Затопляне прозорци най-ефективните методи

Готови ли сте да платите за улично отопление? Топлината на вашия дом е стабилна и постоянно избягва за прозорци и врати и вие поставяте пари за енергия? Това е неразумно, поне ... Обикновените действия ще избегнат нежеланите инвестиции ... Говорим за изолацията на прозорците.

Затопляне на прозорците - още една крачка към комфортен комфорт

Затопляне на прозорците - още една крачка към комфортен комфорт

Защо прозорците? Да, просто защото най-голямата топлинна загуба от стаята (до 40) е причинена точно от остъклени участъци от стените - прозорци. И ако са стари, първо трябва да се грижиш за затоплянето им.

Винилова изолационна лента със самозалепващ се слой

Винилова изолационна лента със самозалепващ се слой

Новите пластмасови прозорци показаха, че топлинните загуби могат да бъдат значително намалени. Верен факт - разходите за енергия за отопление на помещенията у нас значително надвишават (от 3 до 5 пъти) сходните разходни позиции на жителите на други страни с подобни климатични условия. Прозорецът не може да се променя? Тогава изолирайте онези, които са. Как да изолираме прозорците?

Самозалепваща пяна за прозорци

Самозалепваща пяна за прозорци

Същността на процеса на затопляне

Действията за затопляне на прозорците са за осигуряване на максимално уплътняване на стъкленото интерстициално пространство, както и на всички докинг части на прозоречните рамки, особено на клапите.

Вземете под внимание! Затоплянето на прозорците е оптимално, за да се постигне плюс температура "над борда". След това ще бъде по-удобно и удобно за работа, а продължителността на живота на подгряващите материали ще бъде удължена.

Важен момент в темата за спестяване на топлина е мястото на радиатора под лошо изолираните прозорци. Обикновено, прозорецът се затваря завеси, които са затворени, така и на батерия, така да се каже, от огради от стаите си, и топлия въздух от радиатора просто издухан от проект. Заключение - радиаторите трябва да бъдат възможно най-отворени.

Начини за затопляне на прозорците

Как да изолираме прозорците за зимата? Ще разберем какви са методите за избягване на топлинните загуби в апартамента през прозорците.

Хартиени ленти

Затоплянето на прозорците може да се извърши, като се приложи практиката, доказана и доказана от дългогодишния опит, запечатването на слотовете с вестникарска хартия. За това стари вестници или друга хартия бяха напоени във вода. Пулпът, получен по време на този процес, се използва за уплътняване на пукнатини между рамки, стъкла, стъклени перли и др. За да се запечатат големи пукнатини, бяха използвани хартиени тръби, които също бяха накиснати и в такова състояние бяха пълнени в пукнатините.

Напред? .. Точно така! Декор и допълнителна топлоизолация - връзките отгоре задължително са били залепени с ленти от същите вестници или друга хартия. Адхезивният материал за тези ленти служи като разреден във вода перилен сапун. Прилагаше се върху хартиени ленти, които след това бързо се залепили на правилното място.

Положителна особеност на този метод е лошата термична проводимост на водата и висока адхезия (способността за залепване) към боядисаните повърхности на рамките. По-малкото от този процес в склонността му да остави следи - останките от целулоза и ленти за вестници са много трудни за остъргване на прозорците. Как е по-добре да изолираме прозорците в апартамент в други "чисти" начини?

Платнени ленти

Затоплянето на прозорци с използването на памук и тъкани ивици въведе някои "удобство" в процеса на изолация на прозорците. Вата (технически) беше по-просто натиснат във всички налични слотове на прозореца, а отгоре беше запечатан със сапунени ленти от плат. Порите между влакната от памучна вата, пълни с въздух, са отличен топлоизолатор.

Освен това тези ленти се отстраняват много лесно, когато се изваждат изолационните материали, без да се разрушава боята и да не се оставят видими следи от престоя им върху рамката на прозореца.

В някои случаи този метод все още е релевантен днес, поради неговата евтиност и ефективност. Желателно е да го надстроите малко - като топлоизолатор той все още се използва за памучна вата, но е възможно да го украсите с боя лента, която също не оставя следи по повърхността на рамката.

Моля, обърнете внимание! Още веднъж! Правилно използвайте боя лента. Избирайки обикновената канцеларска лента, рискувате да придобиете урок през пролетта, значението на което ще бъде трудното отстраняване на лепилото от рамката на вратите.

Термолек лента - използва се за залепване на прозорци

Термолек лента - използва се за залепване на прозорци

Пяна и лента

За да се направи изолация на прозорците в апартамента за зимата, може да се използва пяна гума и шотландска лента. Този метод е особено подходящ за отваряне на прозорци.

Модерната термоизолационна пяна лента има самозалепващ се слой, който опростява монтажа й около периметъра на крилото на рамката на прозореца. Над прорезите може да се постави лента за боядисване, която може да се отстрани при затопляне на пролетта и да се остави гумената пяна.

Пяна - самозалепваща се лента

Пяна - самозалепваща се лента

Нека да отидем в миналото! Преди това, пяна под формата на тънки ивици прикован малки карамфили.

Пяната има един съществен недостатък: след 2-3 години тя вече ще стане напълно безполезна и ще "изиска" нейната замяна.

Лента за залепване на прозорци - лента за боядисване

Лента за залепване на прозорци - лента за боядисване

Пълнене на парафин



Малките слотове в рамката могат да се излят с разтопен парафин, събрани в спринцовка. Когато уплътнявате големи отвори, можете да използвате допълнителни пълнители, например парчета въже, които са залепени в слот и са пълни с разтопен парафин.

