Как да се мотае огледало на стена монтаж методи и надеждни държачи

Една къща без огледала е трудно да си представим. Те не само визуално разширяват жизненото пространство, но и украсяват помещенията. Тези елементи се използват от професионалните дизайнери, които с тяхна помощ създават ефективна игра на сянка и светлина. В тази статия ще говорим за методите за закрепване на огледалата към повърхността на стената, така че да можете сами да направите това.

Каква е разликата между декоративните огледала и какво е амалгама

Всички огледала с търговска цел се различават помежду си с няколко характеристики. Първата разлика е в дебелината. Тънките продукти могат да бъдат тънки с дебелина 3-5 мм. Те са много крехки, следователно, работейки с тях, трябва да сте колкото е възможно по-внимателни. Най-малкото неудобно движение може да повреди повърхността или дори да раздели огледалото на малки парчета. Дебелината на продукта влияе върху теглото му. Инсталирането на дебело масивно огледало ще бъде много по-трудно от лекото. Много по-трудно е обаче да се повреди тежък предмет.

Каква е разликата между декоративните огледала и какво е амалгама

Огледалата от алуминиев амалгам се замъглят поради внезапни температурни промени

Втората разлика е наличието на амалгама (специално покритие на гърба на продукта). Амалгамата прави възможно да се превърне обикновеното стъкло в огледало. Моделите без рамка на ниска цена са направени от алуминиева алуминиева ламарина. Тези продукти са с високо качество и дълъг експлоатационен живот, но имат един недостатък - те се замъгляват поради внезапни температурни промени. Този ефект е ясно видим, ако такова огледало се намира в банята. Веднага след като отворите горещата вода, веднага на повърхността на продукта се изпарява.

За да избегнете това явление, закупете в банята продукти, покрити със сребърна амалгама. Те ще струват малко повече, но те са много по-удобни за използване. Ако имате нужда от огледало, за да украсите хола, можете да запишете и купите алуминиева версия.

Инсталиране на продукта с лепило - кога е подходящо?

Най-бързият, най-лесният и най-надежден начин за фиксиране на огледало на стената е използването на лепило. Дори масивен продукт ще бъде добре задържан с помощта на повърхността. За да направите това, използвайте само специално лепило. То се продава в тръби и прилича течни нокти. Преди фиксирането на огледалото, адхезивният състав се нанася върху амалгама и самият продукт се притиска към повърхността на стената. След като задържате продукта за около 3-5 минути, можете да го освободите. Въпреки опростеността на този метод съществуват редица ограничения, които трябва да бъдат взети под внимание при избора на инсталационна опция за продукта.

Инсталиране на продукта с лепило - кога е подходящо?

Нанесете лепило върху задната част на продукта и го натиснете до стената

Първо, можете да прикрепите огледалото с лепило само към идеално плоска стена. Ако има някакви дефекти или промени на повърхността, продуктът ще остане в постоянно напрежение, което в крайна сметка ще се спука с времето. Вторият фактор е липсата на адхезия в адхезивния състав с гланцовите повърхности на керамиката. Поради това огледалото не може да се залепи с лепило в банята. Това се дължи и на факта, че лепилото е силно изложено на влага и чести температурни промени. Постепенно тези фактори разрушават структурата на лепилото и огледалото бавно се отделя от стената.

Не забравяйте, че огледалото, залепено за стената, не може да бъде напълно отстранено. Единственият начин да разглобите продукта е да го разделите и отделно да извадите всяка от парчетата.

Преди да монтирате огледалото с лепило, уверете се, че сте направили пълно маркиране на избраната област с помощта на нивото. Лепилото бързо изсъхва и може да не успеете да промените позицията на продукта на стената. Ограниченията са достатъчни, но ако избраната стена е напълно плоска и не планирате да заснемате огледалото през следващите няколко години, тогава можете да използвате този метод.

Когато е необходимо да се постави лепилна лента и дали тя ще издържи на голямо тегло

Често огледалата са окачени със скоч лента. Монтирането на продукта чрез двустранно шотче има няколко предимства:

  • възможност за демонтаж;
  • възможност за монтиране на неравни повърхности;
  • евтиност на пътя;
  • качеството на шотката не е изложена на промени в температурата и влагата.

За да поправите продукта, изберете най-качествения скоч. Въпреки че той дори не ви позволява да виси огледало на стената с плочки. Освен това, в процеса на разглобяване, остър скъсване на залепващата лента може да увреди амалгамата на евтин продукт. Не всички огледала могат да бъдат монтирани на стената с помощта на лепилна лента. Често той не е в състояние да издържи на големи натоварвания от масивни елементи, в резултат на което продуктът се плъзга от повърхността.



Експертите съветват да не се използва обичайното шотче в ролки за монтаж. Проблемът е да го махнете както от стената, така и от повърхността на огледалото. Вместо това, огледалото може да бъде закрепено със специална двустранна самозалепваща лента, която използва технологията за безопасно отстраняване от стената. Цената на такава лепенка ще бъде малко по-висока, но няма да повредите декорацията на стената в стаята.

