Видове външни огледала, история, съвети за избор

Подово огледало

Човечеството винаги е считало огледалото за тайнствено, магическо и магическо. Но в стаята те трябва да изпълняват други функции. В модерния интериор, външното огледало е инсталирано не само за да види собственото си отражение. То помага да се направи стаята оригинална и пълна, идеално прилепнала към всяка ситуация.

Огледалата могат да образуват изображение на отделна стая или на къщата като цяло, така че въпросът за покупката и настаняването им трябва да бъде посрещнат с пълна отговорност. По този начин обръщайте внимание на размера, формата и материала на продукта, както и на дизайна на рамката, да мислите за функционалната цел на огледалото и да осигурите хармонична комбинация с наличните декоративни елементи и мебели.

Основните разновидности и разлики в огледалата за подове

В специализираните магазини можете да намерите огромен брой модели и версии на подови огледала. Те имат различни форми на крака, опори и колела, могат да се въртят или да се фиксират здраво. Огледалните кърпи са направени под формата на редовни геометрични форми - овална, права линия и многоъгълник. Но те могат да имат сложни очертания.

На повърхността на огледалото и приложна песъкоструене цвят илюстрация, пластмаса паста, плочки и стъклени орнаменти, украса керамични или метални елементи правят интересна комбинация от две или повече отразяват различни нюанси платна. Много често подовите огледала са украсени с оригинално осветление.

Щандове, стелажи и рамки са изработени от метал или дърво, както и от трайна пластмаса, ПДЧ или MDF. Елитните модели са украсени с ковани, отляти или резбовани декоративни елементи, кристални висулки и позлатени аксесоари.

Производителите произвеждат четири вида подови огледала, които могат да се разглеждат като основни:

  • психика
  • на стойка
  • разширение
  • под формата на екран

Огледало на психиката

Отнася се за класическата версия на подовите огледала. Те бяха сред първите сред тези интериорни елементи. Отличителна черта на психиката е нейната конструкция, която се състои от две декоративни опори, между които има огледално осово монтирано върху оста.

Има едно- и двупосочни огледала, едното от които дава уголемено изображение. Самият плат поради дизайна му може да промени ъгъла на наклона и да се регулира по височина. За жените това огледало е особено важно - защото можете да видите себе си от различни точки от всеки ъгъл.

Огледало на стойката

Това е доста стабилен модел. Щандовете могат да бъдат направени от различни материали и имат както прости, така и сложни дизайни, състоящи се от множество рафтове, podstavochek, кутии, които успешно скриват различните дреболии.

Огледални платна също се поставят на краката, но за разлика от психиката те са твърдо фиксирани. Подвижно огледало за удобно движение на него е установено на опора с колела.

Странично огледало

Огледало на психиката

Естествено дърво, позлата, ръчна резба

Това е рамкирано платно, което по принцип почива на стена. Продуктът изглежда страхотно в съблекалнята, спалнята или малката стая. Тя може да бъде направена от всяко стено огледало с тежка рамка и височина най-малко 170 см, така че да можете да видите себе си в пълен растеж.

Понякога има леки дизайни, но привързаността им трябва да е надеждна. В къща, където се намират деца или големи животни, страничното огледало не трябва да се монтира по причини, свързани с безопасността.

Огледален екран

Изпълнява функцията за зониране на стаята. Също така може да се използва като миниатюрно гардероб в едностаен апартамент, спалня или интериор в студио.

От една страна, екранът се затваря от любопитни очи и никой няма да се намеси в спокойно променящите се дрехи, а от друга - веднага можете да видите вашето облекло и външен вид отвън.

