Монтаж на пожароизвестяване

На първо място, трябва да определите мястото, където ще се намира пожароизвестителната точка, и след това да помислите за начините за провеждане на необходимите комуникации. Също така е необходимо да се запознаете с видовете сензори, модулите за пожарогасене и др. Необходимо е обаче да се вземе предвид факта, че жиците трябва да са на безопасно разстояние от източниците на топлина.

В помещенията на достатъчно голяма площ е инсталирана алармена система за адреси. Не е адресна система, подходяща за малка площ. Първата система е добра, защото веднага определя фокуса на огъня и не е нужно да губите време за търсене на източник на изгаряне. Струва си да се отбележи, че онлайн изчисляването на пожароизвестителната услуга тук ooosbg.ru се извършва бързо.

Характеристики, които трябва да се вземат предвид при инсталирането на сензорите.

Сензорите се инсталират основно в местата, където пожарът може да започне без причини. Такива места са кухнята, спалнята и т.н. Разбира се, доста е трудно да инсталирате такова устройство в кухнята. Проблемът е, че в това помещение влажността винаги се увеличава и тя може да работи по погрешка. Батериите трябва постоянно да се проверяват и да се избърсва устройството от прах, тъй като замърсяването е пречка за нормалната му работа.
Монтиран сензор на тавана. И от лампите и стените трябва да има празнина от най-малко 300 мм.



Правила за инсталиране на пожароизвестителни датчици.

Пожароизвестителните датчици се монтират на местата, където служителите на работното място постоянно работят. Ако няма такива служители, уверете се, че това място не е достъпно за всички.
Монтажът на такива материали се извършва върху конструкции, които са изработени от горим материал. И тя трябва да бъде покрита с лист стомана с минимална дебелина 1 мм. Ако искате да поставите няколко инструмента в една и съща стая, разстоянието между тях трябва да е най-малко 50 мм.

Стаята, в която ще се намира огън пост трябва да бъде на земята или на партерния етаж, в близост до стълбището, трябва да имате или коридор, който бързо се показва на целия персонал на улицата.

Стаята задължително трябва да отговаря на определени характеристики:
- Удобни естествени (100 lx.), Изкуствени (150 к.с.), както и аварийно осветление.
- Площта на стаята, толкова повече, толкова по-добре. Най-минималната квадратура е 15 квадратни метра.
- температура 17-26 градуса, влажност на въздуха около 80 градуса.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите топъл електрически подКак да поставите топъл електрически под
Пожарогасителна водаПожарогасителна вода
Хидравлично изчисляване на отоплителната системаХидравлично изчисляване на отоплителната система
Полагане на инфрачервения топъл под ламинат, какво трябва да знаете за процеса на инсталиране?Полагане на инфрачервения топъл под ламинат, какво трябва да знаете за процеса на инсталиране?
Парно отопление от собствените ръцеПарно отопление от собствените ръце
Автоматично предотвратяване на течове на водаАвтоматично предотвратяване на течове на вода
Изграждане на къщата по проект Заслужава ли си?Изграждане на къщата по проект Заслужава ли си?
GSM алармената система е незаменима уредба за защита от гаражGSM алармената система е незаменима уредба за защита от гараж
Какъв вид система за сигурност трябва да избера?Какъв вид система за сигурност трябва да избера?
Наемете специален сървърНаемете специален сървър
» » Монтаж на пожароизвестяване
© 2021 BggeHat.com