Как да направите рафтове за цветя Много опции за апартамент и лятна зимна градина

Любителите на цветята понякога са толкова пристрастени към тяхното размножаване, че местата на перваза на прозореца стават оскъдни, човек трябва да измисли алтернативни варианти. Купуването на рафтове и рафтове в магазин за много хора е скъпо. Освен това те не винаги съответстват на размерите на саксията и не се вписват в цялостния дизайн. Ние ще ви помогнем в тази задача. Ние ще проектираме плоски и асиметрични стелажни рафтове, рафтове и рафтове със стойки, саксии за саксии, които съответстват на вашата идея и възможности.

Стенни стелажи на дървени въжета

За монтажа на рамката на шкафа, подгответе дървените греди. Дебелината на дървото няма значение, а дължината зависи от мащаба на конструкцията, общия брой и размери на саксиите, наличието на свободно пространство на стената. Ето защо, преди да проектирате багажника, изчислете броя на саксиите, които трябва да поставите, и изберете размера на рафтовете. Като пример ще анализираме тристепенни стелажи с дължина на рафта 35 см и височина 85 см.

Тристепенни стелажи

Тристепенни стелажи

За да направите конструкция в допълнение към дървени греди, ще ви трябва:

  • мазилка за дърво;
  • шкурка или шлифовъчно колело;
  • бои и лакове за дърво;
  • дебели въжета или въже за окачване;
  • метална кука за монтаж на стена;
  • самобръчкови винтове.

От инструментите за работа, електрически или ръчен трион, свредло и отвертка също са полезни. Първата стъпка е подготовката на баровете. Измерете и разчистете ребрата, от които се нуждаете, за рафтове и странични релси. Ширината на страничните ленти трябва да съответства на ширината на рафта. След прекъсване дърво маска дефекти (чипове, пукнатини, драскотини) специално замазка и тествани за полиране повърхност (шкурка или смилане инструмент с дюза).

Дървото става гладко и гладко. Сега правим дупки в стените на рафтовете с бормашина. Закрепваме ги към страничните ламели с помощта на винтове и отвертки. Ако е необходимо, фиксираме ограничителите от гредите пред рафтовете. Когато багажникът е сглобен, боядисваме го в избрания цвят. Ако искате да добавите ефекта на стареене: минаваме през шкурката върху сухата боя. След тази стъпка задължително покриваме дървото с матов или гланц лак, за да удължим неговия експлоатационен живот и да увеличим устойчивостта към влага.

От двете страни на горната част на страничните пръти пробиваме през отвора, протягаме въже или въже. До края на въжето не се стратифицират при преминаване през дупката, запечатват го с лепяща лента, боя или художествена лента. От гърба на ламелите оставяме въжета и ги затягаме в тесен възел. В стената пробиваме дупка, закрепваме здрава метална кука и окачваме въжето, което сте направили със собствените си ръце. Подреди цветя и се наслаждавайте.

Мини-висулка с кръгли щандове

Оригиналната идея за поставяне на цветя е висящ рафт с поставки за саксии. В допълнение към необичайния дизайн, предимството на дизайна е, че водата, която е филтрирала през дренажните отвори, не разваля дървото, но пада в саксията със завода, разположен на долния етаж. Под последното ниво с пота е достатъчно да поставите кофа или саксия с обемно цвете. За да направите окачване на стена, имате нужда от минимален набор от инструменти и материали:

  • дървени заготовки;
  • въже за окачване на конструкцията;
  • трион и мозайка за рязане на равен кръг;
  • метален пръстен и кука за закрепване;
  • рулетка;
  • боя;
  • картон (парче шперплат) за шаблона;
  • маркер.

Измерваме необходимия размер на дървените парчета, обърнете гърнета с главата надолу и проследете диаметъра му. Отклоняваме се от горните и страничните точки на кръга с 2 см, изчертаваме линиите и отрязваме квадратния детайл. Също така и с другите форми. Направете шаблон за разрязване на стойката. Изрежете картон или парче шперплат с кръг от 2 см по-малък от диаметъра на горната част на гърне. Нанесете шаблона върху средата на дървения детайл и изчертайте формата според шаблона. Поставяме квадратчетата в ъглите, като използваме дървения трион върху дървото, изрязваме вътрешния кръг. В ъглите на детайла пробийте 4 дупки на същото разстояние.

Мини висулка за цветя

За да създадете контраст, можете да рисувате рафтовете и въжетата в различни цветове, като давате допълнителна здравина на конструкцията. Разстоянието между рафтовете се избира индивидуално в зависимост от размера на цветята. Оптималното разстояние е 30 см. Във всяка дупка преминаваме въжето и свързваме възел под тях, като фиксираме позицията на рафта на едно място. Последната стъпка е да оставим около 30 см въже за закрепване към стената, обединяваме ги, образувайки цикъл и минаваме през метален пръстен. Окачваме висящия рафт на държача за стена.

