Как да изчислим колко електричество използва топъл под

Брояч на четене

За да се знае точно колко енергия ще погълне топлия под, е необходимо да се вземат предвид няколко фактора, които определят този показател. Тази процедура е доста сложна, но ако мислите за този въпрос, тази статия ще ви помогне да изчислите разхода правилно. Но трябва да добавим, че цифрите ще бъдат приблизителни, само специалистите могат да предоставят по-точна информация.

Изчисляване на изразходваната енергия

Тук за изчисление е възможно да се използва техника, позната на всички, която се използва при изчисляване на мощността на електрическото подово отопление. За да се въведе система за изчисление във всички посоки, е необходимо да се базира на варианта на потреблението на електроенергия от топъл под. Това означава, че при измерване на показанията всички останали елементи, които използват енергия, трябва да бъдат изключени.

С този подход можете да изчислите максималната консумация на електроенергия на час. Трябва да се добави, че електрически подове изискват различно количество енергия, в зависимост от вида на тяхното проектиране.

Също така скоростта на потока ще бъде намалена при работа с отоплителни батерии или конвектори. Тъй като помещението ще бъде толкова топло и съответно подовете ще консумират по-малко електричество.

В другия случай, ако в допълнение към тази отоплителна система не се използва нищо друго, то тогава, когато се включи, топло подовете ще започнат да консумират максимални енергийни ресурси. Това е оправдано от факта, че в началото системата се опитва да затопли помещението до определена температура, чието ниво е включено в термостата. Веднага след като индикаторът достигне необходимия индекс, консумацията на енергия значително ще намалее.

През този период можете да изчислите първата цифра, като в този случай средната стойност ще бъде приблизително 40 W / h на един кубичен метър от стаята.

Необходими условия за изчисление

За правилното приспадане на данните за потреблението на енергия е необходимо подовете да отговарят на определени изисквания:

  • При подреждане, те трябва да бъдат монтирани точно според инструкциите в съответствие с всички разпоредби.
  • Работата трябва да се извърши в препоръчания режим.
  • Всички връзки на фитинги и адаптери не трябва да позволяват преминаването на водата.
  • В системата трябва да се инсталира терморегулатор и дистанционен температурен датчик.

Приблизително изчисление в киловати

Брояч на стената

Брояч в дървена къща

По-долу са приблизителните цифри. Въз основа на изчислението ще се вземе приблизителна мощност 130 W / m 2. Тези индикатори се вземат с марж, тъй като отоплителните секции обикновено осигуряват 30-70 икономия, което е около 60-100 W / m2. Също така спестява енергия, като има термостат в системата, в зависимост от вида на устройството.

Изключвайки всички допълнителни източници на консумация на енергия и спомагателни отоплителни уреди, забележете колко киловата ще се консумират в рамките на 3 часа. Индикаторът трябва да бъде около 60-100 W / m2. Тази сума трябва да бъде умножена по отопляемата площ (не се бърка с общата сума), в резултат на което получавате приблизителен разход на енергия за 1 час.

Характеристики на помещенията

Топъл подът може да консумира енергия по различни начини, в зависимост от местоположението на инсталацията и от необходимостта да се поддържа определена температура. Например в банята, където отопляемата площ е 0.65 м, консумацията на енергия ще бъде равна на количеството електричество, което се изисква за работата на една осветителна лампа. А за стая с площ от 3 м2 ще ви е необходимо същото количество енергия, каквото консумира обикновеният домакински хладилник.

Начини на икономичност



Спестяването на енергия е винаги възможно, защото в противен случай производителите няма да започнат да произвеждат оборудване, което не позволява да бъде направено по никакъв начин.

Фактори, които ви позволяват да спестите пари

терморегулатор

Температурен регулатор

Трябва да започнете с факта, че системата никога не се препоръчва да се движи по цялата площ на помещенията. Особено това се отнася за инфрачервени подове, чието потребление на енергия е няколко пъти по-малко, отколкото в кабелните системи. Не само това, те ще се загрява на никого ненужна площ под мебелите, а дори и шкаф или стена от топлина, идващи от пода може да се спука от сухота и се деформира с течение на времето.

