Предимства и характеристики на мултифункционалните щори

Това, че във всяка стая в къщата е уютно и удобно, трябва да изберете красив интериор, както и да се грижите за добра защита на прозорците. За да се решат едновременно тези два проблема, многофункционалните щори ще помогнат. Какво е това и какво е интересно?

приспособление

Защитни конструкции Този тип се произвежда главно с вертикално подредени ламели. Характеристиките на устройството са както следва

  • Дизайнът е многослоен, всяка част от която е с различна форма, цвят, размер;
  • прозрачната лента се използва като основа на всеки слой;
  • горната част има декоративна корниз, към която са прикрепени няколко водещи релси.

материали

Съвременни многофакторни се произвеждат щори от различни материали:

  • пластмаса;
  • алуминий;
  • Фибростъкло.

Компетентното съчетание на тези материали позволява да се реализира всяка идея за дизайн.

Тъй като пластмасата, алуминият и стъклената тъкан са пластмасови и лесни за обработка, няма никаква трудност при избора на формата, конфигурацията на многофакторните щори.

дизайн

Никакъв щори, представени на днешния пазар, не дава толкова просто пространство за творчество и не отваря толкова много възможности за дизайн.

Този тип щори е лесен за стилизиране под всяка избрана посока на интериора - от древни замъци, до ефект, подобен на дизайна на модерен нощен клуб. От какво да избирате измежду такъв широк избор от опции, зависи от Вас въз основа на собствените си предпочитания.



Когато избирате декор, винаги трябва да имате предвид възможностите, които многофункционалните щори дават:

  1. Варианти на рисунка и форма. Вертикалните ламели във всеки слой могат да бъдат подредени с вълна, зигзаг, арка, във формата на всяка геометрична фигура.
  2. Сила на звука. Ако е необходимо, визуално можете да направите блайндове обемен, поради което ще бъде много по-интересно да погледнете целия интериор на стаята.
  3. Варианти на декоративни елементи. С помощта на такива структури не е трудно да се реализират идеите за проектиране на фланелки, ламбрекини, завеси, колони.

характеристики на

Предвид характеристиките на устройството, не е изненадващо, че параметрите на такива дизайни не ограничават дизайнера малко. При разработването на дизайн трябва да се вземат предвид само следните препоръки и характеристики:

  • Широчината на слой 1 на платното се изчислява по такъв начин, че да е не по-малък от 20 см, но не повече от 4 метра.
  • Височината може да варира от 20 до 6 метра.
  • Ротацията на ламелите на всеки слой е 180 градуса.
  • Механизмът за управление на системата се намира в най-удобната точка - отляво или отдясно, може да бъде ръчна или автоматична.

Методът за фиксиране може да бъде всеки: многофункционалните щори са закрепени към стените, прозорците и дори към тавана.

предимства

Тъй като модерните материали се използват за производство на мултифункционални щори, тяхното достойнство е много широко, без недостатъци. Основните предимства са:

  1. Леко тегло, което не влияе на избора на място за монтаж.
  2. Трайност и дълготрайност - пластмасата и алуминият с подходяща грижа могат да продължат повече от половин век. Фибростъкло е малко по-малък, но също така се изправя срещу всякакви механични натоварвания - той не губи своята форма, но запазва своята еластичност, не се разкъсва.
  3. Функционалност - тъй като структурата на многофункционалните щори е многопластова конструкция, е лесно и много гладко да се регулира степента на осветеност на помещението.
  4. Възможност за игра на място. С правилния избор на дизайн многофункционалните щори ви позволяват визуално да увеличите височината на таваните или Разширяване на стаята в широк диапазон.
  5. Лекота на грижите. Няма специални условия за грижата за такива платна. Достатъчно е само редовно да се отстранява прахта и мръсотията от тях с обичайния сапунен разтвор.

Монтажни характеристики

Не се страхувайте да използвате интересни идеи и тогава ще оцените колко по-приятно е да работите и да се отпуснете в стая с красив и необичаен дизайн.

Дори при липса на професионални умения на дизайнера и строителя, но с въображението, вниманието и желанието за създаване, можете да инсталирате многофункционални щори със собствените си ръце.

За да направите това, е по-добре да прегледате инструкциите за видео, за да разберете как го правят опитни майстори. След това преминете към процеса на инсталиране, спазвайки следните условия:

  1. Направете маркировка за местоположението на скобите за стена или таван. Стандартното разстояние е от 60 до 150 см.
  2. Използвайте самопробивните винтове като основен фиксиращ елемент. Ако е необходимо, те могат да бъдат комбинирани с дюбели.
  3. Разстилайте ламелите на всеки слой в желаната последователност.
  4. В скобата закопчайте корниза, а върху него - ламелите.
  5. Ако е необходимо, свържете ламелите в долната част на веригата.

Сега знаете всичко за многофункционалните щори и със сигурност можете да разнообразите интериора на всяка стая в къщата или в офиса.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем щори за пластмасови прозорци?Как да изберем щори за пластмасови прозорци?
Сортове и характеристики на завеси-щориСортове и характеристики на завеси-щори
Дървени щори като интериор към пластмасови прозорциДървени щори като интериор към пластмасови прозорци
Продуктов каталог за вертикални щориПродуктов каталог за вертикални щори
Видове и предимства на пластмасови щори за прозорциВидове и предимства на пластмасови щори за прозорци
Щори за завеси върху пластмасови прозорциЩори за завеси върху пластмасови прозорци
Алуминиевите хоризонтални щори перфектно украсяват прозорцитеАлуминиевите хоризонтални щори перфектно украсяват прозорците
Алуминиеви щори на пластмасови прозорциАлуминиеви щори на пластмасови прозорци
Вертикалните пластмасови щори се поставят върху пластмасови прозорциВертикалните пластмасови щори се поставят върху пластмасови прозорци
Как да изберем и инсталираме тъкани щори на прозорци?Как да изберем и инсталираме тъкани щори на прозорци?
» » Предимства и характеристики на мултифункционалните щори
© 2021 BggeHat.com