Втората версия на окачено цветно легло с цветни щандове

Ако имате много растения, обърнете внимание на многоетажното цветно легло за цветята на въжетата. Принципът на нейното сглобяване прилича на предишната версия, но има някои нюанси. Подготвяме следния набор от инструменти и материали:

  • циркулярен трион;
  • корона за дърво, подходяща за диаметъра на саксията;
  • отвертка или свредло;
  • решетъчни плоскости или шперплат, устойчиви на влага;
  • усукано въже;
  • пластмасови дръжки за фиксиране на рафтове.

Плоскостите, държейки център надлъжна линия и бележи центъра на бъдещите отворите за саксии за цветя, като се има предвид интервали не по-малко от 5 см. Най-удобният начин да се работи с диаметър венец от 10-12 см. Можете да изберете корона и по-голям диаметър, толкова дълго, колкото пота не пада надолу и закачен на ръба над ръба на стойката.

При липса на корона, използвайте мозайката за дърво. Edge мозайките са неравномерни, така че те трябва да пясък. След като сте направили при следните саксиите се пробиват отвори за въжетата от двете страни, отгоре и отдолу, да отстъпи от ръба на рафта 2.5-3 см. Диаметърът на отворите трябва да бъде равна на дебелината на въжето.

Интервалите между отворите за саксиите трябва да са най-малко 5 см

Интервалите между отворите за саксиите трябва да са най-малко 5 см

Приготвени дупки, преминаваме през въже, като тръгваме от долния рафт нагоре. Интервалът между рафтовете е около 25-30 см, ножовете са завързани под всяка дупка. След това закачете стойката до избраното място и я изравнете до нивото. Тъй като обемистият дизайн и натоварването след напълване с саксии ще бъдат големи, ние допълнително фиксираме възлите в дупките с две или дори три пластмасови куки за проводниците. Ние ги привличаме и фиксираме конструкцията на измерената височина. Такова окачено легло на въже може да бъде окачено както на закрито, така и на открито на слънчевата страна на къщата. Той е подвижен, лесно се отстранява и е на място.

Стенен шелф на коланите - най-простият дизайн на къщата



Ако търсите нещо по-просто, проектирайте рафтове за цветя на колани. На такъв рафт ще бъдат поставени неизискващи цветя на слънцето в апартамента. Когато инсталирате рафтове в двора, можете да поставите и слънце-любящи растения. За да направите такава конструкция, ще ви е необходим прост набор от материали:

  • дървени дъски;
  • чифт кожени колани;
  • дюбелни винтове и винтове.

Изрязваме табла с подходящи размери. Колкото по-масивен и по-широк е рафтът, толкова повече товар и цвят може да издържи. След рязане обработваме остри ръбове с грубо-шлифован шкурка или мелница с шлифовъчно колело. За да увеличим здравината и дълготрайността на дървото, ние го обработваме с петна и се отваряме с лак.

Дебелината и дължината на коланите се избират в зависимост от размера и броя на рафтовете

Дебелината и дължината на коланите се избират в зависимост от размера и броя на рафтовете

Избираме кожени колани. Тяхната дължина зависи от размера и броя на рафтовете. Например, ако рафта ширина 15 см и разстоянието от отвора на стената от 25 см, дължина на лентата е 70 см. За монтиране употреба стари кожени колани, предварително проверка за наличие на тежки ожулвания и разкъсване. Пробийте в местата за закрепване към рафтовете и в стената на дупката. Ние изкован в винтове стена дюбел, сгъваеми колани и ги фиксирайте с винтове към рафта с отвертка или отвертка. Стената на ремъка е готова. Препоръчваме да се поставят малки цветя и голям отпуск за многоетажни рафтове.

Рафт с бръмча - отворете текстурата на дървото

За да построите такъв рафт, ще ви е необходима дъска от естествено дърво и въже. Дължината на рафта зависи от броя на цветовете, този момент се изчислява поотделно. Можете да оставяте рафта прав или да му придадете вълнообразна форма, като маркирате контура с молив. Избирайки втория вариант, прекарваме циркуляра по протежение на контура и му даваме желаната форма. С помощта на мелница с шлифовъчно колело ние отрязваме ръбовете.

Свличането е придобиването на изпъкнала структура на дърво в резултат на излагане на огън

Свличането е придобиването на изпъкнала структура на дърво в резултат на излагане на огън

След това вземаме вентилатор или газова горелка и изгаряме дъската, спазвайки всички мерки за пожарна безопасност. Провеждаме процедурата на улицата, носете дебели ръкавици, очила и респиратор. След като дървото е напълно черно, премахнете изгорелия слой чрез шлифоване. Те премахват мекия слой, дървото се оказва изпъкнало на допир, дървото получава стар вид. След това пробийте две дупки от всяка страна. Преминаваме през тях въже, отдолу под дупките ние свързваме силен възел. За да се запази и да се подчертае структурата на дървото, лекувайте го с петна и го отваряйте с лак. С помощта на въжета височината на рафта може да бъде регулирана чрез свързване на възела по-високо или по-ниско.

