Правим правилния избор на колела за колички

Безопасно е да се каже, че едно от най-слабите места във всеки камион са колелата. Това е разбираемо, защото те имат целия товар от стоките, които се носят върху него. Разбира се, животът на всякакви колела може лесно да се удължи, ако ги експлоатирате със специални грижи, но с течение на времето ще бъде изхабен механизъм, дори и много висококачествен.

За да се гарантира, че колелата за колата са продължили дълго време, е необходимо да не се пренебрегват някои точки, които значително ще повлияят на техния експлоатационен живот и удобство по време на работа.

Какви са дизайните характеристики на колелата за камиони?

Всички колела могат да бъдат разделени на две подгрупи:

- Колела със специални носещи скоби;
- Колела без специални носещи скоби.

За колички, оборудвани с платформа, се използват колела с конзоли, а за колела с двуколесни ръчни колички, колелата вече са монтирани без такава скоба.

Подпорът на колелото е малка скоба, която е директно свързана с колелото. Сега няма въртящо се и въртящо се опорно колело за количките. Тези камиони, които ще бъдат оборудвани с подложки за колела, могат да бъдат много по-маневрени от конвенционалните.

Не забравяйте за лагерите, тяхната роля в колелото е един от основните, от тях в много отношения ще зависи от лекотата на работа с камиона и разбира се всички негови характеристики на движение. Лагери за колела могат да бъдат сачмени лагери. ролка или плъзгане. В случай че количката ще бъде експлоатирана по-рядко, обикновените и евтини лагери за плъзгане ще се приближат.



Много често в много колела се използват ролкови лагери, защото не се нуждаят от специални грижи и са доста издръжливи. Ако количката се използва при трудни условия на работа и постоянно се използва, колелата й ще се нуждаят от сачмени лагери, тъй като те се считат за най-надеждните от всякакъв вид.

От кои данни на колелото.

За производството на колела за камиони са използвани всички видове материали. Тя може да бъде: найлон, метал, полиуретан или полиамид. Обикновено целият външен слой на колелото, който е в контакт с повърхността, е направен от гума или полиуретан.

Материалът, от който ще се направи колелото за количката, се избира въз основа на условията, при които ще се осъществи действието на това колело.

Колелата, в които се използва гумата, се използват най-добре, когато има големи натоварвания. Ако камионът се използва в специален склад, където колелото може да влезе в контакт с каквито и да било киселини или масло е необходимо да се използват колела, изработени на основата на полиамид или полиуретан. За уличните колела с гофриран протектор са подходящи, тъй като те са много удобни.

Може да се заключи, че е необходимо да се избере типът колела за количката въз основа на условията и под какви товари ще се използва.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да си направим халс за казан от автомобилни дисковеКак да си направим халс за казан от автомобилни дискове
Домашен мотоблок от моста от собствените ръце на ДжигулиДомашен мотоблок от моста от собствените ръце на Джигули
Преглед на зелената полянка на димното оборудванеПреглед на зелената полянка на димното оборудване
Натоварване назначаване на специално оборудване в строителствотоНатоварване назначаване на специално оборудване в строителството
Кръстосани молекулни характеристики и условия на работаКръстосани молекулни характеристики и условия на работа
Заваръчни полуавтоматични машиниЗаваръчни полуавтоматични машини
Сглобяване на кули-турове на минимални действия, максимални ползиСглобяване на кули-турове на минимални действия, максимални ползи
Самосвал и площта му на използванеСамосвал и площта му на използване
Какво е скеле?Какво е скеле?
Хидравлична тролей предимства при използванеХидравлична тролей предимства при използване
» » Правим правилния избор на колела за колички
© 2021 BggeHat.com