Проект баня с тоалетна и душ

Проект баня с тоалетна и душ

Много собственици вили рано или късно си задават един въпрос изграждане на баня с таван на вашия сайт. Проектът на тази сграда в селската къща е най-добре, като се има предвид, че в присъствието не само душ в банята, но и топла тоалетна.

план на банята с тоалетна

Разпределение на банята от бара с миене и тоалетна

Наличието на тоалетната в проект на банята 6 × 6 м е оправдано поради няколко причини:

  1. Присъствието в страната на мрежа или подобна ограда около банята не прави много удобно да се измъкнем от нея, за да отидем до тоалетната.
  2. Много хора се наслаждават на къпането през студените зимни периоди и оставянето на топла стая за измръзване по това време на годината е, разбира се, изключително нежелателно.
  3. Наличието на малки деца е друг фактор, при който не само душ в 6 × 6 м баня с таван, но и тоалетна е важно, тъй като прави останалото още по-удобно и удобно.
  4. И накрая, естествената причина: дори при отсъствието на всички по-горе фактори, оформлението на тоалетната в банята - това е просто удобно.
тоалетна във ваната

Тоалетна подредба във ваната

Проектът за баня с таван и тоалетна е въпрос, който изисква разбиране и вземане на окончателно решение дори в началния етап, докато се планира бъдещата сграда и се подготвя общата строителна схема.

Това се дължи на факта, че тоалетният план ще трябва да се приложи към общия чертеж на сградата и също така да се вземе предвид при изчисляването на необходимото количество строителни материали.

Преди да разгледате дизайна на вана 6 × 6 м с таван и тоалетна, на първо място, трябва да запомните основните нюанси:

  1. Оформлението на помещението и общото разположение трябва да осигурят факта, че тоалетната трябва да бъде разположена на специално определено място и е за предпочитане да се огражда от останалите помещения с пълна стена с врата.

    сауна 7x7

    Подробен чертеж с размерите на дървена вана 7x7 метра с тоалетна и душ

  2. Дизайнът на банята с таван и тоалетна трябва да осигури наличието на вентилационна система и тръба, която служи като качулка. Това ще запази ароматите на банята.
  3. Когато се изготви чертеж на тоалетна чиния с тоалетна чиния, ще бъде необходимо да се изчисли цялата необходима водопроводна система, която включва доставянето и отстраняването на водните ресурси.

Основно оборудване на баня с тоалетна

Като пример, основният проект за баня е 6 × 6 м с тоалетна, но всеки собственик на парцел има право да направи собствени корекции в плана си, въз основа на индивидуалните предпочитания и наличния бюджет.

Предложеното оформление на сградата, което отговаря на всички минимални изисквания, е както следва:

баня с стая за релакс

3D дизайн и оформление на банята с тоалетна и стая за почивка

  1. Основите имат колонен или купчинен тип. Броят на купчините или пиедесталите зависи пряко от размерите на бъдещата сграда. Най-вероятно ще отнеме около 12 подложки, всяка от които ще се състои от 4 циментови блокчета.
  2. Дизайнът и оформлението на ваната 3 до 5 се предполага да се изграждат стени от профилирана бара, за тази цел материалът с размери 10х15 см е доста подходящ.
  3. Като допълнителна изолация между короните можете да използвате юта.
  4. План за изграждане на скелета е предназначен за прегради тип панелен панел.
  5. Чертежът на стаята предвижда, че оптималната височина на първия етаж е 2,15 метра, а височината на тавана може да се увеличи до 2,3-2,5 метра.
  6. За облицовката на таванните повърхности се изисква суха облицовка. Също така ще е необходимо да се предвиди план за допълнителна изолация, чийто слой трябва да бъде най-малко 0,5 см.

    баня ламперия

    Процесът на издърпване на ваната с подплата

  7. Чертеж на покривната конструкция Предполага използването на гредите с размери 0.5 х 1 см. Що се отнася до щайгата, той е изработен от ненарязани дъски, а препоръчителната му дебелина е около 0.2 см.
  8. Покривът се извършва с помощта на ондулин. Този вид материал предлага широка гама от цветове, най-подходящият вариант може да бъде избран въз основа на личните предпочитания или общия дизайн на сградите в страната 10 хектара парцел.
  9. Сауна план и дизайн предполага използването на облицовка на аспен, но в тази стая е необходимо допълнително фолио.
  10. За каишка се използва материал за четка 1 х 1,5 см.
  11. Планът на прозорците задължително трябва да осигурява двойно остъкляване. Обикновено баните имат прозоречни отвори 60x60 cm и 60x120 cm, както и няколко прозореца 100x120 cm.
    прозорец за баня

    Проектиране и рисуване на дървен прозорец за вана

    Броят на прозорците 100x120 см зависи от размера на банята, но по правило има четири.

  12. Вратите за баня се предлагат в размер на 2-4 бройки, в зависимост от размерите на сградата, както и от 1-2 панелни врати.
  13. Подът и таванът трябва да бъдат изолирани със специална памучна вата с парна бариера и хидроизолация, чийто слой трябва да бъде най-малко 0,5 см.
  14. За изработката на подови настилки се използват дъски с дебелина 0,2 см, както и дъгови дъски с дебелина 0,3-0,4 см. Освен това винаги се използва хидроизолация и изолация.
  15. Отделно ще е необходимо да се оборудва душ във ваната и да инсталирате душ кабина, оборудвана с система за отводняване на водата.

