Как да напълните пода в банята

Банята, особено банята, построена от себе си, често се среща в съвременния свят.

Почти всички собственици на домашни парцели или домовете си избират този конкретен начин на лична хигиена. Да се ​​изгради баня не е толкова трудно, тъй като може да изглежда отвън, защото пазарът е пълен с различни различни пещи. Но изостряйте вниманието си по време на изграждането, което се нуждаете от пода, поради състоянието му, което зависи от издръжливостта на самата сграда. Подът трябва да е здрав, да не е изложен на вода. Тя трябва да има устройство за източване на водата, която не е необходима.

Дизайнът на банята

Дизайнът на банята

Всичко зависи от това, каква почва се използва под самата сграда. Ако това са материали, които абсорбират влага без затруднения, например: пясък, тогава можете да построите къща на земята. Струва си да отделите специално внимание на мястото, където планирате да инсталирате душ кабина, тъй като ще има два пъти повече вода, за да се слее, отколкото в самата парна баня. Също така трябва да сте сигурни, че вашият под може бързо да се нагрее и да поддържа топлината колкото е възможно по-дълго. Това е важно, защото в сауната най-важното е топлината. Ако подът отразява студа от земята, тогава топлината няма да бъде достатъчно наситена. Това е особено важно в по-хладните сезони, защото по това време земята се охлажда възможно най-много.

Някои задължителни елементи по време на строителството на етажа:

  • Изграждане на дренажна яма. Необходимо е, за да се изпомпва натрупаната вода от време на време.
  • Създайте възглавница върху почвата под първичната замазка.
  • Пълнене, запълване на първия слой на подовата настилка.
  • За да се запази топлината, е необходимо да се положи специална изолация и хидроизолация на пода.
  • Формулиране на втората замазка.
  • Вградена е маса за затягане.

По-нататък ще опишем всички елементи по-подробно, затова, ако се интересувате, останете в тази статия.

Изграждане на дренажна яма

Всъщност няма да има толкова много в пара водата, колкото в душ, но естествено, макар и в малки количества, тя ще бъде налице. Обикновено приемникът на водата се намира в ъгъла на сградата. Прилича на решетка в пода, но понякога, за да спестят пари, хората просто изкопават дупка. Ако сте изкопали яма, трябва да я направите с глина или бетон. Както вече сте разбрали, при не толкова сложно строителство до тази част на банята ще има наклон, така че цялата вода да тече точно там.

Оттеглянето на водата може да се осъществи по различни начини. Най-често срещаните от тях, които ви съветваме, са да излезете от самата яма в централната канализация, като използвате канализационни тръби. За неприятната и неочаквана миризма не прониква през банята през тази тръба, можете просто да блокирате достъпа до специализиран затвор. Но за това дупките и тръбите не свършват. Нашата яма ще се нуждае не само от тръба, която от време на време ще отстрани вода, а тръба, която излиза на улицата, така че да изглежда, че вентилира нашата яма. По този начин елиминира ненужния мирис и влага.

Ако вашата баня не е била инсталирана на открито, но, да речем, в сутерена на къщата си, което е достатъчно рядко, дренажната яма е малка депресия на пода, водата, от която просто изваждате с кофа след употребата на ваната.

Всъщност, така че дренажната яма да не изглежда твърде ужасно и да не излезе от стила на банята, хората често я украсяват с камъни или я изпълняват като малка кладенеца, за да я дадат красота.

Възглавница за основната замазка

Този етап е да се гарантира, че колкото е възможно по-малко топлина, остава в земята. От нивото на земята около 50 см е малък жлеб, който трябва да попълните с материали като тухли, различни големи камъни. Не можете да използвате дървета, защото след пълнене поради влага те могат просто да гният. Запълването е както следва: необходимо е да покриете всичко това с твърда глина и да излеете малко фин чакъл и пясък "около 15 см". След като е необходимо да се изравни цялата повърхност, като по този начин се подготви за първото изливане.

Първият слой на вашия етаж

Първият слой на вашия етаж

Как да напълните пода в бетонна баня? Всъщност бихме ви посъветвали да направите решение за първата замазка, базирана на компонент като перлит. Тя ще запази по-силно топлината на Вашата баня, тъй като нейните свойства имат отражение на топлината.

Как да създадем разтвор с перлит:

Първо, искам да ви кажа малко съвет: разбъркайте всичко на място, защитено от вятъра, но по-добре на закрито.

  • Поставете две кофи с перлит в миксера.
  • Разбъркайте това с кофа вода до гладка. Ще забележите, че обемът на решението ще намалее, но трябва да бъде така.
  • Циментът се добавя по два начина: можете да добавите всички половин кофа наведнъж, можете да добавите малко, като го смесвате.

Смесвайки се с хомогенна последователност, просто обръщайте внимание на факта, че навсякъде, където цветът е същият, можете да добавите върху него друга кофа от перлит и два литра вода.

