Как да се изгради просторна и практична багажник със собствените си ръце?

Най-практичният и прост дизайн за съхраняване на различни неща и предмети в жилището е багажникът. Тя може да се инсталира не само в килера, но във всяка стая, от шкафа и завършва със спалня и балкон или в затворен гараж.

Шкафове - различни при изпълнение и варианти на работа

Когато апартаментът или къщата не осигуряват специално място за съхранение на неща, работни инструменти, книги и други малки неща, къщата е много бързо затрупана. Е, ако жизненото пространство ви позволява да инсталирате допълнителна шкаф или килер, подредете килер. Но в много апартаменти такава възможност просто не е там. Тяхната квадратура не е предназначена за голямо количество мебели. В такива случаи, че има смисъл да направите свои собствени компактни и още просторни рафтове, като се използват за производството му достъпен и лесен за обработка на дървен материал.

Дървените стелажи са продукт със специални стелажи, върху които са фиксирани рафтовете. Номерът на последния може да бъде всеки. На рафтовете можете да съхранявате сравнително малки вещи - инструменти, използвани от домашни майстори, ястия, всякакви дрънкулки. С правилния дизайн на такъв дизайн, той лесно ще се побере дори и в много скромна квадратурна къща. В допълнение, дървените продукти са подходящи за всеки интериор на къща или апартамент. Естественото дърво хармонично се вписва в класическия декор на помещението, а в нови, изпъкнали варианти на своето разположение, независимо дали е провинция или страна.

Как да се изгради просторна и практична багажник със собствените си ръце?

Домашните стелажи са разделени на няколко вида. Всеки от тях има свои собствени характеристики. Например, стационарните продукти се монтират "на векове" на едно място. Те са изградени под формата на здрава рамка с множество напречници и няколко стелажи, което ви позволява да монтирате необходимия брой рафтове. Подобен дизайн описва мобилните стелажи. Но, за разлика от стационарните, те задължително се доставят с колела. С помощта на последните описани мебели без трудности се движи в целия дом. Тази опция е подходяща за хора, които постоянно променят интериора на къщата, пренареждат елементите в нея.

В малките апартаменти в квадратура се препоръчва да се монтират шарнирни рафтове от дърво. Те позволяват рационално използване на наличното пространство, благодарение на оптимизирането на наличното пространство. Окачените конструкции обикновено включват малък брой рафтове, фиксирани по стените. Ако имате нужда от рафтове изключително за дребни предмети и неща, които хората използват всеки ден (хигиенни продукти, прибори за хранене, кухненски принадлежности), можете да направите ротационен дизайн. Той може да бъде мобилен и стационарен. Въртящите се рафтове се намират най-често в кухни и тоалетни, мобилни - в спални и детски стаи, инсталирани веднъж завинаги в библиотеките. Окачените конструкции могат да бъдат инсталирани във всякакви помещения.

Подготовка на материали за монтаж на конструкцията - откъде да започнем?

Ние сме заинтересовани да правят конструкцията, според експерти, най-доброто качество на дъските (греди) на червени скали, дъб или по-достъпна бор. Използването на дървесни ПДЧ продукти се обезсърчава поради краткия период на тяхното използване. Такива заготовки могат да се използват само в избрани случаи. Например, когато се изгражда временна конструкция за съхраняване на нещата.

Избраните дървесни материали трябва да бъдат добре изсушени. Оптимално, ако неговата влажност - не повече от 12. Преди монтажа плочите трябва да бъдат импрегнирани със специални състави и антисептични разтвори. Ако багажникът трябва да бъде инсталиран в банята или в кухнята, обработваните детайли се обработват допълнително с водоотблъскващи смеси. След като ги приложим, дъските трябва да бъдат оставени за няколко дни в стаята, където ще съберем домашно приготвените мебели. През това време те се аклиматизират до наличната влажност и температура в стаята.

Как да се изгради просторна и практична багажник със собствените си ръце?

Отделно от дъските, ние се нуждаем от метални ъгли, ключалки за рафтове, шперплат чаршафи, дървен материал за изграждане на напречни греди, крака с колела (ако планирате мобилен дизайн), четка и боя за покриване на дървения материал, крепежните винтове, лепило дърводелец. Инструментът за изработка на стелажи е най-лесният. Ще бъде достатъчно да имате чук, свредла, шлайф и електрически мозайката. Не забравяйте също да вземете молив и мастило. Без тях няма да можем да направим маркирането и да направим дизайнерските чертежи. И без тези операции да се изгради наистина висококачествена багаж, няма да работи.