Няколко съвета

Огледалото на пода може да оживи всяка стая. Има няколко възможности за подобряване на визуалното възприятие на пространството:

  1. Визуално увеличаване на миниатюрната стая ще помогне на голямото огледало за обратно виждане, равно на височината на помещението или най-малко на растежа на човек. Инсталирайте го така, че да отразява светлините и любимите предмети на интериора. Но те не трябва да бъдат много, тъй като изобилието от елементи може да предизвика дискомфорт.
  2. За да се разшири стаята стана по-скоро като квадрат, струва си да се поставят огледалата един срещу друг по дължината на дългите противоположни стени.
  3. Направете стаята по-лека ще помогне на открито огледало, инсталирано до лампата. Отразените лъчи ще осигурят допълнително осветление. Но не използвайте тази опция по отношение на прозореца - огледалото платно от пряка слънчева светлина бързо потъмнява.
  4. Много необичайно в интериора ще изглежда като огледало за под, което напомня на снимката. За да направите това, той е оформен в рамка, а до пода, определени вази, статуи, свещи, цветя или кошница с плодове. В този случай отразяването на интериора ще отиде на фона, а огледалото ще играе ролята на картината.
  5. Подовото огледало под формата на прозорец може да бъде украсено с текстил, рамка, която прилича на плочки и цветя. И хората в стаята ще създадат ефект на анимация на улицата.
  6. В коридора голямо огледало ще добави пространство и ще направи стаята по-лека, спалнята ще добави мистерия, а в офиса не отнема много място.

История на съвременните огледала

Странично огледало

Локален дизайн



В древността огледалата се третират двусмислено. За някои те служат като талисмани, други ги използват за ритуали. От времето на тяхното появяване, огледалата са свързани с огледала. От една страна, те се страхували, вярвайки, че те "се свързват" с другия свят, от друга - с тяхна помощ те са били очистени и спасени от враговете. По това време те били направени от вулканичен пясък и полиран камък. По-късно се използва метал - бронз и желязо, сребро, месинг и, разбира се, злато. Но всички те в крайна сметка избледняват и падат в разочарование.

В средата на 13 век се появяват огледални огледала. Те бяха издухани от стъкло и след това беше излята разтопен калай. Когато тънкият слой се втвърди, съдът се нарязва на няколко парчета. Отразяването беше добро, но донякъде изкривено.

В началото на 16-ти век във Франция плоското стъкло е покрито с живак чрез залепване на калайното фолио отгоре. Венецианските търговци купуват технология и оттогава производството на огледала се е преместило на остров Мурано близо до Венеция. Цената на продуктите достигна невероятни цифри, така че майсторите бяха силно насърчавани и изолирани от конкурентите.

Нов начин за изработване на плоски огледала е изобретен от братя-стъклари от Мурано, които нарязали горещото стъкло и го валцовали на медна основа. Това беше повратна точка в историята на производството на огледала. Блестящата и кристална прозрачност стана отличителен белег на такива огледала. И досега майсторите от остров Мурано произвеждат великолепни стъклени изделия, известни по целия свят.

В края на 16-ти и началото на 17-ти век Мария де Медичи купува 119 вида огледала за своя офис във Венеция. За това благодарни венецианци я направиха уникален подарък - огледална кърпа, украсена с полускъпоценни и скъпоценни камъни.

Широко и високо огледало при поискване

Стилно допълнение към общия интериор

Въпреки факта, че огледалата бяха много скъпи, те бяха купени не само от богати аристократи и кралски семейства, но и от хора от средната класа. За това трябваше да се разделят със своето имущество, със сребърни мебели и дори имоти.

Тайната на венецианските огледала стана известна едва през 17-и век, когато френският министър Колбърт успя да привлече тримата майстори на Мурано. Техните ученици продължиха. Те започнаха да получават огледална кърпа, като хвърлили, подвивайки горещата стъклена ролка на равна повърхност. Във Версай е построена 73 метрова огледална галерия, която е украсена с 306 огледални платна. В Русия те отдавна не искали да разпознават огледалата - те били считани за послание на злите духове и били забранени от църковния съвет през 1666 г. Но дребните предмети все още бяха донесени на дамите от Франция и те станаха обект на тоалетна за жени. Като елемент от интериора те започнали да се използват едва в края на 17 век.

Производство на модерни огледала

Модерни огледала са направени от покритие от сребро или алуминий. Като амалгам използвайте огледална или фенолна боя и акрилни бои. По-рядко се използва хром или злато за покритието.

