Стелажи за гаража как да се създаде перфектната поръчка сред инструментите?

Гаражът е не само стаята, в която стои колата. Много хора съхраняват инструменти или домакински предмети в него. За да подредите неща, които са в гаража при съхранение, можете да изградите удобни и просторни стелажи с голям брой рафтове. Този дизайн ще ви позволи правилно да използвате пространството в стаята.

Сглобена или неотделяема багажник - кой да избере?

Моделите с рафтове, предназначени за съхранение на различни инструменти и предмети, могат да бъдат от два вида: неделими и с болтови връзки. Стелажи за гаража могат да бъдат направени със собствени ръце от различни материали: дърво или метал. Такива конструкции са удобни за съхранение на инструменти, домакински уреди, домакински материали и други полезни елементи. Избирайки материала, от който ще се правят рамката и рафтовете, е необходимо да се вземе предвид товара, който ще бъде поставен върху багажника.

Дървените стелажи често стават неподвижни, т.е. могат да бъдат разглобени трудно. Подробности за такъв продукт са свързани чрез гвоздеи или самонарезни винтове. За да се предотврати попадането на конструкцията, тя е прикрепена към стената към задната повърхност. Металните изделия също така се правят неделими чрез заваряване на рамковите елементи заедно.

Рафтовете с болтови връзки са подвижни. Те могат лесно да бъдат разглобени, преместени на друго място и преустроени. Такива продукти имат значителен недостатък в сравнение с несглобените стелажи - ниска твърдост, тъй като има някаква разлика в връзките. По правило те се използват за съхраняване на леки инструменти, части или други елементи.

Дървени стационарни рафтове

Дървени стационарни рафтове

За закрепване на стелажите са постигнали допълнителна стабилност, те са прикрепени към стената на стаята. За тази цел задната повърхност на рамката е заварена или болтова с бримки, които са прикрепени към стената чрез винтове.

В специализирани магазини можете да закупите продукти, събрани от перфорирани ъгли. Те са лесно разглобени и практични за транспортиране. Свържете детайлите на тези стелажи не с болтове, а със специални куки, които се вкарват в каналите на желаната височина за рафтовете.

И двата вида рафтове с компетентна операция могат да продължат дълго време. Най-често собствениците на гаражи избират неделими структури, на рафтовете, на които можете да поставите доста тежки предмети. Разглобените продукти са подходящи за помещения, където често се извършва смяна, така че правилните инструменти да са винаги под ръка или да се съхраняват светлинни предмети.

Изберете продукта - размерът и конструкцията на багажника

За да сглобите багажника, трябва да направите стелажи, гребени и рафтове. За увеличаване на здравината на конструкцията през задната й повърхност по диагонал са прикрепени стоманени ленти за замазката.

Проектиране на дизайн на шкаф

Проектиране на структура 

Те са предназначени за повишаване на цялостната надеждност и стабилност, което показва компенсаторен ефект върху страничното натоварване. Размерите на продукта се избират в зависимост от личните предпочитания. В допълнение, височината и ширината на стелажите, както и дълбочината на рафтовете, зависят от параметрите на помещението и обектите, за които е проектиран дизайнът.

При разработването на чертежа трябва да се има предвид, че разстоянието между стелажите на стойката зависи от якостта и еластичността на материала, използван за рафтовете. Повърхностите в готовия продукт не трябва да се огъват под тежестта на предметите. При сериозен товар разстоянието между стълбовете трябва да бъде около един метър, а при малък - един и половина до два метра. Ако багажникът е дълъг, след това през посоченото разстояние, в зависимост от товара, се монтират допълнителни стелажи.

Височината на рафтовете също може да се променя по свое усмотрение. Долният рафт е удобно разположен на височина 0,8 метра от пода, за да поставите кутии или големи буркани под него. Другите рафтове са на удобна височина. Най-често това е размерът на пластмасовата бутилка - 0,4 метра. Това разстояние е най-удобно за работа.

Какъв материал трябва да бъде изработен от рафтове - дърво или метал?

Стелажите за гаража са направени от дърво и метал. Всеки от тези материали има своите плюсове и минуси. С дърво, това е много по-лесно за работа, а продуктите, направени от него, са по-леки. Недостатъкът е, че дървото не може да издържи много големи натоварвания. Стелажи от дъски използвани за съхраняване на малки инструменти и части. Металните конструкции са в състояние да издържат на няколко десетки килограма без никакви повреди.