Размери и чертежи на самостоятелно изработени структури - ще се вслушаме в специалисти

За да съберете практичен и лесен за използване дизайн, трябва да определите мястото, където ще бъде монтиран. Измерваме параметрите на сайта, разпределен за тези цели, и стриктно ориентираме се към тях при проектирането на багажника. Ако работата се извършва за първи път и самият дизайн е предназначен за съхранение на кутии със залези, рядко използвани предмети и работни инструменти, е по-добре да се проектира проста структура. Не е необходимо да измисляте фантастични форми. Не се опитвайте да украсите чисто практичен дизайн. За производството на такива стелажи е достатъчно да се определи височината и ширината на рафтовете.

Ако домашните мебели ще бъдат част от оригиналния интериор на стаята, дизайнерските проблеми ще трябва да бъдат по-креативни и много по-отговорни. Необходимо е да обмислим не само своите измерения, но и възможността да декорираме, да обмислим различни схеми на подреждане на структури, да изберем най-доброто от тях. Всичко зависи от вашите лични предпочитания, идеи за красота и финансови възможности. От едно дърво е възможно да се създават от собствените си ръце много необичайни конструкции, които се превръщат в украшение на всяко жилище.

Схемите за подреждане на самоизработени устройства и чертежи за тяхното производство могат да бъдат най-прости (фигура 1). Не е необходимо да имате умения в инженерната графика. В чертежа трябва да зададете правилно размерите на планирания дизайн. И след това строите го стриктно според тях.

Как да се изгради просторна и практична багажник със собствените си ръце?

Следните са препоръчителните размери на самостоятелно направени рафтове:

  1. 1. Широчината се определя, като се вземе предвид свободното пространство в стаята. Nuance. Широчината на шкафа е с размери 7-10 см по-малка от ширината на свободната зона. Това е необходимо, за да се гарантира, че цялата монтажна работа се извършва в най-удобните условия.
  2. 2. Ние изчисляваме ширината на рафтовете въз основа на целта, за която ще бъдат използвани. Ако багажникът е необходим за съхраняване на големи предмети (автомобилни гуми, тежки инструменти), ние вземаме максималната стойност (тя е ограничена само до носещата способност на конструкцията). Когато на рафтовете се съхраняват малки предмети с малки маси, ще е достатъчно ширина 25-40 см.
  3. 3. Дължината на рафтовете също се избира, като се вземат предвид общите размери на елементите, които ще се съхраняват върху тях. Указания: не правете рафтове по-дълги от 150 см. Тъй като дължината им се увеличава, рискът от деформация и разрушаване на стойката се увеличава.
  4. 4. Оптимална дълбочина на рафтовете - 50 см. Ако надвишите този препоръчителен размер, може да имате затруднения при получаване на нещата.


Поемаме височината на рафтовете в рамките на 30-60 см. Долният рафт по правило става по-дълбок от останалите. Удобно е да се съхраняват тежки инструменти и големи предмети. И горните секции са за обувки, дрехи, обемисти, но леки кутии и неща.

Ние правим елементите на багажника - основната фаза на работата

Станцията се произвежда от собствените ни ръце, като се използва разбираем алгоритъм: първо изрязваме отделни части от структурата и ги събираме заедно. Започването на работа винаги е резултат от подготовката на долната база на структурата, представляваща интерес за нас. Тя трябва да бъде направена от масивна дъска. Дебелината му е такава, че в получения шелф е възможно да се завинтва винт с три сантиметра.

За да се увеличи здравината на основата, е желателно да се фиксират парчета дървен материал в долната част на блока. Тяхната дължина и ширина са еднакви. Монтирането на решетките се извършва през стелажите на стъпала на стъпки от 50-100 см. Сега правим страничните колони (всъщност стените). Използваме греди или дъски. Ако искаме да спестим материали, вместо това използваме шперплат (ние избираме по-дебели продукти).

Широчината на всеки шкаф за шперплат трябва да е равна на ширината на дъното. Но тяхната височина не се ограничава до нищо.

По-нататък от вътрешните страни на страничните стени се поставят марки за поставяне на рафтовете. Ние сами избираме височината им. Най-често домашните занаятчии правят рафтове със същия размер, което е погрешно. По-добре е да проектирате височината си различна. После ще получим истински стилен дизайн, който ни позволява рационално да съхраняваме неща с различни геометрични параметри.

Следващият етап на работа е производството на рафтове. Те трябва да влизат свободно в стойката, но в същото време плътно. Дебелината на рафтовете е 2,5-5 см, ширината е равна на дълбочината на конструкцията. Ще бъде правилно да поддържате всеки рафт с напречни пръти (подобно на долната основа). Те са лесни за ноктите малки нокти. След това направете задната част на багажника, която се навежда към стената.

