Изграждане на къща с циментови блокове

Технологията на изграждане на блокове от цимент е известна за дълго време. Тя обичаше многото си простота на изпълнение и малки инвестиции в сравнение с незабравимите тухлени класики и елегантната дървена дървена къща. Що се отнася до изграждането на тази стена материал, а след това не е нужно да се свържете с професионална зидари ще бъде достатъчно, за да учи на техника за това как да си построи къща от цилиндрични блокове с ръцете си, за да си купите висококачествени материали за въоръжаване желание и се потопете стремително в работата, мечтаете за комфорта на бъдещото гнездо ,

къщата на пепелни блокове

Плюсове и минуси на сградата на шлаката

Преди да започнете самия процес, трябва да знаете някои функции, които могат да повлияят на целия проект.

Така че, в допълнение към ниската си цена, шлаковите блокове също са привлекателни, защото не изискват инсталирането на скъпа основа. Този материал за стени също не е капризен за транспортиране. Отново можете да направите, без да привличате тежко оборудване, и най-важното е, че къщите, построени от него, не са по-ниски в характеристиките си от тухлени сгради.

къщата на пепелни блокове

Обърнете внимание, че цилиндрични блокове са много страхуват от вода, така stroitelstvodolzhno се осъществяват само в сухо време, а в края да не се забавят шпакловка на стени и фасадни облицовки. Особено внимание трябва да се обърне на неговата изолация, тъй като самите блокове на шлаката нямат добър индикатор за топлопроводимостта. Следователно, материалът за външни работи трябва да бъде съчетан компетентно, съответстващ на определено ниво на хидратация, топло и звукоизолация.

къщата на пепелни блокове

Размери на утайките

Съществуват много разновидности от грундове. Те са монолитни и кухи. Първият се използва главно за подреждането на основата. Ако основните стени са изградени от такива масивни продукти, теглото на сградата ще се увеличи значително. Вторият вид е по-евтин поради спестяването на суровини върху технически кухини и, разбира се, по-леките.

размери на шлаковите блокове

По назначение те са пълни - за столичните стени и полу-блокове - за вътрешните прегради. Те са с размери 39 * 12 * 18.8 см. Стандартните блокове имат размери 39 * 19 * 18.8 см. Продукти с размери 40 * 20 * 20 см са по-рядко срещани.

Кухите шлакови блокчета се намират в две или четири квадратни, с две или три кръгли или различни форми, подредени в три реда от технически кухини.

размери на шлаковите блокове

Какво да търсите при избора

Вероятно много хора знаят, че висококачественият материал за стени съставлява 50% от успеха и надеждността на цялата конструкция. Ето защо, когато купувате блокове, съсредоточете се върху следните точки:

  1. Интересувате се от композицията. Името на циментовия блок говори сам за себе си. Този материал е направен от рециклирани материали и промишлени отпадъци, така че бъдете внимателни, малки безскрупулни производители могат да се смесват в техните стени продукти. Най-добрите пълнители са черупката, дървесината, чакълът и разширената глина. Например, натрошен камък камъчета и тежки елементи, но осигуряват добра топлопроводимост и мразоустойчивост, като разширява глина, перлит и черупка, напротив, се хранят с тегло и висок капацитет за задържане на топлина;
  2. Достоверното и издръжливо устройство не се страхува от падане от височина 1,5 метра. Помолете продавача да извърши малък експеримент, да вдигне продукта над земята на около 1,5 метра и да го изхвърли, без да полага усилия. Един качествен продукт трябва да остане невредим. Дори малки пукнатини и чипове показват нискокачествен продукт;
  3. Погледнете добре продуктите. Всичките им лица трябва да бъдат в правилната форма, без да се нарушава тяхната цялост. Измервайте размерите на случайни три страни, всички те трябва да съвпадат;
  4. Не се колебайте да попитате продавача за протоколите от тестовете и паспорта за качество. От тях ще научите за истинското състояние на закупените продукти;
  5. Не преследвайте най-ниската цена. Обикновено това е показател за лошо качество. Преди нападението върху строителните пунктове в търсене на перфектни блокчета на грундиране, прекарайте малко социално. изследване сред приятелите и приятелите му, репутацията на производителите на този материал за стени. Мнението на хората рядко е погрешно.

циментов блок

Строителна технология на блокове от шлака

Изграждането на къща със собствени ръце от този материал не е толкова трудно. Просто трябва да следвате професионалните препоръки.

