Рафтове за обувки със собствените си ръце

Точно както театърът започва с закачалка, така че всеки апартамент посреща гостите в коридора си. Рафтовете за обувки са не само полезна част от мебелите, но и служат като част от интериорния дизайн. И ако собственикът на апартамента е фен на творчески решения, тогава той ще започне да изненадва гостите си, като се започне с прага на къщата. За гостите, красивите рафтове за обувки ще бъдат удоволствие и удоволствие, а за техните собственици също трябва да изпълняват функции за съхранение на много чифтове обувки, обувки, ботуши и много други обувки. В действителност въпросът за съхранение на обувки възниква съвсем в много, особено ако апартаментът има много малък вестибюл.

Разбира се, по-лесно е да купите готов продукт, но по правило обувките, предлагани в магазините, имат много недостатъци и не са в състояние да се впишат перфектно в размерите на коридора. Магазинът може да предложи много големи рафтове за обувки, които ще струват много пари или абсолютно не са подходящи за вече подготвения интериор на коридора. И в този момент възниква един много разумен въпрос: как да направите рафт за обувките си със собствените си ръце, така че да може да отговаря напълно на вашите изисквания и да премахне богатството на обувките от очите ви?

Къде да започнем?

Къде да започнем?

За производството на обувки рафтове със собствените си ръце Необходимо е да имате минимални умения за работа с дърво. Също така имайте някои умения в дизайна и, разбира се, ще можете да използвате такива неприятни инструменти като: свредла, трион и отвертка. Най-удобният материал за обработка е дърво. Също така има такива положителни качества като безопасност и невъзможност да отделят токсични вещества. Освен това рафтовете за обувки, изработени от дърво, ще могат да издържат много дълго време. Сега, по-подробно, помислете за всички основни правила, за да отговорите на основния въпрос как да направите рафт за обувки със собствените си ръце.

Стандартен дизайн на рафтове за обувки

Стандартен дизайн на рафтове за обувки

За производството на рафтовете в първата стъпка е да има един чифт дълги дъски дебели или см две и половина и с широчина двадесет до тридесет сантиметра. От инструментите, от които се нуждаете: влак и молив, трион, отвертка, метални ъгли и винтове. Метални ъгли трябва да се засили цялата структура, достатъчно да не се разклаща, ще застане твърдо на мястото си. За да маркирате линията на разфасовките, използвайте влак и молив. За производството на прост дизайн нужда от предварително нарязани дъски две странични части за височината на седемдесет до деветдесет сантиметра и няколко напречни части, които да служат като долната и горната част на рафтовете. Дължината може да бъде избрана, като се фокусира върху размерите на вашия коридор.

Освен това, с помощта на трион, нарязахме дъските с необходимата дължина. Когато работите с дърво, не забравяйте, че при рязане на трион може да получите неравномерни резени. За да се премахне този проблем, шкурка идеално приляга, с помощта на която можете лесно да шлифовате неравните ръбове. Също така се нуждаят от рейк, от който ще е необходимо да направите няколко сегмента. Изчисляването на броя на сегментите се основава на броя на рафтовете, две секции на един рафт. Дължината на релсата трябва да бъде равна на ширината на страничните части на обувката. Сега трябва да направите маркер за бъдещите рафтове. На страничните части на предвидените места с помощта на свредло се пробиват дупки малко по-малко от диаметъра на винтовете. Фиксираме детайлите с отвертка с винтове за закрепване на рафтовете.

Долната и горната части са прикрепени отдолу и отгоре посредством метални ъгли. Укрепване на дизайна може да се използва не само метални ъгли, но и за по-опитни майстори, можете да използвате метода на докинг шев. След като направите всички тези операции, вие получавате дървена кутия, която има барове по страните й. След тези лесни манипулации, рафтът за обувки със собствени ръце от дърво е почти готов. Остава само да поставите в коридора на обувката си и да поставите в рамките на отделните рафтове. Този дизайн може да се превърне в основата за проектиране на рафтове за обувки с всякакви конфигурации и размери, всичко зависи от вашето въображение. И ако можете също да овладеете техниката на работа с ПДЧ и да се научите как да ги използвате при производството на такива прости мебели, обикновено можете да получите маса с врати.

Поставка за обувки под формата на пейка

Поставка за обувки под формата на пейка

Много голяма популярност при използване на описаната по-горе техника има рафтове под формата на пейка. Това е много приличен и практичен вариант за всеки коридор. В този случай рафтът ще изпълнява две функции: просторно място за съхранение на обувки и най-вече място за обувки. Такива модели имат много опции. Ако работите с естествено дърво, в крайна сметка можете да получите прости и красиви модели. Рафтовете за обувки под формата на пейка с тапицирана горна корица също са отлични. И е удобно да седи и да изглежда красиво. При овладяването на вече известната техника не бива да се спира, но е необходимо да се подобрят уменията и да се реализират техните най-смели идеи.

Овална рафта за обувки

Овална рафта за обувки



Много оригинален е овалният рафт за обувки. Малцина ще откажат в коридора си да имат такъв красив рафт за обувки от оригиналната форма и дори мека седалка отгоре. Този вид работа е доста сложен, но резултатът няма да ви съжалява за извършената работа. Както казват те, очите ти се страхуват, но ръцете ти го правят. За производството на овалните рафтовете, които могат да се местят, съхраняват и удобни обувки обувам се, ще се нуждаят от тези материали: ПДЧ дванадесет милиметра дебел и с размери 60 х 60 см, на части за фиксиране на рафтовете, дървени винтове, специални тапи за скриване на точките за закрепване. За да направите мека седалка, ще ви трябва пяна и плат.

