Испанските плочки за пода са луксът на вашия интериор

Испански подови плочки

Ремонт в апартамента предоставя решение на проблема, като полагане на настилки. Особено тази задача е от значение за стаи с висок трафик, където за подреждането на подове е необходимо да се използват най-трайните и износоустойчиви материали, например керамични плочки. В сравнение с други покрития, тези продукти са огнеупорни, безвреден, не се страхуват от влага, а също и от механично въздействие. При избора на плочки, много се чудят - коя марка да даде предпочитание, за да гарантира, че къщата ви не е само надеждна, но и стилна финална? Отговорът на този въпрос е лесен - трябва да изберете испанска подова плочка, която днес заема водеща позиция на световния пазар на строителни материали.

Интересни факти

За този период Испания заема второ място в света за производство на керамични плочки, но въпреки това обемите непрекъснато нарастват. Днес делът на продуктите му е най-малко 15 на световния пазар и около 50 на европейския пазар, а продуктите са успешно изнасяни в 180 страни. Почти целият производствен капацитет на Испания е концентриран в един Costellone, където има повече от 350 фабрики и фабрики за производство на плочки.

Днес продуктите се произвеждат не само от големи компании на страната, но и от много малки фабрики, по-специално от семейни предприятия. По отношение на броя на произвежданите плочки, Испания може да се конкурира само с Китай, но няма равенство по отношение на качеството на продукта и дизайна на своите продукти.

Испански подови плочки имат повече от 200 години история. В основата на неговото производство, предвидена в тайните на древните майстори на Египет, както и техника за моделиране, особено печене и състав на глини са достигнали нашето време дори от монасите-католиците, които ги предават от поколение на поколение.

Имаше два вида испански плочки:

  • Занаятчийски - произхожда от периода на маврите. След това имаше рязък растеж на градовете, които трябваше да бъдат изградени и следователно да се създадат нови технологии и материали.
  • Аристократичните плочки са продукти, произведени чрез тайни технологии, създадени от монаси.

Обърнете внимание! Значителен принос в историята на развитието на испански плочки въведе известната Морис Ешер, която откри технологията за рисуване на картина с ефекта на фотографията, използвана в модерното производство.

Днес водещите компании в страната продължават да се доверяват на традициите и опита на древните майстори.

Устойчивите и практични испански плочки са незаменими, така че зоната на нейното приложение непрекъснато се разширява и броят на купувачите, които предпочитат този продукт, продължава да расте. В този случай производителите се опитват да не ограничават намеренията на потребителя с творческото си развитие, разбира се, не за сметка на качеството и екологосъобразността на подовата настилка.

Материални предимства

Сред положителните качества, които имат плочките от Испания, е необходимо да се разграничи следното:

  • трайност;
  • устойчивост на влага и повреда;
  • висока устойчивост на износване;
  • положителни визуални свойства, позволяващи създаването на декоративни елементи и изключителни интериори от висок клас;
  • сила;
  • скованост;
  • отсъствие на токсини при нагряване;
  • пожарна безопасност;
  • стабилност на цвета, благодарение на която продуктът запазва своя представителен външен вид за дълго време;
  • устойчивост на химикали, което позволява използването му в производствените мощности, като същевременно се осигурява простота и лекота на прибиране на реколтата.
Качествени плочки

Такъв етаж винаги ще изглежда скъп

Такива високи характеристики се дължат главно на използването на качествени суровини от производителите - червена и бяла глина на испански депозити.

Освен това, испанските плочки са получили световно признание не само за техните имоти, но и за великолепния дизайн, който включва вековни традиции и най-новите иновационни технологии.

Етажните плочки на испанската продукция са с различни размери и цветове. В допълнение, производителите са загрижени за това, че интериора на помещенията отговарят напълно единствен избран стил, както и да предложи на потребителите допълнителни елементи като первази, летви, ъгли и така нататък.

Размерите на продуктите от керамични настилки варират от 10-15 см до 50-90 см. Формата на елементите може да бъде различна - квадратна, правоъгълна или със скосени ъгли. С помощта на такива фрагменти се създават реални подови килими.



Съвременните тенденции в интериорния дизайн все повече предпочитат естествените естествени материали. И плочките от Испания напълно отговарят на това. В момента на потребителите се предлагат материали, които умело имитират мрамор и дърво, кожа и материи. Колекциите от материали за подови настилки включват реални произведения на дизайнерското изкуство.

Характеристики на настилката

За всеки човек, ремонт в апартамент или офис е от особено значение, така че при избора на довършителни материали за пода, предпочитание се дава на качествени и изпитани по време продукти. Испански керамични подови плочки, без съмнение, никога няма да разочароват никого. В своя гама можете да намерите сами както евтини марки плочки, така и премиум продукти.

