Инсталиране на правилното изчисление и технология на блока

Благодарение на използването на велпапе може да се осигури надежден, функционален покрив. За да бъде покривът систен, дълъг, за да служи, е важно да се изчисли правилно и да се монтира основата, към която са прикрепени профилираните листове.

Основата за велпапето е важна част от покрива

Основната цел на покрива е да предпази сградата от валеж, вятър и механични повреди. С всички тези задачи велпапето прави отлична работа. Това е евтин покривен материал с ниско тегло, което улеснява издигането му до покрива, който е метален лист с цинково или хромирано покритие, който може да се комбинира. Материалът не е корозирал. Предпазва от топлинни загуби, валежи, температурни промени, плесени и гъбички.

Монтаж на ламелите - правилно изчисление и технология

Покривният материал се полага върху основата - щайгата от дървени елементи или метален профил, която е поставена под ъгъл от 90 градуса спрямо гредите. Благодарение на основата, товарът се разпределя равномерно на гредите, което предотвратява деформацията на покрива. В допълнение, експлоатационният живот на покрива се увеличава, шумът намалява по време на дъжд и силен вятър. Особено шумоизолация е важна за тавански стаи, които се използват като хол.

За щайга използвайте:

  • Metal. Металните конструкции имат широк избор от размери, с малко тегло това е доста силен материал. Металната основа ви позволява да увеличите терена на един и половина метра. Недостатъкът е податливостта на корозия, но експлоатационният живот е по-дълъг от този на дървените елементи.
  • Дървото. Дървеният ръб е най-често срещаният, особено в частното строителство. Той е здрав, лек, позволява да се създаде надеждна рамка за закрепване на профилирани листове. Материал за изработка на стелажи е дебелина на борда 4-5 см и ширина 15 см. Липсата на изгаряне на дървесина, гниене, е засегната от гъбички и вредители. За защита, покрийте със специални антибактериални средства и забавители на горенето.

Видове покриви - правилно изчислете стъпката

Профилираните листове се използват като покривен материал за покриви от различни типове:

  • еднопосочен;
  • фронтон;
  • половин вълна (2 или 4 пъти);
  • покрив;
  • mnogoschiptsovyh.

Ако покривите имат малък наклон и големи разстояния, клетката под гофрирана плоскост трябва да е надеждна и издръжлива, така че покривът да издържа на значителни товари. Поради това при големи сгради се използва метална кутия. В жилищните сгради конструкцията е сглобена от дървени греди и дъски, които се поставят като цяло или под прав ъгъл спрямо гредите.

Зависимост от стъпката по склона

С каква стъпка е монтирана летвата, тя е посочена в кодовете на сградата. Неговият избор влияе върху ъгъла на покрива:

  • при ъгъл на накланяне от 15 градуса или по-малък, е монтирана здрава конструкция или стъпка, не по-голяма от 40 см, ако е монтиран покривен материал от лагер;
  • под ъгъл на наклон от 15 до 30 градуса етап се вземат в обхвата от 30 до 65 cm, е най-честата стъпка за базовия фолио използва за повечето покриви;
  • с значителен наклон, стъпката може да бъде до 1 метър;
  • за някои видове гофрирана дъска с повишена твърдост, височина на вълната 8 см с ъгъл на наклон над 8 градуса, терена е 30 или 40 см.

При проектирането на покривна конструкция ние вземаме предвид кой покривен материал е избран. За частни конструкции се използват профилирани листове с профили от 0,6-0,7 мм дебела стомана с височина 35 мм. Той е прикрепен към щайгата, чиято стъпка може да бъде до 150 см, а покривът може да издържи натоварването до 600 кг на квадратен метър.

Ако височината на използвания профил е 21 мм или по-малко, стъпката се извършва при минимално или е монтирано твърдо тяло. Материалът е склонен на деформация при високи натоварвания, затова се нуждае от солидна основа.

Подготовка на материали

За да изчислим необходимото количество дървесина, измерваме дължината и ширината на рампата, а също така изчисляваме стъпката. При изчисленията трябва да се отбележи, че около корнизът и хребета се закрепват две дъски, за да се осигури здравината на покривните настилки. Укрепете корнизът на места, където покривът се свързва със звуковите прозорци, технически отвори за комини, вентилационни кутии и други конструкции. В допълнение, изчислението включва 10 за отпадъци в резултат на монтажа на необходимите размери на елементите.

За решетка дебелина, дървен материал, не по-малко от 5 см, които могат да бъдат направени от нарязани или ненарязани дебелина на борда на 5 см, 5х5 см сечение на гредата. Дървеният материал трябва да бъдат добре изсушени. Желателно е да се използват такива видове дървесина като бор, бук, елша, смърч. Fugovka е по избор, но трябва да проверите правилността на дървения материал. Ако се открият дефекти, повърхността трябва да бъде коригирана доколкото е възможно.

