Полагане на плочки на пода със собствените си ръце

Керамичните плочки днес са най-популярните, сред подовете на такъв етаж, в стаята и в банята, в кухнята, тоалетната.

В статията ще намерите някои подробности относно полагането на керамични плочки, полагане на плочки на пода със собствените си ръце. Направете себе си и се възхищавайте на вашите творения на близки и се възхищавайте на приятелите си.

Как да започнете?

Как да започнете?

Естествено е да започнете работа на това ниво с придобиването на материал. Купуване на самите плочки. Все още имате избор на текстура за подови плочки и несъмнено изборът на самия цвят.

Но само за вас едно важно напомняне: плочката не е само под, а също така се оказва, че е монтирана на стена. Външно тези продукти се различават само по дебелината на продукта. Няма ограничения за размерите на подовите плочки и те могат свободно да отговарят на всякакви размери.

Малък съвет от майсторите е, че за стаи с висока влажност е по-добре да изберете малък размер на плочките.

Важно е да извършите съответните измервания в настоящата сграда още преди покупката. Това определено се отнася главно до подовата зона. Трябва да направите покупка с малка разлика, тъй като често керемидата се държи доста капризно и с неправилно движение може да се счупи и напълно да се счупи.

Подготовка на самия под, повърхността му преди полагането

Подготовка на самия под, повърхността му преди полагането

Работата ще зависи от основата, отколкото ще се окаже по-качествена, толкова по-добре ще бъде работата в крайна сметка. Необходимо е етажът да се приведе до необходимата равномерност, така че плочките да се поставят правилно и по-сигурно да се укрепят. Не трябва да има очевидни дефекти по повърхността на пода. Това важи за пукнатини и чипове.

Необходимо е също предварително да се почисти повърхността на замърсявания и прах. Сега можете да помислите за полагане на текущата керемида върху различните й подови повърхности и всички характеристики на този вид полагане.

Полагане върху циментова плоча

Полагане върху циментова плоча

Много често в новите сгради от многоетажни помещения има междупластови плочи, които се припокриват. Те са на пода и често са неравномерни плочи и са направени под определен ъгъл, който не винаги е такъв, за изграждането на плоча. Ето защо е нужно специално изравняване на тези повърхности.

Можете да подравнявате пода директно. Има и такива щастливи хора, които могат просто да прилагат тънък слой от специална смес за изравняване. Това е приложимо само за малки дефекти.

В противен случай, когато повърхността е толкова неравна, трябва да нанесете пълна и циментова замазка. Това трябва да се направи преди текущата инсталация на керамични плочки. Човек трябва само да спазва правилата за изпълнение на най-много връзки и най-вече чакам за пълно изсъхване на такива връзки, и това не е тайна, че времето, докато работата се извършва на пода и започна да лепене самата плочка може да се осъществи и срок, равен на една седмица.

Опитни майстори, разбира се, ще се опитат по някакъв начин да намалят този период. Позволете да направите това само специални смеси, които се добавят към самия разтвор и те просто спомагат за това решение да изсъхне по-бързо и да не повлияе на цялостното качество на готовото покритие. Има процес, наречен бързо втвърдяване.

Но само тази финес от професионалистите има свои собствени малки и големи недостатъци. Това може да окаже влияние върху процеса на бързо сушене. Прилепването към лепилото, към което ще бъдат прикрепени плочките, ще се промени. И да се промени, за съжаление, не по най-добрия начин. В резултат на този процес на бързо сушене ще се образува малък филм на повърхността и това ще намали адхезията на лепилото към такава плочка и повърхността на пода като цяло.

Друг съвет от професионалисти е, че е необходимо да се използва специална пластмасова основа. Това е необходимо, за да се избегне появата на проблеми, от страна на свиване. Тъй като свиването не е необичайно, което често се среща в нови сгради.

Ако вашият апартамент не е в нова сграда, има сравнително равен под, с някои пукнатини и малки дефекти, но все пак я гладка достатъчно, можете лесно може да се използва при подготовката на пода само ремонт специален състав е вратовръзка.

