Рафт със собствените си ръце

Красива библиотека е подходяща навсякъде - тя е поставена върху нея, като ненужна, в момента нещата и да поставят красиви дрънкулки. Рафтът е незаменим в дневната, където семейството прекарва цялото свободно време, и в офиса, където работата изисква голям брой книги и работни материали. Рафтовете трябва хармонично да се поберат в интериора и не могат да изглеждат смешни, но обратното е призовано да се превърне в основна, привличаща вниманието част от интериора. От целта на рафтовете и тежестта на предметите, които ще бъдат поставени върху тях, се използва повече или по-малко устойчив материал.

От какво правят лавиците?

От какво правят лавиците?

Размерът и формата на библиотеките могат да бъдат много разнообразни и материалите за тях могат да служат като естествено дърво и неговия заместител на дървесината за бръснене. Рафтът е изработен от обикновена ПДЧ и МДФ, но не могат да се използват и изцяло традиционни компоненти като тухли или метални тръби. Използва се части от стари мебели, след освежаване на тяхната повърхност, или обратно, новият материал е подложен на изкуствено стареене.

Основното условие за инсталиране на рафтове за книги е изборът на място за тяхното правилно настаняване.

В допълнение към книгите можете да организирате сувенири, снимки вътре, детски занаяти и оригинални инсталации. Новите рафтове са инсталирани в хола, в стаята на учениците и дори са инсталирани в кухнята. В процеса на ремонт и довършване на стените, в нишите са разположени рафтове от гипсокартон, които ефективно организират и разширяват пространството. Поради вертикалното разполагане на рафтовете, там можете да поставите много неща, за да бъдете на разположение, но и прекрасни дрънкулки.

Как да монтирате рафт от материал за бръснене на дърво

Как да монтирате рафт от материал за бръснене на дърво

Не е толкова трудно да овладеете самия шелф - започва се с изграждането на чертежа, с размерите на детайлите на бъдещите рафтове. Когато вашите собствени идеи не са достатъчни, трябва да се възползвате от идеите на други хора, които се публикуват в Интернет. За инсталирането на рафтове е важно работата да привлича вниманието с неговата ексцентричност. Ето защо всички подробности: аксесоари, лентата за краищата и оригиналните стойки се закупуват в тестваните магазини. Закрепващите елементи за окачени рафтове са със стандартна и оригинална форма, която веднага ще направи рафта в центъра на вниманието.

Необходимо е да се вземе предвид цвета на помещението, за да се получи цвета на съответния цвят за цветната му регистрация. Вариантът за покритието му става филм със залепваща се основа, която е здраво фиксирана и имитира различни повърхности. Формата на рафта е отворена, затворена със стъкло или пластмаса, а също така е комбинирана. Това е, когато част от рафта в средата е затворена, а рафтовете остават отворени отстрани.

Инструменти за монтиране на рафтове

Инструменти за монтиране на рафтове

На рафта се оказа красива, трябва да извършите серия от операции последователно. Трябва да се справим с рязането на материала, сглобяването му и висянето на готовия шелф на стената. За да направите това,
приготвяне:

  • трион или електрически мозайка за рязане на части;
  • отвертка или отвертка;
  • удар за окачени рафтове на стената;
  • Бормашини, които могат да направят дупка в гипс или бетонна стена;
  • измервателна лента за измерване на стени и ниво на сградата;
  • машина за шлайфане;
  • лепилна дограма или PVA и четка за лепило;
  • чук и нож за боядисване;
  • прост молив за маркиране.

Всичко, от което се нуждаете, трябва да бъде подготвено предварително, а когато рафтовете се намират на места, където е трудно да се стигне до тях, други инструменти могат да бъдат полезни.

Етапите на сглобяване на рафтовете за поставяне на книги

Етапите на сглобяване на рафтовете за поставяне на книги

За да окачите рафта на стената, трябва да маркирате частите и да ги изрежете. Завършените части се подлагат на шлайфане механично или на ръка. Като се имат предвид всички нюанси на маркирането, е необходимо да се направят дупки, за да се съчетаят детайлите на дървото, за да се свържат помежду им. Сглобете части в една конструкция с отвертка и винтове. За отделни типове рафтове, като свързващо парче, се използват дебели въжета или еластични ленти. Те се завиват в отвора в дъските и се фиксират отдолу с обикновен възел.

След сглобяването на рафта и закрепващите части с лепило може да се украси - за тази цел рафтът се обработва със специално масло за дърво или покрито с петна. Следващата операция е боядисана или лакирана на няколко слоя. Завършването се извършва след нанасянето на последния слой лак, като се полира най-малката шкурка. Боядисаният рафт може изкуствено да старее, за който се разрежда бяла боя и боята се нанася с леки движения на няколко слоя. За да монтирате рафтовете на място, се използват ъгли, но се използват и други фиксиращи елементи.

Библиотеки от гипсокартон



Библиотеки от гипсокартон

Научете как да направите лавица със собствените си ръце от гипсокартон може да бъде от информацията в интернет. Те са инсталирани в процеса на общи ремонтни работи, но могат да бъдат конструирани отделно. За рафтовете, които се вместват в интериора, трябва да вземете предвид пропорциите на стаята и внимателно да маркирате местоположението на рафтовете на повърхността на стената. След това трябва да направите подробен чертеж на бъдещите рафтове, да приложите маркировки към стената, където ще се намира рафта. Проектите са монтирани не само по стените, но и заемат ъглите на стаята - особено добре украсени с такива проекти дълбоки ниши.

