Как да направите плочки в банята

Декоративен панел

Банята е не само място за хигиенни процедури, но и стая за отдих и възстановяване на тона. Всеки инсулт във вътрешността му може да предизвика както положителни, така и отрицателни емоции. Затова дизайна на тази стая изисква специален подход и правилното оформление на плочките в банята може да окаже голямо влияние върху оригиналността на финала.

Планиране

Естествено, за всеки човек разумно и практично за довършване на стаята е материал като плочки. За банята е най-добрият вариант, устойчиво издържа на всички трудности на температурните колебания и "атака" на водата. До този момент не са измислени повече практически материали, които да надминат керамиката по отношение на характеристиките.

Конфигурацията на плочките не може да бъде объркана. Основно е направена в правоъгълна или квадратна форма и се различава само по размер. Такъв материал лесно се разпространява със собствените си ръце, без да се прибягва до услугите на скъпи специалисти. Но само при условие, че дизайнът не се отличава от сложността на орнаментите. Малко по-сложно с разнообразна палитра, релеф и цвят на снимката. Има просто огромен брой от тях.

Има няколко препоръки за тези, които решиха да започнат да облицоват за първи път:

  • Не се увличайте с малки плочки, но започнете с по-големи форми.
  • Отхвърлете схемите с орнаменти, в полза на обичайната хоризонтална.

Някои идеи за баня

В процеса на довършване на банята има много оригинални идеи. Има още повече от тях, освен цветовете и текстурите на самия материал. Дизайнерският вариант може да бъде избран от модни списания, интернет сайтове или просто да погледнете към съсед. Самата природа на материала, или по-скоро неговото разнообразие по отношение на форми и цветове, ви позволява да създадете огромен брой възможности за оформяне.

За да улеснят работата, особено за онези, които са решили да полагат от собствените си ръце, производителите са установили производството на серийни продукти, включително основните елементи и разнообразни детайли, които първоначално са комбинирани във всеки комплект. В такива колекции има комбинации от различни нюанси и оформления.

При изпълнението на своите идеи и използване за полагане на плочки от различни калибри и цвят е по-добре да купуват продукти от един производител, че материалът не се различават по цвят.

Планиране

План за оформление

Стандартната схема на полагане на керемиди по стените, използвана в повечето случаи - е тъмно дъно и светло горно с бордюра в средата. Но не е необходимо да се придържате към този стандарт, който отдавна е направен от дизайнерите. Те като цяло не препоръчват използването на такава схема за малки бани, тъй като това визуално намалява пространството.

Не е необходимо да пренасищаме обкръжението на тесни пространства на съветски сгради с декоративни вложки и бордюри. Тук и толкова много различни малки елементи, разположени в малка площ, така че е необходимо да се разреждат. Едната стена може да се постави изцяло с лека плочка, която визуално разширява пространството.

Кой цвят да изберем?

Предлагайки избор в полза на определено цветово решение при декориране на хигиенична стая, е по-добре да се даде предпочитание на най-удобния цвят за очите. Ако сте избрали определен сянка, погледнете го и си представете как ще изглежда в банята. Основното нещо - не залагайте на "бляскавите" цветове. Интериорът в този стил ще окаже натиск върху психиката, раздразняващ хората.

Започнете полагането на плочките по-добре от стената, която пред входа на стаята се появява пред вас в пълен размер. Като мислите за дизайна, имайте предвид, че чрез правилното подреждане на акцентите можете да коригирате геометрично стаята.

Светло кафяв цвят

Цвят на кафето с мляко

Като вземете оформлението, можете да скриете в банята големи недостатъци и оптично да увеличите пространството. Това ще ви помогне да направите следното.

  • Изборът за работа на големи плочки.
  • Сребристо, сиво-тюркоазено и студено сини материални тонове.
  • Хоризонтален начин на полагане.
  • Кръст орнаменти и абстрактни ивици.
  • Красива бордюри и фризове, монтирани на мястото на свързване на стените с горната или долната припокриване.

Начини за визуално увеличаване на височината на банята:

  • Вертикално полагане на плочки и фриз.
  • Разположението на декоративните детайли е строго под нивото на виждане.

Изготвяне на план

За да помогне на тези, които решиха да поставят ръцете си върху плочката безупречно, ще има лента, хартия, молив и владетел. Те ще бъдат необходими за изготвяне на приблизителен план с добре обмислено оформление на декоративните елементи.

Първо, ние правим измервания. Направете това с най-голяма прецизност. Цифрите ще помогнат да се изчисли количеството материал, възможността за рязане, площи с допълнителни декори и др.

Интериорно планиране

Цветова комбинация

По отношение на стаята ние отразяваме периметъра на пода, изчертаваме стени, первази и ниши. Обозначете местоположението им, размера на санитарния фаянс, формата му. Тук трябва да решите дали ще прехвърляте съществуващо оборудване или монтирате нов. Маркираме местоположението на гнездата, изхода на канализационните тръби, отоплението и водоснабдяването.

