Как да изолираме прозорците в страната?

Не всички инсталират модерни прозорци в страната. Някои разполагат с много прост профил и прозорци с двоен стъклопакет, докато други оставят всичко непроменено от времето на строителството. Вероятно старият дизайн и ви служи с вяра и истина за 20-30 години, но всичко е ограничено. Прозорците рано или късно ще започнат да се провалят, а в стаята ще има черно и студено. Какво ще стане, ако старите прозорци вече са преживели времето си и все още няма възможност да се поставят нови? Как да изолираме прозорците в страната? Оказва се, че това е много просто.

Подготовка на прозорци

Как да изолираме прозорците в страната? На първо място трябва да определите мащаба на бедствието. Проверете рамката за пролуки и дълбоки дефекти. Най-уязвимите места са връзката между крилото и основната рамка и мястото, където е закрепен прозорецът. Точно там могат да възникнат първите пукнатини.

Счупената боя е най-добре отстранена. Малки частици от нея могат да попаднат в пукнатините и да унищожат цялата изолация. Не е необходимо да изглаждате цялата повърхност на рамката, просто го направете в местата, където ще затворите слота.

Преди да се отървете от гъбички, ако е така. Също така не забравяйте да почистите прозореца от прах и мръсотия, също така само боли.
След почистване прозорчето трябва да изсъхне напълно. На вече подготвения профил е възможно да се приложи затоплящо съединение.

Евтините методи за затопляне на прозорците

Изолация с шпакловка

Замазка за прозорци Замазката е вискозна смес, която прилича на пластилин в последователност. Той лесно получава формата, от която се нуждаете, и след известно време замръзва. Можете да си купите специална шпакловка за затопляне на прозорци във всеки строителен магазин и да го направите сами.
Няколко популярни замазка у дома:
- Обичайната креда се разтрива на пистата и се добавя малко количество сухо масло или разтопено колофон. Кредата може да бъде заменена с обикновен брашно, но стабилността на такава замазка е значително намалена.

- Предварително накиснете малки парчета вестници в малко количество вода. За лепкавост добавете малко сухо масло или колофон.
Завършеният състав трябва да бъде разделен на малки парчета и да ги валцува в ленти. Заготовките се поставят в слотовете, които искате да изолирате. След това поставете малко вътре. За подравняване можете да използвате шпатула.

Затопляне с парафин

Парафиновият восък може да бъде отличен пълнеж за малки пукнатини. Особено този инструмент ще ви помогне в случай, че дефектът отиде далеч в рамката.

За такова затопляне ще ви е необходима редовна парафинова свещ. Тя трябва да бъде нарязана на няколко части, като се премахне фитил. След това парафиновите парчета се разтопяват във водна баня.
Течен парафин се излива в спринцовката, с помощта на който се прилага на местата, където е възможно да се раздуха.

Затопляне с памук



В някои случаи памукът може да бъде заменен с парчета обикновена памучна тъкан.
Трябва да натиснете здраво памучната вата в пукнатините. За удобство се препоръчва да използвате инструмент като отвертка.
Този метод е подходящ само за големи слотове.

Затопляне с гума от пяна

Затопляне с памук Този метод е подходящ за топлоизолация на газ. Запечатващата лента трябва да минава по целия периметър, което припокрива съединението с рамката и предотвратява раздуването. С течение на времето уплътнителят може да бъде изтрит и трябва да бъде сменен. Това може да се направи с помощта на специална лента с лепилен слой. Струва си, че такова печат е много евтино, но ако имате излишна пяна у дома, защо да харчите повече?
Пяната трябва да бъде нарязана на тънки ивици. От една страна, върху лентата се нанася плътно лепило, като "момент" или "втори". Лентата е внимателно залепена по целия периметър на листа. Такова уплътнение може да бъде дублирано по периметъра на отвора за светлина. В ъглите уплътняващата лента може да се огъне.
Също така пяната може да се използва и като слот за пълнене върху рамката.

Изолация на уплътнителя

Това е може би най-лесният начин да затоплите прозореца.

Не е нужно да отрежете или лепете нищо, просто отидете в магазина за строителни материали и купете уплътнител на силиконова основа.

И преди да изолирате прозорците в страната, не забравяйте внимателно да почистите всички пукнатини от прах и мръсотия. Така че уплътнителят е по-бърз за разбиране.

Затоплящ филм

Затоплящ филм

Този метод е подходящ за тези, които не са толкова важни естетически страни. Прозорците във вилата могат да бъдат просто затворени с филм, като се фиксират около краищата с помощта на обикновена лента за скуот.

Последният етап

Ако не искате следите от вашата изолация да бъдат видими за някого, най-добре е да рисувате профила отново.
Малките дефекти могат да бъдат покрити с ленти от кърпа или бяла хартия, напоена с паста.
Освен това, преди началото на студеното време, не забравяйте да мазате фитингите с масло. Така че е по-лесно да понесе тежки студове и ще продължи по-дълго.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да не замразите през зиматаКак да не замразите през зимата
Защо пластмасови прозорци са толкова популярни и техните предимства?Защо пластмасови прозорци са толкова популярни и техните предимства?
Кой профил от кои прозорци?Кой профил от кои прозорци?
Предимства на пластмасови прозорциПредимства на пластмасови прозорци
Затоплящи прозорциЗатоплящи прозорци
Какви са предимствата на пластмасовите прозорциКакви са предимствата на пластмасовите прозорци
Предимства на дървени прозорциПредимства на дървени прозорци
Предимства на прозорците от дърво и тяхната инсталацияПредимства на прозорците от дърво и тяхната инсталация
Какво представляват модерните капандуриКакво представляват модерните капандури
Избираме прозореца в детската спалняИзбираме прозореца в детската спалня
» » Как да изолираме прозорците в страната?
© 2021 BggeHat.com