Ъглова рафта със собствените си ръце

Невъзможно е да си представите къща или апартамент без рафтове. Независимо от размера на тази стая, рафтовете не само могат да играят ролята на практичност за стаята, защото са лесни за поставяне на всички необходими неща. Има и много напълно ексклузивни рафтове и мебели, които ще служат не само за собственика, за да постави нещо там, но и да играе ролята на хармония. Някакъв начин допълва този интериор или дори служи като свой връх и място, където любопитни погледи ще бъдат занижени. Не е вероятно всички функции на рафтовете да се окажат описани, но фактът, че човек не може да направи без тях, е очевиден.

Видове рафтове

Видове рафтове

Има много възможности за готови рафтове в магазини и други предприятия, продаващи мебелни продукти. Колко от тях са сортове рафтове. Те могат да се различават помежду си и в употреба (има специални рафтове за банята, за кухнята, за залата и за спалнята). Стелажи могат да бъдат създадени и различни материали, а също и от комбинация от някои материали. Приложими и различни художествени коване и обикновени дървени текстури, рафтовете се създават лесно от различни пластмаси и дори от стъкло и по-скъпи материали. Условно разделяме всички полка на триизмерни, които статията няма да докосне и вариантите са по-скромни - те са ъглови полка. Тези рафтове са идеални за инсталиране на малки пространства.

Те помагат да се решат някои проблеми с малки обеми и зони в стаята. За малък апартамент е идеално подходящ за ъгълни рафтове. Малко места ще бъдат взети и плюс те могат да поставят най-необходимите неща върху тях или просто да ги направят декоративни структури, които изпълняват определена роля - създаване на уютен и красив ъгъл. Спестяването на пространство в жилището се постига чрез закрепването им в ъгъла на стаята. Стелажите лесно изглаждат ъглите на стаята. Струва си да се отбележи и най-важното, че такива рафтове лесно могат да бъдат създадени от вас, тъй като работата не отнема много време. Нека разгледаме по-подробно как е възможно да направите рафт за собствената си къща и само със собствените си ръце. Прочетохме как да направим ъглов рафт със собствените си ръце и да се опитаме като господар.

Избор на материал

Избор на материал

По принцип би било по-лесно просто да поръчате рафтовете готови в магазина, но всичко, което искаме, често е доста скъпо, толкова повече работа по поръчката. Поради тези причини мнозина все още се опитват да работят със собствените си ръце и да създават свои собствени уникални идеи и след това да угодят на къщата с невероятни шедьоври, основно от собствения си производствен процес. Неговата работа винаги ще задоволява повече.

Първата стъпка е да изберете суровините, от които продуктът ще бъде създаден

материали:

  • Дървото. Естествеността и простотата на този конкретен материал винаги са привличали вниманието. Мебелите от този вид материали винаги са популярни, това може да се каже, класика.
  • Плочи от MDF или ПДЧ. Често тези видове материали са приложими за създаването на аксесоари и шкаф мебели. Такъв материал също е лесен за използване. Обковът ще покрие завършените части. Тук самата плоча се създава само от вторичната суровина от дърво и освен това добавя и специален формалдехид.
  • Metal. Често при производството на рафтове се използват метални профили. Такива видове материали също се използват за изпълнение на определени елементи, например елементи на напречни носители или за създаване на определени видове стелажи. Само при работа с такъв материал е необходимо след обработка на материала със специален инструмент. Това често е конвенционално полимерно покритие, което надеждно предпазва от корозия.
  • Glass. Използвайте специално стъкло, което ще бъде победител по отношение на силата. Това е стъкло, което може да издържи не слаби въздействия и се нарича устойчиво на удари. Такива рафтове идеално се хармонизират в банята, защото в идеалния случай могат да се хармонизират с огледалата. Също така предимствата на този материал, които го позволяват да се използват в банята, са фактът, че материалът не се страхува от влага и вода. Материалното стъкло е фиксирано с помощта на някои метални конструкции, това са специални носещи метални конструкции.
  • Гипсокартон. Материалът не е изложен на изгаряне и е екологичен. Инсталирането с него е просто идеално и просто. Същият материал може да бъде лесно преработен с плочки, с панел и равномерно покритие.
  • Прозорец профил или пластмаса. Изцяло направени от полимерни специални стелажи и някои напречни материали.

Това е колко материали съществуват, които ви позволяват да създавате рафтове. Сега можете спокойно да изберете най-подходящата опция и смело да продължите да купувате материала, а ъглов шелф със собствените си ръце вече ще бъде създаден от капитана.

Проектиране и подготовка

Проектиране и подготовка

Материалът е избран и сега е необходимо да се проведе внимателно специално обучение. Също толкова важно е на този етап да се вземе решение за дизайна на следващия шелф. Ето някои полезни инструменти, когато решат да създадат рафт от дърво:

  • рулетка и владетел;
  • файл;
  • отвертка;
  • молив с въже или специални компас с голям радиус;
  • маркер;
  • бормашина;
  • ножовка;
  • уредът видя електрически;
  • видях с малки зъби;
  • лепило;
  • ниво сграда.

Когато всички се подготвят, си струва да се замислим за формата и, разбира се, за дизайна на бъдещото творение. Тъй като моят продукт е от най-простия дизайн до най-сложното творение с изобилие от всички видове елементи. Ще има няколко рафта или ще има някаква специална фиксация. Може би рафт за икони, ъглови със собствените си ръце, който няма да бъде ярък, но ще стане скромен и изключително нисък. И може би ъгъл лавица от собствените си ръце с творчески дизайнерски решения от капитана.

