Hozblok собствени чертежи, списък на строителни материали

Живеейки в крайградски район, първото нещо, което трябва да направите, е да построите хозлок от различни материали с различни размери. В много случаи това е просто кабини или сергии, докато не се изгради капиталова структура, но някои хора са склонни да създават удобства почти като в апартамент.

Варианти на битовия блок - ние избираме за нашите нужди

Изграждането на домакински блок със собствени ръце след придобиване на сайт е следващата задача на собственика му. Защо сам по себе си, защото можете да си купите кабинки или да поръчате сграда? Причините, поради които мнозина предпочитат да се изградят, са няколко. Първо, финансовият въпрос: след закупуването на даден обект, не всеки има пари да закупи ферма или да плати за строителство от изпълнители.

На второ място, много търговски кабини често предизвикват недоволство от тези, които ги купуват поради прекалено кратък период на обслужване. И на трето място, ако има опит в строителството, остатъците от материала, възможно е да се изгради hozblok най-вече не на стандартния вид, а въз основа на техните нужди. икономически вградени кабини ще издържи дълго време и опитът, натрупан при изграждането му, ще бъде полезен в бъдеще.

Добре изграден хозлок може да служи за различни цели

Добре изграден хозлок може да служи за различни цели

След като купи няколкостотин квадратни метра, жителите на лятното селище се опитват незабавно да изградят надежден хозлок за различни цели:

  • като къща, докато къщата бъде построена, за да се преобърне за други нужди;
  • Икономическа сграда за инвентар и друга собственост;
  • като съблекалня, складово помещение, баня, лятна кухня;
  • Като навеси за зайци, птици, добитък.

Hozblok - универсална стая, всеки може да го адаптира към техните нужди. Ако собствениците прекарват много време в страната, работейки на земята, те ще мислят за стаята за почивка, за леглото в нея, за да пренощуват. Малката компактна структура може да изглежда като проста плевня и къща от приказка. Всичко зависи от нуждите, възможностите и приоритетите на собственика.

Материали и проекти - какво и какво да се изгради

Изграждането започва от мазето, завършва с покрив. Няма конкретен избор в материалите тук. Основата е направена от лента или колона. За лентата се нуждаете от пясък, цимент, трошен камък или бетонни блокове. Колоната е изработена от тухли или камък. Напоследък се използват азбестоциментни тръби, които се изливат с бетон. Покрийте hozblok обикновено евтин материал: шисти или велпапе борда.

Изграждането на стени често поставя летния престой пред проблема за избора на материал. Процесът следва да се осъществи от няколко фактора: разходи, интензивност на труда, топлинна защита, ако в жилищен блок ще живеете през зимата. Евтиният материал ще спести пари, а светлината (панели, газобетон) ще позволи да се изгради по-евтина основа. Големи блокове, щитове, глътки панели, дъски, велпапе за стени ще ускорят значително строителството.

За да се изгради домашен уред, все повече се използва една от най-простите схеми - скелетът.

След като се занимавахме с материала, ние сме определени с целта и, съответно, с размерите, правим чертежите. Най-малката промяна стаята къща-съхранение, което може да служи като временен подслон има размери 3.5 х 2.5 m. Ако броят hozblok има склад, стая, която се отделя чрез преграда, зоната за готвене, трябва размери 4.5 х 3.0 м. и в двата случая, мястото да се намери, че е невъзможно бани са тоалетна и душ кабина, за да държи в двора. В 6 × 3 Hozblok ще ви позволи да поставите с минимални удобства всичко необходимо за вашия престой.

Hozblok собствени ръце - чертежи, списък на строителни материали

Проект на рамката 6 × 3 - колко материал е необходим

Помислете как да изградите 6 х 3 м хобоклук, колко и кой материал е необходим. Ние спираме на един вариант, защото е невъзможно да се разгледа цялото разнообразие. Ако размерите на рамковата ви структура са различни, лесно можете да изчислите количеството на материала, като го увеличите или намалите.

Когато започнем да градим, рисуваме, както можем, да се ориентираме върху него, като правим списък с материали. Не трябва да бързате, по-добре е да го обмислите внимателно, докато няма идеална възможност.

Ще ви трябва 100x100 мм греди:

  • за долната и горната дължина на рамката от 6 м - 6 броя, три метра - 8;
  • за вертикални опори - 2,4 м - 11 броя;
  • 2 броя от 6,6 м за грайфер;
  • плюс хоризонтални ребра за врати и прозорци.
За рамката ще са необходими греди

За рамката ще са необходими греди

Имаме нужда от табла:

  • на пода 20 броя 25 × 150 мм, толкова на тавана, или да се замени с друг материал (шперплат, фибростъкло и т.н.);
  • върху щайгата - 7 бр. 25 × 100 с дължина 6 м;
  • на предните стъкла същите 2 броя, но на дължина от 3,6 м;
  • при закрепване на ребрата - 50 × 100 × 3600 - 6 броя.

