Инсталиране на видеодомофони и стъпка по стъпка

Полагане на подови плочки

Здрави и надеждни декоративни подови плочки, изработени от керамика или естествен камък, изкуствени порцеланови плочи или варовик - този материал винаги е важен, тъй като помага за създаването на много практичен и естетически интериор. Всеки от тях има свои собствени характеристики, но има и такъв, който обединява такава група крайни елементи. Това е един и същ начин за поставяне на плочки - видеоклипът, публикуван на нашия уеб сайт, ще помогне да се уверите в това, а подробна история за технологичните характеристики ще разкрие важни тайни на майсторите.

Подовете покрити с плочки създават усещане за пълен комфорт. Индивидуалните елементи са направени в правоъгълна или квадратна форма с различни размери. Често една партида плочки се различава значително от другата. Но това не намалява качеството на материалите. Напротив, незначителни различия оживяват пода, създавайки илюзията за чудо, създадено от човека.

Полагане на плочки може да се направи по два начина:

  1. Традиционен - ​​плочката е прикрепена към циментовата замазка.
  2. Модерно - закрепване се прави с помощта на специална лепилна композиция.

В последния случай можете изобщо да откажете от подовата замазка. Нивелирането на повърхността се осъществява чрез PVC покритие или чрез полагане на устойчиви на влага плоскости, чиято дебелина не надвишава 12 мм.

Технология за натрупване

Процесът на полагане е цялостен комплекс от мерки. Какво трябва да се направи?

  1. Внимателно измервайте площта на пода. Това ще ви помогне да изчислите колко плочки трябва да купите.
  2. Подравнете подовата повърхност.
  3. Поставете керемидата върху разтвор от цимент или лепило.
  4. Поставете плочките за полагане в серията стени.
  5. Материалът се обработва с мистрия, ако се изисква от конструкцията.

Обхватът на предстоящите работи е посочен, сега е необходимо да се събере необходимото средство. От какво мога да се нуждая?

  • Ниво на строителство.
  • Гон.
  • Мистрия за плочки.
  • Каучукова шпатула.
  • Клипърс.
  • Назъбена шпатула.
  • Самата плочка.

Измерване на площта на пода

Как да се измери етажа, всеки знае. Но още веднъж си спомняме - дължината на стаята се умножава по ширината му. Простите изчисления ви помагат да определите колко квадрати от плочки трябва да придобиете. Но тук има един важен въпрос - как да украсят плочките на ръба? Разбира се, много опитни майстори просто изрязват избраните плочки с ивици и ги разпръскват в подовата настилка.

Не всеки, който изпълнява инсталацията на плочки сами, ще може да изреже плочките равномерно в тесни ивици. Особено при използване на естествен камък или неговите изкуствени колеги. Какво да направя в тази ситуация? Внимателно проучете диапазона. Днес много производители произвеждат специални облицовъчни плочи с канали. Те могат да се използват като перваза, създавайки практична повърхност в мокри помещения.

Следващата стъпка е изготвянето на схематичен чертеж на пода, избор на начин за поставяне (диагонално, шев в шев, разкомплектоване) и определяне на размера на плочката. След това, като се вземат предвид размерите на всички елементи, е необходимо да се подредят редовете в редовете на плана и да се продължи с подготовката на основата на пода.

Подготвяме повърхността

По отношение на степента на подравняване на пода зависи животът на новото покритие. Така че на този етап се отделя специално внимание. На повърхността на дъската се полага дълга рейка и се проверява наличието на кота. Допустимите разстояния между този инструмент и равнината не трябва да надвишават два милиметра. Големите разлики трябва да се отстранят със суха или мокра бетонна замазка.

Ако подът е равен, все пак е необходимо всички повърхности да бъдат почистени с чук, за да се идентифицират не-твърди слоеве. Ако има такива, съветите на господарите - да се отървете от тези основания без съжаление.

Технологиите за изравняване на пода са описани повече от веднъж, така че не ги обсъждайте подробно. Нека тръгнем незабавно към следващия етап.

Поставяме плочката

Подравняване на плочките

Етажни плочки в кухнята

Започнете да полагате необходимите плочки от оформлението на фриз. За да направите това, ние намираме средните точки на противоположните стени и задвижваме самозапиращите се знаци в основата им. Към шапките свързваме гъста нишка, оцветена с креда. Свързваме с него шапките на два противоположни винта. Такава лесна операция прави възможно определянето на центъра на стаята. Проверяваме го с квадрат и удряме хоризонталните линии.

За яснота те могат да бъдат маркирани с владетел и молив. Поставете плочката на пода по три начина:

  1. Свийте в шева.
  2. Диагонал.
  3. В превръзката.

Първият начин е традиционен или класически. Плочките се подреждат на редове във вертикално и хоризонтално направление. Първият ред се събира от центъра на стаята и се придвижва към далечната стена от предната врата.

Вторият метод включва образуване на шевове по диагонала, като се отчита ъгълът от 45 градуса по отношение на стените. За да приложите тази идея, ще трябва да свържете центъра на стаята със своите ъгли стриктно на 45 градуса (нарисувайте bisector). Първият ред, който се разпростира на мястото на диагонала.

Третият начин на полагане е представен под формата на създаване на чифтосване, подобно на зидарията. За да направите това, трябва да комбинирате центъра на стаята с центъра на елемента на плочките и да го навигирате. Обличането ще създаде втори ред.