Как да се изгради просторна и практична багажник със собствените си ръце?

Ако сте доволни от цвета и текстурата на стената в стаята, задната част на конструкцията не може да бъде инсталирана. В други случаи го правим от ПДЧ или шперплат. Използвайте скъпи дъски, които не правят много смисъл. Подготвихме всички необходими елементи, което означава, че можем да започнем да сглобяваме структурата. Тази операция няма да ни причини специални проблеми.

Изграждане на система за съхраняване на неща и предмети - не се предвиждат никакви трудности!

Свързването на отделните части на багажника може да се извърши по начин, удобен за домашния майстор. Някои използват гвоздеи и винтове, други предпочитат лепило. Изборът е ваш. Започваме сглобяването чрез закрепване на задната стена към долния рафт. Тази процедура е по-добре да се произведат самобръчкови винтове. Ясно е, че когато задната стена в домашен шкаф не е осигурена, ние прескочим този етап на работа, а монтажът започва с монтирането на рафтове и рафтове на страничните стени. Накрая имаме маркировка. Ние се грижим за притежателите на марки. За тяхното производство се използват материали като пластмаса и метал.

Ако на рафтовете няма специално натоварване, прикрепваме пластмасови държачи, в противен случай метални държачи. И вече на неподвижните елементи сме поставили рафтовете. След това вземаме винтовете и свързваме долната рамка с страничните стени в един кадър. Много е важно да се постигне идеалната равномерност на ъглите на конструкцията. Освен това е възможно да се закрепят основите и колоните с метални ъгли. Така че ще увеличим значително силата на стойката.

Как да се изгради просторна и практична багажник със собствените си ръце?

Някои самоук учители не считат притежателите за достатъчно надеждни и предпочитат да инсталират рафтове, използвайки друга технология. Отнема много време. Но завършената структура също е много по-силна. Технологията предполага закрепване на рафтовете директно към стелажи отстрани на стелажа. Операцията се извършва с партньор (не можете да се справяте сами с него), като използвате тази схема:

  1. 1. Свързваме основата и страничните стени.
  2. 2. Едно лице носи рафт на мястото на крепежни елементи, вмъква го и го държи здраво.
  3. 3. Вторият фиксира рафта с винтове отзад.

Операцията трябва да се извърши много внимателно. Най-малкото пристрастие - и външният вид на самостоятелно направените стелажи, ще бъдат развалени. За да избегнете това, инсталирането и фиксирането на всеки рафт трябва да се извършва на нивото на сградата.

След монтажа дизайнът по принцип може да бъде поставен на мястото, предназначено за него. Но експертите съветват да се покрие с капак, който е инсталиран над най-горния шелф. Това допълнение защитава багажника и елементите, съхранявани върху него от прах. Капакът може да се постави върху лепилото или да се фиксира с пирони, самонарезни винтове. Освен това не боли да прикрепяме краката си на малки ролки. Това ще направи възможно преместването на рафтовете по жилището.

Ако за направата на задната стена или рафтове се използват дървесни частици (ПДЧ) или други продукти, произведени от компресирани дървени стърготини, е желателно декоратирането на конструкцията. Най-простата версия е ламинирането на частите на рафта с меламинов филм. Той се фиксира с горчиво желязо върху ПДЧ, от което се отстранява цялата грапавост с шкурка или шлифовъчна машина. Дървените материали, от които направихме нашия домашен шкаф, също могат да бъдат третирани с лак или петна. Тогава багажникът ще изглежда по-елегантен и по-достоен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стелажи за гаража как да се създаде перфектната поръчка сред инструментите?Стелажи за гаража как да се създаде перфектната поръчка сред инструментите?
Как да направите рафтове със собствените си ръцеКак да направите рафтове със собствените си ръце
Шкафове и шкафове за тяхШкафове и шкафове за тях
Купуване на килер в банятаКупуване на килер в банята
Как да изберем гардероб?Как да изберем гардероб?
Детски гардеробДетски гардероб
Шкаф и идеи за интериораШкаф и идеи за интериора
Купете мебели в Новосибирск важен подход към бизнесаКупете мебели в Новосибирск важен подход към бизнеса
Как да изберем мебели в апартаментКак да изберем мебели в апартамент
Предимства на поръчков гардеробПредимства на поръчков гардероб
» » Как да се изгради просторна и практична багажник със собствените си ръце?
© 2021 BggeHat.com