Полагане върху бетонен под

Полагане върху бетонен под

Просто съвършен и не можете да мислите за него. Тъй като това покритие прави възможно работата по най-качествен начин и професионалистите просто обичат това покритие по няколко причини.

Преди да полагате плочките, ще трябва да обработвате пода само със специален грунд с дълбоко проникване. Просто преобръщайте подовата настилка и цялата тази подготовка е завършена.

Полагане на дървения под

Полагане на дървения под

Не всеки знае, но на дървения под можете свободно да фиксирате плочката. Преди да работите със самите плочки, ще трябва да подготвите подовата настилка и да я приготвите, като я подредите със специални плочи OSB.

Важно е да изберете правилната дебелина за такива дъски. Правилната дебелина не трябва да е по-тънка от 1.2 см. Това се прави по простата причина, че облицовката на плочките е достатъчно тежка, а тънките плочи просто не могат да се изправят и деформират по време на употреба. Малко финес, ако подът се разпространява в банята или в кухнята - също си заслужава да се обърне внимание и да се извърши висококачествена хидроизолация от дървената основа.

Тъй като всеки знае, че дървото под влияние на тази конкретна влага може да се разшири и в резултат на това може просто да допринесе за бързото износване и, разбира се, за нарушаването на такова покритие.

Полагане на стари керамични плочки

Полагане на стари керамични плочки

Често плочките на новия майстор се полагат върху старата покривка на плочките. Това не се прави поради причината, че е твърде мързелив, за да премахне старата керемида във всеки случай.

Ако е възможно старият капак да се премахне, той трябва да бъде премахнат.



Работата е, че някои плочки, залепени така на повърхността на пода, че е просто невъзможно да се избере и да не се наранят подовите настилки по едно и също време. Ето защо се предполага, че трябва да се лепи нова плочка директно върху повърхността на старата плочка. Непосредствено преди да започнете да работите, ще трябва да почистите повърхността на всеки стар продукт с шкурка.

Инструменти за готвене

Инструменти за готвене

Повече или по-малко, измислени с подови покрития и как е необходимо да се полагат на различни повърхности.

Ето инструментите, от които ще се нуждаем за полагане на плочки:

  • керамични подови плочки;
  • смес за фугиране на фуги;
  • лепило за плочки;
  • гумен чук;
  • Измервателна лента;
  • молив;
  • за уплътняване на шевове - гумена шпатула;
  • чисти парцали;
  • гъба;
  • за контролиране на дебелината на шевовете - кръстосване;
  • за нанасяне на плоско лепило - назъбена мистрия;
  • машина за рязане на плочки;
  • защитни очила;
  • ниво сграда.

Всички слагат плочките на пода със собствените си ръце, видеото е пълна с информация. Просто е по-удобно просто да разгледате простия списък на последователността от действия по пътя. Опциите за полагане на плочките всъщност съдържат доста. Това и различни варианти на редуване на плочки. Възможно е също да се постави шевът на плочките в шева, а също така и в беглец.

Важно е хармонията да присъства във всичко, не само между комбинациите от цветове между самите капаци, но и цялата околна среда.

Важно е и разумно да разпределите силите си, защото не всеки ще може да работи с половината от плочките, което ще означава метод на диагонално припокриване на пода.

Това е точката, която не бива да забравяте: това са аксиалните линии на прозореца.

Важно е да се помни, че на прозореца винаги ще отидат на слънчевата светлина и затова преди залепване на плочките ще трябва да се визуализира за себе си да си представя какво ще се случи хармония слънчева светлина от прозореца и да играят на най-плочки. Вижте тази лесна върху обикновена сгъваеми плочки по прозореца и над до точката, в която целият поток от светлина, тя помага да се избегне след известно изобщо не sostykovok и визуализира как ще изглежда в резултат на такова лепене ще бъде изпратена.

