Какво трябва да бъде боядисаният под

Боядисан под

Ако къщата ви има дървени подове, понякога е необходимо да ги актуализирате. От тях да нарисувате, че повърхността не е била отлепена или не е изчезнала след няколко месеца? Какъв вид композиция да се обработва, така че боядисаният под изглеждаше перфектен и не причини проблеми на собствениците? Има много въпроси и всички те трябва да получат изчерпателни отговори.

Каква е целта на боядисване на дървени подове?

Естествената структура на самата дърво ще украсява всеки интериор на стаята. Не за нищо, че дървените елементи на сгради и конструкции се радват на успех с нашите предци. Сега те са изтласкани от строителния пазар, но истински ценители на този екологично чист материал предпочитат да ги направят.

По външния си вид дървените елементи създават уникален ефект. И за да се даде на помещението пълен облик, който отговаря на изискванията на дизайнера, можете да модифицирате боядисаните подове с боя.

Такава обработка е популярна, защото има редица предимства:

  • Подовите плочки ще продължат много по-дълго по време на работа, няма да се страхуват от мокро почистване и дребни механични повреди.
  • Естетично боядисаните повърхности изглеждат по-впечатляващи. Освен това няма недостиг на бои и лакове, а производителите ги предлагат в широк диапазон.
  • Финансов достъп до такива покрития. Не е нужно да наемете квалифициран специалист, който да върши работата - можете да направите всичко сами, без допълнително обучение и придобиване на умения. Не е нужно да купувате скъп инструмент. Необходимо е само кювета, ролка и четка.
  • Поддържането на пода по време на работа е значително улеснено.

Как да нарисуваме пода, почти всеки от нас знае. Но за да направите този процес лесен и ефективен, трябва да притежавате определени нюанси на технологията.

Методи за боядисване на дървения под

Има три вида боядисване на дървени повърхности:

  • Просто оцветяване. Това означава грундиране на суха повърхност със специално съединение или ленено масло. И след пълно изсъхване на този слой, боядисвайте един или няколко слоя боя. Всеки слой се прилага само след изсъхване на предишния. Плочите трябва да бъдат боядисани по посока на дължината им, така че пластовете да са толкова тънки, колкото е възможно. След окончателното изсушаване - и датите винаги са посочени на опаковката - изплакнете подовете. По въпроса, колкото по-добре да се измие подовата настилка, която току-що е изсъхнала, отговорът е прост - чистата гореща вода.
  • Подобрено оцветяване. Всичко се случва по същия начин, както в горния метод. Само след изсъхването на грунда, неравностите и пукнатините трябва да бъдат запечатани с маслен пълнител. Когато подът изсъхне, е необходимо да се отстранят остатъците от шпакловка с фино шлайфана кърпа. Ако е необходимо, повторете отново тази операция - замазка и шлайфане. Просто трябва да знаете, че боядисаните подове са нанесени замазка от същия цвят с боята. В магазините можете да намерите широка гама от този продукт. Ние чакаме, когато подът изсъхне, и ние земята земята, а след това боя с боя.
  • Висококачествена живопис. Този метод включва два начина на изпълнение. На първата верига се проследява - оцветяване със сушене на масло, замазка, почистване, замазване, почистване, замазка, цялостно почистване и боядисване на 2-3 слоя.

Вторият метод се различава от първия, тъй като при прилагане на втори слой пълнител, съставът е по-течен. Тогава марлята се нанася върху пода, която е добре опъната и притискана в шпатула със шпатула. След като повърхността се изсуши, е необходимо да почистите наднорменото тегло и да го нанесете за трети път. Очакваме окончателното изсушаване на пода, почистваме го от излишния състав на пълнителите, смляем и боядисваме в три слоя.

Подготовка на дървен под за боядисване

Подготовка на пода за боядисване

Каква боя да избере за пода

Без значение какъв метод да използвате оцветяване на повърхността, е необходимо да се има предвид, че боядисани етаж трябва да бъде трайна и не склонни към промени деформационни, тъй като по време на операцията никакви пукнатини разбива боя или други проблеми. Ако отговаряте на всички технологични изисквания, подовете не могат да бъдат боядисани достатъчно дълго - поне 3 години. 



