Как да изградим ваканционен дом от ремарке

Как да изградим ваканционен дом от ремарке

Строителство и къща планиране става важен, когато на нейната територия няма място за почивка и съхранение на инвентара. Когато парите са ограничени, но проблемът за отсъствието на временен дом става остър, най-добрият вариант е да се построи ремарке според вида на каютите. Предимствата на такава структура и методи за нейното инсталиране ще бъдат разгледани по-долу.

къща за почивка

Стилен дизайн и дизайн на селската къща от колата

Какво е добро за колата да даде

Къщата е атрибут на селския живот. Можете да го направите сами, но всичко зависи от изходния материал. Помислете за всички предимства, които кабините под формата на ремаркета имат:

  1. Лекота и бързина на инсталиране. Тъй като панелите са направени от конвенционална облицовка, чието тегло е малко, издигането на кола със собствените си ръце няма да отнеме много време.
  2. Способност за разкомплектоване и транспортиране. Такава къща обикновено се инсталира на хълм или купчини, което ви позволява да я заредите по всяко време върху ремаркето и да го транспортирате на правилното място.

    лятна резиденция на ремаркето

    Подреждане на лятна къща от ремарке

  3. Практичност и евтиност. Всички компонентни материали са относително евтини, обаче, в сглобеното състояние, отлично градинска къща за почивка и краткосрочно (сезонно) пребиваване.
  4. Висока устойчивост на валежи.

Сред недостатъците може да бъде идентифицирана невъзможността да се запази топлината през зимата, както и ненадеждността на самия дизайн по отношение на пробивките и проникванията на критиците.

Много бързо и евтино строителство

Отговорът на този въпрос е от интерес за много хора, които се интересуват от идеята да издигнат ремарке със собствените си ръце. Що се отнася до цената, можем да кажем, че със сигурност ще бъде по-малко от дървен или метален аналог на кабините. А фактът колко бързо е възможно да се направи такава къща зависи пряко от професионализма на строителя.

Въпреки това, дори неопитни новаци строители се справят с работата само за два дни.

модулен домашен проект

Проектиране и оформление на модулна къща за вили

Това е няколко пъти по-бързо от да направи къща от тухли или листово желязо.

Етапи на изграждане на селска къща

За да се изгради проект на селската къща 4х6 метра без помощта на някого е съвсем реално. Помислете за този процес по-подробно, разделяйки го на етапи.

Стъпка 1. Създайте проект. Преди започване на строителството се извършват измервания на територията. Проектът включва следните елементи:

  • Къща за рисуване, който помага графично да представя информация за строителните елементи и предотвратява всякакви дефекти преди започване на строителството;
  • Техническо оправдание - включва изчисления на броя на строителните материали, което се определя от прости математически изчисления;
  • Схемата и планът ще помогнат да се прецени как хармонично временната къща се вписва в околността.

Проектът трябва точно и подробно да описва какъв вид къща ще бъде, от кои елементи ще се състои и от какви измерения ще има.

оформление ремарке

Планиране на вила от ремарке на сграда

Проектът може да бъде изготвен на самата хартия или можете да използвате специален графичен редактор, който ще върши работата за вас.

Етап 2. Изчистване на терена от боклука. Обърнете специално внимание на почвата. Тя трябва да бъде изравнена с помощта на всякакви отпадъци, добре уплътнени и натиснати.

Етап 3. Покупка на строителни материали и компоненти. В този случай се препоръчва да вземете материала "в резерв", защото по време на операцията може да е необходимо да се заменят отделните части на къщата. Ще се изискват следните материали:

  • барове;
  • покривни филц;
  • Покривен материал (метален профил, велпапе, подплата, дърво);
  • Нагреватели (фолио и стъклена вата).

Като желаят да спестят строителни материали, покупката им може да се извърши на бази на едро, като се поставят посредници. Също така по стил на сглобяеми кабини, кабини, които се продават в готов вид.

модулно ремарке

Проектът на модулните многосекционни кабини

Клиентът може да ги сглоби само в съответствие с инструкциите и да ги използва за предназначението им. Цената на такава сграда ще бъде 10 пъти по-висока, отколкото да бъде събирана самостоятелно.