Изборът на най-подходящия материал трябва да вземе предвид възможното натоварване на рафтовете и стелажите, както и цената на самия материал. Металните фитинги са скъпи, така че в някои случаи правят дълги дървени стелажи с много рафтове и здрави стелажи през всеки метър от дължината на конструкцията.

За да сте сигурни, че дървената стойка е здрава, трябва да изберете висококачествени дъски и дъски без възли и раздели.

Метални рафтове за съхранение

Метални рафтове за съхранение

Ние правим дървени багажници със собствените си ръце

За работа ще ви трябва:

  • греди с участък от 50 х 50 мм;
  • дебелина на дъската от 25 мм;
  • лист от шперплат устойчив на влага с дебелина 1 см;
  • ПДЧ за рафтове;
  • самобръчкови винтове;
  • ноктите;
  • чук;
  • сантиметрова лента;
  • маркиращ молив;
  • шлайфмашина;
  • бормашина;
  • ъгли на строителството;
  • стоманена замазка;
  • специална импрегнация за дърво;
  • лак или боя;
  • боядисай путка или ролка.

Броят на материалите, използвани за сглобяване на стелажите, зависи от размера на стаята и броя на предложените рафтове. Той трябва да се изчисли предварително, като се разработи чертеж на дизайна.

Като правило в гараж условията не са най-подходящи за съхраняване на дървени продукти: влажност, измръзване и евентуално възпроизводство на мухъл и гниене на бактерии. Преди работа всички дървени части (дъски, квадратни греди) трябва да бъдат обработени с шлайфмашина и напоени със специални антибактериални и противопожарни съединения. Те ще помогнат да се предпази продуктът от повреда, като по този начин удължи живота му. Някои формулировки допълнително могат да оцветят повърхността. Ако в бъдеще рафтът ще бъде боядисан, тогава ще трябва да го нанесете напълно напълно сух.

След това продължете да се присъедините към подготвените части. По-често за това се използва закопчалка или четвърт. За да даде връзката допълнителна здравина, тя е прикрепена към ъглите на сградата. Ако продуктът има допълнителна скованост под формата на ъгли или плочи от метал, тогава можете да закрепите частите на самобръчкови винтове. В противен случай трябва да се присъедините към детайлите с нокти.



Ако рафтовете са направени от листова ПДЧ, тогава страничните секции трябва да бъдат третирани със специални импрегнации за дърво и покрити с лак или боя. В противен случай, стърготините постепенно ще набъбнат от влажността и патогенните микроорганизми ще се размножават в него.

Ние правим дървени багажници със собствените си ръце

Ние правим дървени багажници със собствените си ръце

Метални стелажи - как да го направите сами?

В процеса на работа ще се нуждаете от:

  1. 1. заваръчна машина;
  2. 2. арматура;
  3. 3. шперплат, дъски, ПДЧ или ламарина за повърхността на рафтовете;
  4. 4. импрегниращи разтвори за дърво;
  5. 5. боя или лак;
  6. 6. метални ножици;
  7. 7. Маркировка или молив за маркиране;
  8. 8. тръби за стелажи.

За метален продукт е подходящо конвенционално или перфорирано приспособление. Металната рамка може да бъде направена от следните елементи:

  1. 1. От ъгъл с дебелина на метала 4 мм. Ширината на металния шелф зависи от товара. Обикновено е 20-40 мм.
  2. 2. От правоъгълно оформена тръба. Тя има по-добри характеристики в якост и еластичност. В допълнение, профилната тръба е устойчива на усукване. За рамката на стойката е подходящ елемент със сечение от 50 * 50 mm или 40 * 40 mm.
  3. 3. Рамката може да бъде направена подравнена - от ъглите и профилната тръба.

Рафтовете в металните стелажи са направени от същия материал, както в дървените рафтове. Като правило, изберете дъски, листове от шперплат или ПДЧ. За тези цели е много рядко да се използва листова желязо, тъй като има високи разходи.

Метални стелажи

Метални стелажи 

Оптималният начин за производство на рафтове за много населени места е гъста дъска с височина 22 мм, без възли и разцепвания. Както всички дървени части, той трябва да се накисва с антисептични разтвори и да се покрива с боя или лак.