Проверявайте внимателно повърхността. Преди всичко, не трябва да има изпъкнали нокти и големи възли. Шапки са изковани в дъските, а възлите се отстраняват с нож или шкурка. Ако има големи отвори, ги напълнете с разтвор от цимент или смес от лепило и малки дървени стърготини.

Сега се освободете от старата корица. Възможно е да се приложи нов слой към старата боя, но повърхността се лющене много по-бързо. Има и друга опасност - несъвместимостта на боите. Различните формулировки дават химическа реакция под формата на мехурчета и отделяне. Ако не знаете точно с кой цвят подът е третиран преди, е по-добре да премахнете старото покритие. За тези цели се продават специални композиции в магазините. Можете също да използвате услугите на специалист, който с помощта на шевна машина ще премахне стария слой.

Преди боядисване на пода, повърхността трябва да се изсуши добре. Това ще избегне преизпълнението. Сега почистете повърхността на прах, мръсотия, омаслете петна и продължете да рисувате.

Технология на оцветяване на пода

Инструментите, които ще се използват за работа, са много прости. Това са четки, за предпочитане широки и тесни, както и ролки. В ъглите на стаята е удобно да се работи с четки, а на голямо пространство, разбира се, валякът е незаменим. Той поставя равномерни и чисти ленти, които ръката не може да направи. Ролката или четката не трябва да се потапят напълно в контейнер. Изсипете боята в кюветата - ще бъде удобно да извадите ролката и да извадите излишното от четката. Тънкият слой ще позволи на покритието да лежи плавно без разкъсвания и ивици.

Това, че боядисаният под няма разводи, по време на работа боята трябва непрекъснато да се разбърква. Четката трябва да се държи под ъгъл спрямо пода и да не оказва натиск върху нея. Значително улеснява работата на ролката, особено ако площта на помещението е голяма.

Преди да започнете, определете посоката на дървесните влакна, защото процесът трябва да върви по тях. Как да нарисуваме дървения под, така че цветът да е равномерно разпределен и да няма липсващи области? Трябва да започнете от прозореца до изхода. Определете размера на квадратен метър на метър. Движенията трябва да са в противоположна посока от вас, а не един удар трябва да излезе от повърхността. Перете слоя по-тънък, тъй като скоростта на сушене и отсъствието на бръчки и мехурчета на повърхността зависят от това.

Подсушете пода на сухо място. Времето, необходимо за това, е посочено на банката. След това е възможно повърхността да се покрие с паркетен лак, не само за естетическо възприятие, но и за удължаване на експлоатационния живот.

Какъв цвят е по-добре да нарисувате пода

Направете зелено червено жълто

Боя за подове

Ако искате, че сте рисували подове, а след това купувате боя, обърнете внимание на следните моменти:

  • Какъв вид дърво е направено от пода.
  • Условията на работа са влажност, интензивност на натоварване, чувствителност към механични и химични влияния.
  • Наличие на старо покритие.

За новите дървени подове е най-добре да се използва акрилова или алкидна импрегниция и за повторно оцветяване - маслена боя или алкиден емайл. Опитайте се да купите материал от една партида, защото може да има малки разлики в тоналността на цветовете.

заключение

Значи сега знаете, че боядисаният под е добър вариант за живеене. Една добре изпълнена работа ще даде висококачествен резултат и ще осигури уютна атмосфера в апартамента.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?
Интериор на дървени къщиИнтериор на дървени къщи
Избелването е нов начин за възстановяване на паркетаИзбелването е нов начин за възстановяване на паркета
Предимства на дървени прозорциПредимства на дървени прозорци
Мебелни фронтове от естествени дървени предимстваМебелни фронтове от естествени дървени предимства
Покриване от металПокриване от метал
Таванни панели от дървоТаванни панели от дърво
Основните предимства на дървени прозорциОсновните предимства на дървени прозорци
ПодовеПодове
Предимства на дървени прозорциПредимства на дървени прозорци
» » Какво трябва да бъде боядисаният под
© 2021 BggeHat.com