Metlakhskaya плочки производство функции и обхват

До сега, когато се декорират интериорни пространства и се извършват фасадни работи, се използват декоративни материали, чиято история е повече от сто години. Например плочката Metlakh помага да се създават красиви цветни килими. Техните технически характеристики отговарят на съвременните стандарти. Уникалният цвят на плочките е много подходящ за концепцията за много стилове. Комбинацията от германска сила и източна красота помага да се раждат невероятно интересни решения, които могат да изненадат всеки, дори и най-взискателния ценител на красотата.

История на творението

С помощта на керамични плочи с малък формат е възможно да се събират отворени килими и сложни декоративни композиции за пода, които изглеждат чудесно във всеки интериор. Това довършване не е нов материал на пазара. Историята на нейното производство е повече от сто години. Основните производствени мощности останаха традиционно в Европа. Те произхождат от Германия, в германския град Metlakh, откъдето идва и името на плочката. Местните майстори успяват да формират специални традиции, които стават основа на специална оригинална технология. Плочките бяха изработени от многоцветен порцелан и се различаваха в малкия си формат. Преди сто години тя е била използвана активно за украса на дворцовите интериори, така че плочките, произведени по описания начин, стават известни като викториански.

Днес много заводи, специализирани в производството на керемиди Metlakh, са затворени. Но френската фабрика "Winckelmans" е една от малкото, която все още работи и предлага най-широка гама от описани продукти. Фабриката функционира от 1894 г., въпреки развитието на техническия прогрес, е в състояние да запази традиционните производствени линии, старите машини. Използвайки ги и съвременните дизайнерски идеи, както и декоративното изкуство, дизайнерите създават уважаван интериор. Персоналът на творческите дизайнери на френската фабрика успя да развие и възстанови много цветове на плочките Metlakh, способни да задоволят търсенето на всеки, дори и най-взискателния купувач.

Популярността на материалите е висока, с помощта на продуктите на френската фабрика "Winckelmans", възстановителните работи са в ход. В ценовия план има наличен набор от колекции за обикновените жители, така че търсенето на цветни плочки продължава да расте.

Понастоящем плочката Metlakh се произвежда не само във Франция, но и в Португалия. В Русия има няколко фабрики.

Производствени характеристики

Опции за зидария

Асортимент от плочки

Съвременният производствен процес не се различава много от традиционния производствен процес. Суровината използва огнеупорна глина. От нея се формират различни елементи, към които се прилага цветна глазура. След това продуктите се изпращат в пещта, където се пекат при температура от +1200 градуса. Глината с печене е силно уплътнена, така че плочката Metlakh придобива специални характеристики. Той става устойчив на влага, устойчив на замръзване, устойчив на износване. Затова може да се използва за декориране на подове, стени и тавани не само в жилищни помещения, но и в търговски и административни сгради.

Повърхността на подовата настилка, сглобена от цветни плочки, не изисква специални грижи. Той не се влошава по време на работа. От елементите на плочките, пукнатини и чипове не се появяват, можете безопасно да преместите техническото оборудване и да не се страхувате за безопасността на пода. С течение на времето, цветът не избледнява, плочката не потъмнява и за дълго време запазва своя оригинален външен вид. Ето защо експертите препоръчват да се използва там, където има голямо натоварване на пешеходците. Тъй като структурата на материала е с ниска порьозност, тя може да се използва за декорация на пода не само на закрито, но също така и от външната страна, със страната за времето, и се прилага, когато високи изисквания за хигиена.

Технически характеристики на плочките

Многобройни тестове, проведени в лабораторията, помогнаха да се идентифицират следните технически характеристики на керемидата Metlakh:

Килимът на Барселона

Барселона C2-1_Kipling C1-1

  • Производствената съпротива е 7 единици (от 10 възможни по скалата на Mohs).
  • Материалът показва висока устойчивост на въздействието на киселинни и алкални вещества.
  • Водопоглъщането е 0.1-0.5.
  • Топлинната устойчивост отговаря на съществуващите стандарти.
  • Якостта на огъване е 250 кг / кв. см.
  • Устойчивост на дълбоки драскотини 24 мм.
  • Устойчивост на налягане от 3200 до 5550 кг / кв. М. см.
  • Плочките могат да издържат 150 цикъла на замразяване и размразяване (тестовете са проведени в температурния диапазон от -15 до +25).
  • Малкият размер на елементите гарантира елиминирането на образуването на вътрешни структурни кухини. Това помага да се създаде висока устойчивост на абразия.
  • Размерите могат да бъдат различни, минималният размер е 3 × 3 см, максимумът е 15 × 15.
  • Пигментите за оцветяване проникват много дълбоко, почти цялата дълбочина на порцелана, така че цветът продължава дълго време и не изгаря с постоянно излагане на слънчева светлина.

