Закрепване на стелажи към стената без видими скрепителни елементи

Днес всеки, дори и най-модерният и модерен дизайнер, не използва възможността да използва практични и стилни рафтове за интериорен дизайн. Те ще станат не само неразделна част от бъдещия интериор, но и ще служат като отлична стойка за книги (рафтове за библиотеки), за снимки и декоративни продукти.

Има два вида закрепване за рафтове:

  • стандартен метод (с помощта на шарнирни скоби, ъгли и т.н.);
  • закрепване на стелажи към стената без видими скрепителни елементи.

Ще разгледаме по-подробно първия метод, тъй като при стандартното изпълнение е трудно да се постигне комбинация от бъдещия интериор с целевия дизайн.

  1. Подготовка за закрепване
  2. Подробни инструкции за монтаж с снимка

Обмислете процеса на подготовка на затягането

  1. Първото нещо, което трябва да оцените, е колко надеждна е стената, където нашият полк ще бъде монтиран директно. Ако е тухлена стена, то трябва да е с дебелина минимум 25 см, а ако имате бетонна стена, то от 10 см, което ще позволи поставянето на рафтовете не само на декоративни елементи.

1 - закрепващ елемент;

2 - монтажни отвори;

3 - металния прът;

4 - шарнирна скоба;

5 - рафта.

2. След това продължаваме да определяме дебелината на бъдещия шелф.

За да направите това, трябва да знаете точно какво ще бъде на рафта, така че да няма деформации и деформации. Това може да се провери, като просто вземете приблизителна дебелина на борда и поставите товар върху него.

  1. Ако концепцията за интериора изисква по-дебела дъска, тогава в този случай трябва да използвате всичко според препоръките на вашия дизайнер или избрания стил.
  2. Трябва да вземете предвид характеристиките на закопчаването, тъй като дебелината на рафта не може да е по-малка от 3 см. Ако се намират книги, по-добре е да използвате дебелина от 4,5 до 6 см.
  3. Бъдещият шелф преди преработката ще трябва да бъде добре изсушен и напоен.

Как да инсталирате рафтовете на стената без видими скрепителни елементи

Стъпка 1. Измерваме разстоянието между дупките.



Стъпка 2. След това отидете на маркировките за рафтовете на стената. За да направите това, ни е необходима нивелация на сградата, така че рафтът да е строго хоризонтален.

Стъпка 3. След това прилагаме нашия закрепващ елемент към получената ос и маркираме дупките за него, които трябва да бъдат разположени на хоризонтална линия.

Стъпка 4. След това, с помощта на тренировка и квадрат, направете дупки в стената, които трябва да са строго перпендикулярни, така че рафтът да бъде поставен под ъгъл от 90 градуса към стената.

Стъпка 5. След това почистете всички отвори от остатъците от чипове и прах и запушете дървените колчета или дюбелните запушалки.

Стъпка 6. След това вземете дюбелите или винтовете и закрепете закрепващия елемент към щепселите или болтовете.

Стъпка 7. След това отидете на инсталацията на самия шелф върху крепежните елементи. Ако рафтът не е много стегнат, можете да го почукате с длан или гумен чук, за да го поставите здраво. Трябва да се отбележи, че трябва да почукате от ляво и от дясно, за да отстраните изкривяването на рафта и да седнете равномерно върху крепежния елемент.

Стъпка 8. След това отстранете остатъците и проверете дали няма връх и рафтът е здраво окачен на крепежните елементи. Продуктът е инсталиран и готов за употреба. По този начин процесът на инсталиране може да се счита за завършен.

Има и метод за закрепване на шарнирни рафтове без видими контури, но това не е особено ефективно и просто и затова не препоръчваме използването му.

Тайното закрепване на рафтовете към стената е отлично решение за модерен ненадминат дизайн, който прави вашата вътрешна светлина, създавайки ефекта на задържащите се рафтове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оригиналните рафтове създават шедьоври от дърво, стъкло и удобни инструментиОригиналните рафтове създават шедьоври от дърво, стъкло и удобни инструменти
Стелажи за гаража как да се създаде перфектната поръчка сред инструментите?Стелажи за гаража как да се създаде перфектната поръчка сред инструментите?
Рафт със собствените си ръцеРафт със собствените си ръце
Как да направите рафтове със собствените си ръцеКак да направите рафтове със собствените си ръце
Преглед на телескопични стелажи за кофраж на припокриванияПреглед на телескопични стелажи за кофраж на припокривания
Как да изберем подходящите компютърни мебелиКак да изберем подходящите компютърни мебели
Шкаф и идеи за интериораШкаф и идеи за интериора
Кухня без окачен шкаф, интериор, снимкаКухня без окачен шкаф, интериор, снимка
Окачени рафтове във вътрешносттаОкачени рафтове във вътрешността
Как да изберем винт със самочувствиеКак да изберем винт със самочувствие
» » Закрепване на стелажи към стената без видими скрепителни елементи
© 2021 BggeHat.com