Както по-рано се смяташе, че нашият рафт за обувки със собствените си ръце ще има необичайна форма, за това привличаме кръгове по всички детайли от плочата за частици. Че кръговете бяха равномерни, за тази цел в центъра на листата караме с карамфили и ние придават силна нишка към нея. Вземаме молив и с помощта на свободен ръб изчертаваме кръг, който ще се побере колкото е възможно повече в площада на ПДЧ. Очевидно на маркираните линии с помощта на монтажен трион изрязваме три еднакви кръга. Неравните ръбове могат да се обработват с шкурка или ако има, тогава се използва шлифовъчна машина. След това трябва да нарисувате две диагонални линии върху всеки от получените кръгове. Линиите са изчертавани по такъв начин, че са ясно перпендикулярни един на друг. На всяка част е необходимо да пробиете два отвора. Ще са необходими дупки за фиксиране на дяловете.

На кръглата част, която ще бъде дъното на рафта, ще бъдат инсталирани четири дяла. Преградите са инсталирани по такъв начин, че са ясно на външния ръб. Долната част с винтове се използва за тяхното фиксиране. След това е необходимо да фиксирате средния кръг и в горната част на този кръг винтовете се фиксират с винтове. Останалите четири дяла са фиксирани по подобен начин, само се изместват така, че да се появяват ясно между предишните дялове. И последният етап е осигуряването на горния кръг. За да завършите пълната картина, трябва да затворите винтовете със специални капачки и да боядисвате рафта на обувката във всеки цвят, който харесвате, и цвета, който харесвате.

И, разбира се, не забравяйте за меката седалка. За това няколко кръгчета се отрязват от гумената пяна и се покриват с кърпа. Всичко това с помощта на строителна сепаратор се фиксира върху готовата конструкция на рафта. Ако има желание за придвижване на полка в която и да е част от коридора, за тази цел четири ролки са закрепени към долната основа на конструкцията.

Ъглов ъгъл за обувки

Ъглов ъгъл за обувки

Друга идея за рафта за обувки е ъглов рафт. Това е друга идея в свинската банка за господаря. Този тип рафтове за обувки е много разпространено, тъй като този тип конструкция може да се инсталира във всеки ъгъл на коридора ви. В ъгъла рафтът на обувката ще заеме най-изгодната позиция и няма да затрупва пасажа. Това е много важно за малките коридори. За да се извърши такъв продукт, ще са необходими няколко листа от MDF, самонарезни винтове, винторез, свредло, свредла и отвертка. Работата се извършва на няколко етапа. Необходимо е първо да направите маркировка върху листа MDF. Представени са две детайли с правоъгълна форма, които ще бъдат страничните стени на рафта за обувки. Необходимо е също така да се начертаят триъгълни подробности, които ще бъдат направо от самите рафтове.

След това мозайката изрязва всички предварително изготвени детайли и ръбовете им се обработват с шкурка. Цялата конструкция е закрепена с помощта на свредла и самонарезни винтове. За тази цел маркирането на местоположението на бъдещите рафтове се извършва върху страничните части и всичко това се фиксира с помощта на самонарязващи се винтове. За да се създаде естетичен вид, дизайнът на рафта за обувки може да бъде покрит с акрилна боя. За да се гарантира, че такъв рафт за обувки не пада от собствените си ръце, за надеждност, неговите странични стени трябва да бъдат издърпани с дюбели към стената. Сега можете безопасно да използвате такъв дизайн и не се страхувайте, че рафтът може да се разпадне от небрежно движение. Разбира се, не трябва да забравяме, че такива дизайни не предвиждат възможността да ги държиш с високи ботуши.

Има много повече различни идеи за създаване на уникални мебели за коридорите. И ако все още се нуждаете от шелф за обувки със собствените си ръце, снимки на различни конфигурации могат да бъдат намерени в района на световната мрежа, а не само. И ако експериментирате с вече представените рисунки на рафтовете за обувки, е напълно възможно да създадете шедьовър и изключително мебел. Фантазия и още веднъж фантазия ще ви помогне да създадете уникален интериор за вашия коридор. Такива мебели могат да харесат не само себе си, но и близките си. Създаденият рафт за обувки със собствени ръце ще бъде отличен подарък за приятели и семейство. Този вид подарък не само ще бъде оригинален, но и много функционален. И, както знаете, дарът, направен от собствените си ръце, е много приятно.

След като се запознаете с някои от тънкостите на създаването на рафтове за обувки, става ясно, че нищо не е сложно в това и е напълно възможно да се създаде всякакъв дизайн на рафтове за обувки по своему. Основното нещо е да покаже малко въображение и старание. И, разбира се, да придобият всички необходими инструменти за работа и материали.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рафтове за идеи за обувки за тесен и широк коридорРафтове за идеи за обувки за тесен и широк коридор
Обувки за собствени обувкиОбувки за собствени обувки
Тогава да завършиш пода в коридора?Тогава да завършиш пода в коридора?
Дизайнът на малка стая е ефективен начин за спестяване на пространствоДизайнът на малка стая е ефективен начин за спестяване на пространство
Как да изберем мебели за коридора?Как да изберем мебели за коридора?
Проектирайте дома сиПроектирайте дома си
Характеристики на кабинетаХарактеристики на кабинета
Как да изберем гардероб в коридораКак да изберем гардероб в коридора
Как да оборудвате магазинаКак да оборудвате магазина
Оригинален интериор на коридораОригинален интериор на коридора
» » Рафтове за обувки със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com