Пластмасов ъгъл като крайното докосване в края

Съвременният пазар на строителни материали е пълен с продукти, които позволяват да се ускорят ремонтните работи, а пластмасовият ъгъл е създаден, за да се намалят разходите за ремонт и да се даде на помещението завършен вид. Днес ще се опитаме да разберем асортимента на този продукт, който има различни цветове и различни функционални цели.

Пластмасов ъгъл - ние претегляме всички предимства и недостатъци

Ъглите защитават стените

Ъглите защитават стените

Първо, голямо разнообразие от цветове, без много затруднения можете да изберете желания цвят. На второ място, материалът може лесно да бъде обработен.

Няма нужда да купувате или наемате скъпо оборудване - всички манипулации могат да се извършват с импровизирани средства. Монтирането на ъгъла лесно се извършва от вас. Ако е повреден, просто го заменете с нов и работата върви бързо и без глобални промени. Както знаете, пластмасата е издръжлива на работа, тъй като не е склонна към гниене, инфекция с гъби и мухъл. Тя не изисква допълнителна грижа, боядисване и третиране със защитни вещества. Но основното предимство на ъгъла от пластмаса все още е неговата ниска цена.

За съжаление, с толкова много предимства, пластмасовият ъгъл все още има някои недостатъци. Материалът, от който се правят ъглите на стените, когато се излъчват, излъчва вредни вещества, така че е забранено при подреждането на евакуационните изходи. Освен това има голям риск от повреда на материала при рязане, така че трябва да бъдете изключително внимателни, за да го боравите. PVC-ъгълът е достатъчно дебел, поради което за монтирането му под мазилка е необходимо да се постави дебел слой от разтвор. Също така, с шпатлевания и мазилки съществува риск от изместване. За тези цели се препоръчва да закупите продукт с перфорация, който ви позволява да фиксирате частта с помощта на самонарезни винтове.

PVC ъгъл в банята

PVC ъгъл в банята

Що се отнася до елемента, използван в банята като бордюр, трябва да се има предвид, че е трудно да се работи с него, ако трябва да бъде отрязан под ъгъл. В този случай е препоръчително да се използва столче, в противен случай има голям риск от необратимо разваляне на материала. Срокът на експлоатация на PVC-ъгъла в банята не е прекалено висок, тъй като под влиянието на температурните промени с течение на времето се ексфолира от повърхността, което води до натрупване на влага и развитие на мухъл.

Асортимент от елементи - как да не се губят в разнообразието

В магазините можете да намерите пластмасови ъгли в различни дизайни. На това зависи и мястото на тяхното приложение:

  • L-образна форма. Тя е предназначена да скрие пукнатините на местата, където материалите се сливат, различни по природа. С него можете да създадете кант и плосък ъгъл. Предлага се в две версии: стартов и универсален.
  • U-образна форма. Използва се за декориране и рамкиране на склонове.
  • F-образна форма. Използва се като корпус, когато рамкира врата или прозорец, затваря фугите на PVC панели със стената в подреждането на склонове.
  • Т-образно. Той е фиксиран, за да скрие пукнатините при докинг на един материал в друг, създавайки равна повърхност.
Самозалепващ се елемент на ставите на ваната и стената

Самозалепващ се елемент на ставите на ваната и стената

Декорацията на ъглите в апартамента е направена от вътрешни и външни PVC части. Често използвана и самозалепваща се версия, която е лесна за инсталиране. Подобен елемент се отличава с това, че е лесно огънат и се продава в ролки с различни ширини, което от своя страна го прави лесен за използване и съхранение. Дължината на ъглите е с размери 2600, 2700, 2800 и 3000 мм. Ширината на страничните стени е 10, 12, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 50, 80, 100 mm. За ъглите, при които вероятността за повреда е особено висока, се препоръчва използването на продукти с странични размери от 2 см.

Аксесоари за баня - сортове и принадлежности

Баня - място, където стените постоянно са в контакт с вода, често има течове и какво да се каже за децата, които плискат във водата, а след тях има локви. Слотовете между банята и стената не винаги са добре запечатани. И трябва да използвате бордюра. Една опция е самозалепващ се гъвкав L-образен профил. Срокът на услугата не е прекалено голям, затова периодично трябва да бъде променен на нов. Той е подходящ за залепване на фугата между пода и стените, както и в местата за свързване на шарнирни или прикрепени пиедестали или плочи със стена, успешно замества уплътнителя.

Слотовете между банята и стената не винаги са добре запечатани и трябва да използвате бордюра

Слотовете между банята и стената не винаги са добре запечатани и трябва да използвате бордюра

Като алтернатива на гъвкавия профил е възможно да се използва ъгъл от PVC, който се закрепва, когато е обърнат към стените с керамични плочки. Нейната инсталация се извършва както върху плочката, така и под нея. За закрепване към плочката повърхността трябва да бъде обезмаслена в началния етап. Залепете всички граници с лента за боя, за да избегнете замърсяване. Ъгъл рязан в необходимата дължина и върху него да се постави лепилен състав, който може да бъде закупен в магазина.

