Отопление в дървена къща

За дълъг период от време нашите предци живееха изключително в дървени къщи - по онова време това беше най-достъпното и доста удобно жилище. Днес къщи, произведени от такъв екологичен материал като дърво, отново са на върха на популярността. Единствената разлика е, че те са оборудвани с най-новите технологии и са най-удобни за живеене. И, разбира се, както във всеки друг модерен дом, е необходимо качествено и надеждно отопление в дървена къща.
отопление в дървена къща
Отопление в дървена къща

Характеристики на отоплителната система, използвана в дървената къща

Разбира се, наличието на отопление в дървена къща значително влияе върху стойността на къщата. В крайна сметка, без значение колко красива и стилна е структурата, в съвременен климат би било невъзможно да живееш в нея без отоплителна система. Ето защо, мнозина смятат, че къща без отопление - недовършени строителство, и цената му е доста ниска.

къща за отопление
Котелна къща на дървената къща

Създаването на отоплителна система в дървена къща е особено труден проблем. В края на краищата естественият материал е в състояние бързо да загуби естествена влага с постоянно излагане на горещ въздух. И това, от своя страна, може да доведе до невъзстановима деформация на отделните елементи, която отрицателно засяга не само визуалното възприятие, но и степента на защита от студ и влага.

Ето защо при построяването на къща от дърво, не си струва да спестявате нито части, нито услуги от специалисти.

В допълнение, схемата на отоплителната система, като се вземе предвид нейният тип и местоположение на всички елементи, трябва да бъде създадена и одобрена на етапа на първоначалната конструкция на къщата.

Отопление на газ в дървена къща

При проектирането на отоплителна система за дървена къща трябва да се обърне специално внимание на отоплението с газ. Решението за използване на този конкретен тип система изисква определени функции за инсталиране. По-специално, при създаването на какъвто и да е тип нагревател, задължително трябва да има компенсатори. Освен това, някои ситуации ви принуждават да прибягвате до използването на "плаващи" (плъзгащи) закрепвания.

Много често загряването на рамката на къщата с газ изисква монтирането на тръбопровода в пода или тавана.

Разбира се, това е много по-трудно да се направи в дървена къща, поради което повечето специалисти използват открито полагане на тръбопровода. В резултат на това визуалното възприятие на стаята е значително повлияно.

Специално усложнение на инсталацията е и фактът, че понякога е необходимо да се постави тръбопроводът през стената. И това, от своя страна, може да доведе до промяна в товароносимостта, което, разбира се, е нежелателно. На снимката можете да видите структурата на отоплението на газ в дървена къща.

домашно отопление от глинени панели
Една от възможностите за полагане на тръби в рамката къща

Характеристики за създаване на система за отопление на газ

На първо място, най-важното е да се подходи възможно най-тясно и отговорно към изграждането на отоплителната система. Ако строго спазвате всички правила и изисквания, използването на газовата система за отопление на дървена къща е напълно допустимо. Трябва да се има предвид, че отоплението на дървени къщи трябва да съдържа следните елементи:

  • Газов котел - той загрява охлаждащата течност.
  • газопровод - чрез него горивото навлиза в котела.
  • отоплителни тръби - подайте нагрятата охлаждаща течност към отоплителните елементи (радиатори).
  • регулиращи и спирателни вентили.
  • автоматични устройства - те осигуряват контрол над правилната работа на системата и нейната сигурност.

Трябва да се отбележи, че някои експерти се опитват да подобрят комина.

За да излезе от тръбата много по-малко количество топъл въздух, в основата му се поставя специален диск с малък кръгъл отвор. Използването на такова просто устройство може в действителност да увеличи топлопредаването на системата до известна степен. От друга страна, подобна "модернизация" може да доведе до някои неизправности в работата на системата, която извършва отопление на къщата от залепени греди, така че преди да бъде претеглено, е необходимо да се претегля всичко отново - колко е необходимо използването на този диск.

отопление в дървена къща видео
Различни опции за местоположението на комина

Класификация на газовите котли

Въпреки големия брой различни модели на газови отоплителни котли на съвременния пазар, е доста трудно да се каже точно коя е идеална за отопление на къщи от глинени панели.

Може би между всички е необходимо да се разграничат байпас системи, които са се доказали напълно в отоплението на тухлени къщи.