    душ във ваната

    Душ кабина и бойлер в дървена баня

  16. Стаята също се нуждае от рафтове, най-удобни са двустепенните модели. Като материал е за предпочитане да се използва аспан, който е най-подходящ за вани.
  17. За вграждането на вътрешните ъгли на стаята е необходим дървен цокъл с ширина най-малко 6 см. Външните ъгли на сградата могат да бъдат запечатани и зашити със суха облицовка.
  18. Пещта не е традиционно включена в стандартното основно оборудване, но е много желателно да се осигури това.
  19. Всички изброени материали и елементи за баня също трябва да бъдат добавени към разходите за монтаж и монтаж, ако не е планирано да се реализират всички процеси сами.

Нюанси за изграждане на баня с тоалетна

Ако е решено да се построи вана с отделна стая за тоалетна, тогава е необходимо да се вземат под внимание няколко от следните нюанси, които са по-за предпочитане да се реализират по време на строителството:

  1. Разпределение на тоалетните в сградата е желателно да се постави в такава част, че тя е разположена в непосредствена близост до изхода на канализационната система под формата на дренаж, водещ до септична яма. Това ще избегне разходите за провеждане и инсталиране на допълнителни комуникации.
  2. Тоалетната не трябва да е на най-видно място и да хване окото ви, тъй като не е напълно естетически приятна. Най-доброто от всичко, ако входът до него ще се намира на някакво уединено място.
  3. Добра опция е да поставите тоалетната в непосредствена близост до душ, ако оформлението позволява това да бъде осъществено. Това ще гарантира използването на една водопроводна система.

    проект на баня с тоалетна

    Оформлението и дизайна на голяма баня-баня с тоалетна

  4. В случай, че не е възможно да се намери тоалетна в близост до душ или друга перална, може да се постави умивалник или пълна мивка.
  5. Наличието на малък прозорец в тоалетната, разположено по-близо до тавана, ще бъде много добро решение. Първо, тя ще осигури естествена вентилация в тоалетната, и второ, ще отговаря на стандартите за пожарна безопасност.
  6. В случаите, когато банята е снабдена с допълнителна система, която отговаря за отоплението и отоплението, тя задължително трябва да се извърши в тоалетната. Това ще трябва да се направи, за да се предотврати замръзването на водата в тоалетната в студения сезон и на свой ред това няма да доведе до разваляне на санитарното оборудване.

    просто оформление на банята

    Опростено оформление на банята с тоалетна и душ

  7. Съгласно изискванията за техническа безопасност вратата на банята задължително трябва да се отваря навън, а не в помещението. За да се гарантира безопасността и баналното удобство по време на работа, тя трябва да е глух.
  8. Размерите на тоалетите директно зависят само от размерите на банята като цяло, но не трябва да бъдат по-малки от 100x100 см.

Устройството на оригиналния душ във ваната със собствените си ръце

Говорейки за изграждането и дизайна на банята, не можем да споменем и наличието на душ в него, тъй като този предмет на санитарното инженерство е основно отговорен за комфорта и удобството при използване на помещенията по предназначение. Можете да оборудвате душ във ваната със собствените си ръце и без участието на квалифицирани строители или водопроводчици.

душ във ваната

Подреждане на душ във ваната

Но освен стандартните опции, които всички ние използваме в градските апартаменти, има и по-оригинален начин за изграждане на този елемент от санитарен фаянс, и, разбира се, заслужава да се спомене.

Става въпрос за душата с кофа, която не само е идеална за вани, но и за комфорт по време на почивка, но също така е прекрасен творчески елемент на дизайна на баня, който ни връща към старите дни.

Освен това, наличието на кофа за вода може лесно да позволи използването на полезни и приятни контрастиращи водни процедури без никакви затруднения. Механизмът на този душ е съвсем прост - системата на държача е подредена по такъв начин, че кофата може лесно да се завърти и да се наклони лесно.

течаща вода във вана

Схемата на устройството на водопровода в баня

Подобна система се контролира чрез специално въже, което контролира наклона и вследствие на това потокът от излята вода. Такива кофи отдавна се използват проекти на руски бани, така че в наши дни интересът към тях постепенно се възстановява.

Традиционно те са изработени от естествено дърво, основно от дъб, липа или бреза, а наличието на оригинална конзола, предназначена за потока на вода, ще придаде на дизайна оригиналност.
Когато подреждате душ в кофата за вана, трябва да запомните основното правило - този обект никога не трябва да изсъхва, дървото винаги трябва да е наситено с влага.


Непосредствено след инсталирането се излива максимален обем вода и кофата постепенно се импрегнира. След това не е необходимо непрекъснато да го запълвате напълно през периодите на бездействие, достатъчно е да има 1-2 чаши вода в кофата, които няма да позволят изсъхването на материала. С компетентен и творчески подход към изграждането на баня можете да осигурите приятен, полезен и комфортен престой в лоното на природата за себе си и за близките си. С лека пара!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проекти на банята 7x7Проекти на банята 7x7
Тоалетни торфиТоалетни торфи
След това завършете стените в тоалетна и баня, с изключение на плочкиСлед това завършете стените в тоалетна и баня, с изключение на плочки
Как най-добре да оборудвате банята?Как най-добре да оборудвате банята?
Ремонт в банята и тоалетни съветиРемонт в банята и тоалетни съвети
Правилното обслужване на тоалетната е гаранция за здравето на цялото семействоПравилното обслужване на тоалетната е гаранция за здравето на цялото семейство
Окачена тоалетна е добър заместител на познатата тоалетна!Окачена тоалетна е добър заместител на познатата тоалетна!
При избора на тоалетна чиния за къщаПри избора на тоалетна чиния за къща
Аксесоари за баня в таванско помещениеАксесоари за баня в таванско помещение
Как да изберем модерна тоалетна?Как да изберем модерна тоалетна?
» » Проект баня с тоалетна и душ
© 2021 BggeHat.com