Квадратна плочка за дърво

Етаж в кухнята

Испанските плочки се утвърдиха като траен и висококачествен материал, чиято производствена технология непрекъснато се подобрява. И това ви позволява да получите перфектния продукт във всяко отношение като резултат.

Обширна гама от колекции, различни цветове, както и огромен избор на текстури и стил ви позволява да използвате испанския плочка във всеки проект, превод в реалност най-смелите дизайнерски идеи и възможност за интериорен дизайн.

Подовете от Испания могат да се използват за довършване на всяка стая. Тя ще изглежда органична както в просторна всекидневна, така и в компактна баня или малка кухня, която дава пространство на елегантност и уют. Плочките са толкова разнообразни, че могат да задоволят нуждите на най-взискателния клиент.

Съчетавайки различни текстури, както и оригинални рисунки и цветове, можете да създадете невероятни изображения, които дават удоволствие с този материал. Обикновено се смята, че плочките на испанското производство хармонично съчетават миналото, настоящето и бъдещето, въплъщаващи вечността.

Днес производителите продължават да разработват нови концепции, предназначени за завършване на всички съвременни помещения - баня, кухня, коридор, коридор, хол и дори спалня. Испанските керемиди, в допълнение към характеристиките им, имат лесно разпознаваем цвят, уникален по стил и красота.

Почти всеки може да си купи такъв завършен материал. Но въпреки наличието си, тя продължава да остава запомняща се и позволява значителна трансформация на помещенията. Материалът, който сега се предлага на пазара, е представен в най-разнообразната ценова категория, така че е достъпен за най-широк кръг от потребители.

Монтиране на покритието

Монтаж на подови настилки

Полагане на плочки на топъл под

Полагане на плочки не е толкова тежко, колкото изглежда на пръв поглед. Единственото, от което се нуждаете, е да покажете търпение и точност. Освен това такива инструменти и материали ще бъдат необходими за работа:

  • смесител за смесване;
  • лепилна смес;
  • самите плочки и пластмасови кръстове;
  • метална шпатула с назъбен ръб;
  • гумена шпатула;
  • машина за рязане на плочки;
  • оптично ниво;
  • гумен чук;
  • рулетка;
  • владетел и маркер.

Устойчивостта на подовата настилка директно зависи от правилното полагане, което от своя страна се основава на силата на основата, нейната хоризонтална и чистота. Хоризонталността се постига чрез цименто-пясъчна замазка или така наречените самонивелиращи се подове.

Различните керамични изделия приемат различен подход към подреждането на преплетени шевове. Шевовете осигуряват абсорбиране на напрежението, което често се проявява при промени в температурните условия в помещението или в нестабилна основа. Има ректифицирана плочка с форма на ръба, осигуряваща непрекъснато гладко покритие без видими фуги. Съществува и материал от по-сложни форми, при които шевовете са направени по-широки или отворени. За тях е необходимо да изберете кант в тон или контраст.

Важно! За помещения с нормална влага използвайте фугите на циментова основа. В помещения с висока влажност производителите на керамика препоръчват използването на специални уплътнители за преплитане на ставите, които напълно предпазват ставите от замърсяване, влага и образуването на различни микроорганизми.

Ако сте закупили керемиди, но се съмнявате в собствените си способности и умения, трябва да ги поверите на квалифициран майстор. Обучението по качествен материал все още не си заслужава.

заключение

Много психолози казват, че обновяването на интериора в апартамент или къща винаги повлиява положително психологическото състояние на човек. Като планираме ремонт, ние със специално удоволствие избираме довършителни материали, от които зависи комфортът на помещението. Испански подови плочки за кухни или друга стая ще ви позволят да реализирате всичките си мечти в областта на дизайна, както и да създадете специална атмосфера на уют и топлина. Тя ще ви даде интериорната елегантност и лукс.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Етажни плочки на Испания - правила за подборЕтажни плочки на Испания - правила за подбор
Atlas concorde sinua плочки за кухнята и не самоAtlas concorde sinua плочки за кухнята и не само
Плочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетикаПлочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетика
Керамични плочки, направени в РусияКерамични плочки, направени в Русия
Керамични керемиди предимства на използванетоКерамични керемиди предимства на използването
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
Керамични плочки във външна украсаКерамични плочки във външна украса
Керамични плочкиКерамични плочки
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
Opoczno е най-добрата керамика в светаOpoczno е най-добрата керамика в света
» » Испанските плочки за пода са луксът на вашия интериор
© 2021 BggeHat.com