Полагане на основите

Най-важното за основата на сградата от блокове от пепел е, че трябва да е достатъчно високо, че влагата не може да повлияе на блоковете. В зависимост от състоянието на земята, монтирана е монолитна или лентова основа за къщата от шлака. Технологията за попълване на последната е представена в статията "опесъчаване на блокове". Нека да разгледаме версията на плочата на базата.

Технология на основата

Направете маркировка за бъдещата основа на сградата и задайте предварително приготвения кофраж над нивото на земята не повече от 60 см, но не по-малко от 50 см. Направете слой от пясък и чакъл и внимателно го натрошете. Височината му трябва да бъде приблизително 50 см.

фундамент

След това монтирайте подсилващата клетка и я напълнете с бетон. Неговият състав трябва да бъде съставен в следните пропорции: една част Портланд цимент М 400 е взета три части пясък и три части средни развалини.

фундаментално потъване



Ако решите да направите тухлена основа, тогава можете да го направите веднага след като основата бъде излята. За стените тя ще бъде достатъчно здрава само след един месец на стареене. Уверете се, че сте правилно водоустойчиви на основата с тарлета или покривен материал.

Монтаж на стени

Изградете кутия от сгради, започнете с ъглите на настройка и ги изравнете според нивото. Когато тази сурова работа се свърши, между тях се опъва въже, по което следващите редове ще бъдат подравнени. Обърнете специално внимание на първите три обикновени съединители, от тях ще зависи от равномерността на стените.

поставяне на клинкер

За да се направи обичайният зимен хоросан по-добър и по-вискозен, супер пластификатори или червена глина могат да се добавят към него по отношение на една трета от глината в четири части на разтвора.

Дебелината на ставите не трябва да надвишава един и половина сантиметра. В този случай значителни загуби на скъпоценна топлина ще се получат през тях.

поставяне на клинкер

Припокриването е по-добре да се използва монолитен стоманобетон, недървес от дърво, но ако все пак го изберете, тогава ще спестите допълнителна работа и ще загубите дълголетие. Следователно готварската машина е по-надеждна опция. За неговото устройство е необходимо да се укрепи последният ред с желязо или армопой.

поставяне на клинкер

След изграждането на стените, веднага се пристъпи към изграждането на покрива и фасадната работа. Тъй като омокрянето на циментови блокове може да доведе до тяхното бързо унищожаване.

Видео урок зидария пепел блок

загряване

Най-често срещаните материали за топлоизолация на сградата от шлака са минерална вата, експандиран полистирол, фибростъкло или екструдирана полистиролова пяна.

топлоизолация на сградата

Затоплянето на къщата е по-добро отвън, отколкото отвътре. Ако изолирате вътре, стените ще бъдат постоянно влажни и мухляси, но в някои случаи е необходимо. Например, ако сте решили да изолирате една отдавнашна сграда с блокове, в началния етап на унищожаване. За да се премахне такъв надзор, повредените площи първо се запечатват със специално решение, след което стената се покрива с мазилка, мазилка или армировъчна мрежа. При желание фасадата може да бъде допълнително остъклена.

топлоизолация на сградата

Вътре, всички стени са пробити с пиразолон. На него са монтирани гипсови плоскости и се извършва декоративна довършителна обработка.

Мазето е изолирано отвътре. За това стените и горната част на пода също са покрити с пиразолон, върху който е положен тънък слой от минерална вата. Ако сградата е нова, то нейната изолация се укрепва само отвън с някой от горните материали.

Най-накрая

В заключение, бих искал да отбележа, че като започнете строителството на блокове от пепел от себе си, е възможно да изградите топла и надеждна сграда без никаква трудност, най-важното, да не заобикаляте всички професионални правила и трикове.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Правилно изграждане на къща от пяна блоковеПравилно изграждане на къща от пяна блокове
Ние използваме пенобетон блокове плюсове и минуси в частно строителствоНие използваме пенобетон блокове плюсове и минуси в частно строителство
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
Как да се изгради една къща от пяна блоковеКак да се изгради една къща от пяна блокове
От какъв материал да се построи баняОт какъв материал да се построи баня
Фондация под къща от дървоФондация под къща от дърво
Предимствата на стенните блокове за стениПредимствата на стенните блокове за стени
Как да се изгради къща от газ блокове някои нюанси?Как да се изгради къща от газ блокове някои нюанси?
Бетонови блоковеБетонови блокове
Каква е разликата между блокове, направени от газобетон и газообразен силикатКаква е разликата между блокове, направени от газобетон и газообразен силикат
» » Изграждане на къща с циментови блокове
© 2021 BggeHat.com