пепел. В горната част на пещта се изтегля кръг със същия диаметър като диаметъра на комина. В този кръг има 5 диаметъра, разделяйки кръга на 10 сектора. Разфасовките се използват за изрязване.

Така изглежда крачолите на цевта
Появата на корабите на цевта

Оформените венчелистчета трябва да се наведат нагоре с 90 градуса. От получената основа тръбата се монтира.

Буре с тръба
Изграждане с тръба

Печете фурната. Номер на опция 2

Старият цев трябва да осигури локализиране на изгорялото боклук и да скрие от любопитни очи процеса на рециклиране. Но просто изхвърлете отпадъците в бъчви и ги възпламенявайте, тъй като няма достъп до долните слоеве и няма достатъчно въздух за изгаряне. За тези цели се правят дупки в долната част на цевта. Те се извършват не само в задника, но и в страничната повърхност. Същият варел е инсталиран на тухли, сгънати под формата на камина.

Барел на кол
Барел върху камината

Огненият огън се разтваря под цевта, в резултат на което всички вътрешни боклуци се разпалват. Този експеримент с барел не свършва и фантазията дава няколко възможности за неговото приложение.

Фабрични модели

В допълнение към домашните устройства, за изгарянето на боклука може да се използва готварска печка с комин, наречена по друг начин шкурер. В продажба винаги е възможно да се намерят готови пещи за изгаряне на боклука в страната, тяхната основна структура е подобна на описаните опции, имат пепел, решетка и комин.

Въпреки това, фабриката обработка на метал, заваряване, боядисване правят такива устройства доста естетически и функционални. По този начин, някои пещи са оборудвани с контейнер за нагряване на вода. Ако не изгаряте пластмасови и мазни продукти, тогава на такава печка можете да готвите храна. За тази цел в горната част е монтирана плоча.

Фабричен изглед на потребителя
Завършен фабричен модел

Някои съвети

Независимо от факта, че всичко е предвидено в технологичния план, процесът на изгаряне на боклука не е абсолютно безопасен, затова е необходимо да се спазват някои правила. Те предотвратяват възникването на неконтролирано изгаряне и появата на недоразумения със съседите.

  • Винаги трябва да сте подготвени за извънредна ситуация. Остър вятър или случайно преобръщане на пещта допринасят за запалването на околните структури. Около барела препоръчва да се организира пясък кутия или фурна се сдобие около контейнера за поливане на градината.
  • Във всеки случай изгарянето трябва да се извършва само под пряко наблюдение.
  • Ако вятърът е насочен към съседния обект, където хората работят, показват уважение и отказват да построят огън.
  • В някои региони изгарянето е забранено със закон, което се отнася до даките. Ето защо, когато организирате подобно разпореждане, трябва да сте наясно с мястото на вашия акт в законодателството.

Изберете подходящ вариант за рециклиране на битови отпадъци и се насладете на чистия вид на вашата вила.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Водоснабдяване на вилатаВодоснабдяване на вилата
Готови градински камини и варианти на тяхната самостоятелна конструкцияГотови градински камини и варианти на тяхната самостоятелна конструкция
Как да се изгради къща в страната?Как да се изгради къща в страната?
Стъпки за създаване на средаСтъпки за създаване на среда
Дървена къща, когато е по-добре да се построиДървена къща, когато е по-добре да се построи
Дълбокопомпена помпаДълбокопомпена помпа
Може да се монтира пластмасова дограма през зиматаМоже да се монтира пластмасова дограма през зимата
Как да организираме отстраняването на строителните отпадъциКак да организираме отстраняването на строителните отпадъци
Интериорен дизайн, използващ лилиите на долинатаИнтериорен дизайн, използващ лилиите на долината
Отърви се от боклука след ремонт, без да нарушава законаОтърви се от боклука след ремонт, без да нарушава закона
» » Как да направите пещ за изгаряне на боклука в страната, готови опции
© 2021 BggeHat.com