Баня с оформление в частна къща

Баня с оформление в частна къща

Наличието на баня спомага за решаването на много проблеми, свързани с хигиената, умората и премахването на настинки. Тя създава добро настроение, трябва да мисли. Не е случайно, че тя е помогнала на Архимед да открие един от най-важните закони на физиката. И възклицанието "Еврика!" Прославя не само слугата на великия древен учен, но и тази способност за процедурите за къпане. По тази причина мнозина губят, заменяйки ги душ в банята площ от 3 метра.

баня

3D оформление на банята в къщата

Когато стените на бъдещата сграда вече са готови, те започват да прилагат добре обмислен план стая оформление в специална програма, в който ще са необходими санитарно оборудване и аксесоари за измиване. Въпреки това, преди да му се препоръча оборудване, се консултирайте с архитекта. Това ще ви помогне да вземете предвид интересите си с правилното използване на наличното пространство, ще ви кажа как и къде можете да запишете.

Един или два

Този проблем възниква на етапа на проектиране. Да имаш две вани в собствения си дом е много добра. Но това решение не е взето от нулата. Тук следва да се вземат предвид следните фактори:

  • частно жилищно планиране;
  • брой на етажите;
  • брой спални;
  • брой жители с техните предпочитания, начин на живот.
две бани

Планът на втория етаж на къщата с две бани

Ако в къщата живеят един или двама наематели, а семейният бюджет е много ограничен, може да се направи с едно баня с вана в къщата, в съчетание с тоалетна. Това увеличава полезното пространство, което ви позволява да поставите отоплителен котел, дори пералня. Икономиката на района е малка, но достатъчно за преместване на един човек. Въпреки това, едно семейство от двама възрастни хора е малко вероятно да хареса тандем в техния частен дом.

В семейство от трима или повече души, живеещи в едноетажна къща, оформлението е по-удобно, отделено от тоалетната, банята. Ако ресурсите позволяват, добре е да имате няколко от тях: близо до спалнята на родителя, до детска стая. В многоетажна къща е необходима баня на всеки етаж. Освен това се нуждаем още един - за гости и роднини. Собствениците на вили могат да ги инсталират толкова, колкото искат, защото няма ограничения за броя на инсталациите им.

баня на тавана

Оформлението на банята в таванския етаж

Гостоприемниците, които планират къщите си, могат да се грижат за удобството на своите посетители предварително.

оформление

Банята в частна къща, построена върху средствата на собственика, е различна от тази баня оформление опции в град апартамент фактът, че оформлението му може да бъде по-свободно, без да се спести метра полезно пространство, обаче, в съответствие с финансовите им възможности. Всички комуникации, водопроводни инсталации могат да се инсталират сами и да се създаде единствена по рода си версия на банята. Обаче всичко това трябва да бъде координирано със системата за издаване на разрешителни, със специални мониторингови органи, особено по въпросите на електрическата инсталация, водоснабдяването и канализацията.

Оформлението ще вземе преди всичко предвид:

  • Размери на помещението, разпределени за банята;
  • неговото местоположение;
  • оборудване, водопроводни инсталации;
  • пари, които могат да бъдат изразходвани за подобрение.

Разположението на баните в къщата зависи от самия собственик.

баня оформление

Поставяне и оформление на банята по план на къщата от бара

В повечето случаи те са назначени на място близо до спалните, така че след водни процедури човек не ходи по дългите коридори с течения. В двуетажна къща или триетажното частно жилище не е разрешено поставянето им над кухните, както и до тях. Над дневните стаи също е невъзможно. За удобство и спестяване на пари, те са една над друга. В този случай е по-лесно да се достави водоснабдяване, канализация, оборудване за вентилация.

Оформлението зависи изцяло от въображението и творчеството на собственика на къщата. Първо е необходимо да се направи оформление на стаята. Тя трябва да включва:

  • дължината на четирите стени;
  • височина на тавана;
  • разстояние от вратата до двете стени;
  • местоположението на тръбите, окабеляване.

Препоръчителната височина на помещението е не по-малка от 2,5 м, а дължината на стените не подлежи на регулиране. Местоположението на вратите също се определя от самия собственик. Стандартен набор за баня с площ от 4 метра: самата баня, мивката, миксера, шарнирните отворени рафтове, затворените кутии, сушилнята и куките за хавлии.

план за баня

Няколко варианта за планиране на баня

Ако зоната позволява, тогава има място за пералня, дори и за радио или телевизия.