Етап 4. Формиране на фондацията. За временно настаняване няма нужда да се организира пълноправен фонд.

Достатъчно е да се "издигне" селската къща на 30 см от нивото на почвата и да се повдигне на моноблока. Тази опция е най-лесната и икономична, ще позволи в точното време да се движи колата.

Периметър на конструкцията е очертан и монтирани моноблокове. При малки размери са подходящи 5 моноблока (4 в ъглите и 1 в средата на колата).

Етап 5. Организиране на хидроизолация от собствените ръце. Покрийте основата с рубероид, за да предотвратите прекомерна влага в каравана.

хидроизолация на ремарке

Затопляне и хидроизолация на селски къщи

Стъпка 6. Стартирайте инсталацията. Между моноблоковете се прави рамка (база). За тези цели, дървени греди фиксират. По същия начин изправени вертикални опори, към които ще бъде фиксирана основата на стената. Когато основите са готови, монтирайте покрива, като го направите леко плосък. Покривните материали на покрива се фиксират в последния момент.

Етап 7. Облицовка на стена. С отвертка панелите се завинтват към вертикалните закъснения. От вътрешната страна стената е изолирана със слой от пяна или минерална вата.
ремарке стена ламперия

Етап 8. Подреждане на прозорци, врати и покрив. Последният етап от изграждането на къща със собствени ръце включва инсталиране на прозорци и врати, както и припокриване и хидроизолация на покрива. За последното е най-добре да се използват подходящи покривни материали като херпес зостер, битум или обикновена шисти. Преди полагането на външния слой покривната повърхност е покрита с полиетилен.
Ако в плана има веранда, то най-напред се занимава с подреждането й.

Преобразуване на ремарке за удобно обитаване

Когато вече има каравана в лично притежание, лесно е да го подредим и да го подобрим. С помощта на подплатата, стените са облицовани и изолирани, а вътрешното покритие превръща колата в истинска дача. Не е необходимо да се спестяват покривни материали, тъй като от тяхното качество зависи продължителността на експлоатация на цялата конструкция.

Канализация: необходимо или не

В случай, че се има предвид сезонното пребиваване в колата, е необходимо да се погрижите за канализацията. За тези цели можете да изкопаете ямка, в която ще изтече цялата канализация и в студения период да ги изпомпите или да почистите ямата със специални химикали.

вагон за баня

Пример за подреждане на баня в ремарке

Ако колата е необходима за кратка почивка, а на мястото вече има летен душ и тоалетна, нуждата от канализацията изчезва от само себе си.

вентилация

Изграждането на ремарке със собствени ръце е важно да се погрижите за вентилационните канали. Трябва да има поне два от тях, въпреки броя и наличието на прозорци. Вентилацията се въвежда в проекта и се създава по време на строителния етап на конструкцията.

мебелировка

Подреждането на ремаркето не е просто задача, така че трябва да използвате максимално рационално всеки свободен сантиметър от района. Не е необходимо да изхвърляте къщата с ненужни интериорни детайли, ограничени до място за отдих, кът за хранене и баня. Това ще бъде достатъчно за почивка. По този начин, за изграждане на предградие ремарке не е трудно. Основното нещо в тази работа е желание и правилно изготвен проект.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на къщаИзграждане на къща
Варианти на оформлението на градинатаВарианти на оформлението на градината
Бани на колела със собствени ръцеБани на колела със собствени ръце
Дървен автопортДървен автопорт
Отопление в страната със собствени ръцеОтопление в страната със собствени ръце
Как да изберем отоплението на ваканционен дом?Как да изберем отоплението на ваканционен дом?
Домашен мотоблок от моста от собствените ръце на ДжигулиДомашен мотоблок от моста от собствените ръце на Джигули
Кофраж на инвентараКофраж на инвентара
Как да изградим къщата си през зимата?Как да изградим къщата си през зимата?
Съвети за избор на камионСъвети за избор на камион
» » Как да изградим ваканционен дом от ремарке
© 2021 BggeHat.com