Довършителни материали artvinyl за етажните предимства и недостатъци

Artvin винил за пода

Все по-често се появяват нови материали за довършителни работи в модерния пазар, които се отнасят до модулни покрития. Например, artvinil за половете. Това е уникален материал, сравним в технологията на сглобяване с керамични плочки и паркет. Освен това има разнообразни форми и цветове, които ви позволяват да създавате на пода всеки дизайн, който искате.

Разработиха този етаж специалисти по финални материали на фирма "Tarkett". Понастоящем artvinil се представя от два модела:

  1. Имитация на камък - плочки.
  2. Имитация на дървени плочки, панели, летви за паркет.

По размер, една плочка е 3 летви. Така можете да създадете различни комбинации и рисунки на пода. Най-удивителното е, че при използването на плочки от изкуствени плочки е лесно да комбинирате дърво и камък на пода и да не използвате допълнителни елементи от дизайна, които да ги очертаят. Обикновено естествените материали се разделят от капаци, декоративни ламели и други елементи.

Състав на изкуството винил плочки

Това подово покритие е многопластов материал, който включва:

  • Фибростъкло. Той отговаря за безопасността на показателите за размерите. Плочките Artvinil под влиянието на различни товари не са опънати и не са заострени.
  • Каландриран слой, който обикновено е два. Той е отговорен за защитата на външния вид на плочките и тяхната устойчивост на натоварвания. На този етаж няма следи от мебели, токове и нокти на животни.
  • Декоративният слой осигурява външния вид на материала.
  • Прозрачен релефен слой. Тя създава вид облекчение от външната страна на плочките, което подчертава тяхната естественост. Този слой отговаря за здравината на материала.
  • Защитна лак марка Extreme Protection. Това е развитието на компанията "Tarkett". Този лак има висока износоустойчивост, която е 7 пъти по-висока от тази на други известни аналози.

Предимства и недостатъци

Всички описани слоеве от материал осигуряват висококачествените си характеристики. Те придават здравина на покритието, правят го влажна и устойчиви на износване, а също и устойчиви на променящите се температури. Всички тези показатели са фундаментални, когато става дума за избор. Но е необходимо да се вземат предвид и други критерии.

Артвиниловите плочки имат великолепен външен вид, който имитира естествените материали. Дизайнерите веднага забелязаха, че с помощта му можете да реализирате различни идеи на пода. Например, да комбинирате мрамор и дъб, шисти и бук в един състав. Вариациите по тази тема са огромни и те са ограничени само от вашето въображение. В допълнение, плочки и ламели могат да бъдат събрани по различни начини - рибена кост, паркет, под формата на тухлена зидария и т.н. Производителят предлага 10 схеми на полагане, които са описани в инструкциите, приложени към материала.

Тук ще добавим простотата на инсталационните работи, лекотата на транспортиране, както и практичността на материала. Също така отбелязваме добър живот. Производителят дава 15 години гаранция, при което материалът няма да промени външния си вид и характеристики. Особено трябва да се отбележи екологичната съвместимост на това покритие, което се потвърждава от сертификата "Лист на живота". И това предполага, че такъв етаж може да се полага дори в детските стаи.

Много потребители, които вече са срещнали artvinil, могат да го сравнят с други материали за подови настилки. Например, многослойни и практични наподобяват линолеум, елегантност и красота - това е парче паркет, и модулност от плочки.

Но има много различия:

  • За разлика от linoleum artvinil плочките ви позволяват да разнообразят модела на пода. В крайна сметка това са модули с различен дизайн, а не един ролков материал.
  • Той може да се използва на отоплителна система "топъл под". Паркетът е лишен от такава възможност.
  • На положените artovilovoy плочки хубаво да ходи боси, защото това е топъл материал, който не може да се каже за керамични плочки.

И какво ще кажете за недостатъците? Цената на покритието на артивилила е почти същата като за ламинат. И това, може би, е единственото му отрицание. Въпреки че не всеки си мисли така.