Стълба стълба - универсален вариант за всички сезони на годината

Едно фронтово или библиотека от дърво отдавна е включено в живота на летните жители и собствениците на частни къщи като практичен и универсален вариант за поставяне на закрити растения, а не само. Той заема минимална площ и благодарение на удобното си строителство се използва целогодишно:

  • През зимата може да се премести в плевня и да се използва като щанд за домашни любимци;
  • През пролетта тя служи като подслон за размножаване на разсад;
  • през лятото заема своето място на задния двор като място за цветя на чист въздух;
  • През есента е удобно да изсъхне културата преди подготовката за зимата.

За да проектирате рафт и да организирате щанд за цветя, ще ви е необходим стандартен набор от инструменти: мозайка за дърво, тренировка, трион, отвертка. Материали за събиране на конструкцията: дъски за обшивка, шперплат, плочи от дървесни частици, петна или боя, антисептични средства, лак и набор от винтове.

Поставката за стълбички за цветя заема минимална площ

Поставката за стълбички за цветя заема минимална площ

Най-отнемащ време трудов процес - производство на трапецовидни купи за растения. Тяхната дълбочина ви позволява да поставите в тях готови цветя в саксиите или да запълнете дълбочината с пръст и да засадите разсадите в тях. Алтернативна подмяна на чашите на библиотеката - монтаж на плоски рафтове. За страничните части на купата използвайте дъски с дебелина 2-2,5 см. Дъното на трапецовидната купа е изработено от ПДЧ или дебел шперплат. Броят и дължината на купата се регулират в зависимост от броя на саксиите с цветя. Това правило важи за дължината на багажника. Препоръчваме предварително да изчислявате и правите план, за да не се объркате.

Оптималното съотношение на броя на рафтовете или трапецовидните чаши към височината на рафта е 1,5-1,6 м - 4-5 броя.

Поддържащите плочи за библиотеката са направени от дъски с дебелина минимум 5 см. За стабилността на конструкцията ние го сглобяваме с наклон от 15 градуса. След събирането ще се опира на стена или ограда. Не забравяме и наклонените шпайкове отдолу и отгоре. След като подготвите опорите, прикрепете ги към чашите или рафтовете, като ги фиксирате отстрани на винтовете. Следим спазването на равномерен интервал между щандовете. Ако не планирате да извадите библиотеката за зимата, не използвайте подпорите, но незабавно прикрепете чашите или рафтовете към стената.

Практически стелажи от пластмасови первази

Ако след ремонта в гаража старият прозорец лежи на празен ход, не го бързайте. Проектирайте удобен рафт за цветя на закрито. В допълнение към стандартния 3,9 м пластмасов перваз ще ви трябват 3 никелирани или поцинковани тръби като вертикални стелажи, 2 скоби за монтаж на стена и 9 фланци.

Изрязахме пластмасовия прозорец на три равни части от 1.3 м. Означаваме мястото на отворите за тръбите, които ще служат като вертикални стелажи. Две тръби са разположени от всяка страна, а една в средата за равновесие и здравина на конструкцията. Дупките под тръбите на външната и вътрешната страна на пластмасовите рафтове трябва да съвпадат, ако са прикрепени заедно. Разрязваме тръби от една и съща дължина, вмъкваме ги в отворите, ги фиксираме с винтове и фланци. По същия начин ние монтираме багажника на пода. За по-нататъшно увеличаване на здравината на конструкцията ние прикрепяме страничните стелажи към стената с помощта на скоби и винтове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се изгради просторна и практична багажник със собствените си ръце?Как да се изгради просторна и практична багажник със собствените си ръце?
Стелажи за гаража как да се създаде перфектната поръчка сред инструментите?Стелажи за гаража как да се създаде перфектната поръчка сред инструментите?
Рафтове за цветя със собствените си ръцеРафтове за цветя със собствените си ръце
Как да направите рафтове със собствените си ръцеКак да направите рафтове със собствените си ръце
Закрепване на стелажи към стената без видими скрепителни елементиЗакрепване на стелажи към стената без видими скрепителни елементи
Как да изберем подходящите компютърни мебелиКак да изберем подходящите компютърни мебели
Шкаф и идеи за интериораШкаф и идеи за интериора
Как да изберем мебели в апартаментКак да изберем мебели в апартамент
Окачени рафтове във вътрешносттаОкачени рафтове във вътрешността
Рафтове в ролята на дялРафтове в ролята на дял
» » Как да направите рафтове за цветя Много опции за апартамент и лятна зимна градина
© 2021 BggeHat.com