От размера на натоварването на бъдещите рафтове се избира дебелината на гипсокартона. Ако рафтът е проектиран така, че да издържи натоварването на много книжни обеми, се купуват листове с дебелина 18 мм. И, за да поставите сувенири и други декоративни дрънкулки, ще бъде достатъчно да нанесете дебелина от 12,5 мм или дори 9 мм. В допълнение към жилищните помещения, рафтовете от гипсокартон се монтират в банята - това е избрано за неговата влагоустойчива версия.

Особено често такива рафтове са подредени в килера - там можете да съхранявате голям брой кутии с консервация и да осигурите място за съхранение на зеленчуци. Такива рафтове също са в търсенето в гардеробните стаи: те могат да настанят разнообразие от дрехи и обувки. В този случай просто трябва да изчислите максималното натоварване, което може да издържи на полицата, да изберете подходящата гипсова шпакловка и да я инсталирате с малко разстояние между нейните хоризонтални елементи.

Как да разпределяме равномерно тегло на рафтовете

Как да разпределяме равномерно тегло на рафтовете

За равномерно разпределение на гравитацията върху рафтовете от гипсокартон профилът на основата трябва да бъде направен с по-честа стъпка на закрепване, средно от 150 до 250 mm. Рамката от ъгъла е облицована в детайли, изрязани от гипсокартон, придържайки се към правилото, че листовите фуги са поставени в средата на профила. Ставите на ставите и ставите са внимателно запечатани и след това се извършват общи мазилни работи - за това ще бъде полезно решение от гипс и гипсов инструмент като шпатула.

Ако полковете трябва да издържат на тежки товари, тогава рафтовете се укрепват на етапа на сглобяване чрез траверси. Това поддържа, че са укрепени перпендикулярно на стената и значително укрепват дизайна на рафта. По-нататъшно укрепване на етажерки рамки, които представляват по-нататъшно укрепване на краищата на рафтовете - чаршафи, за да се прикрепят към крайния срок, успоредно на стената и след това нарязани ниши и рафтове са направени, те ще бъдат затворени. Можете да предоставите горна и долна подсветка. На последния етап рафтовете са измазани и се монтират прожектори. Понякога рафтовете се укрепват до тавана или пода и могат да достигат до горната и долната равнина по едно и също време.

Разлика на рафтовете от гипсокартон

Разлика на рафтовете от гипсокартон

Специалният дизайн се отличава с ъглова лавица със собствените си ръце, което е особено необходимо за малка стая, където всеки сантиметър от пространството е важно. Те са предназначени за правилно използване на онези ъгли, които обикновено са празни. За да направите ъглов рафт, е изготвен шаблон, съответстващ на размерите на стаята, и да направите подходящи измервания, така че рафтът да пасне точно в ъгъла на стаята. Тогава се прави вертикална рамка, към нея са прикрепени перпендикулярни конструкции, а рафтовете са покрити с гипсокартон. Привлекателността на рафтовете от гипсокартон е, че те могат да имат някаква форма, благодарение на гъвкавостта на листовете.

Да правят книги рафтове със собствените си ръце от материалите под ръка, трябва да подготвите дървена дъска или резитба листове от ПДЧ и MDF. От тях да режат рафтовете с вертикални основи за тяхното закрепване - изрязаният материал е полиран, сглобен в завършена конструкция, закрепен с лепило и винтове. За окачването на рафта се използват ъгли за фиксиране. Завършените рафтове са боядисани или са залепени върху филма, който симулира повърхността на дърво, камък или плочки. Понякога рафтовете се обновяват или излагат на изкуствено остаряване.

Гипсовите плоскости се поставят на цялата височина на стената, заемат ъгъла на стаята или само част от стената. За монтажа им е монтирана рамка от ъглите, която след това е завършена с гипсокартон. Преди монтаж, строителство, носеща стена е маркирана, и взема под внимание потенциалното обременяване на рафтовете - за повече тежест на рафтовете на хоризонтална рамка фиксиран към стената честото стъпка и покрит с дебел гипсокартон. Съединенията на листовете се поставят в средата на профила, след което са запечатани и цялата повърхност е измазана.

Когато създавате нещо със собствените си ръце, не забравяйте да вдъхнете част от душата си в него. Успех за теб!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ново дизайнерско стъкло и преградиНово дизайнерско стъкло и прегради
Стелажи със собствени ръце от импровизирани материалиСтелажи със собствени ръце от импровизирани материали
Оригиналните рафтове създават шедьоври от дърво, стъкло и удобни инструментиОригиналните рафтове създават шедьоври от дърво, стъкло и удобни инструменти
Как да се изгради просторна и практична багажник със собствените си ръце?Как да се изгради просторна и практична багажник със собствените си ръце?
Стелажи за гаража как да се създаде перфектната поръчка сред инструментите?Стелажи за гаража как да се създаде перфектната поръчка сред инструментите?
Рафтове за обувки със собствените си ръцеРафтове за обувки със собствените си ръце
Рафтове за цветя със собствените си ръцеРафтове за цветя със собствените си ръце
Как да направите рафтове със собствените си ръцеКак да направите рафтове със собствените си ръце
Как да направите рафт за камина, какъв материал може да се използва за направата муКак да направите рафт за камина, какъв материал може да се използва за направата му
Закрепване на стелажи към стената без видими скрепителни елементиЗакрепване на стелажи към стената без видими скрепителни елементи
» » Рафт със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com