Към днешна дата ... Днес има голямо разнообразие от съвременни материали (уплътнители), които могат да се използват вместо парафин.

Херметична за изолация на прозорци

Може да се изолира с уплътнител ...

Шведска технология

Това не е лепкава лента на вашата рамка! .. Този метод може да се нарече по-правилно и capaciously - реконструкция и изолация на прозорци с брезент нагревател (това не е гума пяна).

Прозорецът в апартамента не е запечатан с никакви материали и може да бъде свободно отворен дори през зимата. Използването на висококачествена изолация ще осигури висококачествена топлоизолация на прозоречните рамки за 12-20 години.

Шведска технология за вдлъбнатини. И пяната може да бъде залепена между клапите.

Шведска технология за вдлъбнатини. И пяната може да бъде залепена между клапите.

Технологията за поставяне на нагревателя

Технологията за поставяне на нагревателя

Допълнителни процедури

При извършване на изолацията на прозорците не бива да се заобикаля уплътнението на контактните точки на стъклата и рамките. За тази цел е целесъобразно:

  • изтрийте старата топчета,
  • издърпайте чашата;
  • почистване на една четвърт от старата мастика и отломки;
Премахваме старите

Премахваме старите "смазващи" материали

  • почистете ръба на стъклото;
  • Разстилайте една четвърт от тънък слой уплътнител;
  • поставете стъклото на място;
  • ноктите ново зърно.

Този комплекс от действия и приложни материали ще позволи да се повишат топлоизолационните качества на прозореца и способността му да абсорбира уличния шум.

Материалите за затваряне на пролуките могат да бъдат различни

Материалите за затваряне на пролуките могат да бъдат различни

Топлоизолационен филм

Приложение за прозорци на топлоизолационни филми - може да се каже иновация. Ние, разбира се, не говорим за опцията, когато полиетиленовото фолио затваря целия прозорец.

Модерно топлоизолационното фолио е способно да излъчва инфрачервени лъчи само в една посока.

Такъв филм няма да позволи на топлината да

Такъв филм няма да позволи на топлината да "избяга"

По този начин топлината влиза в стаята и от там не може да "излезе" през прозореца - филмът е на "охрана" на удобен климат. Едната страна на такъв филм има метално разпрашване. Това е тази страна, която залепва филма върху стъклото. Тя трябва да се припокрива със старите кадри - лентата я фиксира. С чиста инсталация е почти незабележимо.

Енергоспестяващо фолио

Енергоспестяващо фолио

За да се проучат възможностите за филми и да се изолират прозорците със собствени ръце, възможно е както с дървени рамки, така и с двойни стъкла. Това означава, че този филм може да се използва в "тандем" с пластмасови прозорци.

Затопляне на пластмасови прозорци

Говорейки за изолацията, имахме предвид преди всичко как да изолираме старите дървени прозорци. Оказва се, че пластмасовите прозорци може да се нуждаят от допълнително възстановяване. Как да изолираме прозорците, които вече са изолирани?

Когато се използва при прозорци с нискокачествена изолация, както и при неправилна инсталация и работа, нагревателят може да стане неизползваем. В този случай ще бъде полезно прозорецът да бъде заменен с нов висококачествен изолационен материал. Такава работа, свързана с пренастройването на хардуера на прозорците, е желателно да се повери на професионалисти.

Затопляне на пластмасови прозорци

Затопляне на пластмасови прозорци

Затопляне на прозоречни первази и склонове

Когато прозорците са изолирани, много хора пренебрегват пространството в близост до прозореца. И напразно ... Това е мястото, където разликата може да се скрие, което ще отрича ефективността на работата по изолацията на самия прозорец.

Слотовете между рамката и наклона между прозореца и стената ще бъдат правилно и удобно запълнени с монтажна пяна. Основното нещо, което трябва да се притеснявате, е, че върху този слой пяна е скрит от лъчите на слънцето и zadekorirovan, така че да не се нарушава естетиката на самия прозорец. Слънцето има разрушителен ефект върху монтажната пяна, унищожавайки я в продължение на 2-3 години.

За мазилки и затварящи слотове можете да използвате прости материали - смес, приготвена от гипс и креда (2: 1). Разредената във вода смес до плътна консистенция идеално покрива пукнатините и не се отличава особено от фона на прозореца.

 Нека да обобщим!

Специалистите казват, че простата изолация на прозорците ще намали разходите за енергия няколко пъти, което ще се отрази на вашия бюджет. Изолационната работа и материалите се изплащат много бързо и след това довеждате до дома си стабилна икономия и топлина.

Нека да бъдете топло и уютно в къщата!

видео

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да имате предвид при избора на рамки за прозорциКакво да имате предвид при избора на рамки за прозорци
Защо пластмасови прозорци са толкова популярни и техните предимства?Защо пластмасови прозорци са толкова популярни и техните предимства?
Мога ли да поставя пластмасови прозорци през зимата?Мога ли да поставя пластмасови прозорци през зимата?
Как да изберем висококачествени пластмасови прозорциКак да изберем висококачествени пластмасови прозорци
Предимство на пластмасови прозорциПредимство на пластмасови прозорци
Кой профил от кои прозорци?Кой профил от кои прозорци?
Предимства на пластмасови прозорциПредимства на пластмасови прозорци
Затоплящи прозорциЗатоплящи прозорци
ПВЦ е най-добрият избор за балконПВЦ е най-добрият избор за балкон
Основните предимства на енергоспестяващите двойни стъклаОсновните предимства на енергоспестяващите двойни стъкла
» » Затопляне прозорци най-ефективните методи
© 2021 BggeHat.com