Характеристики на грижите

Грижа за винил плочки

Подови настилки Artvinil

Подобно на всяка подова настилка, артивил ще бъде изложен на агресивна мръсотия и прах, особено в коридорите. Поради това се препоръчва да поставите решетки за почистване на подметките на обувки, гъст килим или матова мат на входа.

За същото почистване обикновено се използва както мокро, така и сухо почистване. Химическо чистене се извършва чрез прахосмукачки и се намокря с ръка с парцал и почистващ препарат или с прахосмукачка.

Моля, обърнете внимание! Ако има много твърди кални частици на пода artvinyl, препоръчително е да извършите два вида почиствания наведнъж - първо да изсъхне и след това да се намокри. За мокро почистване е по-добре да използвате специални препарати за PVC продукти.

Технология за натрупване

Както всеки завършващ процес, поставянето на артивинил върху пода е разделено на няколко етапа. Първият етап е подготвителен и базата му е операция за изравняване на сексуалната база. Факт е, че артилерийското покритие има дебелина само 3 милиметра. Така че, на индикатора на равновесието ще трябва да се обърне специално внимание. От него качеството на резултата ще зависи от него.

Подготовка на

Монтаж на винилови плочки

Полагане на самозалепващи се подови настилки

Веднага ще отбележим, на какви повърхности материалът не може да бъде подреден. Това е линолеум, шперплат, ПДЧ, дървесни влакна, дървена дъска. Тоест тези материали, които в крайна сметка ще се деформират под въздействието на различни товари. Така че самата плочка ще бъде подложена на деформация, която изобщо не може да се допусне.

Идеалната основа за artvinil са силните бетонни подове, напълнени със замазка. Но имайте предвид, че просто циментова замазка тук няма да работи. За този случай е по-добре да използвате самонивелиращи се самонивелиращи се подове. На днешния пазар има голям избор от сухи смеси за тези нужди от различни производители. Това може да бъде циментови разтвори, гипс или полимер. Ние ще отдадем предпочитанието си на последното. Подобен под е с малка дебелина, но перфектно плоска повърхност с висока якост.

Когато замазката е наводнена, е необходимо да изчакате времето да изсъхне добре. След това трябва да почистите пода от прах с обикновена прахосмукачка. Не забравяйте да затворите всички прозорци и входната врата преди почистване, за да предотвратите течения. Следващата стъпка е грундирането. Препоръчваме да използвате двукомпонентен материал на основата на полиуретан. Такъв праймер ще увеличи коефициента на сцепление на субстрата и в същото време ще укрепи горния слой.

Моля, обърнете внимание! Полагане на материали за подови настилки може да се направи, само когато подготвеният под е вече сух. Производителят препоръчва сушата на пода да бъде 5. В противен случай плочките на пода няма да се задържат, а просто да се отстранят.

маркиране

Винил паркет Allure

Полагане на паркет

Не всички майстори на дома дават на този етап голямо значение, въпреки че от него зависи не само качеството, но и бързината, простотата и удобството на инсталационната работа. Например, добре маркирана схема на етаж от 40 квадратни метра може да бъде покрита с плочки за час и половина.

На първо място, центърът на стаята е определен. За да направите това, трябва да приложите диагонали и тяхното пресичане е необходимата точка. Сега чрез този център е необходимо да нарисувате две взаимно перпендикулярни линии, които ще разделят помещението на 4 равни правоъгълници.

Поставянето на плочките започва от центъра и изпълва всички части равномерно. Това е пряка схема. Ако се нуждаете от диагонален монтаж, ще трябва да маркирате с допълнителни линии, които се изтеглят от центъра на 45 градуса спрямо вече приложените линии. За допълнителна маркировка инсталацията се извършва диагонално.