  • Продължавайте разбъркването, докато нашето решение стане свободно течащо.
  • Необходимо е перлитът да реагира с водата, така че трябва да му дадете време. Оставете миксера за около 10 или 15 минути.
  • След като перлитът реагира с вода, продължете да смесвате. Излишната вода трябва да излезе и самата смес стане пластмаса. Но в случай че вашите планове не включват употребата на вана през студения сезон, тогава не е необходимо да използвате перлит. Достатъчно ще е конвенционалната смес от пясък и цимент.

Поставете сместа си на пода. Необходимо е да се приведе в съответствие, така че всички последващи действия да станат много по-лесни. Просто не забравяйте за склона на пода към дренажната яма.

Сушенето на всичко това отнема около 5-7 дни. Трябва да сте сигурни, че има достатъчно влага в него, в противен случай сексът ви просто ще се счупи.

Хидроизолация и топлоизолация на пода



Битумът трябва да размаже цялата повърхност на вашия под, като внимава, че в него няма влага. На върха на първата замазка лежеше хидроизолацията. След поставянето на хидроизолацията е необходимо да се постави, тъй като не е странно, топлоизолатор. В този случай ще използваме материал като филц. Той е бил използван през цялото време, защото поддържа добре топлината.

Вторият разклонител

Вторият разклонител

В този случай ще използваме най-обикновения пясъчен разтвор. Слоят ще бъде достатъчно тънък, около половин сантиметър. Също така си заслужава да следвате отклонението към нашата дренажна яма. Сушенето ще продължи по-дълго, отколкото в първия случай, а именно около 10 дни.

Монтиране на свиващ се слой

Този слой ще бъде приложен. Целият въпрос е, че нашият пол трябва да бъде възможно най-плосък.

Много малък слой циментова замазка трябва внимателно да се заглади. След като изсъхне, подът ще бъде напълно готов.

Но какво трябва да направите, когато подът е готов

Но какво трябва да направите, когато подът е готов

На готовия етаж трябва да ходите на шлайфмашина. Можете също така да го украсите с красив завършек, за да изглеждате хармонично. Можете да поставите абсолютно всяка плочка, но за тази цел ще трябва да се консултирате с продавача, ако е подходящ за вана.

Сауна за цялата година

В случай, че планирате да използвате тази баня през всички сезони, можете да направите допълнителна маза. Това не е толкова просто, но резултатът ще ви впечатли: добро запазване на топлината дори при студове, както и тази опция е доста издръжлива.

По принцип, при изграждането на такъв етаж, всички като в описаните по-горе вариант, с изключение на първите два варианта. Отсъстват.

Как да напълните пода в банята. Ръководство за начинаещи

Как да напълните пода в банята. Ръководство за начинаещи

Много от неквалифицираните работници са изплашени от гледната точка на замазката, но всъщност е съвсем проста.

Ще използваме маяци с алуминиев профил. За да го натрупате, е необходимо, както и всички останали, с наклон към дренажна яма. Точно това ще бъде нашата подкрепа за това как да запълним пода в банята с пристрастие. Разстоянието между профилите не трябва да бъде повече от един метър. За да поправите всички маяци, можете да използвате и нашето решение. Малко парче от него, за да го тури на правилното място. Когато изсъхне, планината ще бъде достатъчно силна. Полагането на замазката също не е много трудно. Просто сложете решение между същото разстояние между маяците, което е приблизително един метър. Просто направете добро разпределение.

Най-добре е да започнете да искате свързващ елемент от най-отдалечения ъгъл, постепенно да се движите напред.

Ако има партньор до вас, който ще излее нашето решение от време на време, тогава работата ще мине по-бързо, отколкото ако сте сами. В края на краищата, цялата мазилка се заглажда. Това се случва с помощта на дълго и голямо правило, което се изправя и пренася през площада, като го изправя. След около две седмици дъската ви ще изсъхне напълно, след което можете уверено да се движите по нея, без да се страхувате, че нещо ще се случи. Също така нашата настилка трябва да бъде навлажнена с вода във времето. За да разберете, че замазката е пресушена, можете да използвате цвета на повърхността. Ако цветът е равномерен, тогава има достатъчно влага, но ако се появят някои бели, сухи петна, то трябва да се навлажни.

Заключения от тази статия

Заключения от тази статия

Процесът на полагане на пода за вана е достатъчно лесен, но изисква много търпение, време и правилен подход. Ако забравите да изпълните поне част, например, като например излейте пода в баня с наклон под мивката, тогава всичко ще се обърка. Трябва да направим всичко внимателно, без да правим блоти. Ако ви хареса тази статия и научихте нова информация за това как да попълните пода в баня с мивка, тогава бяхме щастливи да ви помогнем.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на банятаХарактеристики на банята
Характеристики и функции на екрани за баняХарактеристики и функции на екрани за баня
Душ или ъгъл е въпросътДуш или ъгъл е въпросът
Как да изберем душ кабинаКак да изберем душ кабина
Икономична версия на вратата за банятаИкономична версия на вратата за банята
Мебели за баняМебели за баня
БаняБаня
Как да оборудваме банята? Удобство и функционалностКак да оборудваме банята? Удобство и функционалност
Санитарен възелСанитарен възел
Как да направите душ кабина със собствените си ръцеКак да направите душ кабина със собствените си ръце
» » Как да напълните пода в банята
© 2021 BggeHat.com