Стикерна технология

Стикерна технология

Първоначално лепилото за такава плочка е правилно избрано. Ако възнамерявате да инсталирате плочки на топъл под, значи си струва да съхранявате и специални лепила.

Ето видовете лепило:

  • Под формата на суха смес, лепило за плочки;
  • Лепило готово за плочки.

Ако все още сте начинаещ в поставянето на плочки, по-добре направете избор в полза на готови лепила за плочки. Тъй като тя вече е специално смесена и има необходимата последователност за правилното изпълнение на работата.

Сухите смеси могат да бъдат разделени на няколко вида:

  • Лепило за специални и необичайни повърхности;
  • лепило подсилено;
  • лепилна основа;
  • лепилото е просто универсално.

Нанасяне на лепило

Нанасяне на лепило

За настоящото приложение на лепилото използвайте специални шпатули. Това са така наречените назъбени мистрия. Най-напред можете да нанесете лепилото само на пода и само след това да използвате гладка шпатула.

Можете също незабавно да нанесете обикновена шпатула с просто лепило веднага от повърхността на тази шпатула до повърхността на настоящия етаж. Готвенето и отварянето на прекалено много лепило не е необходимо, защото се изсушава достатъчно бързо.

Започнете да слагате от най-малко видимата част на стаята с по-малко забележим ъгъл. Винаги си струва да започнете да слагате с твърди плочки. Без рязане на плочки просто не мога да направя. Тъй като е невъзможно точно да се поберат плочките по размер, дори и да ги разпространявате не диагонално. Специалният резачка за плочки в бързаме бърза и прави процеса по-бърз и по-удобен.

След пълното полагане на плочките, само след няколко дни ще бъде възможно да се започне изстъргването на плочките и шевовете им. Приложете на този етап конвенционални видове лепило.

Също така веригата магазини предлагат специални мистрия за такъв случай, с помощта на които е възможно да се избършат стари шевове от старата покривка на плочките.

За работата върху фугирания разтвор е друг вид шпатула. Това е гумена шпатула. Това е необходимо само защото не уврежда повърхността на нови плочки. Не се страхувайте и предотвратявайте по всякакъв начин получаването на лепило или текстура на друг кант върху повърхността на самите плочки.

След известно време, тъй като масата се хваща в шевовете, самата плочка може лесно да се измие и да се нанесе проста топла вода за това. Това е основно прост процес за полагане на плочки в етапа на завършване.

Можете сами да създадете подова настилка с керамични плочки.

Важно е да се вземат предвид някои характеристики, върху полагането на продукта върху различни повърхности на пода и как да се подготви внимателно преди самата настилка. И самата плочка и само висококачественото лепило ще помогнат на начинаещия да свърши работата на високо ниво.

Също така си струва да се информира, че не е необходимо да се използват смеси, които помагат на решения да се сгъстяват по-бързо и имат недостатъци в работата.

Ако искате керемидата да остане висока и съединителят е силен, най-добре е да изчакате малко по-дълго и да остави сместа да изсъхне, без да се ускорява и без да добавяте специално решение. Няма нужда да бързате, когато се справяте с плочки. Керамиката не харесва остротата и скоростта, продуктът изисква специално внимание и резултатът от работата със сигурност ще ви зарадва.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите плочката на пода в банятаКак да поставите плочката на пода в банята
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
Как правилно да поставите плочкаКак правилно да поставите плочка
Полагане на плочкиПолагане на плочки
Керамичната мозайка не е нищо, стилът е слънцеКерамичната мозайка не е нищо, стилът е слънце
Керамични плочкиКерамични плочки
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
Как правилно да поставите керамични плочки и керемидиКак правилно да поставите керамични плочки и керемиди
Керамични плочки Характеристики и характеристикиКерамични плочки Характеристики и характеристики
Нюанси за избор на керамични плочки за банятаНюанси за избор на керамични плочки за банята
» » Полагане на плочки на пода със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com