Леден шрифт, загрят от куба евро, правим баня и ледена дупка в двора

В горещ летен ден в двора на селска къща или вила помага релаксиращ или стационарен басейн, а през зимата студ - шрифт. И е възможно да се изградят едновременно два вида шрифт - лед и с отопление. За да спестите пари и усилия за изграждането на шрифта, ви предлагаме да направите практична версия на еврокупа (пластмасов контейнер), като го оборудвате с удобна и проста система за отопление.

Видове шрифтове - малко за фон и дизайн

Класическата версия на шрифта е направена от дърво. Дизайнът на този шрифт е голяма дървена цев (овална, ъглова, кръгла), която е затегната около периметъра на стоманените обръчи. Преди това конструкцията на дървения тип се смяташе за неудобна в експлоатация. Водата в нея трябваше да се набира ръчно в продължение на часове, а след това да се изцеди. Модерните версии са лишени от средновековни неудобства, те са оборудвани с автоматичен комплект помпи и дренажна вода, както и хидромасаж, отоплителна система.

Знаехте ли, че в Русия е било взето решение да плувате в ледени дупки или кубове от ледено студени бъчви, които служат като шрифт. Преди да потапяме в ледената вода, нашите предци се издигаха във ваната. Но традицията на изкачване в горещо загрята барел дойде от Япония. Процедурата беше разделена на два етапа. Първоначално човекът седеше в барел с горещи стружки дълго време, докато започна да се потива обилно и след процедура за баня в дървен контейнер с гореща вода (furako).

Японската идея за фурак стана основата за изграждането на модерни отопляеми шрифтове. Най-често такива модели се представят от външен топлинен генератор и се инсталират на открито място. За да се предотврати изтичането на дървената конструкция, се използва затворена монтажна система и стоманени пръстени се поставят върху горната част на цевта, които се регулират с гаечен ключ при отслабване на резбовите болтове. Като основа използвайте дъб, бук, кедър, лиственица.

Ароматът и маслата на тези дървета имат благоприятен ефект върху човешкото здраве, но бъчвите са удобни за работа. С течение на времето дървото има способността да се спука, да изтича, поради което по-често в крайградските райони можете да намерите монолитни шрифтове, изработени от пластмаса. Външната част на такива конструкции е покрита с дървени дъски. Това е евтина и практична опция, която няма недостатъците на дървена конструкция. С течение на времето, пластмасата не става черна, не набъбва, запазва оригиналния си външен вид. Вътре в пластмасовия шрифт се монтира дървена преграда, където се намира нагревателят. Вместо пластмасова облицовка можете да си купите PVC плат. Този материал е еластичен и издръжлив, така че не губи формата си, той е оформен в метална рамка.

Шрифт, обграден с пластмаса

Монолитните бетонни конструкции са друга версия на шрифта за банята и двора. Преди да се наливат метални фитинги и инсталирана система за комуникация (водопроводи, канализация). За да се намали загубата на топлина, плочите от екструдиран полистирол се използват за облицовка на външната страна на кофража. По-рядко в двора можете да видите стоманени шрифтове. Най-често те имат окачен вид, а отоплението се дължи на пламъка на огъня, който се издига под шрифта.

Шрифтът от европейската купа - правим най-простата дупка за лятна резиденция

Изграждането на структурата започва с подрязване на горната част на пластмасовия контейнер заедно с част от металната щайга, като преливам върху контура. В долната част на конструкцията има дренажен ръб, който ще ни позволи да източим водата без проблеми и използваме маркуч с помпа за събиране на течност. В ъглите на пластмасовия контейнер се монтират метални опори и се простират около периметъра на сайдинга.

Леденият шрифт се загрява от еврокръба - правим баня и ледена дупка в двора

Но горната част на шрифта се препоръчва да бъде облицована с облицовка, тъй като сайдингът е крехък материал и не може да издържи товара. За да се гарантира, че бордът продължава по-дълго, ние го третираме със специална импрегнираща репелент, ако е необходимо боядисваме.

Козметичният блясък е по избор, но значително променя външния вид

За да направите шрифт от европейската купа още по-удобен, направете стъпки. Най-простият вариант - дървени трупи. За изграждането на опори ние слагаме дебели трупи от различни дължини едно върху друго, а отгоре стъпваме на стъпала, като държим трупи на половина. Също така ги обработваме с импрегниране и боядисваме.

За шрифт от еврокупа, обикновено два етапа

Самият шрифт е готов. При ниски температури водата в резервоара замръзва до дъното. Не се притеснявайте, че пластмасата се деформира поради стесняването и разширяването на материала. Тя се държи от метални фитинги, които предотвратяват промяната на формата на контейнера.

