Как да направите рафтове със собствените си ръце

Вашата килера с течение на времето е придобила вид на затрупана стая. Не мога да разбера нищо и определено да не го намеря. За да се получи правилното нещо, стана необходимо да извадите цялото съдържание от там. Просто решение на проблема с разстройството е появата в килера на вградени рафтове или рафтове. Как да направите рафтове със собствените си ръце, Днес ще говорим.

Работата, извършена, ще донесе удоволствие, когато развалините се разрастват и се превръщат в елегантно изградена собственост.

За да подредите рафтове от килера, трябва да си направите склад:

За да подредите рафтове от килера, трябва да си направите склад:

  • Блоковете "трябва първо да бъдат дефинирани с дизайн и размер";
  • Плочите могат да бъдат изработени със специални табели "в зависимост от местоназначението";
  • Нуждаете се от ниво на сграда.
  • Не можете да правите без удар, свредло и отвертка;
  • Ще ви бъде полезен и трион или резачка;
  • И, разбира се, се изисква молив, лента и бележник за записите.

При производството на рафтове, много често използват дървени греди "50 * 50mm" Също така може да бъде дъски, основните силни. Подходяща ПДЧ, като опция шперплат.

Ако рафтовете са планирани за леки неща, помислете за пластмаса или фибростъкло. Изборът на материал зависи от дизайна, финансирането, времето, разпределено за работа, целта на рафтовете и т.н. Също така върху качеството на материала зависи от това колко силна ще бъде завършената структура.

Планираме стелажи

Планираме стелажи

Като разполагате с просторно място за съхранение, можете да помислите за оборудването в него. Цялото съдържание на сервизното помещение трябва да бъде премахнато и да остане чисто място. Този подход към работата ще ви помогне по-добре да се справите със задачата, за да инсталирате правилно рафтовете.

Направете по-точни измервания, вземете предвид всички недостатъци на стените в килера, дълбочина, ширина, всичко трябва да се обърне внимание, когато се намира багажникът.

Нека разгледаме няколко фактора, на които е добре да обърнем голямо внимание на подреждането на килера:

Ако стелажите са предвидени за обемисти неща, съответно те ще заемат площ повече от обекти с по-малки размери.

Местата ще останат много малко, ако стелажите заемат по-голямата част от свободната зона. Просто не можеш да се движиш свободно.

Твърде дългите раздели ще доведат до това, че рафтовете ще се огънат под тежестта на предметите, лежащи върху тях. Тук разстоянието трябва да е оптимално. В този случай е по-добре да направите две от една секция.

Оформлението на рафтовете е в две версии:

Страничните елементи на стойката могат да бъдат прикрепени към стената. В този случай рафтовете ще бъдат разположени от една стена на друга. Разбира се, такава вариация е по-стабилна и самият процес на инсталиране е доста лек. Но това не работи в случай, че дължината на рафтовете е повече от един метър. Рафтовете се огъват, особено ако съдържанието на килера се състои основно от опазване. Също така е много неудобно да се премести такава стойка, трябва да извадите всички крепежни елементи и да разглобите самата конструкция. Е, ако няма да съхранявате тежки неща, или ако дължината на стената е подходяща и в близко бъдеще няма да бъде транспортирана, тогава разбира се, тази опция ще работи.

Във втория вариант помислете за багажника с буквата "P". Такъв шкаф е направен независимо от дължината на стената. Лесно е да преместите от едно място на друго, ширина, височина, коригирайте себе си.

Вариантът е добър, защото подобна стойка може да бъде поставена във всяка стая. Ако се вмества в интериора.

В края на планирането на местоположението на багажника трябва да определите материалите, тяхното количество и качество.

Производствена технология на рафтовете

Производствена технология на рафтовете



Процесът на изпълнение на работата зависи от вида на багажника, който ви е най-подходящ.

В първия вариант рамката на стойката трябва да е здраво закрепена към стената. В началото "50 * 50" греди са фиксирани в хоризонтално положение. Закрепете за предпочитане по двойки. Резултатът е следният: рафтът на багажника е равен на чифт барове. Височината зависи пряко от разстоянието между рафтовете. Накрая, върху неравномерните решетки рафтовете се подреждат и фиксират. Стаята е почти готова!