Потвърждаването на високи технически показатели може да се види чрез изучаване на древния интериор на историческите сгради в Москва и Санкт Петербург. Активно този материал, както вече бе споменато по-горе, беше използван във викторианската епоха. След това с помощта му подовете бяха украсени в дворци, катедрали, в скъпи частни апартаменти. В началото на 20-ти век керемидата Metlakh се използва активно за декорация на подове в железопътни гари и фабрики.

Модерната сфера на приложение се разширява значително. Най-често плочката Metlakh се използва в жилищни и обществени сгради. С помощта на него интериорът на интериора е декориран, а също така са направени фасадни работи. Плочките напълно отблъскват мръсотията, изобилието на вода, не реагират на температурни промени. С нейната помощ можете да създадете уникален шарка в хола, облицовка на верандата, разпределение на градински пътеки в задния двор.

Характеристики на стил

Оригинален стил

Майсторски клас на облицовка

Използването на плочки Metlakh е скъпо удоволствие, но спомага за създаването на специален декоративен ефект, чрез който лесно се оформя уважаван интериор. Диапазонът на размера и цветовият дизайн са толкова разнообразни, че можете лесно да експериментирате безкрайно и да събирате разнообразие от керемиди, които удивиха красотата си. Тяхното събрание е труден процес, изискващ използването на специални знания и умения. Но проучването на етапите на сглобяване технология помага да се опита да събере многоцветни етажи със собствените си ръце.

Етаж в коридора

Стилен дизайн

  • Процесът на полагане започва с подготовката на основата. Подът трябва да бъде внимателно подравнен, като елиминира всякакви, дори незначителни, разлики в височината. Ако плочките се използват на открито, за този процес е по-добре да изберете материали, устойчиви на замръзване. Предварително цялостно измерване на цялата повърхност на няколко места, всички завои и наличието на врати са взети под внимание. Че плочката сервира дълго, експертите препоръчват, да се извърши хидроизолация на основата и да се напълни бетон свързващ елемент.
  • Следващата стъпка е да намерите центъра на пода. Тази отправна точка ще ви позволи правилно да сглобите шаблона за килими и значително да опростите цялата работа.
  • Бъдещото подово покритие, състоящо се от малки многоцветни елементи, е целесъобразно преди всичко да се разпространи на пода както хоризонтално, така и вертикално. Тази работа може да бъде извършена дори от детето и всичко това, защото е подобно на оформлението на пъзелите. Като правило, за всяка колекция производителят предлага свои собствени инструкции и инсталационната схема. Ако многоцветният под е сглобен от индивидуално избрани елементи, струва си първо да създадете подробен чертеж на план, който можете да навигирате по време на работа.

Обърнете внимание! При предварителна подготовка всеки елемент трябва да бъде приспособен един към друг с разстояние от 2 мм. Само в този случай ще бъде възможно да се настрои и постигне идеалното местоположение на многоцветните плочки.

  • След като направите описаната по-горе работа, можете да разредите лепилото и да вземете в ръцете мистрия, която има зъби (3-6 mm).
  • Първо, лепилото се засажда с най-големите елементи и само с малки.

Обърнете внимание! Дори в една колекция размерите на всяка плочка може да не съвпадат. Разликата, като правило, разликата в дебелината може да бъде 1-2 мм. И това трябва да се вземе предвид по време на монтажа. Корекцията се извършва с помощта на лепило. Когато плочките са по-тънки, лепилото се наслагва върху дебел слой. Увеличете или намалете празнините между квадратчета, правоъгълници или овали по същия начин.