маркиране

маркиране

За да изчислите правилно размера, от който се нуждаете, трябва просто да измерите дълбочината от ъгъла и точно по стената. След това тази цифра трябва да се умножи по две, и едва след това се добавят 5 см. Последната цифра от 5 см е да се гарантира, че не е добра доставка на него за обработка, която е много декоративни продукти. Получава се прост пример, в който ще бъде лесно да се разбере как правилно да се изчисляват такива важни и такива прости размери на бъдещия продукт. Да предположим, че стоеше номер едно се оказа равен на 20 см. Тези 20 см, трябва първо да се умножават по 2. След умножаване получи 40 см. Сега данните ще добавят 40 см и още 5 см. Резултатът е мярка за 45 см. Ето списък и ще трябва за да се създаде рафт.

Сега как да получите такъв лист. Можете да го отрежете сами или просто да го поръчате в специален магазин.

Материалът е готов, процес на работа



Материалът е готов, процес на работа

Разделяме процеса за по-удобно възприятие чрез няколко стъпки:

Първа стъпка

Необходимо е да се опише идеално гладък кръг. За това някои умения от училище ще бъдат полезни. За тази цел можете да използвате специален голям компас и просто да вземете молив и въже и директно да нарисувате окръжност, използвайки такава домашна кръга с желания диаметър и да намерите центъра на такава плоча. След това центърът трябва да бъде маркиран с маркер за контраст. От центъра начертаваме точно кръг с диаметър 20 см. След това разчупваме окръжността стриктно на четири равни части. Това са четири сектора или 4 парчета торта.

Стъпка номер две

Видях по линиите на тези заготовки. В процеса използваме електрически мозайката. Първоначално трябва да изрежете кръг и само след това нарязани на 4 части. Тук тези резници бяха изрязани и след това ги използвахме на рафтовете за продукта. Сега сте избрали само себе си, ще има няколко рафта на едно място или наведнъж на няколко на един рафт.

Стъпка номер три

Внимателно трябва да се полират рафтовете и да се създават канали за тях, с които те ще бъдат укрепени на стената. Дупките трябва да бъдат отрязани от двете страни на самия ръб на плочата. Важно е да направите слот вляво от надлъжния тип под формата на тесен канал, но отдясно - точка само с помощта на свредла. Надлъжните резени също могат да бъдат направени с бормашина, просто направете няколко кръгови тренировки и само след тях и се присъединете. Ако направите всичко правилно, то дизайнът може да бъде фиксиран безопасно и той ще бъде почти незабележим, затова такива закопчалки често се наричат ​​просто невидими.

Стъпка четири

Осигуряване на самия шелф. Просто трябва да сложите рафта на винтовете. Внимателно завийте винтовете в стената в жлебовете, само в този случай затягането ще бъде невидимо. От лявата страна винтовете влизат, сякаш отдолу нагоре, така че текущата структура е монтирана по-плътно към стената. Затова укрепването на рафта е малко по-трудно, но самият шелф ще изглежда грандиозно и дизайна ще бъде по-силен на мястото му.

Рафт с допълнителни елементи

Рафт с допълнителни елементи

В случай, че обикновените рафтове не са вашият кон, лесно можете лесно да направите работата по-сложна. Също така в работата вече подготвени елементи ще бъдат полезни. Първият детайл остава в размерите му и е равен на 20 сантиметра, но следващите следва да бъдат леко намалени по размер и за всеки следващ детайл нагоре размерът ще бъде намален с няколко сантиметра.

Съвет: За да намали срока размер може да бъде като се използва същият молива и домашно компас (въже, молив) просто един с намаляваща нужда да отрежете въжето до желания брой см могат да бъдат намалени с 3 до 5 см, всеки по-висок рафт, но е важно те да бъдат намалени до един и същ. строго пропорционално.

Нов дизайн

Нов дизайн

Същите рафтове, които са били изрязани от кръга, могат да бъдат проектирани в малко по-различен дизайн. Например, да се направи подкрепа не самата стена в апартамента, но по-специално купуват повече материал и да се създаде определена стена за такъв ъглов рафт. Многобройни ъглови рафтове със собствените си ръце, Опциите за снимките просто затрупват интернет. След като разберете принципа на производство, можете да създадете най-творческите опции.

Сам е възможно да се направят мебели за къщата, и няма нищо нереално. Прости и най-сложни форми на ъглови рафтове за един или двама у дома. Създаването на уют и топлина в стените на вашия дом може да бъде на достъпни цени и просто като хоби, за да правите полезни, приятни неща. Опитайте се да направите прости опции за себе си и себе си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стелажи със собствени ръце от импровизирани материалиСтелажи със собствени ръце от импровизирани материали
Рафт със собствените си ръцеРафт със собствените си ръце
Рафтове за цветя със собствените си ръцеРафтове за цветя със собствените си ръце
Как да направите рафтове със собствените си ръцеКак да направите рафтове със собствените си ръце
Закрепване на стелажи към стената без видими скрепителни елементиЗакрепване на стелажи към стената без видими скрепителни елементи
Шкаф и идеи за интериораШкаф и идеи за интериора
Кухня без окачен шкаф, интериор, снимкаКухня без окачен шкаф, интериор, снимка
Как да изберем мебели за баня?Как да изберем мебели за баня?
Как да изберем мебели в апартаментКак да изберем мебели в апартамент
Окачени рафтове във вътрешносттаОкачени рафтове във вътрешността
» » Ъглова рафта със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com