Монтаж на художествен винил

Като фиксиращо решение за плочки от артвинил се използва специално акрилно лепило, което се нанася равномерно върху пода с назъбена мистрия. Обърнете внимание на факта, че лепилото има известно време, през което остава ефективно или, както казват експертите, "жив". Обикновено това е час. Следователно, ще трябва да приложите решението към определена област, която можете да затворите с плочки за един час. Ако нямате време, трябва да премахнете лепилото и да приложите нова.

След като лепилото се постави върху субстрата, трябва да се остави да престои 8-10 минути, така че да изсъхне малко. И едва след това можете да поставите довършителния материал. Между другото, на обратната страна на модулите можете да откриете стрелката. Показва в каква посока е необходимо да се проведе процесът на редактиране. Това улеснява работата, без значение какъв модел е избран за дизайна на стаята. Самият процес на редактиране трябва да се извършва "от себе си". В този случай е необходимо да се движите по вече поставената повърхност. Това по никакъв начин няма да повлияе върху качеството на пода, защото поставените плочки могат да бъдат използвани незабавно.

Всеки елемент е инсталиран на място, залепено с лепило и трябва да се натисне с ръце. Можете да го завъртите с валяк, особено около краищата. Запечатващите движения се произвеждат от центъра на панела до краищата му. Плочките се слагат един към друг без плътно между тях. Това няма да им позволи в процеса на работа да се преместят в равнината под действието на големи товари. Специалистите препоръчват в рамките на 10-15 минути да се повтори подвижността на нов етаж, за да бъде възможно най-уверен, че керемидата е добре натиснат и ръбовете му няма да се тормозят.

Монтаж на винилови листове

Винил плочки - последната дума в довършителни материали

Подобно на всеки материал за подови настилки, артвинилните панели по краищата на стаята близо до стените не винаги могат да влязат в обща форма. Така че, те ще трябва да бъдат подрязани. Не е много трудно да направите това и ще ви трябва само остър нож. Веднага отбележете няколко нюанса:

  • Първо, рязането се извършва само от предната страна на материала.
  • На второ място, ще трябва да маркирате правилно без допустимите отклонения и надбавки.
  • На трето място, с нож се прави плитък разрез на мястото на маркировката стриктно по начертаната линия.
  • Четвърто, огънете керемидата на мястото на разрез и го изрежете до края с нож.

Моля, обърнете внимание! По време на монтажа, адхезивният състав, когато е натиснат върху панела, може да излезе извън границите и да замърси предната страна. Това трябва да се избягва, но ако лепилото е отпред, то трябва незабавно да се отстрани с чиста кърпа. По-добре е, ако е напоена с алкохол.

И последната препоръка. След като подът е изцяло покрит с PVC, е необходимо да се намокри. Най-добре е да направите това, след като панелите са добре залепени към основата. Това обикновено отнема три дни. След този период използвайте вода за измиване на подове и специални препарати, които са подходящи за PVC продукти.

Заключение по темата

Компанията "Tarkett" днес предлага новаторски подови настилки, които в много отношения надминават идентични колеги. Възможността да се използва в почти всички помещения, различни по предназначение, както и огромна гама от гледна точка на дизайн, разумна цена и лекота на инсталиране - всичко това направи популярната подова настилка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
За кои материали е текстурата на плочкитеЗа кои материали е текстурата на плочките
Плочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетикаПлочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетика
Не преминава мода за керамични плочкиНе преминава мода за керамични плочки
Как да изберем подходящата керамична плочкаКак да изберем подходящата керамична плочка
Керамични плочки, направени в РусияКерамични плочки, направени в Русия
Керамични керемиди предимства на използванетоКерамични керемиди предимства на използването
За покрива на къщата муЗа покрива на къщата му
Керамични плочки във външна украсаКерамични плочки във външна украса
Керамични плочкиКерамични плочки
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
» » Довършителни материали artvinyl за етажните предимства и недостатъци
© 2021 BggeHat.com