В мокрия гараж метална стойка може да стане корозирала след известно време. За да се предотврати това, той се обработва с грунд и два слоя боя. Ако някоя част от каркаса е покрила ръжда, трябва да се почисти и да се приложи конвертор за ръжда.

Разберете характеристиките на монтажа на метални стелажи

Металните конструкции се сглобяват по два начина: чрез заваряване на шевове и закрепване с болтове. При заваряване частите се поставят в припокриване. Ако остане излишната част от армировката, тя се отрязва.

Сглобяването на конструкцията с болтове се извършва в следния ред:

  • Съберете рамките на стените и рафтовете на стойката;
  • да ги обедини в една рамка;
  • за по-голяма здравина и за намаляване на пролуката, елементите се свързват с два болта.

Когато работите с профилна тръба, монтажът трябва да се извърши по различен начин:

  • свързват страничните стени с диаметър;
  • Получените правоъгълници също се закрепват един към друг с напречни греди.

Има специални системи за раци, с които можете лесно да свържете металните части помежду си. За тази цел поставете арматурата в жлебовете и затегнете системните болтове. Раковите системи опростяват процеса на сглобяване, но много високи товари, които такива конструкции не могат да издържат.

Сглобяване на багажника

монтаж 

Съвети на експерти в събранието на строителството

Създаването на багаж, както и сглобяването на други сложни структури, изисква сериозен подход към работата. Преди началото на процеса трябва да имате предвид рисунката на бъдещия продукт на хартия, като се вземат предвид параметрите на гаражната стая.

Подреждане на багажника в гаража

Подреждане на багажника в гаража

Обикновено багажникът е поставен по една от стените на помещението, а оптималната височина за него е от тавана до пода. Това устройство ще позволи най-практичното използване на гаражното пространство. Ако стаята е много висока, трябва да изберете най-удобната височина, така че да е удобно да стигнете до рафтовете. На долните рафтове обикновено се поставят големи предмети: колела, кутии, работни маси. Те трябва да станат по-обемни и по-големи.

Под рафта оставете празнина от 20 см, така че е удобно да се почиства под него. В допълнение към тези препоръки дупки трябва да бъдат пробити в ъглите на рафтовете за допълнителен обмен на въздух. Също така, ако е необходимо, чрез тях можете да опънете проводниците и да инсталирате допълнителни изходи.

Най-удобно е да разполагате със стелажи по цялата стена, затова е по-лесно да се движите по рафтовете, тъй като се получава повече пространство. Дълбочината на нишите трябва да се избира индивидуално. Трябва да се има предвид, че от тесни повърхности обектите ще паднат, но на твърде широко е трудно да се намери необходимото нещо. Много е трудно да вземеш нещо от рафта, което има дълбочина около един метър. Най-удобният параметър е 0,6 м.

Гаражни шкафове, сглобени със собствените си ръце, ще ви помогнат да поставите всички малки и големи предмети удобно и рационално. Това практическо решение ще ви позволи да поставите нещата в ред без значителни неприятности, просто да получите необходимите материали за работа и да следвате подробните инструкции стъпка по стъпка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рафтове в гаража със собствените си ръцеРафтове в гаража със собствените си ръце
Домакинските работни шкафове и стелажите осигуряват гаражни фитингиДомакинските работни шкафове и стелажите осигуряват гаражни фитинги
Подреждане на гараж за вашите собствени идеи за съхранение на резервни части и инструментиПодреждане на гараж за вашите собствени идеи за съхранение на резервни части и инструменти
Как да се изгради просторна и практична багажник със собствените си ръце?Как да се изгради просторна и практична багажник със собствените си ръце?
Как да оборудвате гаража със собствените си ръцеКак да оборудвате гаража със собствените си ръце
Самоуправление за гараж как да направите живота на автомобила по-лесен?Самоуправление за гараж как да направите живота на автомобила по-лесен?
Как да направите рафтове със собствените си ръцеКак да направите рафтове със собствените си ръце
Какъв етаж да се направи в гаража?Какъв етаж да се направи в гаража?
Шкафове и шкафове за тяхШкафове и шкафове за тях
Как да започнем изграждането на гаражКак да започнем изграждането на гараж
» » Стелажи за гаража как да се създаде перфектната поръчка сред инструментите?
© 2021 BggeHat.com