Осветление в трапезарията

осветление в трапезариятаВероятно трапезарията е единствената стая в къщата, в която не е необходимо да се инсталира централно осветление. Както знаете, функционалният център на тази стая е трапезарията. Следователно обхватът трябва да се съсредоточи върху него.

Покривала, сервиране, апетитни и красиви кулинарни шедьоври са детайлите, които трябва да бъдат подчертани. В този случай другите елементи на интериора също не трябва да са на сянка. По тази причина стандартният подход към организацията на осветлението в тази стая не винаги е подходящ.

Преди да проектирате осветление в трапезарията, трябва винаги да мислите къде ще се намират мебелите и къде ще стоят масите. По принцип има много възможности за местоположението на тази мебел - близо до стената, в центъра на стаята и "плаваща" маса, която може да бъде пренаредена.

В първия случай можете да използвате високи лампи или настолни лампи, чиято светлина ще бъде насочена към масата. Във втория вариант можете да се ограничите до поставянето на осветителното тяло в центъра на тавана, което ще осигури хармония на светлината и интериора.

Трябва да се отбележи, че светлинният източник трябва да бъде разположен на оптималното разстояние от масата. Факт е, че слабата светлина отразява кухненските прибори и "удря окото", докато високата светлина прави стаята твърда и формална. Ето защо, за една трапезария, осветителното тяло е най-подходящо, което може да се регулира по височина.



Освен това светлината в тази стая не трябва да е прекалено ярка или остра. В противен случай ярката светлина ще визуално нарушава предметите, както и да дразни очите. Най-доброто е за трапезарията малко разпръснати, мека светлина.

Този проблем обаче може да бъде решен с помощта на лампи, оборудвани с регулатор на мощността. Регулирането на яркостта ще подчертае тържествените и значими моменти на живот, както и да създаде интимна атмосфера, ако е необходимо. Като цяло, основният принцип на осветлението в трапезарията е разпределението на маса за хранене и обозначаването на периметъра на стаята.

Трябва да се отбележи, че в наше време често се използват групи от принадлежности, разположени в различни точки на стаята. Това ви позволява да играете със светлина и да дадете на стаята специален цвят. За просторна трапезария е по-добре да използвате няколко прожектори, разположени по протежение на стената. В случай на малка стая, осветителни тела могат да бъдат вградени в шкаф или бюфет.

https://wonderlight.ru/mantra/

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв трябва да бъде таванът в кухнятаКакъв трябва да бъде таванът в кухнята
Проектори за външно осветление Светодиодни осветителни тела за фасадатаПроектори за външно осветление Светодиодни осветителни тела за фасадата
Декоративни лампи във вътрешността на къщатаДекоративни лампи във вътрешността на къщата
Осветление в детската стая какво да вземем предвидОсветление в детската стая какво да вземем предвид
LED подсветкаLED подсветка
Избор на полилей за холИзбор на полилей за хол
Перспективи, нюанси и особености при осветлението на складоветеПерспективи, нюанси и особености при осветлението на складовете
Как да изберем мебели за трапезарияКак да изберем мебели за трапезария
Маси за трапезарияМаси за трапезария
Избиране на принадлежности за вашия домИзбиране на принадлежности за вашия дом
» » Осветление в трапезарията
© 2021 BggeHat.com