Това отопление на дървената къща на базата на ключ позволява не само да се намали значително разхода на гориво, но и перфектно поддържа определен температурен режим. В този случай можете да изберете най-подходящия тип котел - под или стена.

отопление в дървена къща снимка
Етажен газов котел



отопление на дървени къщи
Стенни газови котли

Днес можете да намерите много информация за това какво оборудване да се използва за създаване на газови отоплителни системи на дървена къща. Съществуват много полезни съвети и подробни характеристики на оборудването, чистотата на инсталацията на системата и характеристиките на нейното функциониране.

Често използването на конвектори често се нарича отлична алтернатива на модерната система за отопление на водата.

В този случай потреблението на гориво - газ се намалява значително и ефективността се увеличава значително. Освен това посредством конвектора е възможно да се контролира нивото на нагряване на всяка отделна стая.

Приложение на електрическо отопление в дървена къща

Използването на електрически уреди за производство на къща за отопление от бар е доста общо решение. На първо място, електрическите котли са най-популярните. Те имат специален тръбен елемент (TEN), който ви позволява бързо да включите електрическата енергия в топлина. Нагревателят се намира в голям капацитет на отоплителния котел и, в контакт с основната охлаждаща течност, го загрява доста бързо. На свой ред, охлаждащата течност, която се движи по контура на системата, дава топлинна енергия на отоплителните елементи.

отопление на къщата от бара
Електрически бойлер

Разбира се, съвременният пазар предлага на потребителите голям брой електрически уреди, чрез които можете да създадете най-удобната за живеене температура в къщата. Най-разпространените устройства включват въздухонагреватели, UV нагреватели, маслени охладители. Всяко от тези устройства има както значителни предимства, така и доста сериозни недостатъци.

Може би най-значимият недостатък на всички електрически отоплителни уреди е тяхното високо ниво на консумация на енергия.

Това означава, че с постоянното използване на електрически уреди за отопление на къщата, ще трябва да плащате доста големи суми за електричество. Освен това, доста често в селските къщи има смущения с електричество. В същото време трябва да се признае, че отоплението на дървената къща чрез използване на електрически уреди е единственият начин за тези, които нямат възможност да се свържат с газовия уред поради разстоянието от къщата.

Пещ за отопление на дървена къща

Пещ отоплителна система на всяка къща, включително дърво, като единственият охладител определя нагретия въздух. Съвременните специалисти предлагат на потребителите няколко вида пещи. Някои работят върху обичайните много твърди горива, други - върху електричеството (тоест генератор на топлина с насилствена или естествена тяга).

Трябва да се отбележи, че повечето потребители предпочитат да използват панел за отопление на печка на твърдо гориво (дърва за огрев).

Има доста голям брой видове пещи, но най-често срещаните са практични тухлени пещи, "Buleryan", камини. Разбира се, в повечето случаи експерт е поканен да ги построи, но днес има достатъчно информация в обществената сфера, за да се запознаете с това, с което можете да създадете качествено отопление на къщата от кръгли трупи.

отопление на дървената къща
Отопление на дървена къща с камина

Използването на тази система в дървена къща предполага стриктно спазване на определени правила. По-специално, във всеки случай е невъзможно да се позволи значително нагряване на повърхността на пещта (над 1200 градуса). Освен това, отоплителната система на пещта, която създавате, задължително трябва да отговаря на SNiP 02.04.05-91.

В модерна дървена къща можете да създадете почти всяка отоплителна система. Основното е да се следи отблизо изпълнението на всички технически изисквания и стриктно да се спазват правилата за безопасност. По-долу можете да видите видео за създаването на отоплителна система в дървена къща.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Кое отопление е по-добро за къщата?Кое отопление е по-добро за къщата?
Фурна за отопление на частна къщаФурна за отопление на частна къща
Селска къща и опции за отоплениеСелска къща и опции за отопление
Как да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къщаКак да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къща
Как да направите веранда от поликарбонат до дървена къща СнимкаКак да направите веранда от поликарбонат до дървена къща Снимка
Селски къщи, ръчно изработени, с аромата на горатаСелски къщи, ръчно изработени, с аромата на гората
Видове системи за отопление на къщиВидове системи за отопление на къщи
Предимства на кабелна отоплителна система пред водни системиПредимства на кабелна отоплителна система пред водни системи
Избор на котел за отопление на дачи или селска къщаИзбор на котел за отопление на дачи или селска къща
» » Отопление в дървена къща
© 2021 BggeHat.com