Отоплителна система - фурна от кофа и медна тръба



За да направите шрифт, затоплен на улицата, можете да купите специални печки за газ или електричество. Обаче ви предлагаме по-проста версия, която не заема много място, лесно се конструира и премества. За първата версия на отоплителната система ще трябва:

  • галванизирана кофа с капак;
  • медна тръба с дебелина на стената 10 мм;
  • две 8 мм аквариумни тръби;
  • циркулираща, езерна помпа с напрежение 12 V
  • автомобил или друга батерия при 12 V като източник на захранване.

Медната тръба ще служи като нагревателен елемент на отоплителната система. За да му дадете правилната форма, използвайте кофа, която обвива мед около дъното на контейнера до средата. Пробийте дупка от края на кофата долу, където ще завъртим първия край на медната тръба. Вмъкваме началото на тръбата в долния отвор и започваме да обвиваме медта в серпентината, така че да се застопори срещу стените. Когато медната серпентина се постави в кофа, издърпайте края на тръбата, пробийте още една дупка над средната.

Пробийте дупка в дъното на бурето

Сега вземете две гъвкави пластмасови тръби, поставете ги на краищата на медните тръби. Освободете изхода на циркулационната помпа до долната тръба. Горната тръба е просто поставена в шрифта, от която нагрятата вода се връща обратно в контейнера. Поставяме дърва за огрев в кофа и правим добра треска. Температурата на нагряване на водата в шрифта се регулира от термометър. Когато достигне желаното ниво, затворете капака и изгаси пламъка.

Такава печка идеално запазва топлината

Ако искате да направите нагревателя по-мощен, ще подобрим дизайна. За да поддържате по-висока температура във фурната, е необходимо да създадете въздушна междина в пещта. Това ще позволи на огъня да се развие по-добре. За да съберем конструкцията използваме поцинкована кофа и вместо 10 мм медна тръба използваме 15 мм. Пробийте дупки в кофата под началото и края на тръбата. Освен това правим под, използвайки метален лист с дупки. В самата кофа ние също пробиваме няколко допълнителни отвора за достъп до въздуха. Слагаме под дупките в дъното и над медната тръба.

Леденият шрифт се загрява от еврокръба - правим баня и ледена дупка в двора

Тъй като в тази версия медта е по-дебела с 5 мм, тя е по-трудна за огъване. Освен това, при огъване на такава дебелостенна тръба, рискът от счупване и деформиране се увеличава понякога. За да избегнете тези негативни последици, го напълнете със сертифицирана сол. Сега тя не е куха вътре и лесно придобива желаната форма. В това ще ви помогнат кръгли предмети, които съответстват на диаметъра на кофата, например боя за боя. Извитата медна бобина се поставя в кофа.

Огънете медта не е лесно, но ще получите

Завийте единия край на медната тръба в пробития долен отвор, а вторият завийте през ръба на кофата и я насочете направо към шрифта. За да свържете долния край на тръбата към помпата, използвайте меден квадрат, като го свържете с гъвкава тръба.

Леденият шрифт се загрява от еврокръба - правим баня и ледена дупка в двора

Изливаме въглен върху перфорирания лист под медната спирала и допълваме с пресни въглища. Освен това можете да поставите друга медна тръба в отвора на перфорирания диск под спиралата и да осигурите подаване на въздух от компресора. Това ще позволи на въглищата да горят още по-добре и да генерират по-дълго топлина. Измерваме температурата на отоплението, като я настройваме на желания знак.

Леденият шрифт се загрява от еврокръба - правим баня и ледена дупка в двора

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Басейн изграждаме малко езеро на парцел в странатаБасейн изграждаме малко езеро на парцел в страната
Летен душ във вилата със собствените си ръцеЛетен душ във вилата със собствените си ръце
Басейн във ваната, който трябва да изградим!Басейн във ваната, който трябва да изградим!
Проекти и строителство на руската баняПроекти и строителство на руската баня
Ние правим пода в банятаНие правим пода в банята
Бани за банята със собствените си ръцеБани за банята със собствените си ръце
Оптималният размер на парната стаяОптималният размер на парната стая
Дренажна помпа за замърсена водаДренажна помпа за замърсена вода
Dimmer за прилагане на LED лампи, спецификация, цениDimmer за прилагане на LED лампи, спецификация, цени
Озеленяване на двора на частна къщаОзеленяване на двора на частна къща
» » Леден шрифт, загрят от куба евро, правим баня и ледена дупка в двора
© 2021 BggeHat.com