Първият ред винаги се вписва по линията на забележителността. Плочките се монтират на сектори от центъра до стената. Последният се запълва със сектора, който е най-близо до входната врата.

Адхезивната гладка страна на шпатула се поставя първо върху пода, а след това и зъбната страна към плочката. Специалните кръстове помагат да се контролира същото разстояние между отделните елементи. Шевовете са задължителни. Те предотвратяват напукване на новата подова повърхност.

Обърнете внимание! Ако лепилото случайно падне върху предната страна на материала, трябва незабавно да се отстрани с гъба, напоена с вода.

На всеки 2-3 реда на положени плочки са снабдени с kiyankoy и ниво. Първо трябва да поставите всички твърди елементи. И едва тогава можете да започнете да слагате фрагментите на стената.

Как да поставите плочките

Правилата за инсталиране на плочки до стената

Полагане на плочки в банята

Поставянето на цялата плочка е проста, но със стенните елементи, за да се върти, особено на местата, където има изпъкнали повърхности и тръби. Често по време на монтажа разстоянието между последните редове и стената се променя, така че всеки последен елемент трябва да бъде внимателно измерен и подрязан.

Алгоритъмът на действията е, както следва:

  1. На плочките, поставени от последния ред, новата плочка се спуска и се регулира точно по краищата й.
  2. Тогава обърнатите плочки се преместват встрани на стената и се приспособяват към нея.
  3. Влак и молив нарисува линия.
  4. На приложената линия плочите се нарязват на машината.
  5. Нарежете парче от желаната форма и ще бъде стенен фрагмент.

Обърнете внимание! За да регулирате плочките до счупени и извити части, първо трябва да направите точни шаблони. Те трябва да се използват за създаване на фрагменти от стени. Такива модели просто се наслагват върху задната страна на елемента и се изтеглят с молив. Изрезките от нагревателните тръби се правят с малка разлика, тъй като при нагряването те могат да се разширяват. Ако не го направите, плочките ще се появят в плочката.

Как да изберем подходящото лепило за плочки

Всеки тип плочки има ограничен обхват. Ето защо, лепилните съединения трябва да бъдат избрани в съответствие с функционалността на помещението. Те са разделени на три типа:

  1. Първично лепило.
  2. Подсилен състав.
  3. Лепило за сложни повърхности.

Първичните формулировки се използват само когато плочките с малки размери се полагат в сухи и добре отопляеми помещения през зимата.

Подсилените варианти се използват за монтаж на големи плочки и малки гранитни плочи. Лепилото има необходимата устойчивост на влага, така че може да се използва за декориране на пода в кухнята или банята.

Композиции за сложни повърхности се използват за полагане на керамичен гранит върху бетонна основа. С помощта на тях се прави фасадата. Съставът на такова лепило не се страхува от сезонни температурни промени и прекомерна влага.

Състави за фуги

За да избършете шевовете

Инжектиране на подови плочки

Завършените подови плочки се получават само след фугиране. Тя, в допълнение към декоративната функция, има доста практическа цел. Грундирането помага да се предпази замазката от бетон или дървената основа от влага. Но за да се запази тази фугираща функция, е необходимо да изберете правилния състав.

Има два вида заместители, които са налице за продажба:

  1. Фугиране на базата на цимент.
  2. Пълнители на базата на епоксидни смоли.

От имената е ясно, че се използва като основен компонент. В циментовите фуги, в допълнение към цимента, има специални добавки, които увеличават водонепроницаемостта на материала и неговата еластичност. В такива състави могат да се прибавят цветни пигменти и експериментират със състава на декоративни състави.

Фугиращите смеси на базата на епоксидни смоли съдържат смоли и втвърдители. След нанасянето на шева се замразява и се затваря напълно. Следователно, тези състави се използват главно там, където има голям праг на влага.

Обърнете внимание! Трудно е да се работи с епоксидни фуги. Поради вискозитета този материал бързо се втвърдява. Ако композицията не беше извършена правилно, би било проблематично да се коригира ситуацията.

Обобщение по темата

Днес материалът за керемиди е най-популярната подова настилка. От видеоклипа, публикуван на нашия уебсайт, става ясно същността на неговия стил. Статията също така разкрива основните характеристики и важни нюанси, които трябва да бъдат взети под внимание от всички, които мечтаят да извършат самата инсталация.

Технологията на полагане на керемиди се състои от няколко етапа. Всеки от тях трябва да бъде изпълнен много качествено, след това подовата настилка ще угоди на своите собственици и дълго време ще им служи вярно. Всички горепосочени методи за подреждане имат едно важно правило: керемидата е разположена плътно върху пода и е здраво закрепена към основата, така че да не останат празнини или неравности, в противен случай покритието ще трябва да се смени отново след кратко време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетикаПлочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетика
Как да изберем подходящата керамична плочкаКак да изберем подходящата керамична плочка
Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?
Керамични плочки, направени в РусияКерамични плочки, направени в Русия
Как да изберем правилната италианска плочка?Как да изберем правилната италианска плочка?
Ремонт на стените в банятаРемонт на стените в банята
Характеристики на керамичните плочкиХарактеристики на керамичните плочки
Предимства при използването на порцеланови каменинови подови настилкиПредимства при използването на порцеланови каменинови подови настилки
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
Керамични плочки cimicКерамични плочки cimic
» » Инсталиране на видеодомофони и стъпка по стъпка
© 2021 BggeHat.com