Избираме скеле

4Оттогава, когато хората започнаха да издигат високи сгради, те неизменно се подпомагат от различни опори. Минаха години, височината на сградите стана по-голяма и щандовете се промениха с тях.
Както знаете, първото скеле е изработено от дърво. Тяхната сила беше много добра и цената е приемлива. Въпреки това, имаше едно минус: такива гори бяха използвани само веднъж и веднага след изгарянето им. В наше време строителите имат голям избор от различни кули и скелета.

За горите се използват много тежки метални сплави, което им позволява да увеличат издръжливостта си. Характеристиките на модерното скеле имат значителни разлики. Известно е, че най-издръжливите скелета издържат огромно тегло, но в същото време процесът на тяхната инсталация става по-сложен. Можете да закупите скеле на сайта zsonline.ru.

Критерии за избор на скеле

Както вече споменахме, има много скелета. Поради това по свой избор е необходимо да се вземат предвид следните критерии:

- Структура на фасадата - балкони, сенници, колони и др .;
- Налично време за прибиране на горите;
- Дългосрочна гора;
- Цената.

Ето няколко варианта за модерно скеле. Имайте предвид, че типът на горския монтаж се основава на тяхното име.

1. Рамкови гори

Този тип гора се състои от вертикални рамки, които са свързани в твърда рамка чрез диагонални и хоризонтални връзки. Максималната височина на гората е сто метра. Те са много бързо монтирани и демонтирани, така че те често се използват при фасадна реконструкция, изграждане на сгради и др.

2. Кленни гори



Клиновите гори се състоят от клиновидни конструкции. Подобно на предишните гори, те бързо се приравняват, тяхната максимална височина също е равна на сто метра. Но тези гори могат да издържат на доста големи товари и не могат да повлияят на сградата (например, по време на възстановяване). Този тип гора е избран в случаите, когато е необходимо да се издържа не само на теглото на работниците, но и на спомагателните машини и строителни материали.

3. Захващане на дървесина

Този тип гора е много трудно да се монтира, но има очевидни предимства. Горите са свързани чрез въртящи се или глухи скоби, поради които е възможно да се регулира височината на подрежданията на горите, тяхната форма и стъпка по фасадата на конструкцията. С използването на скоба за скеле е възможно да се заобиколят големи архитектурни елементи. Максималната височина е сто метра. С помощта на такива гори се възстановяват сгради с необичайна архитектура.

4. Окачени гори

Окачените гори са нов вид скеле. Тяхната разлика е, че те не се сглобяват на земята, а върху окачени конзолни конструкции, които след това се прикрепят към подовете на сградата. Такива гори се използват в най-трудните места и това е основното им предимство.

5. Гори - термози

Особеността на този вид гора е, че отвън те са покрити със специален филм, под който се хранва хладен или топъл въздух. Поради това такива гори се използват по всяко време на годината.

Така че, накратко, се запознахте с основните видове скелета. Обобщавайки, трябва да отбележим, че при избора на горите не трябва да забравяме различни фактори. В зависимост от наличните средства можете сами да изберете подходящата опция или да се свържете с професионален консултант.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо да рисувате фасадата? Ние отговаряме!Защо да рисувате фасадата? Ние отговаряме!
Скеле със собствените си ръце как да направите тръби и дърво?Скеле със собствените си ръце как да направите тръби и дърво?
Избор на основните критерии и характеристики на виниловите плочкиИзбор на основните критерии и характеристики на виниловите плочки
Предимства на наемането на платформаПредимства на наемането на платформа
Скеле на сортСкеле на сорт
Какво е скеле?Какво е скеле?
Проектиране на електрически кабелиПроектиране на електрически кабели
Основните производители на скеле за белоруския пазарОсновните производители на скеле за белоруския пазар
Строителни платформи ЕкскурзииСтроителни платформи Екскурзии
Защитни улови мрежи в строителствотоЗащитни улови мрежи в строителството
» » Избираме скеле
© 2021 BggeHat.com