Отразяващият филм се прилага по два начина:

  • химически - метал се освобождава от разтвора на солите
  • физически - разтопеният метал се напръсква под налягане или се изпарява под вакуум под въздействието на високи температури

Първият метод е най-ефективният и прост.

Какво се казва за огледалата на Фън Шуй

Никой апартамент не може да направи без огледала. Те трябва да бъдат поставени в банята, коридора, спалнята и съблекалнята. Във всяка от тези стаи можете да инсталирате подови настилки. Древните философи препоръчват да има поне едно огледало в къщата, в което човек може да види своето отражение в пълен растеж. Височината трябва да бъде такава, че отразяването отгоре да не бъде отрязано. Над главата трябва да има място. Това няма да ограничи възможностите за личен растеж на хората, които търсят в огледалото.

Чрез фън шуй огледалото е активен елемент на интериора

Фън Шуй апартаменти: правилата на местоположението на огледалото

Фън шуй не ви позволява да инсталирате огледало в коридора срещу вратата, в противен случай няма да позволи на положителната енергия в къщата. Също така не можете да имате огледален лист пред спящите хора. И че енергията се насочва директно към дневните, огледалото в коридора се препоръчва да бъде поставено по такъв начин, че на входа на апартамента да отразява коридора, водещ към стаите, а не към кухнята.

Ако има хубав пейзаж извън хола, то огледалото на пода трябва да се постави перпендикулярно на отвора на прозореца и недалеч от него, така че да можете да видите улицата. Но ако има сметище, боклук или други депресивни снимки извън прозореца, тогава е по-добре да преместите огледалото навън от прозореца. Трябва да се помни, че само любимите и привлекателни обекти трябва да бъдат отразени.

Интересно е

В Япония не продавайте огледала в антикварни магазини. Смята се, че душата на собственика е уредена там, така че те не се купуват. И собствениците не ги продават поради причината, че новият собственик през огледалото може да повреди душата на предишния собственик. Пациентът също никога няма да получи огледало поради страх от смъртта си.

Дори древните вярвали, че огледалото е жив имидж на човек, така че са се отнасяли с него с повишено внимание. Те го използват само за гледане на лицето. В магическите свойства на "огледалото" понякога повярваха, понякога не. Досега се използва в различни ритуали и разказ за съдбата.

Подобна марка, подобно на счупена чаша, се е родила през Средновековието. По време на войни, земетресения и други катаклизми тези крехки продукти бяха разбити на първо място. Оттук и страхът възникна - ако огледалото се счупи, да бъде проблем.

През 15 и 16 век плоско огледало със среден размер струвало 2 пъти по-скъпо от платното на Рафаел.

заключение

Подовите огледала добавят помещение към светлината, пространството и дълбочината, без да отделят много място. С този декор елемент, интериорът ще изглежда съвсем различно. Предимството на подовата конструкция е, че тя може да бъде поставена навсякъде в стаята, а при желание - лесно да се премести в друг ъгъл на къщата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Огледално таванно разнообразие от форми и формиОгледално таванно разнообразие от форми и форми
Оборудване лазерно рязанеОборудване лазерно рязане
Как правилно да поставите огледало над камината и да го поставите във вътрешността на стаятаКак правилно да поставите огледало над камината и да го поставите във вътрешността на стаята
Защо се нуждаете от огледало на вулкана на казинотоЗащо се нуждаете от огледало на вулкана на казиното
Огледални огледалаОгледални огледала
Как да изберем гардероб в коридораКак да изберем гардероб в коридора
Характеристики на видовете и инсталиране на огледален фалшив таванХарактеристики на видовете и инсталиране на огледален фалшив таван
Сантехмания е удобна за насСантехмания е удобна за нас
Избирайки мебели за спалнятаИзбирайки мебели за спалнята
Как да оборудваме банята? Удобство и функционалностКак да оборудваме банята? Удобство и функционалност
» » Видове външни огледала, история, съвети за избор
© 2021 BggeHat.com