Създаденият план може да бъде дублиран и върху него можете да рисувате с цветните моливи възможното оформление на плочката, като експериментирате с различни варианти. Материалните плочки в банята могат да се изпълняват напълно върху всички стени и като отделни части за разпределяне на определени площи или за довършване само около периметъра на помещението.

Ако сте обмислили всички методи и сте направили сценарии, но все още не сте избрали определена опция за себе си, можете да разгледате най-често срещаните типични начини за полагане.

7 варианта на популярните оформления

Свийте в шева

Видове оформления

Опции за местоположение

Това е най-елементарният начин, който определя директната посока на всички редове от плочки, успоредни на геометричните линии на стаята. Точността на хоризонталното полагане ще ви помогне да определите нивото, а вертикалната - вертикалната линия.

Целесъобразността на използването на такава опция, която също се нарича основна, е оправдана от минималната консумация на плочки, простотата на инсталацията и хармоничната комбинация с различни граници и фризове.

Когато работите, не разчитайте на собственото си око. Използвайте инструмента и кръстосания бод за точност на оформянето.

Подреждане за превръзка

Такъв метод прилича на зидария на външен вид. Най-добрата форма на материала в този случай е правоъгълна. Това е проста техника, но изисква използването на определени правила:

  • Не използвайте два контрастни цвята. Това може да създаде впечатление за неравномерно покритие.
  • Поставете редове строго хоризонтално, тъй като вертикалното направление не изглежда много добре.

Всички опции за полагане на плочки в банята имат своите положителни страни. Например, този метод позволява използването на материал с малки неравности. Такъв дефект ще бъде просто невидим.

Диагонално полагане

диагонално

Диагонален изглед

Този метод ще бъде трудно за тези, които са решили да завършат банята с плочки. Това се дължи на голямото потребление на материал и по-трудоемкия процес на разпространение на плочките и нарязването им. Както в основната зидария, задните шевове са напречни линии. Правилното подреждане на елементите се регулира от нивото, ъгъла и кръстовете. Това оформление ви позволява да регулирате не стриктно паралелните стени. Също така, с този метод, пространството на малка стая се визуално "се раздвижва".

Шах вариант

Представен като вариант на шева "шев в шева". Само в този случай се използва плочката с различни цветове като материал. И това може да бъде не само характерно за заглавието на черно-бял тон. Можете да използвате почти всяка комбинация в зависимост от идеята на дизайнера.

 Модулен начин

Това е нетривиална версия на изчислението, която включва използването на три или повече типа плочки по размер. Може да има ясно изразени линии, хаотични местоположения, различни пространства между ярки точки в монотонна повърхност. Незабавно трябва да направите резервация, че тази опция е просто неприемлива за себе си заради нейната сложност.

Преди да започнете работа, се извършва стриктна селекция от материали. Плочките трябва да бъдат закупени в размер, по-голям от базовото изчисление с 20, защото този метод предполага увеличаване на подрязването на материала и това го прави финансово нерентабилно.

Линеен вариант

Модел на стената

Добавяне на снимка

Тук ще е необходимо да изберете два или повече варианта на плочки в цвят и размер. Преходните и твърди, припокриващи се и успоредни, счупени, симетрични или хаотични линии на положени елементи позволяват да се разшири пространството на малка баня. Има голямо разнообразие от възможности за тъкане на материали.

украшение

Според вида на дизайна, има много опции за оформление, които приличат на геометрични модели на килими с граници или, напротив, монофонични платна с подчертани орнаменти в центъра на стаята. Малък съвет преди работа. Купувайте в допълнение към изчисленото количество от 15 материала. Такъв начин за подреждане на керамичните продукти може също така да бъде осъществен в комбинация от две различни схеми. Но се използва само от майстори.

заключение

Завършването на банята, или по-скоро избора на материал и дизайн, изискват творчески подход. Вземете това с ентусиазъм, така че извършените ремонти да ви зарадват с блясък и личност. По-горе бяха изброени някои начини за инсталиране на плочките, но това не са всички опции. Да опиша всичко просто няма смисъл. Техният брой е десетки, а ограничението на възможностите е ограничено само от вашето въображение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да се има предвид при избора на керамични плочки в банятаКакво да се има предвид при избора на керамични плочки в банята
Ремонт в банятаРемонт в банята
Как да поставите плочката на пода в банятаКак да поставите плочката на пода в банята
Ремонт на стените в банятаРемонт на стените в банята
Характеристики на керамичните плочкиХарактеристики на керамичните плочки
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
Как правилно да поставите плочкаКак правилно да поставите плочка
Керамичната мозайка не е нищо, стилът е слънцеКерамичната мозайка не е нищо, стилът е слънце
Баня за баняБаня за баня
Възстановяване на ваните качествено и на разумни цени от вана реставраторВъзстановяване на ваните качествено и на разумни цени от вана реставратор
» » Как да направите плочки в банята
© 2021 BggeHat.com