За багажник с форма "P" са подходящи и решетки с размери 50 * 50. От тях, направете стелажи.

Дължината се определя според височината на помещението, разликата от двадесет, четиридесет сантиметра е доста практична. Горната част на багажника ще действа като допълнителен рафт. На горния етаж поставяйте предмети, които не се нуждаят от честа употреба в ежедневието, и те не трябва да скачат зад тях.

Ако багажникът е твърде дълъг, трябва да поставите гредите в средата на конструкцията, в противен случай рафтовете се деформират. В стандарта, един участък е един метър. Но всичко зависи от предназначението на багажника и от товара, създаден от капитана.

Следващият етап ще бъде инсталирането на специални ключалки, върху които ще се поставят рафтовете. Предвид техния брой и изчислили разстоянието между тях "височина". Ниски рафтове, ще бъде непрактично да се използва.

Към джъмперите прикрепете готовите рафтове и те няма да се возят. И самият стелажи е по-стабилен. Ако желаете, за удобство добавете релси по краищата на стойката. И цялото събрание свърши.

Като рафтове за багажника могат да бъдат силни дъски. При използване на частици вземете предвид тяхната нестабилност във влага.

В долната част на багажника, оставяйте повече пространство или правете рафт по-голям, ще бъде по-удобно да се съхраняват повече извънгабаритни неща или кутии.

Дебелината на рафтовете зависи пряко от обема и теглото на артикулите, съхранявани на рафтовете.

Плочите се фиксират върху стойката, след като скелетът е напълно инсталиран. Те могат да бъдат смлени, покрити с боя и лак, или след полиране, просто лакирани. Изсъхва и рафтът е готов.

Шарнирни рафтове за килер

Шарнирни рафтове за килер

В килера не е необходимо да се инсталират стелажи, които да поставят в ред нещата, които се съхраняват там. Като опция можете да инсталирате подвижни рафтове. И така, как да направите стелажите в килера сами? При тяхното производство ще ви трябва правоъгълни скоби, когато ги избирате, ще спрете на най-надеждните. Те се различават в дизайна, в резултат на това товарът се разпределя по различен начин, изберете тези, които ви подхождат по-добре и отговарят на нуждите.

Материалът, от който ще бъдат рафтовете, също ще изберете въз основа на това, което възнамерявате да съхранявате върху тях. Те могат да бъдат дъски или частици. Поставянето на дъските по такъв начин, че дизайнът да е плътно прикрепен един към друг. Вземете необходимия брой дъски, които определят ширината на рафта, и ги закрепете с няколко дъски, фиксирани настрани. Ако използвате ПДЧ, те са много лесни за рязане. Основното е да се правят измервания.

С цел да се определи скобите на стената, начертайте хоризонтална линия, която в бъдеще, и ние ще ги инсталирате, като се използват котви и винтове. Когато скобите са здраво фиксирани, остава да се постави рафт върху тях. Закрепете с винтове или болтове. За да направите полк със собствените си ръце, бъдете търпеливи с търпение, внимание, концентрация и малко въображение.

Производството на рафтове или рафтове няма да бъде много трудно с правилния подход за работа. Най-важното е да изчислите трудолюбието на вашия проект. Използвайте съветите и съветите, които даваме. Не бъдете мързеливи отново за проверка на правилния размер удар, уверете се, че качеството на материала, използван и в дизайна на продукта. Е, как да се направи един рафт на стената с ръцете си или стойка в килера ще доведе не само забавно, но ще радват окото и да доведе до ред в дома си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рафт със собствените си ръцеРафт със собствените си ръце
Рафтове за цветя със собствените си ръцеРафтове за цветя със собствените си ръце
Шкаф и идеи за интериораШкаф и идеи за интериора
Как да изберем мебели в апартаментКак да изберем мебели в апартамент
Окачени рафтове във вътрешносттаОкачени рафтове във вътрешността
Офис мебели от ламелиоОфис мебели от ламелио
Как да изберем правилния гардероб и да избегнем неприятни изненади?Как да изберем правилния гардероб и да избегнем неприятни изненади?
Рафтове в ролята на дялРафтове в ролята на дял
Изграждане на сауна или саунаИзграждане на сауна или сауна
Дървени броячи за вашия магазинДървени броячи за вашия магазин
» » Как да направите рафтове със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com