Действието на покриви се извършва в условия на висока влажност, така че дървеният материал, преди да продължите да се обработват антисептични и антибактериални средства срещу плесен, плесени и вредители. За повишаване на пожаробезопасността ние извършваме обработката със специални средства, които имат свойства за забавяне на горенето. Можете да обработите готовата структура, но ефективността ще бъде по-ниска.



Следните инструменти и материали ще бъдат необходими за монтирането на профилните летви:

  • дървен материал;
  • ножовка;
  • чук;
  • закрепващ материал;
  • рулетка;
  • равнище;
  • канап.

Инсталирайте кашона - стъпка по стъпка

За да направите правилно сандъка, трябва да обърнете внимание на структурата на покривната торта. За да предпазим крадещите крака от негативните ефекти на влагата, покриваме ги с хидроизолационен слой от покривен материал или мембранен филм. За да подобрим характеристиките на топлоизолацията между гредите, поставяме нагревателя.

Структурата на покривния пай

Между хидроизолацията и облицовъчния материал създаваме въздушна междина за вентилация на рамката на покрива, за да изключим гниенето. За тази цел монтираме 5 м 5 мм контролна шина върху дървена основа. Закрепваме елементите заедно с винтове и нокти със самонарязващ се елемент. За да се гарантира, че конструкцията е здраво закрепена, щайгата е закрепена към покрива с помощта на дюбели, големи скоби за строителството. Когато монтирате дъски, издърпайте нишката, за да контролирате хоризонталната повърхност.

В дъното на рампата се монтират най-дебелите, основни дъски на щайгата. Отстрани се инсталират ветрогенератори. Те трябва да са по-високи и по-дебели от другите конструктивни елементи. Параметърът се избира в зависимост от височината на вълната на профилирания лист и закрепващите елементи, с които ще бъде фиксиран периметърът. Ако дължината на гредите не е достатъчна, увеличете ги, изрежете краищата под ъгъл и ги закрепете с нокти. Ставите трябва да са на гредите. По-добре е да се използва за фиксиране на самонарезни винтове, след това конструкцията ще бъде по-трайна и твърда.

Поставете клетката отдолу нагоре, започвайки от най-ниската точка, като се движите последователно на билото. Пръчките се прикрепят към решетките последователно в долната и горната част с един пирон. За закрепване на дъските трябва да карате два гвоздеи от всяка страна, тъй като те са по-широки от решетките и те могат да поемат по време на работа, което може да доведе до деформация на покрива. Съседните елементи са закрепени с помощта на скоби и нокти на козирката.

Не можете да се присъедините към детайлите на близките нива на един и същ кратер.

На върха на основата оформяме велпапето, като стартираме монтажа от края на покрива. Всеки следващ лист се налага с надлъжно припокриване от 20 см, с кръст не по-малък от 5 см. На профила на наклона се прикрепяме към неговата вдлъбнатина или в горната част на вълната на гребена.

Монтаж на профилирания лист

Профилните листове се закрепват заедно с щайга и един с друг чрез винтове с гумени уплътнения под капака. На един квадратен метър от листа се завинтват 5-7 винта. Ние фиксираме листовете само успоредно на корниз, правим надвеса 40 см.

При избора на покривен материал е необходимо да се вземат предвид условията, при които той ще бъде използван. Височината на вълната зависи от натоварването, което профилираният лист може да издържи: колкото по-висока е височината, толкова по-голямо е товарът. На височина от 3,5 см и дебелина от стоманена ламарина 0.6-0.7 мм могат да издържат на 600 кг на квадратен метър, а на покрива не може да се страхува да се движат по време на почистване или ремонт на покрива.

По време на монтажа на ламелите е необходимо да се инсталират барове, към които ще се прикрепят стълби, кънки, конструкции за задържане на сняг, водоотвеждащи улуци.

Силата и надеждността на покрива зависи от качеството на летвата под профила, тъй като листовете са закрепени към него. Важно е да изберете правилния материал, да изчислите стъпката и да монтирате цялата конструкция, спазвайки технологията. Само така, че покривът ще продължи дълго време, като запази високи характеристики.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Покрив от велпапе със собствени ръцеПокрив от велпапе със собствени ръце
Какво да изберем за покривна плоча или професионален подКакво да изберем за покривна плоча или професионален под
Основните предимства на използването на велпапеОсновните предимства на използването на велпапе
Пенопласт за изолацияПенопласт за изолация
Профилирани листове като евтин и висококачествен покривен материалПрофилирани листове като евтин и висококачествен покривен материал
Как да направите профилиран листКак да направите профилиран лист
Предимства на велпапетоПредимства на велпапето
Профилирани листовеПрофилирани листове
Покривни покрития от гофрокартонПокривни покрития от гофрокартон
Гофрирани покривни листовеГофрирани покривни листове
» » Инсталиране на правилното изчисление и технология на блока
© 2021 BggeHat.com