  • След раздробяване на лепилото се извършва фугиране. Изборът на неговия цвят трябва да се извършва с пълна отговорност. Тъй като на пода е поставен многоцветен килим, фугиращата смес трябва да е неутрална, твърда. По-добре е да изберете цвят, който е няколко тона по-малък от основната палитра. Фугите запълват шевовете до пълната дълбочина.
  • В процеса на работа е необходимо да се гарантира, че повърхността на новата декоративна подова настилка създава едно ниво. Ако плочките се полагат на улицата, е полезно да се направи малък наклон, който да позволи на дъждовната вода да не престава и да се измъкне от пода.
  • След полагане на основната хоризонтална повърхност се монтират бордюри. Процесът винаги се осъществява от ъгъла до центъра на платното. Изборът на бордюри е решаващ момент. Изборът на големи или малки елементи ще ви помогне да избегнете нуждата от остриета. Правенето на тази манипулация у дома е трудно. За да направите това, може да ви е необходим специален професионален инструмент - машина и диск, предназначени за рязане на порцеланови камъни.

Обърнете внимание! Структурата на бордюра може да се промени с други декоративни елементи.

Избор на цвят - намек за вътрешно обзавеждане

Подов материал

Тип керамични плочки

Модерните колекции се отличават с голямо разнообразие от цветове и рисунки. Ето защо обикновен човек на улицата изпитва големи трудности при избора на опция. За да ви помогнем да навигирате в асортимента, помагате за няколко полезни съвета. Тук са най-основните от тях.

  • За облицовката на градинските пътеки е най-добре да използвате голяма керемида от тъмни нюанси. Процесът на полагане ще премине бързо и ще бъде много по-лесно да се грижите за финала.
  • За да се проектира вътрешното пространство на малки, малки по размер помещения, по-добре е да се използва среден и лек нюанс на плочката Metlakh. Красиво погледнете тук модели от пастелни полутонове. В този случай стаята ще изглежда ефирно.

Обърнете внимание! При избора на осветление, трябва да се има предвид, че изкуствените и естествени източници на светлина променят значително цвета на плочките. Например, синята плочка със стандартен жълт цвят придобива интересен хетерогенен зелен нюанс.

  • По краищата на плочката настилка е по-добре да подредят хомогенна, без модел, но цвета който е различен от основния модел на цвят. По този начин дизайнерите успяват да подчертаят орнамента, да го направят по-ярък и по-привлекателен.

Как да се грижим за плочките Metlakh?

Всекидневна

Луксозен интериор

Грижата за описаните плочки е съвсем проста. Ремонтът на такова подово покритие не е задължително. Ако е поставен правилно, красив многоцветен килим ще угоди на своите собственици за много дълго време. Производителите гарантират, че порцелановите плочки могат да продължат 50 години. И това е основното предимство на този избор.

За да не боядисвате, подът ще трябва да се мие периодично с топла вода, в която трябва да добавите малко оцет. Пропорциите са прости, чаша същност на кофа с вода. Производителите на домакински химикали предлагат използването на специални съединения. Трябва да ги използвате, като сте проучили внимателно инструкциите за употреба. Обикновено се отпечатва върху опаковката. Друг вариант за грижа за плочките Metlakh е повърхностната обработка с восък. То трябва да се нагрява във водата и след това да се напоява в корк. Нарастването е най-старият начин за грижа за боядисания килим.

Обърнете внимание! Преди да използвате химически почистващи препарати и восък, препоръчваме предварително да подовете подовата повърхност, измийте я от замърсявания и циментов прах. След като използвате домакински химикали, изплакнете керемидите с чиста вода.

Обобщение по темата

Модерната метална плочка се предлага в различни версии. На пазара можете да намерите триъгълни, квадратни, правоъгълни и овални елементи, шест и осмоъгълни конуси, кръстообразни детайли. С помощта на тях и други декоративни аксесоари можете да създадете оригинални цветни килими, оригинални подови настилки, които могат да се похвалят с най-добрите технически характеристики.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Испанските плочки за пода са луксът на вашия интериорИспанските плочки за пода са луксът на вашия интериор
Подовите плочки избират материалПодовите плочки избират материал
Идеален за кухненски плочки керам маразиИдеален за кухненски плочки керам марази
Изграждане на история за развитие на тухли и ключови типовеИзграждане на история за развитие на тухли и ключови типове
Плочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетикаПлочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетика
Керамични плочки, направени в РусияКерамични плочки, направени в Русия
Облицовка на килимиОблицовка на килими
Създаване на интериорни стиловеСъздаване на интериорни стилове
Персийски килими на съвременния пазарПерсийски килими на съвременния пазар
Керамични плочки и предимстваКерамични плочки и предимства
» » Metlakhskaya плочки производство функции и обхват
© 2021 BggeHat.com