Първо, поставете отоплителните елементи на топлия под на разстояние най-малко на 10 см от всяка стена.

Също така, не поставяйте отоплителния кабел, където ще стоят тежките мебели. Това означава, че районът с топла подова система ще бъде около 70 от общо. И ако има повече мебели, тази цифра може да бъде намалена на 50.

На 30, можете да намалите консумацията, като изберете и инсталирате правилно термостата. В този случай подовете ще консумират енергия само в максимална степен, докато температурата достигне желаната стойност. След това той трябва да изключи отоплителния елемент и да го включи само, когато температурата е понижена.

Какво друго да обърнете внимание

Топлоизолация на къщата

Затоплянето на къщата навън

Външна изолация

Също така, за да се спестят енергийни разходи за работата на системата от топло подове, компетентната топлоизолация ще ви помогне. Ако дебелината на стените на къщата е достойна, и когато се използват различни технологии за изолация на тавана и пода, а също и топлоизолационните прозорци са инсталирани, разходите значително ще намалеят.

Подови материали за подови настилки

Необходимо е да се обърне специално внимание на неговия избор. Колкото повече топлопроводимост, толкова по-печеливша от гледна точка на спестяванията. Например, паркет, паркет или ламинат не са най-добрите опции в този случай. Тъй като те имат ниска топлопроводимост. Ето защо, тези, които са избрали тези материали, ще плащат малко повече за електроенергия.

Но керамика, плочки, линолеум или килим, това ви е необходимо от гледна точка на спестяванията. Повърхността ще се затопли по-бързо и ще бъдат необходими енергийни ресурси за това по-малко.

Температура на улицата

Не е трудно да се предположи, че колкото по-ниска е температурата извън дома, толкова повече енергия е необходима, за да се поддържа топлина в нея. Това е доста неприятен момент, но не може да бъде избегнат. Това е руският климат, а ако зимата се оказва мразовита, тогава бъдете подготвени, че електричеството ще трябва да плати много повече. Ето защо в северните райони топлият под не се използва като единствен източник на топлина, а само в комбинация с други отоплителни системи.

Назначаване на помещения

Разпределение на температурата

Отопление на въздуха от радиатора и подово отопление

Това също е важен момент, който не може да бъде пренебрегнат. Има някои разлики в силата на топла подови системи за някои стаи. Например, трябва да ги монтирате на балкон или таван, прикрепен към къщата. Най-вероятно тук ще трябва да инсталирате по-мощна конструкция и съответно подобен котел, който може да осигури отопление за такива помещения.

заключение

И така, какво имаме? Енергийното потребление за монтирането на топъл под, зависи пряко от няколко фактора. Следователно, мониторинг, този показател трябва да се стартира по време на строителната фаза и да се следи по време на работа. Само тогава наистина можете да намалите разходите за електроенергия. В този случай топлата подове не само ще донесат радост на членовете на домакинството, но и ще станат икономични по отношение на плащането на сметки за потребление на електроенергия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Самостоятелно изчисляване на отоплителните акумулаториСамостоятелно изчисляване на отоплителните акумулатори
Изчисляване на мощността на радиаторитеИзчисляване на мощността на радиаторите
Как да изчислим радиаторитеКак да изчислим радиаторите
Изчисляване на пода на топлата водаИзчисляване на пода на топлата вода
Правилното изчисление на подово отопляемия под, програмата за домашен майсторПравилното изчисление на подово отопляемия под, програмата за домашен майстор
Как да се изчисли отоплението в апартаментаКак да се изчисли отоплението в апартамента
Изчисляване на отоплениетоИзчисляване на отоплението
Изчисляване на изхода на котелаИзчисляване на изхода на котела
Изчисляване на радиаториИзчисляване на радиатори
Еднофазен еднотарифен електромерЕднофазен еднотарифен електромер
» » Как да изчислим колко електричество използва топъл под
© 2021 BggeHat.com