Инсталация с дюбели - какви са плюсовете и минусите на метода

За да виси декоративно огледало без рамка на стената е най-трудната и трудна работа. Това ще изисква от изпълнителя не само да изпита инструментите, но и да бъде точен. Въпреки това, това е единственият метод, който ви позволява да монтирате огледало на стена, подредено с плочки. Закрепващата система включва:

  • Втулка от твърда пластмаса, която трябва да се забие в стената. Тя ще се разшири, когато винтът се запуши вътре;
  • метален винт;
  • фиксираща част - завинтва се върху винта. Има специална нишка, която позволява да се фиксира декоративна щека отгоре;
  • stub - може да бъде направен от хромиран или никелиран метал.
Инсталация с дюбели - какви са плюсовете и минусите на метода

Декоративната метална капачка затваря винта

Монтирането на огледалните дюбели към стената ще изисква пробиване на дупки в самия продукт. Нямайки опит, това ще бъде доста проблематично. Затова обърнете внимание на местата за бъдещи дупки и потърсете помощ от специалисти. Най-добре е да определите начина на инсталиране, дори когато купувате. Ако изберете метод с дюбели, попитайте дали дупките за ключалки са пробити в магазина.

След като получите окончателното огледало, можете да продължите с инсталирането му. За тази цел прикрепете продукта към повърхността и маркирайте местата за дупките в стената. След това извадете сонда за бетон и направете дупки не по-дълбоки от 10 мм. След това извадете касетите. Поставете огледалото и започнете да завинтвате металните винтове. На следващия етап ще е необходимо да завинтвате захващащите елементи и да поставите гнездата върху тях. След това всеки крепежен елемент за монтиране на огледалата трябва да се провери чрез леко разклащане. Ако дюбелите не се разхлабят, инсталирането е извършено правилно.

Използване на специални фитинги - конзоли, скоби и ремъци

Много често се използват специални огледала за инсталиране на огледала. Закрепващите елементи под формата на скоби, скоби и скоби позволяват монтирането на продукта на стената без никакви проблеми. Алгоритъмът на действията за всички крепежни елементи е приблизително същият, а по-долу го описваме. За да започнете, трябва да маркирате на стената места, където фиксиращите ще бъдат фиксирани. Ще трябва да използвате минимум 2 крепежни елементи отдолу - те ще се поддадат на най-големия товар. Също така трябва да използвате 2 допълнителни ключалки в горните ъгли. Да се ​​основава на факта, че по-голямото и по-масивно огледало, толкова повече ще трябва да се приложи броят на скрепителните елементи.

Използване на специални фитинги - конзоли, скоби и ремъци

Има специални елементи за монтиране на огледала

След това пробийте дупки в маркираните точки в стената. Те трябва да са малко по-дълбоки от дължината на дюбелите и тяхната ширина трябва напълно да съвпадне с диаметъра на крепежните елементи. Завийте дюбелите в отворите и прикрепете закрепващия хардуер към тях. След това огледалото се вкарва в жлебовете на фитингите. Ако продуктът е нестабилен, ключалките трябва да се затегнат леко. В крайна сметка поставяхме декоративните капачки върху скобите. Ако огледалото ви е много голямо по размер и тегло, то преди монтажа трябва да бъде залепен към лист шперплат или ПДЧ. Това ще направи стъклото по-трайно.

Тайните на избора на огледала в зависимост от вида стая - внимателен подход

Огледалата се използват в различни помещения. За да се увеличи максимално тяхната експлоатация, при избора е необходимо да се вземе предвид вида на помещенията. В малка стая с липса на осветление, най-добре е продуктът да се монтира пред прозореца. По този начин значително увеличавате количеството светлина, което прониква в стаята. За визуално разширяване на малка стая, най-добре е да поставите едно голямо огледало по цялата стена. Монтирайте продукта близо до плочата на ковачницата не се препоръчва - това устройство много бързо ще доведе до неговата безполезност.

Преди да поставите продукта в банята, обратната страна и краищата трябва да бъдат обработени санитарен уплътнител. Преди да инсталирате в стая за деца, ще трябва да покриете със специален прозрачен филм. И в коридора прикрепете няколко лампи на стената близо до него. Така че визуално разширявате пространството и добавяте много популярен днес ефект от дифузната светлина.

Експерти-дизайнерите не препоръчват монтиране на аксесоари по какъвто и да е ъгъл по отношение на вертикалата, така че да не се изкривява изображението. Монтирането на огледалото в коридора трябва да се извърши в частта, където можете да стоите на разстояние 1 метър от него. Така че ще се видите от главата до петите. Височината, на която продуктът виси в тази част на къщата, зависи пряко от неговия размер. Долната страна на голямото огледало трябва да е на най-малко 60 см от пода.

Надяваме се, че след като прочетете статията, сте решили за инсталацията и без никакви проблеми ще използвате избрания от вас метод! Пожелаваме ви късмет по този въпрос!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оборудване лазерно рязанеОборудване лазерно рязане
Как правилно да поставите огледало над камината и да го поставите във вътрешността на стаятаКак правилно да поставите огледало над камината и да го поставите във вътрешността на стаята
Защо се нуждаете от огледало на вулкана на казинотоЗащо се нуждаете от огледало на вулкана на казиното
Огледални огледалаОгледални огледала
Как да изберем мебели за баня?Как да изберем мебели за баня?
Как да си направим съблекалняКак да си направим съблекалня
Характеристики на видовете и инсталиране на огледален фалшив таванХарактеристики на видовете и инсталиране на огледален фалшив таван
Избирайки мебели за спалнятаИзбирайки мебели за спалнята
Как да оборудваме банята? Удобство и функционалностКак да оборудваме банята? Удобство и функционалност
Огледалата са незаменим елемент на декораОгледалата са незаменим елемент на декора
» » Как да се мотае огледало на стена монтаж методи и надеждни държачи
© 2021 BggeHat.com