Ако направим метална рамкова конструкция, ние се насочваме по дължината на дървения материал. На основата се изчислява покритието на количеството материал, което се ръководи от размера на структурата. Ако основата е лента, ще ви трябва доста пясък, цимент, развалини. Колоните ще бъдат много по-евтини, а за ферма, монтирана на рамката, това е добър вариант.

Започваме строителството - основата и долната лента

Основата е изработена от колони от азбестоциментови тръби с диаметър 150 мм. Първо, поставяме място под основата: премахваме тревата и слоя земя до дълбочината на байонетния щик. Заспиваме 10 см пясък, добре овен. На мястото, където са монтирани тръбите, изкопаване на дълбочини с дълбочина 1,2 м, дъното е покрито с пясък с овен. Поставяме тръби с необходимата дължина в дупките.

Първо, се прави колонна основа

Първо, се прави колонна основа

Нивото на сградата проверява вертикалното, хоризонталното и правилното местоположение по периметъра на сградата. Поправяме ситуацията, запълвайки пространството между солта и земята с пясък. Тръбите вътре са изпълнени с бетон или циментово-пясъчен разтвор. Първо попълнете една трета от дължината, леко повдигната, така че разтворът да влезе в ямата и да формира твърда основа на дъното. Тръбите се запълват нагоре, като се уплътнява бетона, така че кухините да не се образуват. В центъра на всяка тръба се поставят котви за закрепване на рамката на рамката.

Докато фондацията изгражда крепост в продължение на няколко седмици, подготвяме рамка. От гредите 10 × 10 см правим правоъгълник, закрепваме ъглите в половин дърво, закрепваме с пирони и винтове. За да укрепим рамката вътре, ние задаваме изоставането. Дървеният материал за рамката, както и цялата структура, се обработва с антисептици или два пъти с горещо масло. В горната част на всяка колона поставяме покривен материал за хидроизолация. Поставете рамката върху котвата, леко докоснете, за да посочите мястото за дупките. Пробиваме дупките, поставяме долната лента върху основата, закрепвайки гайките върху котвите.

Продължаване на работата - изграждаме скелет, събираме греди и покрив

Сглобяването на рамката започва в краищата, като се фиксира строителния материал към долната лента, която изпълняваме метални ъгли. За укрепване на фиксацията можете да монтирате диагонално подпорите от гредите или временно да фиксирате дъската върху винтовете. Събираме предната част на рамката, монтирайки вертикалните стълбове, а след това и гърба. Разстоянието между стелажите е 1,8 м. Укрепваме рамката с диагонални подпори от гредите.

Hozblok собствени ръце - чертежи, списък на строителни материали

Не забравяйте за прозорците и вратите, които се изработват на местата на техните инсталационни отвори. Размерът на вратата е 2 × 0.85 м. Зад прозореца са разположени напречните ребра: долната хоризонтална на височина 80 см от рамката, горната - на 1 м от дъното. Ако планираме да организираме няколко раздели вътре, инсталираме дялове. И накрая, закрепваме рафтовете на рамката отгоре с неравномерни решетки.

Покривът е направен в зависимост от начина на сглобяване на рамката. Ако структурата има предни и задни страни с различни височини, ние я инсталираме върху надлъжните ребра на стените на гредите, закрепваме щайгата към тях. Ако стените са на еднакво височина, гредите се сглобяват на земята, а след това се оставят готови на върха. Създаване на необходимия наклон, повдигане на предната част на 50 см. Но трябва да се има предвид, че един човек, за да се вдигне на фалита им, така че ако не е асистент, качвам горе.

Ние покриваме покрива, правим пода, покриваме стените

Веднага след сглобяването на скелета, покривът се реже. Списъкът с наличния покривен материал е голям, съответно щайгата за големи листове е направена рядко, за ролковия материал - непрекъснат. Преди да поставите подовата настилка, препоръчително е да изолирате мазето: запълваме отворите между стълбовете с всякакви материали, циментираме с цимент, вътре сме напълнени с разширена глина. Полагаме подовете на дъските върху дървените трупи.

Стените са облицовани, започвайки от предната стена, минаваме отдолу нагоре. Материалите могат да бъдат различни: дъски, дъски, сайдинг, велпапе и др. Затоплянето на стъклена вата, полистирола не е желателно - той се обожава от мишки. Ние покриваме стените отвътре правим прегради, инсталираме прозорци, окачваме врати - хозлокът е готов и без съмнение ще се превърне в украшение за разпределението на земите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Контейнер от модул за строителни блокове от собствените си ръцеКонтейнер от модул за строителни блокове от собствените си ръце
Мебели за баняМебели за баня
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Душ кабини с разнообразие и правила за подборДуш кабини с разнообразие и правила за подбор
Как да изберем душ кабинаКак да изберем душ кабина
Избираме домакински уредиИзбираме домакински уреди
Избор на душ кабинаИзбор на душ кабина
Нови водопроводни инсталации в банятаНови водопроводни инсталации в банята
Как да изберем и монтираме душ кабина с дълбока палетКак да изберем и монтираме душ кабина с дълбока палет
Керамични блокове, техните предимстваКерамични блокове, техните предимства
» » Hozblok собствени чертежи, списък на строителни материали
© 2021 BggeHat.com