Тогава се разглеждат материалите за подреждането на бъдещите помещения за водни процедури. На пода за поставяне на керамични плочки ще струва по-малко. Плочките, тъй като са по-трайни и хлъзгави, са по-подходящи за довършване на стени. Нито единият, нито другият материал се страхуват от влага, детергентни химикали и не е благоприятна среда за различни бактерии. За това текстурата е много привлекателна, но създава голямо разнообразие от форми, цветове, модели.

За тавана на банята се използват стъклени стени, боя, гипсокартон. Ето най-често срещаните инструменти за довършителни работи. Всъщност те имат много голям избор от евтини, например линолеум, до много скъпи, като например самонивелиращи се подове.

таван в банята

Възможността за завършване на тавана в банята

Техният избор, придобиването трябва да бъде направено предварително, така че по-късно няма да има нежелани прекъсвания в работата. В допълнение към хидроизолацията на подовата настилка, стените и тавана, е необходимо да се затопли стаята. Ако е свързан с отоплителната инсталация, то то е достатъчно.

Не забравяйте за вратата: тя е направена само с влагоустойчив материал, в противен случай тя бързо ще изкриви, деформира. За да се спести място, тя трябва да се отваря навън. Прагът е задължителен, като пречка за водата при наводнение. За тези цели подовете в банята са направени на 100 мм по-ниска от останалата стая вътрешното оформление на къщата. Между него и долния край на вратата се нуждаете от празнина, за да подобрите вентилацията.

Разположение на ваната и умивалника

Замисленото оформление на помещението за водни процедури не се случва без определяне на местоположението на банята. Обикновено се намира в ъгъла по една от стените. Оптималното свободно пространство пред него е 105 см. Има любовници, които го поставят в средата на просторна стая, за да подчертаят лукса на своя интериор.

Но това може да причини неудобства, например, когато се нуждаете от детергенти или други средства, ще трябва да ги достигнете, разположени на висящи рафтове.

И пръскането на водата на пода няма да бъде от две, а от четири страни. Хавлиите на закачалки или на сушилнята трябва да са на ръст. Днес джакузито е в модата. След закупуването му, разположението на цялата сграда се променя радикално. Тъй като са правоъгълни, квадратни, кръгли, ъглови, големи и малки.

баня с джакузи

Баня с джакузи

Те обикновено са скъпи, защото парите не са само технологията на тяхното инсталиране, но и процесът на използване със система за филтриране и дезинфекция на водата. Важно е тук, каква форма, размер, собственикът да може да купи и инсталира в дома си. Съответно останалата част от аксесоарите за баня и аксесоарите ще бъдат разположени.

Мястото на умивалника, което трябва да бъде върху страничната стена на разстояние не по-малко от 20 см Оптимална височина на монтаж за лесно измиване на възрастни и деца -.. 80 см Често частно жилище, както в града апартамент, той е разположен в непосредствена близост до самата баня с с помощта на подвижен издължен накрайник + беше възможно да се използват кранове.

На пазара има огромно разнообразие от умивалници, но най-популярният е този, който е монтиран на бордюра, прикривайки сифона и преплитането на водопроводи.


Трябва да се планира и появата на банята. Ако собственикът разполага с достатъчно средства, той използва престижни строителни материали за довършване на пода и стени, например малахитови плочки, мрамор, полиуретанови подови настилки.

И тя трябва да бъде издадена в същия стил като всички стаи в къщата се поддържат. За това трябва да използвате не само материали за довършителни работи, но и водопроводни инсталации, мебели, осветителни елементи. На рафтовете можете да поставите декорации, фигурки, чинии, които характеризират тази или онази посока на дизайнерското изкуство.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проекти и оформление на сауниПроекти и оформление на сауни
Проекти и планиране на банята 6x6Проекти и планиране на банята 6x6
Оформлението и дизайна на банята с площ от 3 кв.м.Оформлението и дизайна на банята с площ от 3 кв.м.
Проекти и строителство на руската баняПроекти и строителство на руската баня
Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9
Проектиране на баня с помощта на програмиПроектиране на баня с помощта на програми
Как да се направи къща планКак да се направи къща план
Проекти и планиране на банята 6x6Проекти и планиране на банята 6x6
Оптималният размер на парната стаяОптималният размер на парната стая
Разпределение на къщата 8x9 с таванско помещениеРазпределение на къщата 8x9 с таванско помещение
» » Баня с оформление в частна къща
© 2021 BggeHat.com