Самият вицепрезидент направи метална ограда у дома

Наличието на визията позволява разширяване на гамата от произведения, за да се повиши тяхната ефективност. В края на краищата сигурно фиксираните части са по-лесни за работа, качеството им е по-високо. В зависимост от работата, която се изпълнява, характеристиките на обработваните обекти се избират от дръжките с определени размери и параметри. Те могат да бъдат малки модели, които се вписват лесно на кухненската маса, столчето и са по-масивни за големи части. Всяко от тях, с малко изобретателност и старание, може да бъде направено независимо.

Характеристики на монтажа на затягащи устройства

Свещите се използват за задържане на различни части в дадена позиция, което улеснява, подобрява точността на тяхната обработка. Всички те са разделени на две групи: дърводелски и ключарски. Последните са предназначени главно за използване с меки материали :. дърво, пластмаса и др машина за използване с твърди материали, така челюстите за улесняване на обработката на продукти имат по-ниска височина проекция.

Когато правите поправка у дома, за да ги адаптирате оптимално към техните нужди, могат да се направят промени в дизайна на стандартния модел. Например, за обработката на малки части, осигурете ротационен механизъм. Планирайки да се хванат със собствените си ръце, обръщайте внимание на следните нюанси:

  • Материал. За да се повиши надеждността и дълготрайността на продукта, се избира качествена стомана.
  • Размерът на продукта. Ако трябва да се справите предимно с малки части, тогава е по-добре да направите компактен модел.
  • Стъпка на резбата. Фината резба осигурява ефективно захващане и гладко движение.
  • Гъби. Размерът и формата им се избират, като се вземе предвид материалът, като например детайлите. Плоски устни по-малко щети на меки материали.

Тръбна конструкция на винтовете

Домашните скоби могат да бъдат направени от всякакви импровизирани материали. Например, прост и ефективен дизайн е направен от метални тръби. За да направите това, е необходимо да изберете тръби по такъв начин, че единият от тях да навлезе в гъстата част. продукти трябва да бъде безпроблемно без вътрешна заварка. Размерът е произволен, тъй като е избран въз основа на целта на устройството за захващане и характеристиките на обработваните детайли.

Редът на производство ще бъде както следва:

  • Долната част на тръбата с по-голям диаметър, която ще служи като основа на проекта, се заварява към опорите. На задната страна има задна стена, изработена от стоманени листове с дебелина 3-5 мм, с предварително пробит отвор и заварена гайка. Срещу предната опора в горната точка задната неподвижна гъба е заварена.
  • От външната страна на подвижната тръба се заварява друг стоманен щепсел с дебелина 3-5 мм. За нейното преместване от щифта, гайките и аксиалните шайби се прави захващане. На изпъкналия край на щифта се заварява отвор за вмъкване на гаечни ключове. В горната точка на подвижната тръба е фиксирана предната гъба.
  • В последния етап гъбите се завинтват със закалени стоманени плочи с предварително нанесени вдлъбнатини. Тяхното присъствие ще увеличи площта на скобата и ще осигури надеждно закрепване на лекуваните предмети.


За да се улесни движението на всички движещи се части: повърхността на вътрешната тръба, резбата на щифта - се прилага грес, характеризираща се с нисък дебит.

По същия начин, скобите са направени от квадрат или правоъгълен профил. Основното им предимство е надлъжното движение на подвижната част с пълна липса на въртене, което е типично за тръбната структура.

Заместник от ъглите

Обикновените метални брави могат да бъдат направени от метални ъгли от всякакъв размер. Освен това ще са необходими следните материали и инструменти:

  • метален прът с диаметър 20 mm за производство на водещия винт;
  • щифтове за водачи в брой от 2 единици, но в по-проста конструкция те не се използват;
  • болтове, гайки, шайби;
  • електрическа бормашина, машина за заваряване, чук, пила, халс за метал.

Последователността на действията ще бъде, както следва:

  • От пръчката се произвежда винтов винт. Тъй като е трудно да се направи винт с необходимите характеристики у дома, тази операция трябва да бъде поверена на специалисти.
  • Основата се създава от два надлъжни и напречни ъгъла, в долната част трябва да се заваряват плочи с готови отвори, през които машинният винкел ще бъде фиксиран към всяка стабилна повърхност.
  • Фиксираната гъба вече е заварена, тя е част от основата. Затова пробийте в него отвор с необходимия размер (равен на диаметъра на винта), заварете гайката под водещия винт. Конецът може да бъде нарязан директно в корпуса на ъгъла, но гайката е по-надежден вариант.
  • Подвижната гъба е направена отделно, което задължително осигурява закрепващ механизъм. За тази цел на задната страна се заварява U-образна плоча. В края на винта се пробива отвор за щифта, който фиксира предварително поставената шайба.
  • Отстрани на челюстите, водещите щифтове са закрепени, но присъствието им не е предпоставка.

На последния етап, фиксирането на крайния продукт към работната база, проверете функционирането на всички механизми.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Правилно подбраните вериги гарантират ефективността на верижните триониПравилно подбраните вериги гарантират ефективността на верижните триони
Как да направите работната маса на металния монтьор със собствените си ръце?Как да направите работната маса на металния монтьор със собствените си ръце?
Един стол със собствените си ръце е всички тайни на необичаен инструментЕдин стол със собствените си ръце е всички тайни на необичаен инструмент
Как да използвате калибър, за да преподавате на всичкиКак да използвате калибър, за да преподавате на всички
Количка със собствени ръце, полезен дизайн за транспортиране на стоки и улесняване на градинатаКоличка със собствени ръце, полезен дизайн за транспортиране на стоки и улесняване на градината
Перфектно почистване на всеки складов сервиз за подова настилкаПерфектно почистване на всеки складов сервиз за подова настилка
Захващайте с ръцете си как да направите бързозатягащо устройство от метал и дървоЗахващайте с ръцете си как да направите бързозатягащо устройство от метал и дърво
Сортове и характеристики на скобите за дървесинаСортове и характеристики на скобите за дървесина
Видове фрезови машиниВидове фрезови машини
Ръчен фрезер за домашен занаятчияРъчен фрезер за домашен занаятчия
» » Самият вицепрезидент направи метална ограда у дома
© 2021 BggeHat.com