Когато се използва като уплътнителен уплътнител, изберете опцията, специално проектирана за мокри помещения - санитарен уплътнител. Подготвен ъгъл, поставен на правилното място и натиснат. След няколко секунди може да бъде освободен. За връзка ъглите един на друг използвайте специални свързващи елементи, а краищата са покрити с декоративни щекери. Когато се монтира под плочката, ъгълът трябва да бъде монтиран на етапа на облицовката. Монтирайте го на място и започнете да полагате плочките върху него. По подобен начин ние монтираме пластмасов декоративен ъгъл в банята или при полагане на плочки със сегменти.

Аркадни варианти - какви са разликите в дизайна им

Създаването на необикновени интериори и реализирането на дизайнерски идеи в много от стаите, вместо вратите, са аранжирани, а стените и преградите придобиват сложни заоблени контури. За да се защитят ъгловите елементи, тези конструкции използват специален пластмасов ъглов профил. В допълнение към защитната функция, той изпълнява декоративна роля, подчертавайки гладкостта на линиите. Разграничавайте извития ъгъл от останалите доста лесно - едната половина е напълно перфорирана, а втората се състои от трапецовидни сегменти. Това е тази необичайна форма, която ви позволява да огънете профила, създавайки необходимите завои и кръгове.

Струва си да се отбележи, че такива части могат да се използват за украсяване не само на кръгли, но и на счупени структури. Преди да започнете инсталацията, подгответе стени - отстранете праха и мръсотията от тях. Ъгълът от вътрешната страна обезмаслява и прилага лепило, специално предназначено за пластмасови изделия. Той може да бъде заменен с шпакловка, която идеално се вписва в ъгъла с повърхността. След като фиксирате елемента, го натиснете внимателно и го оставете да изсъхне напълно. Излишният състав на лепилото трябва да бъде отстранен с влажен парцал. Красотата на работата с аркаден пластмасов ъгъл е, че монтажът може да се извърши дори и от човек, който няма подходящ опит в довършителните работи.

PVC ъгли в украсата на склоновете - трансформация в минути

Напоследък става все по-рядко да се открият стръмни склонове, тъй като тези задачи изискват умения и време. В края на краищата, цялата фаза на подреждането на склоновете се състои не само от мазилки, но и от шпакловане, грундиране, боядисване. Тези етапи се извършват на интервали, тъй като е необходимо да се изчака изсъхването на материала, наложен на склоновете. Този метод беше заменен от завършването на склонове с PVC панели. Този метод е достатъчно лесен, не изисква много време и усилия, освен това не е толкова "мръсен", колкото мазилките.

Извършвайте финала по всяко време на годината, независимо от температурата и влажността, тъй като пластмасата отговаря адекватно на такива условия. При монтажа на PVC панели, склоновете от краищата не изглеждат естетически приятни, така че с декоративна и практическа цел е необходимо да се използва пластмасов ъгъл. Първо измерваме необходимата дължина и отрязваме частта с остър нож или резачка. От долната страна на предварително обезмасления ъгъл нанесете лепилото, поставете частта на място и го натиснете. Толкова лесно е да трансформирате склонове, колкото повече не можете да намерите точния размер и цвят.

Кое лепило е подходящо за работа и как да го използвате

Необходимо е също така да се кажат няколко думи за лепилни съединения, специално разработени за закрепване на пластмасови ъгли. Най-често срещаните от тях са течни нокти. Това е универсално лепило, което може да се използва за монтиране на пластмасови елементи върху всякакви конструкции и помещения. Когато купувате, е по-добре да изберете прозрачни съединения, които няма да оставят видими следи. Въпреки това, едно лепило не се решава, защото използването му изисква специално устройство, което ще помогне да се приложи композицията към пластмасовия елемент. Това устройство се нарича лепило.

Най-често срещаните сред адхезивните състави, предназначени за фиксиране на пластмасови ъгли, са течни нокти

Най-често срещаните сред адхезивните състави, предназначени за фиксиране на пластмасови ъгли, са течни нокти

Съставът се нанася върху повърхността на пластмасата с вълнообразни движения, така че лепилото да се позиционира възможно най-близо до центъра на ъгъла. Това се прави така, че по време на инсталацията лепилото остава в границите на пластмасата. Ако лепилото се появи върху външната повърхност на детайла, не го изваждайте веднага, а по-добре изчакайте да изсъхне напълно и да го извадите механично с помощта на остър нож или нож. За времето на втвърдяване на лепилото се препоръчва ъгълът да бъде допълнително закрепен към повърхността с лента за боя, тъй като не оставя следи и лесно се отстранява.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разнообразие от избор на външни цокли в интериораРазнообразие от избор на външни цокли в интериора
ПВЦ панели в банята как да извършите сами инсталацията?ПВЦ панели в банята как да извършите сами инсталацията?
Таван за монтаж на опънати таваниТаван за монтаж на опънати тавани
Пластмасов таван в кухнята е практично решениеПластмасов таван в кухнята е практично решение
Socket сайдинг Алта сайдинг изберете най-доброто за фасадатаSocket сайдинг Алта сайдинг изберете най-доброто за фасадата
Пластмасов кейсон за сондажПластмасов кейсон за сондаж
Ъгъл в кухнятаЪгъл в кухнята
Изберете цветна тоалетна чинияИзберете цветна тоалетна чиния
Ремонт на баниРемонт на бани
След това направете облицовката на къщата?След това направете облицовката на къщата?
» » Пластмасов ъгъл като крайното докосване в края
© 2021 BggeHat.com